×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

7 моряци нужни за завръщането на „Царевна“ от Мариупол


7 моряци нужни за завръщането на „Царевна“ от Мариупол
Морякът Борис Марков, който е един от първите напуснали „Рожен“, разкри, че украинец, който го спрял на КПП му намекнал, че ако бил от Русия или от Беларус, можело да изчезне
19 Април 2022, Вторник, 09:22 ч.
Автор: Флагман.Бг

Мениджърът на кораба обяви, че момента се правят заварки и се подготвят за отплаване към българския бряг

Нужни са ни още седем служители, за да може „Царевна“ да достигне до българско пристанище. Това каза в интервю за „Тази сутрин“ по бТВ Николай Стефанов. Той е един от мениджърите на кораба.

Стефанов сподели, че се надява в Керч да бъде попълнен екипажа. 

„Останалите моряци на „Царевна“ работят по ежедневни задачи. Приготвят кораба за изтегляне по вода“, добави той.

„В момента се правят заварки по кораба и макар да не е в перфектно състояние за дълго плаване, може да направи кратък преход, а "големият ремонт ще е ако се доберем до кораборемонтен завод“, заяви Николай Стефанов.

Останалите моряци на „Царевна“ приготвят кораба за изтегляне от Мариупол, каза Николай Стефанов

Според него моряците на "Царевна" имат достатъчно храна за месец "без лишения", могат да се разхождат по кея, но психическото напрежение им идва вече в повече.

От фирмата осигуряват се стремят да осигуряват достатъчно време и връзка на моряците, за да общуват със семействата им.

"Те са истински професионалисти и моряци. Трябва да им свалим шапки", каза Стефанов.

Според него реалистичния вариант е всички моряци да се приберат "до 2-3 седмици". Стефанов е в постоянна връзка със Ситуационния център в МВнР и премиера Кирил Петков.

Министър-председателят пък, след като българските моряци от "Царевна" кацнаха на родна земя, каза, че българските власти се фокусирали върху спасяването на моряците от кораба „Рожен”, който се намира на пристанището в Черноморск".

Той обясни, че на борда на „Рожен” моряците имат храна за 3 месеца.

Вече почти 2 месеца той стои на украинското пристанище „Черноморск”. Корабът попада там два дни преди началото на войната, на борда му има 17 членен екипаж. 

“Спират всяка кола. На едно от КПП-тата ни казаха, че ако бяхме от Беларус или Русия..., украинецът клатеше главата. Можеше и да изчезнем”, разказва Борис Марков. Той е един от първите моряци, които напускат “Рожен”. 

На 3-ти март Марков и готвачът поемат риска и напускат кораба сами. До гарата в Одеса стигат с кола. 

Месец и половина по-късно другата част от екипажа продължава да е на борда. Капитанът на кораба споделя, че за сега всички са добре, но отказва да говори за евакуация. 

“На кораба в момента, имаме храна за 2-3 месеца, имаме вода и няма бойни действия”, каза Камен Чакъров, капитан на кораба “Рожен”.

Досега 6 човека от “Рожен” са евакуирани. На борда остават 11 български граждани, които са там по собствено желание, твърдят от външното ни министерство. 

По думите на Антон Марков от “Ситуационен център” - МВнР се изчаква син коридор за изтегляне на кораба.

“Районът е много по-спокоен”, каза още Марков и допълни, че моряците имат достатъчно провизии.

Властите не спират да поддържат контакт с екипажа на “Рожен”. Те обясниха, че евакуацията оттам става много по-бързо и лесно, в сравнение с “Царевна”. 

“Много по-близо е до България. Намира се на не повече от 100-150 км от Одеса, а от там има редовна линия за Варна”, поясни Марков.


В категории: Животът


16
Коментара по темата
16.
До комунягата - провокатор № 11
19.04.2022 14:44:08
1
3
ДругарЮ комунист! На вас, комунягите всичката ви е такава! Неграмотни, нагли, лъжци и манипулатори.
Ако комунягата - доносник се е качил на кораба през 1989 г. на 18-20 години - сега ще е на 50 години.
А ако ДС са го ОДОБРИЛИ през 1985 година - сега ще е на 57 години.
Пак ще повторя - сред т.нар. "моряци" е бъкано от комунисти, а доста от тях са и агенти на ДС. При циганите - моряци процентът е значително по-малък, но и там смърди!
15.
До 14 хаха
19.04.2022 13:42:19
0
4
Тази развъртяна разкрепостена госпожа на видеото да не е майка ти?
Имай уважение и не я качвай ю тубето.
14.
Хахахах
19.04.2022 11:53:10
5
2
Eто как окраинската армия бие гадните руснаци!
https://www.youtube.com/watch?v=3JrjpCr32WM
13.
До комунягата - провокатор № 10
19.04.2022 11:51:24
3
5
ДругарЮ комунист! На вас, комунягите всичката ви е такава! Неграмотни, нагли, лъжци и манипулатори.
Ако комунягата - доносник се е качил на кораба през 1989 г. на 18-20 години - сега ще е на 50 години.
А ако ДС са го ОДОБРИЛИ през 1985 година - сега ще е на 57 години.
Пак ще повторя - сред т.нар. "моряци" е бъкано от комунисти, а доста от тях са и агенти на ДС. При циганите - моряци процентът е значително по-малък, но и там смърди!
12.
дайте номера на фирмата
19.04.2022 10:58:45
2
0
дайте номера на фирмата, искам да кандидатствам за екипаж, имам морско образование, Корабоводене за търговския флот от ВВМУ, 14 рота 94-99 г.
11.
Лельо Маро
19.04.2022 10:52:05
2
4
Лельо Маро тоя на снимката Марков са е качил на корабите по соца га си видиш прашката на априлския пленум, требва да е на 70 сега тоя Марков ако е тръгнал тогава
10.
Айде пак!
19.04.2022 10:47:08
2
6
За пръв път в Кавказ има турска армия, след победата на Азербаджанската армия подкрепяна от Ердоган. Преди 20 дни Кремъл се възмути, защото Азерите използваха момента и заграбиха няколко населени места нарушавайки договор от преди 2 години. Финландия и Швеция използваха слабоста на рус армия в Украйна и ускориха влизането в НАТО, имат дата за юни месец и казаха на ватниците "да го духат". Тази сутрин Ердоган е започнал операция срещу кюрдите, които получаваха руско оръжие, а ФСБ на русия пробута на лидерите им рускини за жени.
Украйна показа на целия свят че фалшивата ватническа империя и армия е клошарска орда и всеки започна да дърпа дрипите на кремълския въшлясъл катун. Въшливите ватници ще превземали Европа и НАТО хаха. Царя е гол и дрипав.
9.
до № 8
19.04.2022 10:24:25
12
7
Да, корабът е обстрелван от руските агресори.
8.
Ало Вараца?
19.04.2022 10:22:46
2
5
Кораба е пострадал от обстрел. Спекулиране е кой с какво. Но има цепнатина 2-3 мерта от директно попадение по основния корпус. За щастие не е пробит и е много над водата.
7.
Леля Мара от пазара
19.04.2022 10:19:35
11
6
“Спират всяка кола. На едно от КПП-тата ни казаха, че ако бяхме от Беларус или Русия..., украинецът клатеше главата. Можеше и да изчезнем”, разказва Борис Марков."
Даааа, една жена на пазара ми каза...

Ами жената от пазара ми каза, че такива "разказвачи" като Борис Марков (и повечето т.нар. моряци) веят червения байряк. И в този смисъл е естествено "разказвачът" Борис Марков да прави внушения като цитира РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ в Украйна.
И ще поясня, защо твърдя, че тия юнаци (като "разказвача") са комунета. Ами защото са преминали през ситото на ДС по време на СОЦ-кочината. Невъзможно бе да се качиш на борда на кораб, ако имаше дори намек, че си про-западно настроен. И екипажите се попълваха от комуняги - доносници и от политически безопасни мангали - рушветчии. Такива са и семействата на "разказвачите" - докато се чакаше развръзката с кораба - каките на "разказвачите" си скъсаха обувките да обикалят по митинги на "Израждане".
6.
ХАХА ОТ КОЙ ЛИ ???????????????????????????????????
19.04.2022 10:04:14
1
1
Е КЛЕВЕТАТА В КОМЕНТАР №2 ???????????????МИ ОТ ЕДИН И СЪЩИ КОЙТО ОЛИГОРЕЕЦ ///////дневно минимум 500 до 2000 коментара!!!!!!!!!!!!!////////////////////// ДРАЩЕЩ ГИ ВЪВ ФОРУМА ПОД СТАТИИТЕ НА ФЛАГМАН С ЦЕЛ ЛЪЖИ С ОПРЕДЕЛЕТА НАСОЧЕНОСТ ////който плаща поръчва//////И ИМИТАЦИЯ НА ГРАЖДАНСКА АКТИВНОСТ ХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.
Антон
19.04.2022 09:50:29
4
2
Време е Кирчо като предшественика си простата тиква да си вземе да си "кара джипката от НСО", за която банкянският тъпанар рева една година и така Кирчето да си дундурка министърчетата и някой моряк
4.
хаха ПИСАЛИЯ КОМЕНТАР №2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19.04.2022 09:48:10
5
7
ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ ДА ДОКАЗВА ТВЪРДЕНИЕТО СИ ПРЕД СЪДА ЧЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Е ИЗМАМНИК !!!!!!!!!!!!!!НЯМА ДА ТИ СТИГНАТ КОПЕЙКИТЕ КОИТО ЗАРАБОТИ ОТ РОZZИЯ
3.
Киро Путков Фърфарата
19.04.2022 09:41:37
5
6
Аз, ако тъпанарите в България не излъжа, кого друг! Я вижте колко абдали гласуваха за мен!
2.
ИЗМАМАТА ЛЪСНА !!
19.04.2022 09:39:03
6
14
Киро, ОТНОВО ИЗЛЪГА !

По данни от флай радара(има ги в интернет) полета на правителственият самолет Фаркон през последните дни Е ЕДИНСТВЕНО ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА !!!

Т.е. българските моряци са били ТУК в София и са ги обработвали да си мълчат неизвестно колко дни !!!

Вчера заедно с Киро Измамника са ги превозили за пред камерите от София до Варна !

ИЗУМЕН СЪМ ОТ НАГЛОСТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ !
1.
Хайде бе!
19.04.2022 09:32:35
3
9
Вие, "меринджеите", отивайте и си го прибирайте! Не ви мина номера, да евакуирате чужди наемници от окраина, сега ще дерете пръча!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори