Рецепта за домати на фурна с моцарела и пармезан
Сочно и крехко италианско ястие
Продукти:
2 големи узрели и твърди домата
½ ч.ч. настърган пармезан
2-3 топки моцарела, може и настъргана около 250-300 г
зехтин
сол и сушен риган на вкус
Приготвяне:
На грил тиган с малко зехтин или в тава (отново леко намазнена със зехтин), запечете нарязаните на по-дебели колелца домати. Съвсем леко. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. Овкусете със сол и риган, добавете малко от настъргания пармезан и завършете с нарязана моцарела. Печете доматите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сирената се разтопят добре.
За тези 3 зодии 2026 ще бъде година на сбъднатите „да“
Не слагайте тези храни в пластмасови кутии
Наследих от баба тази стогодишна рецепта за кисело зеле за Коледа
Дори старият гардероб няма да мирише на мухъл с този трик
Ето я Светлана Василева без филтри и грим
Руснак и съпругата му са залети с бетон и "погребани" в пустинята
Седем слона загинаха, блъснати от пътнически влак в Индия
САЩ одобряват прехвърлянето на 420 балистични ракети край бреговете на Китай
В Берковица мъж набил майка си и я заплашил с убийство
Откриха втори свален дрон в поле в Турция
Очакват се две пълни слънчеви затъмнения през 2026 г.
