Рецепта за мусака от зелен боб
Това е нова версия на популярното ястие
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на добре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул. Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
Денков официално: От днес скандираме "Оставка!"
Шарън и Кели Озбърн се появиха за първи път след смъртта на легендата Ози Озбърн
От 2026 г. винетките ще се таксуват в евро без промяна в цената
След безредиците: Щети по трамваи и инфраструктура в София
Имаме два месеца да прекратим договорите си оператори без неустойка при повишение на тарифите
Напълно възстановено е електричеството в столицата
Путин и американският пратеник Стив Уиткоф ще проведат ключови преговори за Украйна
Исторически успех! Белослава Кръстева стана първа в Европа по ускорен шах
Властта и синдикати с поредна среща в търсене на изход за бюджета
Има ли тежко пострадали след ексцесиите в столицата?
След погрома вчера: Каква е пътната обстановка в центъра на София
