Рецепта за мусака от зелен боб
Това е нова версия на популярното ястие
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на добре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул. Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
Изследвай се безплатно и анонимно за ХИВ в Бургас
Наглите“ разтворени в киселина? Нова версия за съдбата на изчезналите Културиста, Йожи и Регето
Това е 25-годишната туристка загинала при ужасяваща атака на акула в Австралия
Мария Цънцарова напуска сутрешния блок на bTV, вече не иска да става в 5 сутринта
Тръгвайте на път с автомобили, готови за зимни условия
Италианската ски легенда ще открие сезона в Банско
Ето как младоженец изкара хиляди долари в сватбения си ден
РИМ-Бургас показва изложбата „От свети Никола до дядо Коледа“
