Рецепта за домати на фурна с моцарела и пармезан
Сочно и крехко италианско ястие
Продукти:
2 големи узрели и твърди домата
½ ч.ч. настърган пармезан
2-3 топки моцарела, може и настъргана около 250-300 г
зехтин
сол и сушен риган на вкус
Приготвяне:
На грил тиган с малко зехтин или в тава (отново леко намазнена със зехтин), запечете нарязаните на по-дебели колелца домати. Съвсем леко. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. Овкусете със сол и риган, добавете малко от настъргания пармезан и завършете с нарязана моцарела. Печете доматите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сирената се разтопят добре.
Регионалният исторически музей в Бургас обяви вход свободен за Никулден
Възобновяват делото за смъртта на Марадона, обвинени са медици
Делян Пеевски към протестиращите: Власт не се взима на улицата, а на избори
От "Автомобилна администрация" започнаха ефективна стачка
Зеленски търси истински край на войната – очаква решение след разговорите между Москва и пратениците на Тръмп
Кошмар за български футболен национал
Символична пътека към достъпността и толерантността ще се изгради днес в Бургас
Камери в Гърция хващат нарушенията на момента и веднага уведомяват шофьора
САЩ спира обработката на визи и зелени карти за имигранти от 19 страни
Серина Уилямс каза дали се завръща на корта
Лаура Кьовеши идва в България
