Рецепта за мусака от зелен боб
Това е нова версия на популярното ястие
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на добре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул. Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
Годишните литературни награди ще се раздават утре в Бургас
Приета е програмата за задържането на талантливитe ученици и студенти с безплатно обучение и стипендии
18 години затвор за Димитър Любенов, убил френски турист с Porsche при 195 км/ч
Цял живот без книжка и 18 години затвор за Панамерата
Мъж глътна яйце Фаберже на стойност 19 000 долара
Кметът Николай Димитров: Надграждаме социалните услуги в община Несебър
Тежките катастрофи ще се разследват по нова методика
Издирват се веществени доказателства за 3 млн. евро
Джулката стана Барби №1 в България
Настана паника, всеки иска евро! Търсенето скочи със 120%
Вадете маските, предупреди проф. Кантарджиев
Дрехите в пералнята, душ и дезинфекция на вещите след пътуване в самолет
