×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавни служители може да заменят бежанците в хотелите в Слънчев бряг


Държавни служители може да заменят бежанците в хотелите в Слънчев бряг
Елена Андонова предложи вместо в държавните бази, служители, които получават заплатите си от републиканския бюджет, да бъдат настанявани в хотели
18 Май 2022, Сряда, 10:16 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Министърът на туризма Христо Проданов коментира, че е възможно да им се отпуснат ваучери

Държавни служители може да почиват в хотели в Слънчев бряг срещу ваучери. Това стана ясно, след като хотелиерът Елена Андонова зададе въпрос към министъра на туризма Христо Проданов дали може, след като бежанците от Украйна бъдат извозени, на тяхно място в хотелиерите да отидат военни, полицаи или чиновници, а той й отговори с „Да“.

„След като държавните бази бъдат заселени с украински бежанци, какво ще се случи с резервациите на държавните служители? Може ли за тях да се изготвят ваучери и да бъдат настанени за същата сума по хотелите? Така хотелиерите с отменени резервации ще могат да запълнят своите бази“, заяви Андонова. 

„Това е възможно да се случи. Нужен е разчет на различните министерства. Трябва да се прецени дали имат бюджетни средства за такава почивка“, каза в „Здравей, България“ министърът. 

Ще настоявам пред Националният кризисен щаб за бежанците до края на тази седмица да има график, защото някои от хотелиерите очакват туристи от 23 май, каза министърът

Андонова потвърди, че има два месеца забавяне на плащанията за бежанци. Очакваме плащане през идната седмица, добави хотелиерът. 

Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантска асоциация Веселин Налбантов пък каза, че на никого не е ясна методиката за извеждане на бежанците от хотелите и предложи да се изпрати бързо списък на хора и да им се кажат по какъв начин ще стане това. Ясно е, че са намерили бази, но трябва украинците да знаят какво става, добави той.

„Ще настоявам пред щаба до края на тази седмица да има график, защото някои от хотелиерите очакват туристи от 23 май. Тези, които са заявили, че имат такива резервации, трябва приоритетно техните бежанци да бъдат извозени в другите бази“, отговори министърът. 

„Когато имаш пик с 8000 украински бежанци, Бойко Борисов излизаше по телевизиите и обясняваше колко трудно се управлява криза с толкова чужденци, а как се постига това с 200 000 украинци, които са пресекли българската граница за месец и половина. Не се оправдавам, но това е сериозен проблем и искам да уверя, че няма да има изоставени хора на паркингите, по улиците. Нещата ще се случат така, както трябва“, добави той.

Веселин Налбантов призова българите да почиват на родното Черноморие. Ще се постараем да им създадем по-добри условия отколкото в Гърция и в Турция, уверява той.

„Много сме благодарни на България, че ни осигури подслон за два месеца. Идват всеки ден обаче майки с деца и не знаят какво да правят. Няма къде да отидат“, сподели украинката Наташа.

Туроператорът Тамара Анастасова пък призова Министерството на туризма да конкретизира откога започва прехвърлянето на бежанците в държавните бази. „Постоянно прииждат при нас украинци. Ние сме настанили повече от 2000 бежанци. Само в базите, предназначени за детски лагери, са 300 човека в момента. Питат ни постоянно какво ще стане с тях“, добави тя. 

Някои бази може да продължат да обслужват тези хора, каза още Атанасова. 

„Няма да има бежанци, оставени на улицата. За всички ще се погрижим, основно с преместването в общинските и в държавните бази, но твърдо ми убеждение е, че час по-скоро трябва да бъде започната засилена интеграция на тези хора. Министерството на туризма не управлява бежанската криза. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които приеха украинците”, заяви Проданов. 

„Служителка от градския транспорт в столицата коментира, че общината нямала пари и затова искали средства от държавата. Защо тогава протестиращите не питат кмета Йорданка Фандъкова къде са парите от синята зона, от паяците, от паркирането? Ако протестират за градския транспорт, нека да отидат пред Столичната община, защото тя е принципалът на това транспортно дружество“, коментира той.

„Когато подписвахме коалиционното споразумение, нямаше война в Украйна, високи цени инфлация. Важно е сега да има диалог между партиите, за да се вземат най-правилните решения, защото ако не беше такава ситуацията, щяхме да правим това, което сме приели преди да съставим управляващата коалиция“, заяви Проданов.

Всички виждат, че правим това, което е възможно, добави той.

„За нас е изключително важно да се подкрепи бизнеса, защото трябва да се запазят работните места, за да може да преминем през тези кризи, които ни сполетяха и да излезем като по-силно, по-богато и по-честно общество“, каза още министърът. 


В категории: Несебър


16
Коментара по темата
16.
Иви
20.05.2022 14:58:23
0
0
Как няма къде?!Да се връщат в Украйна!В Западата част война няма.Или на палаткови лагери като сирийците!Какво е това?!Бяга от война и си почива на морето в 4-звезден хотел!Ако ги питаш ще останат с години!
15.
Zorro
19.05.2022 08:02:02
0
4
Ха-ха-ха, нашите хотелиери ще са конкуренция на колегите си от Турция и Гърция.
14.
Кънчо Путкодеров
18.05.2022 21:52:09
1
12
Знаете ли защо при държавните служители няма секс на работното място???
-Защото всички са роднини.
13.
до 10
18.05.2022 20:14:21
0
7
Вие не питайте за ваучери, а се радвайте, че сте още живи! И нямам предвид фалшивия ви "вирус"!
12.
стойко
18.05.2022 18:09:42
0
8
Тая милата е толкова вдлъбната че няма накъде.Изкараха я от Ахтопол и сега вече е голяма работа и мн разбира…
11.
жжж
18.05.2022 17:47:52
1
18
Както преди така и сега пак ще се облажат от хранилката Булгаристан машеха за едни и благодат за други цицащи от щедрата и гръд. Лапат лапат като невидели оправяйки поколението си до 9-то коляно а другите мълчаливо ги оправиха и пак са най-бедните и живеят в най-корумпираната държава в която властва беззаконие и корупция.Немотия до шия во веки веков.Спиш ли българино сти то 500 и кусур години минаха ти си спинкай сладко сънувайки уредена и спокойна държава.Да ама не. То със спане и приказки под шипковия храст не става. Излизай и всички крали затваряй в затвора иначе българина изчезва
10.
Ева
18.05.2022 15:48:34
8
13
Ние също сме държавни служители в РЗИ,бяхме много натоварено с пандемията,ама никой не ни е предлагал почивки с ваучери.Защо?
9.
Икономист ала Харвард
18.05.2022 15:35:20
0
22
Киро нали е капиталист завършил Харвард? Какви простотии прави тогава? Ще махат бежанците от хотелите, които са на хранилка на държавата, за да настаняват държавни служители, които какво? Правилно, пак им плаща държавата. Демек държавните пари по един или друг начин ще отидат в частните хотели. Къде тука е печалбата? Помежду другото по отвратителен начин се опорочи и протеста на превозвачите. Те искаха да се намали цената на горивото за ВСИЧКИ и да се махне това безумие толтакси за второстепенните пътища. А вместо това Киро икономиста им обеща пак държавни пари за частните фирми. Добре де, крупния, големия частен бизнес в България като непрекъснато получава пари от държавата и се бори все да печели държавни проекти това частен бизнес ли е въобще? Те не че и предните(ГЕРБ) правеха нещата по различен начин, но поне не ни лъжете тогава, че социализма си е отишъл. Пак си е тука, практикуван и от гербери и от кокорчовци, но основно е все за наши хора. Останалото население само плащаме, за каквото ни кажат. За измислени бежанци, за измислен бизнес, абе красота с една дума. Харвардци, икономисти, диви социалисти
8.
Сериозен бизнесмен
18.05.2022 15:13:46
1
22
Имам малък бизнес.
Ако може Кирчо да даде на няколко стотин хиляди лешпера ваучери (уточнявам: само на държавни служители,другите трябва да бачкат. Все пак някой трябва да плати сметката.), които да се използват специално за моята услуга. Ко ?
Или трябва да съм беден хотелиер?
7.
1111
18.05.2022 14:21:01
2
30
От трън та на глог, преуморили се горките държавни служители, я тия хотели да ги оставят на платежоспособните туристи, че да влизат данъци... И разбира се, да ги дебне НАП жестоко и денонощно, че нашите морски робовла...пародн работодатели, не обичат да плащат данъци, ама ич
6.
Zzz
18.05.2022 13:26:47
3
27
Как може да се говори така,"ще осигурим по _добри условия за Българските туристи", това е гавра!!!
5.
Мечо
18.05.2022 12:17:02
3
63
Защо лишават децата от почивка в детските лагери в Равда и из цялата страна настанявайки украинците там? Във всички страни почти всички бежанци-украинци и др са настанени на палаткови лагери с всички удобства. Помагайки на тях съсипваме собствената си страна, бизнес и население. Скоро сигурно ще предложат нашите мъже да се бият на фронта им, защото тук техните са на почивка в петзвездни хотели. Само държавните ли служители имат нужда от почивка с ваучер? А тези, които пълнят хазната с данъците си?
4.
до 3
18.05.2022 11:52:54
3
42
Ти още ли не си разбрал, че на (((глобалистите))) е нужна стратегическата територия наречена България, а не населението и? Затова и то се изтребва по един или друг начин от 1990 насам. Процесът беше започнат официално още от едноокия пират, за който младите може и да не са чували - единият от "гениите" поканени да разработят плана за унищожаването на България Ран-Ът. Същото се отнася и за "осраната" измислена държава, временно обявена за свещена индийска крава, една част от чиято територия ще се превърне в Нов Йерусалим, точно в района на фалшивите "военни действия". Този цирк се разиграва с любезното съдействие както на двамата продажници, така и на световните преститутки, също като Ковидиадата.

Що се отнася до тази рокада, тя е напълно безсмислена. Със същия успех всички могат да си стоят по местата. Така или иначе укрите са по-мили на нашите еничари от който и да е българин, дори и да е военен. Не че това е някакво удоволствие при наличие на други възможности, но явно българите няма да има и къде да почиват по нашето Черноморие.
3.
мишо
18.05.2022 11:25:08
0
78
На кого е този туристически бизнес, че от три години само за него мисли държавата и само на него дава пари. Това е резвлекателен бизнес и без него може. Никой не гомори за производство, за замеделие , за бедняците на България. Те имат нужда от пари и грижи. Без хотели и ресторанти може ама без храна и хора неможе.
2.
Значи
18.05.2022 11:03:06
1
75
Държавата има почивни станции, в които полицаи, военни и почиват на цени от соца. Вместо да почиват там, тези бази ще бъдат заети от бежанци, а полицаите и военните ще отидат на мястото на бежанците в частните хотели. Нула логика. Частните хотели да искат държавата да им плаща за държавни служители, все едно тези хотели са на държавата. Всъщност, ако държавата ще плаща на всички предприемачи - хотелиери, превозвачи, ресторантьори и прочее, то тогава явно няма нужда от пазарна икономика и частен бизнес. Нали държавата ще плаща, поне да национслизира съответните обекти като ще се грижи за тях.
1.
Що ни занимавате
18.05.2022 10:32:58
3
78
Като немогат да се справят с менажирането на така скъпите хотели да се отказват. Всеки иска да му се помогне в бизнеса. Аз искам да ми изкупуват продукцията на сто процента по пазарни цени???? Май нещо преигравате
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори