×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опитва ли се Промяната да изземе бизнес за милиони от Васил Димитров и каква е връзката му с Таки


Опитва ли се Промяната да изземе бизнес за милиони от Васил Димитров и каква е връзката му с Таки
Собственикът на "Евролаб 2011" Васил Димитров с адвокат Венцислав Милушев (на снимката горе вдясно). Според депутати юристът е представлявал преди време фирми на Христофор Аматидис
26 Май 2022, Четвъртък, 18:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Казаха ми, че трябва да продам фирмата на определен човек срещу посочена от него цена, отказах и ме започнаха, твърди Васил Димитров

 

Васил Димитров, собственик на фирмата, която извършва контрола над вноса на плодове и зеленчуци от Турция, се яви днес пред парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията, за да изнесе смущаващи твърдения, че е притиснат от най-високо място в държавата с една цел - да му се изземе бизнесът. 

Става въпрос за фирма, която генерира годишен оборот от милиони левове от проверката на пестициди, която извършва на ГКПП Капитан Андреево. Това е най-голямата подобна лаборатория в Европа.

Васил Димитров съобщи, че натискът срещу него е започнал на 1 април, когато на проверка едновременно влезли - ДАНС, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и Национална агенция за приходите. 

"След тази инспекция няма установени нарушавания, само че има заповед лабораторията да бъде затворена", твърди Димитров. 

Бургаският депутат от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски, който е член на тази комисия незабавно "захапа" Димитров със запитване за собствеността на компанията и свързаността му с Христофор Аманатидис-Таки. 

Според Бачийски връзката между тримата била адвокатът на "Евролаб 2011" - Венцислав Милушев. "Виждам в Търговския регистър, че документите, които са подавани на вашата фирма са подавани от същия адвокат, който е подавал документи за фирми с други собственици. Искам да попитам каква ви е връзката с Христофор Аматидис. Виждам, че вашият адвокат представлява дружества, собственост на този човек“, каза Бачийски.

Димитров отговори, че няма как да знае с кого работи адвокатът му.  Бачийски настояваше, че няма как Димитров да не познава управителите на фирмата, с която е работил преди това, и които са го назначили. Един от тези управители е бил Христофор Аматидис.

е знам юриста ми с какви връзки с други хора и компании има той", отсече шефът на " Евролаб 2011 ".

В спора се намеси и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, според когото проблемите за фирмата започнали след посещението на премиера Кирил Петков на границата. "Да, точно така се случи", включи се Димитров и уточни, че е подал сигнал в службите, в които е описал детайлно всичко, което се е случило през последните месеци.

"Радвам се, че събрахте храброст, с цел да кажете истината. В този сигнал се съдържат данни за корупционни дейности от висшите етажи на изпълнителната власт", каза Манев.

Пред депутатите Васил Димитров потвърди посочена от него в отворено писмо до медиите информация, че е получил телефонно обаждане от човек, близък до известен български бизнесмен, в което е получил оферта бизнесът му да бъде купен.

"При свързването с мен ми беше казано, че трябва да си продам фирмата на определена цена и ако това не се случи, ще има последствия. След това започнаха проверките и имаше посещение от г-н Петков", категоричен беше собственикът на "Евролаб".

"Този човек ми съобщи, че въпросният бизнесмен има интерес към моя бизнес и го иска за себе си. Иска да купи фирмата ми и или ще му я продам на определена от него цена, или бизнесът ми ще бъде отнет с помощта на държавата", твърди Димитров, но отказа да назове конкретни имена. По думите му бил "известен олигарх".  "Разбирате ли, бизнесът ми се иззема", каза той.

Припомняме, че скандалът тече от няколко седмици. В понеделник депутатът от ПП Росен Костурков съобщи, че представител на фирмата "Евролаб 2011", която оперира на ГКПП "Капитан Андреево", е предложил подкуп в размер на 6 млн. лв. на година на директора на БАБХ. Костурков твърди, че парите са предложени с цел фирмата, която от 10 години осъществява всички дейности по санитарния контрол на границата - "Евролаб 2011", да запази дейността си.


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
...
27.05.2022 09:01:37
0
0
Ай стига сте гранулирали ирмите!
Какво ще слагате в ирмата, че и на цената? Етикети ли? Да не сложите отново екстрат от мораво рогче!
14.
Лазаров
26.05.2022 23:59:16
3
5
Не е вярно, че адвокат Венцислав Милушев е подавал документи на Евролаб 2011 в Търговския регистър и го представлява. Справка в Търговския регистър показва, че Евролаб 2011 ЕООД е имало двама упълномощени адвокати за обслужване в регистъра - първият е бил адвокат Иван Славов Соколов, вторият е сегашният, адвокат Ивайло Пламенов Велинов. Васил Димитров не е назначен, а сам е създал Евролаб 2011 като ЕООД, собственик е на капитала и е негов управител.
13.
.....
26.05.2022 22:11:55
2
29
Само погледнете физиономията на този шопар,с тениска Boss!!!!Държавна граница -държавна фирма!Това е!Лапаницата спира,свиквайте!За какви суми става въпрос, косите Ви ще настръхнат!Нали искате промяна,подкрепете я!И не разрешавайте някой да Ви промива мозъка,а мислете самостоятелно!
12.
Мдаа...
26.05.2022 21:48:25
25
15
Където се намеси Кирчо и сие винаги настава хоас. Примерите вече станаха безброй! Първо действат, после мислят. Но с мисленето не съм сигурен.
11.
Бай....
26.05.2022 21:27:46
3
1
Cause I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
I play my music in the sun

I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I sure don't want to hurt no one
10.
Бсчийски
26.05.2022 21:21:11
9
15
Това смешно петле Бачийски много насериозно се вае,а има и после мишленце!
9.
Студена
26.05.2022 20:43:00
1
14
Щото си прост бе. Ти що предлагаш подкуп януари бе дебелак
8.
А бе
26.05.2022 20:26:45
0
44
На държавната граница трябва да има само държавни фирми. Всичко друго е корупция.
7.
Спиро
26.05.2022 20:21:42
1
36
Ама тоя Убавец съвсем случайно и честно са го сложили там толкова години и точно на нова година са му продължи ли договора ! На мама честния борец против корупцията ! Само го вижте !
6.
Българина
26.05.2022 20:12:32
13
15
Ами продължава се промяната.
Нищо ново.
5.
И децата знаят!
26.05.2022 19:46:01
4
41
Една от черните касички на гроб!!!!!!
4.
Да
26.05.2022 19:32:17
4
39
Те изземването на бизнеси започна при Боко.Що народ изгоря не е истина.Схемата си беше стандартна първо телефонно обаждане с цел да се продаде фирмата на много под пазарната цена, после Данс, Нап и всякакви други знайни и незнайни държавни фирмички.Също бива замесен и един друг елемент от една друга партия с инициали Д.П. Коййй ли е този????
3.
Сменяйте Кметовете
26.05.2022 19:26:11
4
19
Кога
2.
От Дубай до Дондуков и обратно !
26.05.2022 18:50:58
20
18
Ха да видим сега, кой ще изяде дървото !? Недай си боже, промяната се гътнат септември-октомври месец, на много от сега правещите се на курназ ще им отеснеят дрешките. Апропо, кога ще сваляте герберските кметове в областта депутат Бачийски !?? Или те вече са целите изпрани и няма смисъл да им се ежите от ПП че са корумпирани ......
1.
КЬОСЕВ
26.05.2022 18:43:02
5
53
Този контрол оригинално си е собственост на държавата...... От този момент средствата от там няма да влизат в ГЕРБ, за това е голямото реване!)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори