×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живот зад решетки: Бургазлии, бъдете причината това куче с тъжни очи да промени съдбата си


Живот зад решетки: Бургазлии, бъдете причината това куче с тъжни очи да промени съдбата си
То не е само едно, десетки са четириногите в Общинския приют в Бургас, които чакат своя осиновител, своя спасител, помогнете им!
26 Май 2022, Четвъртък, 17:35 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Вероника Шкетиева отново отваря сърцето си за бездомните четириноги, на 31 май организира базар в ресторанта си в помощ на Общинския приют

Виждали ли сте тъжният поглед на най-добрия приятел на човека – кучето? Очи, вперени в теб между решетките на техния затвор. Този поглед е безшумният вик на кучетата, на онези изоставените, на нежеланите, на обречените. Вик – да бъдат спасени и обичани. 

В Бургас за пореден път хората ще имат възможността да се запознаят и да бъдат част от благородна кауза, която е в помощ на Общинския приют за бездомни кучета. Бизнесдамата Вероника Шкетиева отново отваря голямото си сърце и VERONIQUE Restaurant. Във вторник, 31 май, от 16 до 20 ч. там ще се проведе осиновителна кампания и благотворителен базар, в който участие ще вземат различни творци, занаятчии, деца-художници, които ще предствят своите творения, мотото на кампанията е "СПАСЯВАМЕ ЖИВОТ СЕГА". А средствата от продажбите ще се използват за ваксини, изследвания, кастрация, прегледи и лечения. 

В основата на организацията стои Дария Хулка – позната в Бургас с огромната си любов към животните и организираните благотворителни инициативи в помощ на бездомните четириноги. Тя неведнъж е спасявала и лекувала страдащо животинче. 

Този път в кампанията активно се включва и обичаният бургаски певец Стефан Илчев, каза за Флагман.бг Вероника Шкетиева. Бизнесдамата вярва, че бургазлии  отново ще покажат милосърдие и ще станат част от новото начало на четириногите. 

„Този път решихме да организираме мероприятието в ресторанта на ул. „Булаир“ 27, за да е по-разнообразно и да се види от повече хора. Въпреки трудните и предизвикателните времена, в които живеем, вярвам, че бургазлии отново ще покажат милосърдие и че има голямо сърце, за да спасим всички невинни души от приюта“, каза Шкетиева. 

В Общинския приют в момента се намират над 80 кучета – много над капацитета му. Служителите полагат денонощни грижи за всички четириноги. Целта обаче е да се намери дом, в който ще бъдат обичани. 

„Не става въпрос за хиляди левове, а всеки да дари колкото може – 2, 5, 10 лв., няма значение. Със събраните средства ще можем да направим всички необходими изследвания и ако има желаещи извън България да ги осиновят, а ние ще им проправим път. За щастие хората от Европа помагат като осиновят бездомно животно. Искам да подчертая, че не говорим за фондация, която събира пари и не се знае къде потъват средствата. Тук става въпрос за Общинския приют, всичко е регламентирано и лицензирано“, каза още бургаската бизнесдама и се обръща с призив към всички, обичащи животните: 

„Искам само едно нещо - застанете до домашния си любимец. За повечето от вас той е част от сърцето му. Погледнете в очичките му и си представете как това същество, което не би могло да съществува без вас, е там, в приюта, зад решетките. Завинаги затворено, без шанс, без вас... Представете си го само за няколко секунди. Мъката му, безсмислието на живота му, липсата на радост, болките, когато се разболее и няма кой да се погрижи за него. Няма игри, няма разходки, няма милувки, няма надежда. Има само мрак. Представете си тази картина. Представете си сега, че помагайки, чрез събитията, всеки от вас променя един живот. Една ваксина, един тест, няколко хапчета... това е понякога е цената на един живот. Изберете в мислите си едно от тези животни и си кажете - Аз ще съм причината то да живее различно. Аз ще съм причината да го видят и обикнат неговите хора, да му дадат дом, грижи и любов до края. Аз ще съм причината точно това животно да промени съдбата си и да напусне приюта. Всеки от нас може да помогне на поне едно животно от приюта. Не можем да спрем, докато те са там зад решетките“.

Зад каузата на Вероника Шкетиева, Дария Хулка и Общинския приют за безстопанствени кучета застава и общинският съветник Христина Секлемова.  

„Нека да помогнем на тази благородна инициатива, за да може все по-малко кучета да обитават приюта. Освен това да бъдем отговорни стопани – да не изхвърляме домашните си любимци на улицата и да ги кастрираме, за да няма бездомни животинчета“, апелира тя. 

Секлемова допълни, че тази година средствата в бюджета за кастрация са увеличени, но отново не достигат за всички четириноги на улицата.


 


В категории: Бургас


България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори