×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Превозвачи и таксиджии на протест, блокират София и областните градове


Превозвачи и таксиджии на протест, блокират София и областните градове
Превозвачите излизат на национален протест. Очакват се блокади в София и в големите областни градове
18 Май 2022, Сряда, 07:08 ч.
Автор: Флагман.Бг

Служители на градския транспорт в столицата излизат на шествие, искат актуализация на държавния бюджет заради скока в цените

София и другите големи градове ще бъдат блокирани от протестиращи. Днес превозвачите ще излязат на национален протест, съобщава Нова телевизия. 

Планирани са блокади и по граничните пунктове. 

В столицата сборните точки са три. Камионите ще спрат на входовете на София в района на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин".

Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели. 

Точно в 08:00 часа започва и блокадата на ключови места вътре в самата столица. Служители на градския транспорт излизат на протест.  Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените.

Недоволните ще се съберат  на три места - "Лъвов мост", „Сточна гара" и "Петте кьошета". След това около 09:30 часа тръгват на шествие към Министерството на финансите, а от там сборният пункт е Министерският съвет.

Демонстрация са заявили и таксиметровите шофьори. Очаква се около обяд те да се съберат на жълтите павета. 


В категории: Животът


31
Коментара по темата
31.
Бургазлия
20.05.2022 12:14:09
0
1
Защо никой не протестира пред Лукойл ако наистина им е за цените на петрола? Натискат правителството да им намаля акзица, което удря директно всички нас, а Лукойл да продължава да си прави горницата. То всъщност това е целта на този ГЕРБАджийски ДПС-арски протест и всички, които са на него им помагат дори и неосъзнато...
30.
Чичо Сам-освал
18.05.2022 12:54:15
10
1
аман от дебили русофили. Тук само едни и същи тъпунгери ли пишат? Цитират някакви книжки които изобщо не са прочели но прочели че в тия книжки пишело нещо за някакво зануляване и като мисирки църкат. Големите разбирачи на окултното и големи гадатели. Като толкова виждате що не пуснете едно тото с числата че да си оправите живота? Да се наредите и вие до Безос, Мъск, Гейтс - да си направите по един бункер па да решавате кой да живее и кой не в света къде да пускате кеймреилсите и 5г-то ахаха
Аман от дебили и малоумници дето прочели нещо "апокрифно" в нета основно руско и вече "истина ви казвам, аз съм и пътя и истината и живота"... жалка работа
29.
Предполагам,
18.05.2022 12:39:04
0
2
че и това представление е дело на зидарчетата, както в Канада и САЩ. Спонтанни протести просто няма... Всичко е Хегелова диалектика.
28.
Ай сиктир
18.05.2022 12:17:44
0
2
Стана тя, държавата да се управлявала от шофьорите?!
Те да си карат камионите, автобусите и такситата, а за другото има по-умни от тях!
27.
А
18.05.2022 11:49:47
1
2
"Брей" всяко увеличение на данък(тол таксата е такъв) го заплаща крайния потребител, ако ни зареждат хляба с влак ще е друго.
Как в цяла Европа пътищата издържат на трафика от тирове( в пъти по-голям), само при нас не става.Нали Бойко се хвалеше че всички са по европейски стандарт?!
26.
NM
18.05.2022 11:33:04
0
0
Черен гарван, по-черен от нощта
Летиш над славянската земя!
Къде са гробовете на великите Воини - Отци!
Тези, които някога са паднали от ръцете на християните!
Съберете заедно всички синове,
Съберете се и им кажете моята песен.
За това как разпнат, мъртъв евреин
Безсрамно потъпква Моята и Твоята Земя!
25.
Евро Стандарти
18.05.2022 10:50:26
0
9
По данни на Националния статистически институт (НСИ) спрямо 2011 г. населението на България е намаляло с 900 000 души. Не говорим за демографска криза, а за демографска катастрофа, която е сполетяла страната ни. Начинът на ни на живот става все по-нездравословен. Всичко това, обаче, е свързано с обедняването и невъзможността българинът да си позволи да живее здравословно. Това е цикъл, който трябва да бъде разгледан от всяка една негова точка. В противен случай, няма да можем да го затворим успешно и да се справим с намаляването на раждаемостта. Образователната система е създала един перфектен канал за брейн дрейн (brain drain – „изтичане на мозъци“). По този начин и жените, които освен че са интелигентни, са във фертилна възраст и представляват демографското бъдещето на България, напускат страната. Образователната ни система катализира процеса по излизане на нашите деца.
Това удря много тежко по икономиката. Най-очевадният проблем,  на първо място, е, че няма кой да работи. Има един много прост коефициент – на демографското заместване. Ако преди 24-25 години на всеки 100 човека, които излизат от пазара на труда – пенсионират се и т.н. – на тяхно място влизаха 120, които започваха да работят. България нямаше проблеми със запълването на социалните си фондове, с постъпленията в хазната и т.н. Имаше кой да работи, кой да плаща данъци, кой да произвежда добавена стойност. В момента през 2021 г. на всеки 100 човека, които излизат, влизат едва 60.
Ако в основата на демографската пирамида, където децата между нула и 4 години станат по-малко от 80% от онова стъпало, което е между 40 и 44 години – такава популация е обречена на гибел.
Населението на страната остарява от 60-те години насам, а от 90-те години преминаваме към страни със силно застаряваща структура на населението. Имаме определени профили на смъртността, ниска раждаемост и това са тенденции, заложени от по-рано.
По време на пандемията високата смъртност се измества и към по-младите. Това, че хората мигрират и не искат да раждат се дължи на една единствена причина – че не виждат своето бъдеще в България. Не всичко е пари, а въпрос на перспектива. Трябва да се подходи комплексно – както когато лекувате тежко хронично заболяване: акция, насочена срещу целия организъм. С раждаемостта е същото. Хората искат да отглеждат децата си в сигурна и качествена среда, даването на пари за насърчаване на раждаемостта не работи.
24.
Продължаваме Подмяната
18.05.2022 10:41:17
1
8
Да, случват се големи промени, но това не е еволюция; еволюцията означава, че отиваме по-високо, и същевременно по-дълбоко в настоящият момент. Разбира се, има промени; животът непрекъснато се движи, той е река. Но промяната не означава еволюция. Можете да се промените, без да се развивате - и точно това се случва с човечеството.
23.
Абсолютният ред съвпада с абсолютния хаос.
18.05.2022 10:39:46
1
11
Когато в човешкия организъм има излишък от кой и да е елемент, този излишък е причина за явяване на някаква болест. За да се излекува от известна болест, човешкият организъм трябва да се постави на голямо напрежение, на голям огън, който да премахне излишъка от ония елементи, които препятстват на правилното развитие на човека. 
22.
Обединени Славяни
18.05.2022 10:38:24
1
11
Изглежда, във всичко трябва да се стигне предела. И ако хората със своето отношение към историята искат да се доберат до империята на антихриста, не може да им сe попречи за това. Италианският писател Курцио Малапарте е казал: „Нищо не е изгубено, докато не е изгубено всичко“. Засега не е изгубено всичко – това е сигурно, затова бъдещето има свободен контур, различен от „края на историята“ в нейният либерален еднополюсен израз. Но ако ние не съберем кураж, след определено време вече ще бъде изгубено всичко. И вместо тънките и дълбоко човешки хоризонти на многополюсния свят, ще ни остане само безалтернативната геополитика на нощта и политологията на империята на антихриста. A. Дугин
21.
Война и Мир
18.05.2022 10:36:18
0
13
Репетициите за сегашната криза не бяха малко и културното човечество е готово за това. Онази измама, която ние наричаме „съвременност“ с нейните химери, консумеризъм и дреболии, рано или късно трябваше да свърши.
Затова всичко ще се случи, и ще случи скоро, и ще се случи именно така. Е, как именно ще стане – ние не описахме, защото виждаме всичко открито и се готвим да участваме в него.
И все пак, има вероятност този спукан балон да не е бил последен (а например предпоследен).(( Хайдегер метафизически се удивяваше – „ние живеем на една минута до полунощ, не, май още не, винаги това вечно „още не“…))
Но колкото и пъти да се проваляха очакванията за скорошна развръзка, това не означава, че тя никога няма да се случи. Краят може да се забави, но погледнете наоколо – навсякъде е пълно със знаци.  Вероятно ще бъде отложено още веднъж – ще ни се размине, и тази твар отново ще се зарадва и ще се размърда, усещайки, че и този път ще има „все още не“… Допускам и че може би няма да се отложи.
20.
Artificial Intelligence
18.05.2022 10:34:39
0
11
The society does not want you to be really intelligent; it is afraid of intelligence. Intelligent people are dangerous people. They are radicals; they are always sabotaging the status quo. The society wants you to remain mediocre, stupid.
19.
Хер Шваб & Голямото Нулиране
18.05.2022 10:33:05
0
14
България днес е най-бедната държава в Европа и на Балканите, пред нас са може би само Косово и Босна. Въпреки налетите десетки милиарди от Брюксел! Благодарение на тези пари, откраднати в огромната си част, олигархията превърна мафията в могъщ инструмент движещ цялата държава и институции. Милиони българи бяха прогонени от родината им, хиляди бизнеси бяха откраднати и рекетирани, милиони човешки мечти и животи съсипани. България е докара до такова ниво на мизерия, беззаконие и корупция, че е единствената европейска държава, която бива заобикаляна от бежанците. Заобикаляна и като транзитен канал за достигане на централноевропейските държави. България е на първо място по смъртност в Европа. Българското здравеопазване е превърнато в огромна машина за крадлък и източване на Здравната каса. България е най-корумпираната държава в Европа. България е на последно място по свобода на словото в Европа. България е на първо място по полицейско насилие в ЕС. България е на последно място по върховенство на закона. България е единствената държава, в която мафията си назначава главен прокурор, а държавата и прокуратурата преследват гражданите и журналистите, които подават сигнали за корупция. С едно изречение – елита превърна държавата ни в кочина. В сметище, в заден двор на цивилизования свят.Нацията беше залъгана, беше излъгана тотално. А ако трябва да говорим за отговорност, тя допусна да бъде излъгана. И то бих казал по елементарен начин. И това, което е най-опасното е, че бавно, но сигурно се подменя етническия и цивилизационния код в българското общество. Казано простичко, пред очите ни тази страна престава да бъде страната на българите. Младото население на страната отдавна е в чужбина, а огромни за нашите мащаби региони са обезлюдени.
Първо ще настъпим мотиката, тя ще ни удари по главата, за да разберем нещо, което го знаехме и преди да я настъпим. Още през 2015 г. Клаус Шваб пише статията „Епоха на адаптация“, в която поставя въпроса за необходимостта от глобално преустройство на света. Година по-късно в интервю за Zeit той подчертава, че движещата сила на новия прогрес няма да бъде държавата, а предприемаческите способности на отделния индивид. Казано така звучи приемливо и разумно. Но всъщност представлява оповестяване на глобалистката доктрина за унищожаване на националната държавна рамка и превръщането на държавите в безпомощни образувания за сметка на безпределната доминация на наднационалните капитали.
Борбата за бъдещето е да паднат и тези рамки. И решенията да се взимат от наднационални институции с глобален обхват. Виждаме очертанията на една антиутопия – планетарно население с достатъчен ресурс за препитание и удоволствия, и невидим глобален свръхелит, който диктува правилата. Великото зануляване“ представлява предложение-прогноза как да се ползва пандемията с коронавируса, за да се затвърдят процесите на глобализиране на света с целия произтичащ от това контрол над националните държави под предлог на осъзнаване на глобалните рискове за населението на планетата. От друга страна, чисто технологичните решения за сдържане на следващи бъдещи пандемии като цифров мониторинг, събиране на биометрични данни, алгоритми оценяващи здравето на гражданите предвещават нещо като техно-тоталитарен надзор. Такъв надзор още не е факт, но би могъл да бъде. Цифровата трансформация на обществото ще се задълбочи силно в посока на здравето, тъй като здравето е векторът, през който може да се стигне до всеки индивид, независимо от всякакви други различия – интереси, доход, възраст, местоположение. Ще се засилят например тенденциите към портативна диагностика в домашни условия, като пак стигаме до алгоритми, теле-общуване, наблюдение на отделната личност от гледна точка на общата сигурност, и механизми, софтуер, продукти свързани с глобалните мрежи. Възниква нов свят, контурите на който само можем да си представим.
18.
Периферия на Периферията на Периферията на перифер
18.05.2022 10:30:19
0
10
САЩ разбраха, но сателитите и особено по-малките като България, нищо не разбраха. Те гледаха не реалностите, а в устата на американския си господар и жадно поглъщаха уверенията му за тяхното светло бъдеще. У тях (по-точно на техните държавници и политици, както и на либералната им интелигенция) не възникваше и сянка на съмнение в способността и готовността на САЩ да ги имат за свои верни съюзници и приятели и че никога дори няма да ги изоставят. Те и днес смятат така, ала мисленето и поведението на великите държави, особено на най-големите са подчинени на друга логика и правила. В тяхното нравствено съдържание е изключен моралът и състраданието и благодарността към сателита. Сателитът е длъжен да слуша и да служи, както и да си понася последствията за своята лоялност и послушание.
Сателитите (не само България, но и всички останали като нея и нейните управници) не искаха да проумеят, че в края на миналия век те бяха въвлечени в една проста, но жестока игра, в която трябваше да играят уж важна роля: а именно да променят съотношението на силите в света и бъдат подготвени за „огневи цели“, когато се изострят един ден отношенията с Русия и с набиращия мощ и могъщество Китай. Затова те трябваше да бъдат събрани в европейските политически, икономически и военно-политически структури, за да бъдат държани под наблюдение и ръководени пряко и отблизо. Те бяха, така да се каже, мобилизирани още преди да се е наложило в подкрепа на Запада. Армиите им бяха почти напълно ликвидирани, но могат бързо да бъдат пооправени от тук-от там, за да бъдат хвърлени във война с Русия и да понесат ударите на руското оръжие. Виждаме как това става в Украйна и как САШ воюват с Русия „до последния украинец“. На всичките сателити е определена такава роля! И всеки длъжен да чака като пред заколение да му дойде редът, за да бъде хвърлен в огъня. Пък нека си мислят, че означават нещо за своите господари и че сега именно са придобили историческо значение. То какво значение може да има за света една държава, която не е способна да вижда с очите си реалностите и да си внушава, че означава нещо, когато я готвят за война „до последния й жител“.
Това е глобализацията, която аз наричам „глобализация на сателитите“. Другата глобализация – тази на великите сили бе недостъпна за тях, макар че ги залъгваха, че е и тяхна. Но не е!
Русия обяви своето възкресение от мъртвите, но тя знаеше, че за да влезе напълно в старите си владения и да започне да изпълнява полагащата й се роля на велика държава, е необходимо да измине известно време. То бе необходимо, за да могат всички да свикнат с новата ситуация, да се приспособят към нея, като приемат очертаващото се ново статукво и да не го нарушават. Както е ставало винаги преди и така се е гарантирал мирният преход към всеки нов световен ред.
Този път обаче се оказа, че кризата на капитализма е толкова напреднала, че системата е станала негодна да реагира адекватно на измененията, защото мисленето й се е забавило, умът й е залинял, изгубил е остротата си и трудно преценява какво се случва. В редица случаи капитализмът приема желаното за реално и допуска сериозни грешки. Вярно е, че правилата на геополитиката позволяват, докато трае междинния период на адаптации, да се провокират конфликти, разрушения, демонстрации на сила, но в същото време да се е провежда сериозна работа по новото регулиране на света, както и да се подготви разчертаването на политическата му карта и дори да се формира нова политическа риторика. Европа се оказа напълно изтощена икономически, военно и интелектуално, за да е в състояние да мисли адекватно и да действа съобразно новите условия. Непремереното разширяване на Европейския съюз и НАТО и особено с преобразуването на ЕС в пара държава с общи и задължителни за всички правила и закони бе като камък на шията, теглещ Европа упорито към дъното. Новите членове бяха твърде далеч от икономическия стандарт на големите държави и натовариха Съюза с грижата да бъдат теглени и подпомагани. А той беше неспособен за това, защото бе доста отслабнал и комай беше започнал вече да се клати и преплита крака от старческа немощ и неизлечими болести. Това създаде допълнителни вътрешни напрежения и породи в всичките държави (старите и новите членки) негативно отношение към „обединена Европа“ и Европейския съюз. Подобно отношение настъпателно ерозира европейските структури и постепенно обезсмисли и ЕС, и НАТО – колкото и великите сили да се мъчат все още да съхранят тяхното значение и сила.
Тогава Западът осъзна, че думите на Путин не са празни, а предупреждение, и тогава отново Русия бе обявена за заплаха за бъдещето на системата и „демократичните ценности“ и реши, че ще върне отнетото от нейната зона на влияние, едва след като я обезсили и разстрои функционалното политическо й единство.
В колкото по-безобразно състояние върнат тази държава, толкова повече проблеми ще възникнат пред възвръщащата влиянието си велика сила. Тогава и продължаващото противодействие с нея ще бъде малко по-лесно. Подчертавам това, защото такава именно цел е въведена от Запада в неговия проект „Украйна“, породил военния сблъсък с Русия. Този сблъсък е между Русия и Запада, но той не е само за възстановяването на руската зона на влияние, а началото на новото преначертаване на световната политическа карта и за установяване на нов световен ред. И по същество за фиксиране края на значението на Европа като глобален икономически, политически и военно-политически фактор в геополитиката. С нейното обезличаване се поставят под съмнение и Европейския съюз, и НАТО в сегашния им вид. Вижда се дори, че и ООН вече не може да бъде онази световна организация, която бе създадена да регулира отношенията и конфликтите между държавите, защото е нова йерархията им.
Тогава каква ще е участта на сателитите след края на глобализацията и революционните промени в глобалния свят?
Биха могли да се направят аналогии с времето след Втората световна война, ала те няма да са съвсем точни. Защото сега не е възможно да се установява нова социално-икономическа система от рода на тази, която СССР наложи в редица европейски държави, а после и в Азия. Но завърналите се в традиционните си сфери държави (в това число и България!) най-напред ще трябва бързо да осмислят миналото си и да означат основните грешки в него, а после и да преустроят политическите си системи, като сменят управляващите ги политици. Ще бъдат необходими без съмнение нов тип политици и държавници и те ще трябва в много кратки срокове да бъдат създадени и възпитани. Разбира се, ще се наложи и да пренасочат външната си търговия към нови пазари на стоки, услуги и суровини. Те ще излязат от Европейския съюз и от НАТО или по-скоро ЕС и НАТО ще ги изхвърлят от себе си, защото няма да са им необходими. Това ще доведе от сериозни вътрешно политически и икономически трусове. Трудностите ще бъдат доста големи, понеже веднага ще трябва да започне възстановяване на разрушеното и привеждането на целия живот върху нови основи, принципи и стандарти. И в нови общности от държави.

Формулата, по която се устройваше света досега, вече е изчерпана и скоро ще видим как този наш свят ще се промени радикално и ще придобие съвсем различен вид. Трудно е да се каже какъв ще бъде той. Но е напълно сигурно, че епохата на глобализацията по американски, която трябваше да събере на едно място държавите сателитите на великите сили, вече приключи. А и глобализацията на великите сили ще изглежда по различен от досегашния начин.
((Ще живеем в друга епоха и в свят суров, подреден по новому.))
17.
Голямото Зануляване
18.05.2022 10:25:43
1
10
Нефункционирането на разнопосочната коалиция става обект на външно, чуждо управление, на чуждо диригентство. Българският парламент беше ползван през изминалата седмица за врътки, трикове и манипулации. Политическата дейност на "Продължаваме промяната" представлява поредица от манипулации, които разлагат държавата. Те обаче се представят гръмко за особен напредък. Избуявайки върху това, че нацията ни е прекомерно търпелива и уморена, и няма съпротивителни сили. Схеми на постоянни загуби се трансформират в приказки за големи успехи с цел да прикрие словесно неспособността за разумно управление. В медицината има диагноза, свързана с фантазни конфабулации. За съжаление, когато управляваш държава, измишльотините, натруфените обещания, неподплатени с факти от реалността или пък ползвани, за да прикрият лични меркантилни цели, водят обществото до катастрофа. На всички нас ни омръзна нещо, което е видима щета, което е видимо по-зле, видимо по-скъпо да ни го представят чрез пропагандни аргументи за полезно, за по-добро, за по-изгодно, за приятно бъдеще. В крайна сметка тези манипулации на обществените възприятия се наричат измама.
16.
Зимен сън 1990-2022
18.05.2022 10:00:03
0
9
Междучасието свърши, но се оказа, че имаме свободен час. И то не един, а два. Може да се каже и по-просто: българският елит, българската политическа класа (те така обичат да се наричат) вече не може да произведе нито една ЖИВА формула. Могат просто да сменят изпълнителите, но МУЗИКАТА е същата. Тази социална група, която се добра до властта преди 32 години, е в края на своята историческа валидност. 
Сегашният елит не успя да стане класа. Проектите, които се опитват да реализират, са СМЕХОТВОРНИ и нежизнеспособни, управленските им способности са силно проблематични, културата им е посредствена. Оказа се, че тази прослойка не е готова да носи отговорността за обществените процеси, ДОРИ И ЗА СЕБЕ СИ…
Колкото по скоро населението осъзнае че е вкарано в игра с НАГЛАСЕНИ карти , толкова по бързо ще отрезнее, ще последва такава афективна БУРЯ която не сме виждали от доста дълго време. Всепомитащата енергия на един потиснат и деморализиран народ. Ако ли не, ще продължи да се свива в черупката си, докато не се изпари в Небитието. При всяка екзистенциална криза, пред човек има две пътеки: окончателен разпад или въздигане от пепелта ...пепелта на несъстоялото се, пепелта на поколенията изпепелени и прогонени в тези ''преходни'' 30+ години. На знамето е написано: Freedom or Death ...защото другото не е живот.
15.
Трета Национална Катастрофа
18.05.2022 09:44:18
0
11
Българската криза е разтваряща се спирала. Ние сме общество на страха.
В теорията на частните диференциални уравнения кризата се описва с една разтваряща се спирала, тоест, нанасят се поражения, които непрекъснато се увеличават, това става все по-неовладяемо. Това е българската криза. Вместо да се овладее риск, се прави опит да се овладее криза и се правят трагични грешки....
Рискът е вероятностна опасност, която може да бъде предотвратена и управляема. Кризата е случила се опасност. Кризата, за разлика от рисковете, е неуправляем процес, тя се овладява - възстановява се управляемостта чрез сложни процеси на идентификация на пораженията и тяхното неутрализиране, чрез идентификация на рисковете. Кризата се овладява чрез закриване и преструктуриране на цели части на системата, чрез стратегическо прегрупиране, отказ от цели, преориентация. 
14.
Клинична картина
18.05.2022 09:43:06
0
12
Дори и най-позитивният човек често се срива при мисълта, че са се изнизали още 365 дни, в които не е успял да направи жадуваните промени, не се е оттласнал от матрицата на безсмисленото си роботизирано битие, че животът му е низ от компромиси, които му пречат да осъществи мечтите на сърцето си и да постигне по-голяма свобода. Става дума за екзистенциална депресия, отключена от неудовлетворението и усещането за вегетиране, за безсмислено повърхностно съществуване. Депресията може да се прояви в апатия, вялост, немотивираност, липса на желание за правене на каквото и да било, неспособност за удовлетворение и радост, но са възможни и напълно противоположни прояви - човек не може да спре на едно място, живее по стриктен график, разчита времето си до минута, непрекъснато има нужда да прави нещо, да си намира работа, макар и напълно безсмислена. В този случай депресията е маскирана като хиперактивност и свръхзаетост.
13.
Ива
18.05.2022 09:24:50
0
5
А къде бяха последните 10 години? спаха ли?
12.
Кирчо
18.05.2022 09:16:47
5
3
Ей мушмороци нали ви казах, че ако ни изберете че ви се. ем в устите и вие ни избрахте. А сега пийте стодена вода да не ви миришат устичките.
11.
Great Reset
18.05.2022 08:46:30
0
11
The mundane does not allow consciousness to see the reality. The so called rational horizon is narrow. It is necessary to rise above the level of everyday life; to elevate the mind  - and the meaning of EVERYTHING will be revealed. Are we living in a madhouse?
Human consciousness needs to be transformed radically, totally.
TO CULTIVATE ANYTHING is to become pseudo. Cultivation means you will be creating something around yourself WHICH YOU ARE NOT. Cultivation means you will create a split, cultivation means you will create a facade. Cultivation means you will live in a camouflage: you will be one thing and you will pretend to be something else; you will do one thing and you will say another thing.
Cultivation means you will repress. And it also creates a prison. When you cultivate something, you are imprisoned in it, because deep down you are just the contrary.
10.
Ready made Hell
18.05.2022 08:42:11
1
12
Just look at your so-called normal people - they are living in a prison. And they all have to become diplomatic. They all have to have backdoors to their lives, otherwise they will go crazy. Cultivated character arouses only two alternatives: one is to go mad - if the person is sincere he will go mad - the other alternative is that he will be a hypocrite. And naturally people choose to be hypocrites rather than going mad, and I cannot condemn them either. That is more intelligent. They live a totally different life behind the walls. They have two lives: their real life is underground. They are living in such inner conflict that they cannot be happy. And the person who is not happy will not allow anybody else to be happy either. Look at the world, what the politicians have done to it. It CAN become a paradise.
Everybody is in tremendous need of going in, but first the outer things have to be fulfilled. And those outer things CAN be fulfilled, but nations have to disappear, boundaries have to disappear. Now politicians won't allow that - because with the boundaries, they will disappear. They can exist only with nations. They can exist only if the people are kept in terribly bad conditions. Politicians are stupid, and people allow them because PEOPLE are stupid.  I need not give you proofs, the whole history is a proof. Every day newspapers bring thousands of proofs. The state of the world, this hell that we are living in, is the proof.
9.
Хроника на една предизвестена смърт
18.05.2022 08:38:15
0
7
По данни на Националния статистически институт (НСИ) спрямо 2011 г. населението на България е намаляло с 900 000 души. Не говорим за демографска криза, а за демографска катастрофа, която е сполетяла страната ни. Начинът на ни на живот става все по-нездравословен. Всичко това, обаче, е свързано с обедняването и невъзможността българинът да си позволи да живее здравословно. Това е цикъл, който трябва да бъде разгледан от всяка една негова точка. В противен случай, няма да можем да го затворим успешно и да се справим с намаляването на раждаемостта. Образователната система е създала един перфектен канал за брейн дрейн (brain drain – „изтичане на мозъци“). По този начин и жените, които освен че са интелигентни, са във фертилна възраст и представляват демографското бъдещето на България, напускат страната. Образователната ни система катализира процеса по излизане на нашите деца.
Това удря много тежко по икономиката. Най-очевадният проблем,  на първо място, е, че няма кой да работи. Има един много прост коефициент – на демографското заместване. Ако преди 24-25 години на всеки 100 човека, които излизат от пазара на труда – пенсионират се и т.н. – на тяхно място влизаха 120, които започваха да работят. България нямаше проблеми със запълването на социалните си фондове, с постъпленията в хазната и т.н. Имаше кой да работи, кой да плаща данъци, кой да произвежда добавена стойност. В момента през 2021 г. на всеки 100 човека, които излизат, влизат едва 60.
Ако в основата на демографската пирамида, където децата между нула и 4 години станат по-малко от 80% от онова стъпало, което е между 40 и 44 години – такава популация е обречена на гибел.
Населението на страната остарява от 60-те години насам, а от 90-те години преминаваме към страни със силно застаряваща структура на населението. Имаме определени профили на смъртността, ниска раждаемост и това са тенденции, заложени от по-рано.
По време на пандемията високата смъртност се измества и към по-младите. Това, че хората мигрират и не искат да раждат се дължи на една единствена причина – че не виждат своето бъдеще в България. Не всичко е пари, а въпрос на перспектива. Трябва да се подходи комплексно – както когато лекувате тежко хронично заболяване: акция, насочена срещу целия организъм. С раждаемостта е същото. Хората искат да отглеждат децата си в сигурна и качествена среда, даването на пари за насърчаване на раждаемостта не работи.
8.
Хроника на една предизвестена смърт
18.05.2022 08:36:57
0
9
По данни на Националния статистически институт (НСИ) спрямо 2011 г. населението на България е намаляло с 900 000 души. Не говорим за демографска криза, а за демографска катастрофа, която е сполетяла страната ни. Начинът на ни на живот става все по-нездравословен. Всичко това, обаче, е свързано с обедняването и невъзможността българинът да си позволи да живее здравословно. Това е цикъл, който трябва да бъде разгледан от всяка една негова точка. В противен случай, няма да можем да го затворим успешно и да се справим с намаляването на раждаемостта. Образователната система е създала един перфектен канал за брейн дрейн (brain drain – „изтичане на мозъци“). По този начин и жените, които освен че са интелигентни, са във фертилна възраст и представляват демографското бъдещето на България, напускат страната. Образователната ни система катализира процеса по излизане на нашите деца.
Това удря много тежко по икономиката. Най-очевадният проблем,  на първо място, е, че няма кой да работи. Има един много прост коефициент – на демографското заместване. Ако преди 24-25 години на всеки 100 човека, които излизат от пазара на труда – пенсионират се и т.н. – на тяхно място влизаха 120, които започваха да работят. България нямаше проблеми със запълването на социалните си фондове, с постъпленията в хазната и т.н. Имаше кой да работи, кой да плаща данъци, кой да произвежда добавена стойност. В момента през 2021 г. на всеки 100 човека, които излизат, влизат едва 60.
Ако в основата на демографската пирамида, където децата между нула и 4 години станат по-малко от 80% от онова стъпало, което е между 40 и 44 години – такава популация е обречена на гибел.
Населението на страната остарява от 60-те години насам, а от 90-те години преминаваме към страни със силно застаряваща структура на населението. Имаме определени профили на смъртността, ниска раждаемост и това са тенденции, заложени от по-рано.
По време на пандемията високата смъртност се измества и към по-младите. Това, че хората мигрират и не искат да раждат се дължи на една единствена причина – че не виждат своето бъдеще в България. Не всичко е пари, а въпрос на перспектива. Трябва да се подходи комплексно – както когато лекувате тежко хронично заболяване: акция, насочена срещу целия организъм. С раждаемостта е същото. Хората искат да отглеждат децата си в сигурна и качествена среда, даването на пари за насърчаване на раждаемостта не работи.
7.
Голямото Нулиране 2022
18.05.2022 08:35:52
1
15
Щастливата глобализация, която ни беше обещана, се разпада, тъй като светът на отворените граници е разсечен брутално. Предстои да открием, че преобладаващата част от българите са по-скоро консервативни, патриархални, отколкото прогресистки настроени. Идват тежки икономически несгоди, които ще бъдат приписани на прозападното спуснато правителство. Когато при цялата конфликтност, тревожност, липса на перспектива се прибави рязка икономическа криза, това е сигурна рецепта за размирици. При дълбока криза или оцеляваш по единично или в малки групи, или се мобилизираш за бунт.  Избираме да поддържаме две версии за света - публична и частна. Лекотата, с която хората избират да живеят в лъжа, отказът да мислят сложно, са потресаващи.
6.
Hope is Dope
18.05.2022 08:33:31
0
13
You are in a constant tension between despair and hope. Your life becomes nothing but a tension between that which is and that which should be. When you are engaged in an ego trip, then your whole life will be nothing but a long tragedy. It is like a drug. If you take a drug, any drug, sooner or later you become accustomed to it. Then you need more quantities of it, stronger doses of it, and so on and so forth. Small illusions won't do; Once you have become accustomed to them, you will need greater illusions. This is how people become mad.
You can go on hoping but you will always be moving into a mirage. The moment you reach the place you were hoping for, the mirage will disappear, you will be in utter despair. Out of your despair you will again hope.
Hope is just an effort to keep oneself alive somehow. You will again create illusion. And this is how the whole game goes on: you are in despair, out of despair you create an illusion. Out of illusion more despair is created, and out of more despair, more illusions. And one goes on from despair to illusion, from illusion to despair. You can step out of the illusion.
5.
Collective Insanity
18.05.2022 08:29:38
1
11
A madman is one whose illusions have gone completely contrary to reality. Now he lives only in his illusions - there are not even intervals when he sees reality as it is, not even moments of truth. He simply lives in his illusions. He is a madman. And what others are may be a lesser madness, but the madness is there. The difference is only of degree, quantity, but not of quality.
4.
To 2
18.05.2022 08:08:26
0
13
Good point.
3.
Брей
18.05.2022 08:06:16
9
13
много активни станаха изведнъж.
Очевидно хватката над превозвачите, която имат от дпс-герб е доста силна.
Мисля, че трябва да ги оставят да се накрещят и да увеличат тол таксите, защото тежките камиони разбиват пътищата, а не леките автомобили.
Междувременно ако пречат неправомерно на движението, извън обсега на протеста, да ги глобяват!
2.
Movie Makers
18.05.2022 08:05:12
0
13
You carry your projector and your whole film of hopes, dreams, desires. You just become frustrated with the screen - 'This screen is not right' - so you find another screen. When are you going to drop the projector and the film? When are you going to burn the whole ego trip?
1.
Az
18.05.2022 07:34:48
7
14
УСПЕХ МОМЧЕТА….ДА ИЗХВЪРЛИМ НАДУПЕНИТЕ ХАРВАРДСКИ ДЖЕНДЪРИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори