Рецепта за домати на фурна с моцарела и пармезан
Сочно и крехко италианско ястие
Продукти:
2 големи узрели и твърди домата
½ ч.ч. настърган пармезан
2-3 топки моцарела, може и настъргана около 250-300 г
зехтин
сол и сушен риган на вкус
Приготвяне:
На грил тиган с малко зехтин или в тава (отново леко намазнена със зехтин), запечете нарязаните на по-дебели колелца домати. Съвсем леко. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. Овкусете със сол и риган, добавете малко от настъргания пармезан и завършете с нарязана моцарела. Печете доматите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сирената се разтопят добре.
													
													
													
													
													
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Ню Йорк избира кмет, Тръмп се закани да ореже парите за мегаполиса, ако "комунистът" Зохран Мамдани спечели
													
													
																													
															
															
															
															
															
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Извънредна ситуация в АЕЦ "Козлодуй"
													
													
																													
															
														
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
							
							
							
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										