Рецепта за масленки "Мимоза" с шампанско
Крехки и ронливи бисквити за чай и кафе
Продукти:
1 чаша масло, меко
1 и ¼ чаша пудра захар
2 чаени лъжици портокалови корички, настъргани
1 чаена лъжица сол
¼ чаша портокалов сок
¼ чаша шампанско
2 и ½ чаши брашно
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбийте първите 4 съставки до пухкава смес за около 5 до 7 минути. Отделно смесете изстискания портокалов сок и шампанското. Разбъркайте. Добавете ги към сместа. Прибавете и брашното на части, като разбивате след всяко прибавяне.
Ще се получи меко тесто. Прехвърлете го в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която ще отрежете едното ръбче, за да изстисквате тестото. Използвайте къдрав накрайник.
Върху плитка тава за печене с хартия в нея, изстискайте бисквитите, като ги оформите като кравайчета със завъртени краища, така че да образуват кръгче, както се вижда на снимката. Печете за 12-15 минути или до златисто. Охладете за 5-6 минути преди да извадите от тавата. Изчакайте до пълното им изстиване преди да ги сервирате.
Сър Алекс Фъргюсън: Манчестър Юнайтед може да чака титла още 10 години
Джордж Клуни загуби сестра си Аделия след битка с рак
Тази столица е най-скъпият град за ежедневен живот!
3 причини да оставаме във връзки, в които не сме щастливи
Алуминиевото фолио - 6 изненадващо полезни приложения извън кухнята
Премиерът на Австралия освиркан на възпоменание за жертвите от Бондай
Лудогорец има сериозен коз в борбата за титлата
Бързо новогодишно почистване: как да освежиш дома без излишен стрес
Фен на Нюкасъл бе убит след спор за опашка в супермаркет
Китай купи рекордно количество злато от Русия за $961 милиона
Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта
