×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Поморие Иван Алексиев пред МТ: Туризмът трябва да заеме нужното място като политика в тази държава


Кметът на Поморие Иван Алексиев пред МТ: Туризмът трябва да заеме нужното място като политика в тази държава
В Поморие се проведе среща между туристическия бранш и ресорното ведомство, домакин на събитието бе кметът Иван Алексиев (по средата), присъства и областният управител Стойко Танков (вдясно)
09 Юни 2022, Четвъртък, 17:09 ч.
Автор: Флагман.бг

Ние като местна власт сме проводник на исканията на местния туристически бранш, резултати обаче можем да постигнем заедно, каза кметът на морския град на среща с ведомството

Преди по-малко от месец, на 12 май, кметът Иван Алексиев се срещна с местния туристически бранш, за да обсъди актуалната ситуация в сектора и подготовката за предстоящия летен сезон. Тогава бе заявено и желанието на хората да разговарят по темите и с експерти от ресорното министерство.

Днес в залата на ГХГ „Дечко Стоев” в Поморие се проведе още една среща, като този път на нея присъстваха представители на Министерството на туризма: Владимир Димитров – директор дирекция „Концесиониране, наемна  и регулаторна дейност в туризма”, Магдалена Зашева – гл. експерт към дирекцията и Венелина Червенкова – началник отдел. Очакваше се на дискусията да бъде и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, но по-рано стана ясно, че присъствието ѝ е възпрепятствано поради извънредно заседание.

Бяха поставени въпроси относно концесионерите, наемателите и охраняването на морските плажове. Липсата на достатъчно спасителни постове за поредна година се оказва сериозен проблем, както за бизнеса, така и за плажуващите. Сред изложените наболели теми бяха: липсата на кадри в сферата, необходимостта от туристическа полиция и недостатъчният ведомствен контрол върху туристическите услуги.

Много от въпросите останаха отворени обаче. Като причина за това Венелина Червенкова посочи зависимостта на туризма от решенията на други ведомства: „Законодателят ни е дал определени компетентности. Например ние сами не можем да създадем туристическа полиция. По подобен начин стои и въпросът с кадрите”. Тя добави още, че е добре на подобни срещи да присъстват и представители на други ресорни ведомства, тъй като очакванията са насочени към Министерството на туризма, но много от решенията зависят от МРРБ, МОН, МОСВ и МК.

„Необходима е по-добра комуникация и взаимодействие между държавните структури. Ние като местна власт сме проводник на исканията на местния туристически бранш. Резултати обаче може да постигнем само заедно. Туризмът трябва да заеме нужното място като политика в тази държава, защото имаме потенциал и възможности”, сподели кметът Иван Алексиев.

Областният управител на Бургас Стойко Танков също се включи в дискусията, като изрази мнение, че е добре да се дадат повече правомощия на местната власт и да се създадат работещи модели, вместо да се мисли за всеки конкретен проблем поотделно.

„Смятам, че трябва да се даде по-голяма свобода на действие на областните управи и на общинската власт, за да може при възникване на проблем да се реагира в спешен порядък. Да, повечето правомощия са свързани и с повече отговорности, но вярвам, че само така ще се постигне по-висока ефективност и ще се избегнат сегашните тромави процедури. До определена степен контролните функции трябва да бъдат вменени на общините. Общината няма да присвои плажовете, но ще може да ги контролира и стопанисва. Абсурдно е гостите на града да се обръщат към нас, а ние да ги препращаме към държавата” – коментира кметът Алексиев.

В хода на дискусията бе повдигнат и въпросът за рекламата на българското Черноморие и на страната ни като цяло. Местните специалисти в бранша споделиха мнението си, че има остра необходимост от повече и по-добро популяризиране на България като туристическа дестинация. По думите на експертите в ресорното министерство – от есента на м.г. по голям брой от световните канали се излъчват клипове на страната ни, в които тя се рекламира като целогодишна, безопасна и сигурна дестинация.

На срещата присъстваха също председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, заместник-кметът Янчо Илиев, екип на дирекция „Приходи, местни данъци и туризъм”, представители на РУ Полиция – Поморие и на Летище Бургас, председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове Симеон Цветков.




В категории: Поморие


9
Коментара по темата
9.
Pomorie
11.06.2022 22:14:06
0
2
Kakvo stana s razprodajbata na obshinski imoti.?
( podarqvaneto na imoti ).
8.
Цирк Поморие
10.06.2022 08:58:33
0
5
Циркът е пълен.
7.
Николов
10.06.2022 01:35:17
0
0
Поморие е предпочитана дестинация. Факт
6.
Илчев
09.06.2022 21:44:36
0
4
Koi shte plashta?
5.
*********
09.06.2022 21:09:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Гост
09.06.2022 19:06:25
6
9
Без Русия няма туризъм.
3.
Поморие
09.06.2022 18:25:22
2
24
Трети мандат кмет - града няма читави тротоари , паркинги на нива , велоалеи , достъп до плажовете за майки с колички и инвалиди…няма паркове за деца , общинската болница е трагедия
2.
*********
09.06.2022 18:11:22
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Поморие
09.06.2022 18:02:37
0
17
Закривай театъра.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори