Рецепта за масленки "Мимоза" с шампанско
Крехки и ронливи бисквити за чай и кафе
Продукти:
1 чаша масло, меко
1 и ¼ чаша пудра захар
2 чаени лъжици портокалови корички, настъргани
1 чаена лъжица сол
¼ чаша портокалов сок
¼ чаша шампанско
2 и ½ чаши брашно
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбийте първите 4 съставки до пухкава смес за около 5 до 7 минути. Отделно смесете изстискания портокалов сок и шампанското. Разбъркайте. Добавете ги към сместа. Прибавете и брашното на части, като разбивате след всяко прибавяне.
Ще се получи меко тесто. Прехвърлете го в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която ще отрежете едното ръбче, за да изстисквате тестото. Използвайте къдрав накрайник.
Върху плитка тава за печене с хартия в нея, изстискайте бисквитите, като ги оформите като кравайчета със завъртени краища, така че да образуват кръгче, както се вижда на снимката. Печете за 12-15 минути или до златисто. Охладете за 5-6 минути преди да извадите от тавата. Изчакайте до пълното им изстиване преди да ги сервирате.
Икономическите загуби от природни бедствия са намалели с една трета през 2025 г.
Президентът продължава консултациите за изход от политическата криза с БСП и ИТН
Джеймс Камерън влезе в клуба на режисьорите милиардери
3 евро такса върху вноса на пратки до 150 евро
Мандариново тирамису - перфектният десерт за зимните празници
Четирима отмъкнаха над 370 хил. лева от тузарска къща в Банско
Анализ показа, че софиянци и варненци живеят най-охолно
Анджелина Джоли показа белезите от мастектомията, призова за достъпна превенция на рака за жените
НАП уличи 65 магазина в необосновано повишение на цените, глоби ги общи с 45 000 лв.
Почина Антъни Гиъри - актьорът, който промени дефинира дневните сериали
Урсула отменя забраната на бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 г.
По сръбска телевизия: Борисов е сърбин, който не признава, че е сърбин (ВИДЕО)
