Рецепта за мусака от зелен боб
Това е нова версия на популярното ястие
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на добре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул. Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
Тази рецепта превръща картофите в истинска звезда
Експерти предупреждават за рисковете от филърите за лице
Бургас ще отбележи Никулден с богата спортна програма
Втори ден блокада на "Кулата": Над 8 км опашка от тирове заради фермерските протести в Гърция
Забравете за кюфтетата с кайма, пилешките са много по-крехки, а стават за 30 минути
Трима младежи загинаха при мистериозен инцидент във Франция: кола падна в частен басейн
Икономист предложи запазване на лева за български стоки
Работилници и театър развълнуваха публиката по време на коледния фестивал в Царево
Путин: Европа саботира мира в Украйна
„Европа на нокти: Половината европейци вярват, че война с Русия е реална опасност“
Крум Зарков: Протестът беше впечатляващ и удари централно по Пеевски
