Рецепта за мусака от зелен боб
Това е нова версия на популярното ястие
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на добре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул. Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
Ето и новата звездна двойка в Холивуд
България оглави жестока антикласация
За какво ни алармира здравето, ако сякаш "обръч ви стяга в корема"
Какво представлява системата „Бонус-малус”, която влиза в сила от февруари
Сериозно ли се радваме на 0:2?
Готови ли са училищата да интегрират ИИ в учебната система
Арестуваха спортна звезда за домашно насилие
Стартира нова програма за саниране на еднофамилни къщи
Какво е италианско почистване и има ли смисъл от него за колата
Варненци почетоха паметта на загиналите при катастрофи
След 230 г.: САЩ спират да секат монети от 1 цент
