Рецепта за агнешки шишчета с чесън
Празнично ястие на скара
Продукти:
1/3 чаша зехтин
1 и ½ супени лъжици пресен лимонов сок
1 и ½ супени лъжици червен винен оцет
1 и ½ супени лъжици пресен риган, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
1 кг агнешко филе без кост на кубчета
Приготвяне:
Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, ригана, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте много добре маринатата. Натопете нарязаното агнешко в маринатата и разбъркайте, за да полепне добре навсякъде. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за 4 часа или за през нощта.
Загрейте скарата на средна към висока температура. Намажете с малко мазнина. Нанижете кубчетата месо на шишчета. Поставете ги на скарата, като печете по 10-12 минути от всяка страна. Поливайте от време на време с останалата марината, докато шишчетата се пекат.
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
