Рецепта за мусака от зелен боб
Това е нова версия на популярното ястие
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на добре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул. Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
20 коли спукаха гуми за броени часове на натоварен път в страната
Какво ще се случи, ако не влизате в социалните мрежи няколко дни
Как да украсим празнично с минимален бюджет и максимално настроение
Битка за столицата на Румъния: Букурещ избира своя нов кмет
Фатално денонощие в България – пожар в Ямбол отне човешки живот, мъж пострада в София
Макс Верстапен си осигури полпозишън в Абу Даби след драматична квалификация
Япония в битка с деменцията: Как технологиите се превръщат в последна надежда
Как "човекът на Тръмп" в НАСА ще изправари Китай в космоса?
8 декември в Банско: Цените леко растат, но купонът си остава гарантиран
Коледната трапеза през 2025 г.: С какво поскъпнаха храните и колко ще ни струват празниците
