×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Германов: Затварянето на пътя за Перла и туристическите обекти ще засили движението в Приморско, опасно е! 


Кметът Димитър Германов: Затварянето на пътя за Перла и туристическите обекти ще засили движението в Приморско, опасно е! 
Неспазването на правилата за движение по пътищата не бива да е основание за затваряне на пътища, категоричен е градоначалникът
02 Юни 2022, Четвъртък, 21:26 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: Светлозария КИДЕРОВА

АПИ сложила мантинела без да уведоми законния собственик на пътя – Община Приморско

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов излезе с официална позиция по повод блокирането на пътя за плаж Перла и редица туристически обекти.

Припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура“ монтира мантинели на отбивката на главния път от Бургас за Приморско, като по този начин ограничи достъпа на автомобили до пътния участък, при това без да уведоми Общината, която е законен собственик на пътя. 

Така целият трафик за плажовете Перла, „Северен“ и туристическите обекти като Бегликташ и Маслен нос ще преминава през града. Интензивното движение от своя страна е предпоставки за повече произшествия. Мантинелите спират достъпа и на специализираните автомобили - линейка, пожарна, полиция, при възникнали инциденти. 

Като кмет на община Приморско, за мен е от изключителна важност да представя позицията на общината, за да не се спекулира с невярна информация, каза Германов:

Накратко основните факти:

1. Представители на община Приморско са участвали в комисиите, разглеждали казуса със завишен брой на ПТП в този участък, но още от самото началото сме изразили своето несъгласие с поставянето на мантинели. Има редица други алтернативни действия, които могат да се предприемат като първоначална мярка, за да се засили вниманието на водачите на превозни средства и да се намалят инцидентите в този участък. Пример: поставянето на допълнителна пътна маркировка, поставяне сигнализационни знаци и ограничаване на скоростта, осъществяване на засилен пътен контрол и др. Неспазването на правилата за движение по пътищата от страна на водачите, не бива да е основание за затваряне на пътища и ограничане на достъпа до тях.

Поставянето на органичителни системи за пътища, без предварителното уведомяване на законния собственик на пътя (община Приморско) е изключително крайна мярка. Като заинтересована страна по казуса, ние имаме законовото право да бъдем информирани, за да можем да защитим законовите си права и интереси.

2. Достъпът до този път е от особена важност да предотвратяване и за справяне с горски пожари. Подходите и пътя към територията на района на Перла са включени в Годишния план за защита на горските територии от пожари на територията на община Приморско. Този план е преминал процедурата за съгласуване през различни държавни институции. 

В допълнение този път се използва често за достъп на линейки и полицейски автомобили до тази част на територията на общината, при възникнали инциденти. 

3. Чрез тези подходи се достъпва и се обслужват голяма част от туристическите обекти и актракции, като археологически обект Беклиткташ, Маслен нос, плажовете Перла и Северен и т.н.
Пренасочването на целия трафик през град Приморско би довел до допълнително създаване на предпоставки за ПТП-та и затруднил придвижването на гостите и жителите на града в активния туристически сезон.
 




В категории: Приморско


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
19
Коментара по темата
19.
симо
24.06.2022 08:21:44
0
0
чипа трябвя да се смени голяма част от местното население колкото и трудно да е общината тя потьва стремглаво кьм дьното като курорт лоша лоша неугледна доста мрьсна колкото и до оплювате писанието то е истината
18.
*********
07.06.2022 20:48:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Йордан Йовков -"по жицата"...
04.06.2022 18:55:51
1
1
Боже, колко мъка има по този свят Боже...
Преди само седмица ги ВИДЯХ,и за първи път от близо петнайсет лета ми домъчня за ПРИМОРЧАНИ!?
КАКВОТО БИЛО, БИЛО...
Отрудени, премачкани и прегърбени...
Стария ерген, дъртата ЗЛА,и единствения по обективен и свестен...но вече пътник..
Животът е прекрасен.....
16.
*********
04.06.2022 15:08:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
пиночет
04.06.2022 12:44:54
0
1
пьтя е опасен и е добре да е затворен кмета вместо да развива масали да се разходи по пьт приморско ммц -китен и да види що за пьт има лицето на общинаша е трагично сьстония и да направи в цялата община лимит на баничарници свинарници грозно мрьсно за какьв туризьм дрьнка излезте да видите там от бялата сграда за каква мизерия и смрад ухае по крьчми итн а казаните за смет пьлни мрьсни допьлват общата смрадлива картинка ТЬЖНА НО РЕАЛНА Е ТЯ
14.
Бургас
03.06.2022 21:58:02
1
1
Пътя е опасен с този ляв завой няма видимост и съответно време за реакция.Проблема е през лятото,че реално разтоварва преминаването през града.Но не е от такава значение,така ,че правилно е затворен.Градчета от този тип са винаги с проблеми през сезона.Лоша инфраструктра и от там летни проблеми.Извън сезона е спокойно място за живеене.
13.
Морски
03.06.2022 21:21:29
2
0
Да създават се рискове при ляв завой на колите идващи от Бургас, но затварянето на пътя е най-тъпото решение.
Аргументите на кмета са точни. От АПИ можеха да се размърдат и да намерят друго решение.
12.
до 11
03.06.2022 19:50:30
2
3
тези изрази имаш ли си ги написани някъде и ги копираш или всеки път ги пишеш и после като си ги прочетеш пускаш жълто в гащите от наслада на собствената си “остроумност”
11.
Стамат Янев
03.06.2022 17:08:32
4
2
Закриване на общината и немедленно Кюприя надо станет квартал на лучшии город для жизнь в Болгарии!
Доктор Димитър Германов е интелигентен мъж.
Нищо,че е от ГЕРБ...там също има много кадърни люде.
КОРЕНЯК БУРГАЗЛИЯ, ИЗРАСНАЛ В ГОЛЕМИЯ ГРАД, ЗАКЪРМЕН С ИДЕИТЕ НА НАШИЯ ДВЕСТА ХИЛЯДЕН МЕГАПОЛИС.
Човек от сой,умен, възпитан и уравновесен.
Вече трета петилетка води неравна битка с местния едър рогат добитък останал да обитава това прокълнато от Бога място наречено КЮПРИЯ....С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА ГО КУЛТИВИРА И ОБЛАГОРОДИ.
Ама стара българска народна поговорка гласи следното:
"тя свинята от кладенчова вода, разбира ли"!?!?
Стари ергени(вече петдесет годишни дънгалаци), не успели да се отбият, задомят и създадат семейство,деца и най вече наследници, заради злобната си и алчна майка- сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници и не дай си Боже обезчести яловото и отроче, изкуфяли старчоци,алкохолизирани индивиди и култивирани мангали предопределят бъдеция облик на овчарските колиби от които е произлязло името на обителта.
Претъпкани плажове от потни и миришещи селеяндури... побратими на местните дошли от най западналите краища на нашата родина (с ниво на възпитание и интелект, колкото на ГЪЛЪБ),изядена плажна ивица от безразборното строителство на първа линия, ТОТАЛНА ЛИПСА НА ПАРКОМЕСТА,,осеяна като битак чаршия...и най вече ухаещ на кулинарни извращения център....и разбити улици...
И после тая пасмина се сърди,ЗАЩО ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ ПРЕДПОЧИТАТ ТУРСКИТЕ И ГРЪЦКИ КУРОРТИ....
БРАВО ЗА ПОСТАВЕНАТА МАНТИНЕЛА...МАЛКО ЛИ ХОРА СЕ ПО ИЗПОТРЕПАХА НА ТОЯ ПЪТ ...
10.
*********
03.06.2022 10:56:42
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Решението
03.06.2022 10:32:32
1
5
Има толкова мислещи в тази община,д а се направи като на рибарското селище един надлез и това е чисто просто и красиво и най важното функционално.и комисионни ще има за делене колко по хубаво за всички от това.
8.
Позор
03.06.2022 09:50:11
4
9
Достъпът до този път е от особена важност , за кого господин Кмете. За часните интереси на Концесионера на плажа ли. Някой помисли ли за десетките катастрофи ставащи точно там.
7.
Венци
03.06.2022 09:45:39
6
7
Брово . Колко хора трябваше да загинат , за да го затворят този опасен участък. Най накрая държавата свърши нещо полезно.
6.
КЬОСЕВ
03.06.2022 08:10:45
0
3
Да се затворят всички входове за към нивата на "Скоростния" път Сарафово-Поморие!
5.
Иван
03.06.2022 05:52:25
0
4
Наймного ми харесва коментар №2. Само ще допълня, че там, на такива места има и камери. Наистина е неприятно, че има толкова много ограничения на скоростта.
4.
айде бе
03.06.2022 00:05:28
1
12
Първо вижте въпросните подходи дали съществуват в правния мир, с какаъв статут са и в кой план или карта са нанесени, за да разсъждавате по въпроса дали е целесъобразно да бъдат затворени. Какво направи общината досега за да си вкара в ред общинските пътища? Ай да питам черният път от разклонението за Беглик Таш до самият Беглик Таш и пътят за Маслен нос с какъв статут са и какъв контрол се осъществява на движението по тях ??????
3.
Здравко
02.06.2022 22:45:07
1
17
Каруците и свободно пасящите коне в курорта са друга причина за ПТП-та.ТЯХ КОГА?Или те понеже са собственост на избирателите на кмета МОЖЕ
2.
пътуващ
02.06.2022 22:03:15
12
12
Няколко пъти там съм бил на косъм от катастрофа през годините. Не може на всеки черен горски път да има знак 40 или 60. Никой не ги спавза така или иначе. Само след 1км има няколко такива знаци и горски кръстовища. Това е правилно е затворено.
1.
пътуващ
02.06.2022 21:52:43
16
26
Кметът говори пълни глупости, всеки ден минавам оттам, включително вътре в Приморско. Затварянето на пътя е напълно правилно, едно хубаво нещо се случи - там е извънградско и много опасно. Така беше допреди 20-25г - там беше затворено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори