Рецепта за домати на фурна с моцарела и пармезан
Сочно и крехко италианско ястие
Продукти:
2 големи узрели и твърди домата
½ ч.ч. настърган пармезан
2-3 топки моцарела, може и настъргана около 250-300 г
зехтин
сол и сушен риган на вкус
Приготвяне:
На грил тиган с малко зехтин или в тава (отново леко намазнена със зехтин), запечете нарязаните на по-дебели колелца домати. Съвсем леко. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. Овкусете със сол и риган, добавете малко от настъргания пармезан и завършете с нарязана моцарела. Печете доматите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сирената се разтопят добре.
Без сняг за Коледа: Проф. Георги Рачев прогнозира необичайно топло време в цялата страна
Проф. Кантарджиев: Грипната вълна се ускорява, а ранната превенция е решаваща преди празниците
Грипът още не настъпва: Обстановката в страната остава спокойна, интересът към ваксини расте
Лекция за богомилството: водещи учени гостуват в „Морско казино“ на 13 декември
Тръмп разреши износ на чипове Nvidia за Китай
Хампарцумян: Бюджетът е предизборен и разкрива разпад на управляващата коалиция
Катастрофа между BMW и такси блокира булевард в София
Земетресение с магнитуд 7,5 удари Япония: десетки ранени, вълни от цунами и токови удари в Хокайдо
Света Анна ни носи надежда: Днес почитаме майката на Богородица
Талибаните върнаха шериата: 13-годишно момче екзекутира убиеца на семейството си пред 80 000 души в Афганистан
Магнитни бури удрят Земята на 9 и 10 декември след силно слънчево изригване
България иска отмяна на забраната за продажба на коли с ДВГ
