Рецепта за печен чийзкейк "Ню Йорк"
Вкусен класически десерт
Продукти:
2 чаши бисквити грахам, натрошени на трохи
2 супени лъжици масло, разтопено
225 г крема сирене
1 и ½ чаши захар
¾ чаша прясно мляко
4 яйца
1 чаша заквасена сметана
1 супена лъжица ванилов екстракт
¼ чаша брашно
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с подвижно дъно и покрийте с хартия. В купа смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте. Прехвърлете във формата и притиснете към дъното, за да направите основата. В друга купа смесете крема сиренето и захарта. Разбийте с миксер до гладка смес. Добавете млякото и яйцата, едно по едно, като не спирате да разбивате, за да се смесят добре. Добавете заквасената сметана, ванилията и брашното. Разбийте до гладка смес. Залейте основата на чийзкейка с пълнежа.
Печете в загрята фурна за 1 час. Изключете фурната и оставете сладкиша да изстине вътре на затворена врата за още 5-6 часа. Така ще се предотврати напукване на горната му част. Извадете от фурната и сложете в хладилник за минимум час преди сервиране.
Първи случай в България: Живи корали са задържани на „Капитан Андреево“
Най-голямата изненада в края на годината ще преживее тази зодия
Лесна питка с късмети за Бъдни вечер
Евростат: Годишната инфлация в България през ноември е над средната за ЕС и еврозоната
Черноморец Бургас къса с четирима
"Купи и дари" за 17-а поредна година ще подаде ръка на нуждаещите се
Три зодии започват "късметлийска серия"
САЩ отчитат обратна миграция за първи път от десетилетия
Този десерт без печене е хит на Коледа – едно парче никога не стига!
Димитър Николов поздрави младите танцови таланти с европейски и международни успехи
Железопътният тунел между България и Северна Македония трябва да е готов до 2028 г.
Сръбски бос загина загадъчно в Москва
