×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Гришо отпадна безславно от "Ролан Гарос" след рекордни грешки
  • Протести в Италия срещу сексуалното насилие в католическата църква
  • Изгубени бижута на стойност 30 хил. долара върнаха на собственика служители на Летище София
  • СЗО не препоръчва ваксина срещу човешка вариола заради маймунската шарка
  • От неделя започва разселването на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг, поне 22 хил.искат да останат в България
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Сунгурларе: В Бюджет 2022 сме помислили за всички села. Опозицията: Само там, където управлява ДПС


Кметът на Сунгурларе: В Бюджет 2022 сме помислили за всички села. Опозицията: Само там, където управлява ДПС
Д-р Георги Кенов представи основните акценти на финансовата рамка, сред тях са изграждане на канализационната мрежа на града, пътна и образователна инфраструктура
20 Април 2022, Сряда, 13:57 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Решенията се взимат на принципа „ако ми дадеш това, ще получиш онова“, каза пред Флагман.бг Валентин Славов от БСП

20,53 млн. лв. е бюджетът на Община Сунгурларе за тази година. Той бе приет с мнозинство от общинските съветници на последната сесия на местния парламент. Кметът д-р Георги Кенов представи основните акценти на финансовата рамка, като отбеляза, че приоритет е канализацията в югозападната част на гр. Сунгурларе, която е в процес на изграждане с обща дължина 2763 м.  Д-р Кенов изтъкна, че средства са заделени за всяко едно населено място, през настояващата година ще се реализират инфраструктурни проекти, в това число и образователна. 

Спрямо 2021 година размерът на трансфера от централния бюджет на Община Сунгурларе е завишен с 1 800 364 лв или с 11,52 %.

Против гласуваха само от т.нар. опозиция – доскорошният председател на Общинския съвет Халил Ахмед (независим) и Валентин Славов от БСП, който беше негов заместник, но се оттегли отстраняването на Ахмед. (ВИЖ ТУК И ТУК)

Според опозицията средства са заделени само за населените места, в които управляват кметове на ДПС. Валентин Славов е категоричен, че ГЕРБ работи с Движението. Той е категоричен, че решенията се взимат на принципа „Ако ми дадеш това, ще получиш това“.

„От 6 месеца двете партии работят заедно. По тяхна инициатива беше сменен и бившият председател Халил Ахмед, с когото останахме твърда позиция. Има още 1-2 съветници, които гласуват по съвест. Но останалите малко или много са зявисими. Ние сме против статуквото, а не против кмета д-р Кенов. Те по всякакъв начин се опитват да го стопират, както и сега му извиха ръцете. Приемат се едни решения, които меко казано са малоумни – например всяко едно движение на парите в Общината да е след актуализация и разглеждане в Общинския съвет. На практика спряха работата на Общинската администрация“, каза пред Флагман.бг Валентин Славов. 

Според него бюджетът е раздут и както предни годинни, няма да може да влезе в границите. „Разхвърляни са едни сумички – тук 10, там 20 хиляди, които ще потънат някъде“, категоричен е той. 

"Искам да благодаря на екипа от Общинската администрация за подготвения. Моята мисия, с която дойдох в Община Сунгурларе, е да я направя удобна за живеене на хората и да създам социална атмосфера. Няма място да се противопоставяме един на друг, ние всички сме избрани от хората, за да изпълним обещанията си и да не се делим по политически пристрастия. Проблемът сега е инфлацията и покачването на цените на всички материали необходими за изпълнение на заложените дейности. Нито за миг не сме спрели да мисли за Община Сунгурларе и да търсим европейско финансиране чрез проекти", каза д-р Кенов. 

Капиталовата програма на Община Сунгурларе е в размер на 7 170 884 лв., в нея са предвидени и следните основни акценти: изграждане на част от канализационната мрежа в югозападната част на гр. Сунгурларе, ремонт на асфалтова настилка в спортна площадка в гр. Сунгурларе, изграждане на водоизточници за борба с горските пожари в селата Везенково, Съединение, Дъбовица, Каменско, Ведрово, Грозден, Бероново, реконструкция на Поликлиника в гр. Сунгурларе и др.

"Основна цел за тази година е канализацията в югозападната част на гр. Сунгурларе, която е в процес на изграждане с обща дължина 2763 м. Проектът третира ситуиране на главен колектор III и приоритетни клонове към него, съгласно изготвените и частично изпълнени канализационни клонове по технически проект от 2009 г., като новопроектираната канализационна мрежа да се присъедини към вече съществуващата частична канализационна система на града. Чрез този проекта ще постигнем устойчив жизнен стандарт на населението. До края на моя мандат Сунгурларе ще има изградена канализация", обеща кметът. 

С много усилия администрацията е успяла да излезе от финансовите затруднения, показател за това са всички цифри. Общината подобри ефективността на управление на бюджети. Припомням, че от 2017 година Сунгурларе беше във финансово оздравяване със седем общини от България, които към момента все още не са излезли, по данни на Министерство на икономиката, каза още Кенов.

Община Сунгурларе има строителна програма, която е комбинирана между европейски проекти и проекти финансирани от държавата. В бюджета са предвидени разходи за реконструкция на водопроводна мрежа на селата Лозарево, Чубра и Грозден.

В процес е строителството на учебни стаи в СУ „Христо Ботев” – Сунгурларе по проект на МОН. През тази година предстои реконструкция и рехабилитация на ОУ „Отец Паисий“ в село Съединение, което включва: външно топлоизолиране на сградата и полагане на силикатна мазилка, осигуряване на достъпна среда за трудноподвижни хора, ремонт и полагане на хидроизолация на козирката над главния вход, полагане на топлоизолация, изграждане на външна спортна площадка.

Проектът за изграждане на нова сграда на целодневна детска градина и детска ясла на мястото на съществуващата целодневна детска градина „Зорница“ в село Грозден е в процес на реализация и скоро предстои откриване на строителна площадка. (ВИЖ ВИЗУАЛИЗАЦИИТЕ ПОД ТЕКСТА) До края на годината трябва да бъде открита новата сграда. Извършва се основен ремонт и реконструкция на покрив на читалището в село Лозарево, обясни още Кенов. 

Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в селата Чубра, Костен, Съединение, Везенково, Климаш, Вълчин и гр. Сунгурларе по програма за развитие на селските райони 2014-2020. Предвидени са ремонт на участъци от транспортната връзка, обслужваща локалния трафик към селата Прилеп, Ведрово, Босилково, ж.п. гара Завет, Завет и Съединение. 

Общинската администрация има изготвен технически проект за изграждане на кръгово движение с околовръстен път на Сунгурларе, на този етап е в процес на обработка от страна на АПИ. 

В бюджета за 2022 година е заложено изграждане на водоизточници за борба с горските пожари в землищата на с. Везенково, Съединение, Дъбовица, Каменско, Ведрово, Грозден, Бероново, по проект „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. 

Председателят на Общински съвет Ружди Хаджен направи четири предложения към бюджета за 2022 година, свързани с ремонт на пътна инфраструктура в посока към село Грозден, изграждане на детска площадка в село Съединение, ремонт на кметство в село Прилеп, ремонт на сграда в село Славянци.

В социалната сфера:

"Ще осигурим топъл обяд на 1000 потребителя в 25 населени места на територията на Община Сунгурларе. Започнахме работа по проект „Равни възможности за по-добро бъдеще на ромите“ в Община Сунгурларе и Община Антоново. Проектът цели да се създадат устойчиви механизми за подобряване на състоянието и възможностите на хората, живеещи в маргинализирани ромски общности, чрез ефективни интегрирани подходи. Амбицията ми като кмет, заедно с моя екип да намерим необходимото финансиране по идейните проекти за: изграждане на столова в СУ „Христо Ботев“, изграждане на зала за спортни и музикални занимания в ДГ „Слънце“, реконструкция на пътища, водопроводи, улици в населените места, изграждане на довеждащи водопроводи, енергоспестяващо улично осветление в населените места, изграждане на сепарираща площадка за разделно събиране на отпадъци, изграждане на младежки център, спортни зали, физкултурни салони, почистване и отводняване на дерета и речни корита, селски, културен и археологичен туризъм", обяви още той.  

"Нямаме изоставени населени места, но има още какво да се подобрява като условия на живот. В тези тежки условия на икономическа, социална и конфликтна криза съм оптимист за по-доброто бъдеще на Сунгурларе. Разчитаме на подкрепа от държавните и европейски институции за подпомагане на българските общини", завърши Кенов.
В категории: Сунгурларе


11
Коментара
Флагман.БГ Зеленски: Донбас ще бъде украински Зеленски: Донбас ще бъде украински 28/05/2022, Събота 07:40 1
11
Коментара по темата
11.
*********
30.04.2022 21:39:14
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
da
28.04.2022 13:29:55
2
3
верно много е зле общината. ние общинските съветници с 600 лв. а пък общинските служители с 800-900 лв. позорно.
9.
*********
23.04.2022 12:10:18
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
за сунгурларе
23.04.2022 12:09:12
0
8
Много ще се трият коментарите за истинското положение на общ.Сунгурларе!
7.
07
21.04.2022 22:45:00
0
9
Нито за хората, нито за селата! Само и единствено за себе си и спонсорите. Весели празници, живи и здрави.
6.
*********
21.04.2022 20:58:59
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
selim do 4
21.04.2022 07:51:47
7
2
каква проверка бе? толкова много неща е направил този човек за хората в сунгурларе.
4.
*********
21.04.2022 06:47:27
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
*********
21.04.2022 05:06:24
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
112
20.04.2022 23:00:08
10
3
Аз вярвам на кмета! Стабилен и коректен.
1.
за сунгурларе
20.04.2022 19:58:31
2
13
Блажени са вярващите! Но ние не вярваме вече на този кмет!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Джип се обърна по таван след зрелищна каскада край аутлета за Сарафово Джип се обърна по таван след зрелищна каскада край аутлета за Сарафово Шофьорът объркал маркировката, бутнал се е в платното за насрещно движение и с много висока скорост излетял в канавката Може ли президента да върне "горещия картоф" за Северна Македония на премиера? Може ли президента да върне "горещия картоф" за Северна Македония на премиера?  Според Кристиян Шкварек има индикации за отстояване на позициите от българска страна „Сърце и Мозък“ - Бургас получи разрешение за робота da Vinci „Сърце и Мозък“ - Бургас получи разрешение за робота da Vinci Бургазлии ще имат възможност за роботизирано лечение и не се налага да пътуват до София за терапия Още 4000 горски проверки за 3 дни – ето какво се случи Още 4000 горски проверки за 3 дни – ето какво се случи Съставени са общо 44 акта и 26 констативни протокола Начинът, по който се разхождате като двойка, говори много за отношенията ви Начинът, по който се разхождате като двойка, говори много за отношенията ви В крак ли сте с връзката си? 1095 години минаха от кончината на Симеон Велики, вижте с чия друга смърт се свързва датата 27 май 1095 години минаха от кончината на Симеон Велики, вижте с чия друга смърт се свързва датата 27 май През 1925 г. е извършена последната публична екзекуция е Европа... в София, а обесените са терористи Никога не правете тези 7 неща късно вечер Никога не правете тези 7 неща късно вечер Не пушете преди сън  Най-големите дяволи сред жените според зодията Най-големите дяволи сред жените според зодията Ето кои са те  Виктор Орбан е единственият човек, способен да спаси Европа от собствената ѝ глупост Виктор Орбан е единственият човек, способен да спаси Европа от собствената ѝ глупост През 2015 г. Меркел унищожи същината на Германия и Европа, приемайки над 1 млн. бежанци от Близкия Изток и Централна Азия – оттогава насам Орбан е в светлината на прожекторите като лидер Рецепта за мусака от зелен боб Рецепта за мусака от зелен боб Това е нова версия на популярното ястие
Спечелихме домакинство на световно първенство Спечелихме домакинство на световно първенство Зам.-министър Владимир Харизанов се срещна с президента на Международната федерация по хокей на лед Люк Тардиф Астролог: Войната в Украйна вероятно ще продължи до пролетта на 2023-та Астролог: Войната в Украйна вероятно ще продължи до пролетта на 2023-та От 1 до 15 август под влияние на Марс, Уран и лунния възел Раху може да се сложи край на окупацията на югоизточните райони Може ли да бъде разрушен Кримският мост Може ли да бъде разрушен Кримският мост Киев отдавна би направил това, ако беше толкова лесно да се направи, коментира Арестович Военен анализатор бие тревога, очаква терор в САЩ с дарените на Украйна оръжия Военен анализатор бие тревога, очаква терор в САЩ с дарените на Украйна оръжия Те може да се обърнат срещу САЩ, предупреждава Раджан Лаад Зеленски: Донбас ще бъде украински Зеленски: Донбас ще бъде украински Ако руските нашественици си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, значи се лъжат, коментира той САЩ ще изпращат в Украйна ракети с голям обсег на действие? САЩ ще изпращат в Украйна ракети с голям обсег на действие? Надяваме се здравият разум да надделее, заяви руският посланик във Вашингтон  Мощни взривове в Харков, руснаците се готвят за нов щурм към Киев Мощни взривове в Харков, руснаците се готвят за нов щурм към Киев 37 деца били убити при въздушни удари вчера Чужденците плащат много повече за бензин в Унгария от местните Чужденците плащат много повече за бензин в Унгария от местните Разликата в цените е 40% според местни медии Не е абитуриентка, а класна! Учителка е хитът на баловете тази година Не е абитуриентка, а класна! Учителка е хитът на баловете тази година С невероятните си тоалет, фигура, прическа, грим педагожката по нищо не се различаваше от възпитаниците си Руски олигарси предлагат Западът да ги извади от черния списък в замяна на помощ за Украйна Руски олигарси предлагат Западът да ги извади от черния списък в замяна на помощ за Украйна Според един от източниците на АП в интерес на Запада е руските олигарси да се дистанцират от руския президент Владимир Путин, докато финансират Украйна
Мая МАНОЛОВА, лидер на ИСБ Мая МАНОЛОВА, лидер на ИСБ След наказателните списъци наказателни отряди ли идват? Промяната надмина Борисов! Виц на деня Виц на деня В реанимацията: - Сестра, какво е включено в контакта? - Апаратът Ви за дишане. - Може ли да го изключиш, че ми пада батерията на телефона... Виц на деня Виц на деня Клавирен концерт. Руса дама пита съседката си: - Това Шопен ли е? - Не съм сигурна - отговаря тя. - Да изчакаме да се обърне към нас... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъжкото подреждане приключва когато се намери търсеното
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори