×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отложиха делото срещу княгиня Калина за март
  • Почина съпругата на Йосиф Сърчаджиев - сценаристката Райна Томова-Сърчаджиева
  • Прокурорският син Васил Михайлов излиза от ареста срещу 3000 лв. гаранция
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приеха бюджета на Община Несебър за 2022 г.


Приеха бюджета на Община Несебър за 2022 г.
Вижте неговото разпределение по пера
05 Април 2022, Вторник, 14:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Финансовата рамка за настоящата година е в размер 78 510 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2021 г. от  869 484 лв.

Общинските съветници приеха бюджета на Община Несебър за 2022 година. Тенденцията той да е социално ориентиран се запазва. В дневния ред на априлската сесия на местния парламент бяха включени 45 точки, като най-важна  беше проектът за бюджета на Община Несебър за 2022 г.

Бюджетът за настоящата година е в размер 78 510 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2021 г. от  869 484 лв. Чрез неговите инструменти местната власт се стреми да осигури нормалното функциониране на всички обществени структури.

Общината ще продължи да осъществява своята приоритетна социална политика, която намира изражение в следните цифри: за образование  държавното финансиране е  14 677 465 лв., местни и дофинансиране – 3 556 665 лв. За социални дейности, включващи Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за обществена подкрепа и Обществена трапезария, държавното финансиране е в размер на 454 070 лв., а  дофинансирането от местния бюджет е 980 900 лв.

Помощите отпускани за новородено дете запазват размера си – 2000 лв. Заделените средства за жителите на общината, нуждаещи се от хемодиализа са 60 000 лв. Запазват се  намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт, като  общината  отделя до 130 000 лв. по това перо. Предвидените средства за помощи за новородени деца и програма „Инвитро”, както и помощи, отпускани с одобрение на Общински съвет, са в размер на 800 000 лв.

Община Несебър е сред малкото, които подпомагат със значителни средства  дейността на читалищата на своята територия. Държавната издръжка за читалищна дейност е 272 217 лв., а общинското дофинансиране е в размер на 360 000 лв. За пенсионерските клубове се предвиждат 93 000 лв.  700 000 лв. ще бъдат отпуснати на спортните клубове. Планираните средства за командированите полицаи и пожарникари, както и за гориво, материали  др.,  са в  рамките на 390 000 лв. Средствата за подпомагане на църкви и сдружения с нестопанска цел са 130 000 лв.

Общината ще продължи да осъществява своята приоритетна социална политика

Капиталовата програма за 2022 г.  е в размер на 13 662 000 лв. Строителната програма за нови и преходни обекти възлиза на  11 189 100  лв., а програмата за проектиране е в размер на 497 500 лв. Допълнителни капиталови разходи се предвиждат за офис техника, стопански инвентар и закупуване на техника, необходима за работата на БКСО – Несебър. Те са в размер на 1 975 400 лв.

И през тази година продължава работата по проекта за изграждане на анаеробна инсталация, който Община Несебър реализира съвместно с общините Бургас и Поморие.

Средства са предвидени за доизграждане  на  спортната зала на градския стадион в Несебър. Финанси са отделени за вече стартиралата реставрация на мелницата на провлака.

Със средства от бюджета ще се извърши реконструкция на осветлението по улиците „Иван Вазов“, „Любен Каравелов“, „Васил Левски“, „Плиска“, „Изгрев“ и др. в Новия Несебър. През тази бюджетна година ще бъде завършена  тротоарната мрежа  и велоалеите в комплекс „Черно море“.

По линия на европейското финансиране местната власт  продължава да работи по няколко проекта, най-значителният от които е „Рехабилитация/ реконструкция на рибарско пристанище Северна буна-Несебър“. Със средства по европрограма ще продължи изграждането на скейт парка  на северната алея в Новия Несебър.  През тази бюджетна година започва  реконструкция на корпуса на СУ „Любен Каравелов“ в Стария град, съфинасирана по програма „Красива България“. Продължават и дейностите  по програмата за „Морско дело и рибарство“, по която ще бъде финансирано и изграждането на  екопътека в района на село Кошарица.

Община Несебър е заделила финансов ресурс за паркинги и тротоари в обхвата на ул. „Първа“ в Слънчев бряг. В участъка от кръговото кръстовище /до стадиона/ до моста на река „Хаджийска“ ще бъде монтирано ново улично осветление. Заложено  е изграждане улици и улично осветление в район от кв. “Пясъците“ в зона Запад срещу хотел „Континентал“. Предвидени са средства за разширяване на съществуващо трасе на улица между основния транспортен разпределител на к.к.“Слънчев бряг“ и първокласния път I-9 при разклона за с.Кошарица, с осигуряване на две ленти.

Община Несебър разполага и с множество готови проекти, за които ще търси финансиране

През тази година трябва да се завърши модернизацията и разширението на ДГ „Слънце“ - Слънчев бряг.

За Обзор  се заделят средства за приключване на проекта за  паркоустройство и благоустройство на  централната градска част. Финанси са предвидени и за основен ремонт на главен канализационен колектор и крайбрежната алея на града. Продължава изграждането на общински паркинг за 36 автомобила  и детска площадка в Обзор, съфинансирано по европроект.

За Свети Влас са отделени средства за проектиране на две спортни игрища – за мини футбол и мултифункционално за баскетбол и волейбол и паркинг зона.  Съоръженията ще са разположени над завършващия се градски стадион в рамките на  спортно-рекреационен парк.

В Равда се реконструира улица „Кирил и Методий“, по която ще се монтира и ново осветление. По околовръстния път - ул. „България“, също ще бъде монтирано енергоспестяващо лед осветление. Финанси са заделени и по  проекта за преустройство на полифункционална обществена сграда с клубно предназначение в Равда.

Средства са предвидени  за  монтиране на осветление по велоалеята от Слънчев бряг до селищно образувание „Чолакова чешма“.

В рамките на бюджетна година ще стартира изграждането на водопровод в село Оризаре.

С финанси от отчисления от РИОСВ общината продължава монтажа на подземните контейнери за разделно събиране на отпадъци в населените места. Предвижда се и закупуване на нова техника.

Както всяка година  за всички населени места са предвидени средства за рехабилитация на уличната мрежа, осветление, тротоари и общински сгради и други текущи ремонти.

Община Несебър разполага и с множество готови проекти, за които ще търси финансиране.


В категории: Несебър


България Всички новини
Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Експерти споделят 4 лесни упражнения Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Пак е в ареста за денонощие, след като драснал клечката на ел. таблото на десетки апартаменти, но дали пак ще го пуснат да се вихри още Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Само допреди 2 години бе абсурдно дори да си помислим, че машина може да „рисува”, днес вече и „снима с камера” Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Вижте полезни съвети - къде и кога са пазарните дни, какво да си купим и как да плащаме 5 дихателни упражнения за работа на мозъка 5 дихателни упражнения за работа на мозъка Ние правим около 17 000 вдишвания на ден без да се замисляме Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън 24-годишната Владимира е непозната в  родния си град, тъй като от 20 години живее в Испания Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Широко разпространено е мнението, че тези витамини са ефективни Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Не е заради изборите и затова, че не успяха да се преборят за балотаж в Разград, заяви Ралица Цветанова Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем През последните 1-2 години намаляха трайно, не мога да кажа каква е причината, обяви шефът на Районния съд Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Младежът е завършил престижна кулинарна академия, известни ресторантьори в София се надпреварват за него
Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Въпреки това психолозите препоръчват да си дадете време да се възстановите и да позволите на тялото да се адаптира към нова щастлива връзка В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо Много честа проява на хронична венозна недостатъчност, засягаща 25% от жените до 15% от мъжете, са изкривените, разширени повърхностни вени с 4 mm или повече Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Учените са доказали, че днес от 30 до 40% от общото възрастно население на нашата планета има проблеми със съня Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Вижте кои храни да използвате  Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Основна тема на разговор беше икономическият потенциал на Бургас Защо Благо мрази Слави Защо Благо мрази Слави Благой изобщо не обича прякора си Джизъса Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Предстои преглед на залата в Бургас и подписване на договор до края на месеца X спря акаунта на съпругата на Навални X спря акаунта на съпругата на Навални Кремъл отрече да е замесен и заяви, че твърденията, че руският лидер е отговорен, са неприемливи Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Фънки се спука да будалка Мара Отварачката  Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Признанието е от самата шеф Божана 
Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР МВР ще установи как се развивал убитият във времето като ученик и войник Виц на деня Виц на деня Попитали една жена:
- Каква е разликата между "Ох" и "Ах"?
- Разликата е пет сантиметра!
Виц на деня Виц на деня Врачка, отседнала в хотел, пита камериерката в коридора:
- Какво е менюто днес?
Камериерката си мърмори зад гърба ѝ: "Б*си врачката, не знае какво е менюто..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не отблъсква толкова много купувачите, колкото желанието на пpoдавачите да им помогнат с нещо...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори