Рецепта за домати на фурна с моцарела и пармезан
Сочно и крехко италианско ястие
Продукти:
2 големи узрели и твърди домата
½ ч.ч. настърган пармезан
2-3 топки моцарела, може и настъргана около 250-300 г
зехтин
сол и сушен риган на вкус
Приготвяне:
На грил тиган с малко зехтин или в тава (отново леко намазнена със зехтин), запечете нарязаните на по-дебели колелца домати. Съвсем леко. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. Овкусете със сол и риган, добавете малко от настъргания пармезан и завършете с нарязана моцарела. Печете доматите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сирената се разтопят добре.
Бургас е на крачка от откриване на филиал на Лесотехническия университет
Подкрепете бургаската танцова школа „Estrella“ – на крачка е от големия финал на „България търси талант“
Масова смърт на пингвини в Южна Африка
Майли Сайръс се сгоди
Как да премахнете жълтите петна от възглавници: Трикът, който работи безотказно
БДУ стартира образователен проект за прилагане на технологии за наблюдение на Земята в крайбрежния мониторинг
Черната златка унищожава овощните градини в България
ПП-ДБ, АПС и МЕЧ внесоха вот на недоверие, призоваха за оставка и се заканиха за още по-мащабни протести
Доклад на Евростат: Как изглежда домът на българина през 2025 г. според ключови показатели
Съдът трябваше да покаже, че човешкият живот няма цена
Български шофьор задържан в Гърция за каране в насрещното на магистралата Атина–Солун
