×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия ще снабди Беларус с ракетни системи „Искандер-М“
  • Неделята ще бъде дъждовна в част от страната, жълт код за опасно време в 9 области
  • 26 юни отбелязваме Световния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици
  • 240 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени 1974 теста през последното денонощие
  • Силни бури удариха цяла Сърбия - порои в Нови Сад и Белград
  • Лидерите на Г-7 бяха посрещнати от 4 000 еко протестиращи в Мюнхен
  • Кола се вряза в пешеходци в Бруклин, има загинал и ранени
  • Започна балотажът на изборите за членове на ВСС
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Филип Морис Интернешънъл представи обновената си стратегия за устойчиво развитие


27 Май 2022, Петък, 16:33 ч.

Интегриран доклад отчeтe напредъка в областта на устойчивото развитие и трансформацията към ускорен край на пушенето и представи 11 цели, които компанията се ангажира да постигне до 2025 г.

19 ключови показателя ще проследяват прогреса на компанията във въвеждането на екологични, социални и управленски устойчиви практики по отношение въздействието на продуктите и операциите на компанията.

Въвеждането на 11 цели до 2025 г. и 19 показателя, които проследяват прогреса в областта на устойчивото развитие на Филип Морис Интернешънъл, предвижда обновената бизнес стратегия, отразена в третия годишен Интегриран доклад, който беше публикуван тази седмица.

Докладът отчита ускорен напредък в трансформацията на компанията и постигане на визията за бъдеще без дим и поставя още по-амбициозни цели. Една от тях е свързана с инвестиции и развитие на продукти за подобряване на качеството на живот и в областта на здравеопазването, чрез създаването на по-лесни за прием медикаменти. Това стана ясно по време на официалното представяне на Интегрирания доклад на международната компания пред българските медии.   

Компанията обновява оценката си на съществеността на темите, свързани с устойчиво развитие и въвежда Индекс за устойчивото развитие. Документът задава стратегическа рамка, конкретизира показателите за бизнес трансформация, представя пътна карта до 2025 г.  и поставя съкратени срокове за постигането на бизнес целите на компанията.

„Устойчивото развитие и добрите бизнес резултати са свързани и се подкрепят взаимно. Филип Морис Интернешънъл е поела твърд ангажимент да работи като агент на промяната и да има положително въздействие върху обществото. Нашият бизнес трябва да предлага ефективни алтернативи на пълнолетните пушачи в сравнение с това да продължат да пушат. За да постигнем това, се фокусираме върху потребителите, технологиите, науката и иновациите. Разширяваме своята дейност в области отвъд никотина и тютюна, като здравеопазване и подобряване качеството на живот, с поглед към дългосрочното развитие“, споделя главният изпълнителен директор на компанията Яцек Олчак.

Данните, науката и фактите говорят по-силно от думите и на тях се основават нашите действия, казват още от Филип Морис Интернешънъл и посочват, че досега 15,3 млн. души по света вече са спрели да пушат с помощта на бездимните изделия. Компанията отчита общо 21,7 млн. пълнолетни потребители на иновативните си никотинови продукти без горене, продажбите на които вече формират близо 30% от нетните й приходи. Интегрираният доклад дава информация и за добрите практики в държавите, които умело вървят към освобождаване от цигарения дим – като Япония, където навлизането на бездимни продукти на пазара е значително, и Великобритания, където намаляването на вредата от тютюнопушенето чрез използване на бездимни алтернативи е държавна политика.

IQOS

В пряка връзка от Ню Йорк, специално за българските медии, подробности за Интегрирания доклад даде Сара Бостуик, глобален ръководител на отдел „Връзки със заинтересованите страни за устойчиво развитие“ (Head of Sustainability Stakeholder Engagement) във Филип Морис Интернешънъл.

Сара Бостуик Филип Морис
Сара Бостуик -  глобален ръководител на отдел „Връзки със заинтересованите страни за устойчиво развитие“

„Трансформацията на Филип Морис Интернешънъл не се свежда само до замяната на един продукт с друг, а представлява преобразяване на цялата верига от ценности на компанията. Това налага да преформулираме бизнес модела си, което носи нови предизикателства, но в същото време предлага и нови възможности. През 2022 г. добавихме към целите на компанията разширяването на дейността ни към продукти за подобряване качеството на живот и такива в областта на здравеопазването, което би имало  положителен ефект върху обществото. Истината е, че можем да постигнем целта си за бъдеще без дим, само ако сме зааедно – с потребителите, регулаторите и обществеността“, заяви на представянето на доклада пред медиите в София Сара Бостуик.

Пътната карта за устойчиво развитие на компанията включа 11 цели, които Филип Морис Интернешънъл се ангажира да постигне до 2025 г., сред които целенасочено преустановяване на продажбата на цигари, използване на пълния потенциал на ползите от бездимните продукти, развитие в областта на уелнес и здравеопазването, изграждане на приобщаваща работна среда, подобряване на качеството на живота на заетите във веригата на доставките, справяне с климатичните промени и опазване на природата.

Диляна Якова Филип Морис
Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България

„Друга посока в стратегията за устойчиво развитие е намаляването на отпадъците от бездимните ни продукти. Тук става дума за рециклиране на отпадъците от бездимните изделия – нагреваемите тютюневи изделия и електронни цигари, както и на самите устройства – стари и излезли от употреба, които компанията е пуснала на пазара. Друга част от усилията ни за намаляване на отпечатъка от дейността ни върху околната среда е замяната на автомобилите на служителите, които имат право на служебни автомобили, с хибридни такива. Имаме и местни инициативи – например набиращата популярност информационна кампания „#ПромениKартинката“, насочена към промяна в навиците на пълнолетните пушачи, призовавайки ги да изхвърлят цигарените си фасове на предназначените за общия отпадък места; както и „Забавно лято, грижовна есен“ - програма за подобряване на социално-икономическо положение на общностите в тютюнопроизводителните региони в страната“, допълни Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България.

Новата оценка на устойчивото развитие идентифицира приоритетните проблеми в екологичните, социални и управленските аспекти на устойчивото развитие, за чието решаване ще се отдели ресурс. Ревизираната стратегическа рамка разграничава две отделни области на въздействие на Филип Морис Интернешънъл: въздействие от продуктите и въздействие от операциите на компанията. Най-важните резултати са следните:

Въздействие от продуктите*

Общо 21,7 млн. са пълнолетни потребители на бездимните изделия на компанията към 31 декември 2021 г., 15,3 млн., от които са спрели да пушат. За сравнение, числата от 2020 г. са съответно следните – 18,3 млн. и 13,0 млн.

29,1% от коригираните нетни приходи идват от бездимни изделия, които се предлагат на 71 пазара по света към края на годината. Изхождайки от 23,8%  и 64 пазара през 2020 г.

99% от коригираните разходи за научни изследвания и развойна дейност са за бездимни изделия, което представлява общо 566 млн. долара, като съотношението се запазва, но има увеличение от 14% в доларово изражение в сравнение с 495 млн. долара разходи през 2020 г.

86% от IQOS устройствата, върнати в централизираните обекти за рециклиране на компанията, са рециклирани, среднопретеглен процент за всяко рециклирано устройство, спрямо 84% през 2020 г.

Въздействие от бизнес операциите*

40% от мениджърските позиции в компанията са заети от жени, в синхрон с ангажимента за постигане на тази цел през 2022 г.

От 2018 г. насам са осъществени 5 оценки на въздействието върху човешките права във високорискови държави и са изпълнени планове за действие; за сравнение тези оценки са били четири през 2020 г.

67% от фермерите с договори за доставки на тютюн с ФМИ получават достойни възнаграждения, като през 2020 г. процентът е бил 48%.

Намалена обща стойност на въглеродните емисии по цялата верига на доставки  с 18%, а емисиите от преките операции на компанията са намалени с 33% спрямо базовите стойности от 2019 г.

100% от изкупения тютюн не води до риск от обезлесяване на девствени и защитени гори.

Филип Морис Инернешънъл ще оценява напредъка си по 19 конкретни ключови индикатора за ефективност. Пълният набор от тях съставлява новия Индекс за устойчивост на компанията, който обвързва резултатите в областта на устойчивото развитие на компанията с 30% от възнагражденията на висшия мениджмънт.

Пълния текст на доклада можете да намерите на  PMI Integrated Report 2021.

Визията „Бъдеще без дим“

Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е водеща тютюнева компания, която работи за изграждане на бъдеще без дим и развива своето портфолио, така че в дългосрочен план то да включва и продукти извън сектора на тютюна и никотина. В момента продуктовото портфолио на компанията се състои предимно от цигари и бездимни изделия, включително изделия с нагряване без горене, електронни цигари и никотинови изделия за орална употреба, които се предлагат на пазарите извън САЩ. От 2008 г. насам ФМИ е инвестирала над 9 млрд. долара в разработката, научната обосновка и комерсиализацията на иновативни бездимни изделия, предназначени за пълнолетните пушачи, които в противен случай ще продължат да пушат, като крайната цел е пълното преустановяване на продажбите на цигари. Инвестициите са насочени към изграждането на способности за научна оценка от световна класа, по-специално в областта на предклиничните изследвания по метода токсикология на системи, клиничните и поведенчески проучвания, както и проучванията след пускане на продуктите на пазара. Американската агенция за храни и лекарства (FDA) издаде разрешение версии на устройствата IQOS Платформа 1 на ФМИ и консумативите за тях да се предлагат на пазара като тютюневи изделия с модифициран риск (ТИМР), като се произнесе, че разпорежданията за намалено излагане за тези изделия са подходящи за промоцията на общественото здраве.

Допълнителна информация можете да намерите на www.pmi.com и www.pmiscience.com.

*Данните за 2021 и 2020 г. включват Русия и Украйна. Предвид несигурността и нестабилността във връзка с операциите на компанията в Русия и Украйна, в публикувания на 21 април 2022 г. отчет за приходите за първото тримесечие на 2022 г. ФМИ представя данни и сравнение на проформа база, в които операциите на компанията на тези два пазара са изключени за всички периоди, като така отчетът предлага по-съпоставима картина на бизнес резултатите на ФМИ.


В категории: Бизнес


България Всички новини
Пандемия ли? Вижте какво става на Ибиса (СНИМКИ) Пандемия ли? Вижте какво става на Ибиса (СНИМКИ) „Можем да купонясваме без да носим маски! Чувстваме се свободни!“, коментират посетителите на най-големите клубове на острова Откъде идва култовото наименование „гларус“? Вижте историята Откъде идва култовото наименование „гларус“? Вижте историята От времената, когато истинските свалячи бяха общите работници в курортите Тревога: Цяла нощ издирват баба и внуче, отишли на почивка в Родопите Тревога: Цяла нощ издирват баба и внуче, отишли на почивка в Родопите Те са открити невредими след 15-часова акция Другарски съд: Крум Зарков с тежки думи за състоянието на БСП и Корнелия Нинова Другарски съд: Крум Зарков с тежки думи за състоянието на БСП и Корнелия Нинова Той поиска да бъде сменен лидерът Корнелия Нинова В Холандия администрацията била 25 000, а в България – 200 000, цели дирекции произвеждали мистика В Холандия администрацията била 25 000, а в България – 200 000, цели дирекции произвеждали мистика Това обяснява финансовият министър Асен Василев по време на спор в МС за съкращенията на чиновници Нов удар по джоба ни: Цената на сиренето и кашкавала расте Нов удар по джоба ни: Цената на сиренето и кашкавала расте Сред причините е по-скъпото мляко заради високата ставка на фуражите Плачков за Мариана Попова: Виновни сме, че много се обичаме Плачков за Мариана Попова: Виновни сме, че много се обичаме Аз съм мъж под чехъл, призна актьорът Улов на века: Вижте какъв звяр извади бизнесмен от язовир (СНИМКИ) Улов на века: Вижте какъв звяр извади бизнесмен от язовир (СНИМКИ) Въдицата му хвана сом, който тежи 30 кг Изнася ли България оръжия за Украйна Изнася ли България оръжия за Украйна Вижте позицията на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков от БСП Отцепникът Иво Атанасов: Ива Митева е наемник, днес е с ИТН, утре може да е с друга партия Отцепникът Иво Атанасов: Ива Митева е наемник, днес е с ИТН, утре може да е с друга партия Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", обяви той
Мария Захарова - язвителният глас на руската дипломация Мария Захарова - язвителният глас на руската дипломация Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова безспорно е един от хората, които разбиха стереотипа за това какво е да си руски дипломат Знаете ли какво всъщност пушат актьорите във филмите? Знаете ли какво всъщност пушат актьорите във филмите? От края на 90-те години на миналия век почти не е палена цигара на снимачната площадка Виена отново е най-добрият град за живеене в света Виена отново е най-добрият град за живеене в света През 2018 и 2019 г. австрийската столица заемаше същата позиция в класацията, но през миналата година бе преценено, че качеството на живот в европейските градове е спаднало значително заради локдауните Джонсън възнамерява да остане на власт до средата на 30-те години Джонсън възнамерява да остане на власт до средата на 30-те години Ако плановете му се осъществят, това ще го превърне в най-дълго управлявалия лидер на страната от 200 години насам СЗО с много важна инфорация за маймунската шарка СЗО с много важна инфорация за маймунската шарка Тя не е глобална здравна криза на този етап Баща на 3 деца си направи ДНК тест и животът му се преобърна на 180 градуса Баща на 3 деца си направи ДНК тест и животът му се преобърна на 180 градуса Случаят на Чен предизвика бурна дискусия в мрежата, където хората разпънаха на кръст половинката му Заради сушата: В Милано спират водата за фонтаните и декоративните чешми Заради сушата: В Милано спират водата за фонтаните и декоративните чешми В града температурите са 30 градуса и се очаква нова гореща вълна Замесиха Принц Чарлз в скандал за дарение от 1 милион евро Замесиха Принц Чарлз в скандал за дарение от 1 милион евро Твърди се, че е приел куфар от катарски шейх Експлозии разтърсиха Киев, ударен е жилищен комплекс до центъра Експлозии разтърсиха Киев, ударен е жилищен комплекс до центъра Тече евакуация на хората Кървава касапница в Бруклин: Кола се вряза в пешеходци, има загинал и много ранени Кървава касапница в Бруклин: Кола се вряза в пешеходци, има загинал и много ранени Шофьорът се опитвал да избяга от полицията
Кирил ПЕТКОВ Кирил ПЕТКОВ Няма да се махна от пътя на задкулисните играчи Виц на деня Виц на деня Той, на смъртен одър. С последни сили към жена си:
- Софче, ще изпълниш ли последната ми воля?
- Разбира се, любими мой!
- Като си отида, искам да се омъжиш за Ганчо...
- Ама... ама, аз мислех, че ти ужасно го ненавиждаш.
- Ненавиждам го, не, ами, чак до червата си го мразя!
Виц на деня Виц на деня - Съседке, да имаш крив макарон?
- За какво ти е?
- Ами жена ми каза, че ще видя с*кс през крив макарон.
- Ааа, влизай, влизай. Все ще намерим някой.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако човек хапе ръката, която го храни, значи лиже подметката, която го рита!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори