×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има ли наистина “нацисти” в Украйна, както твърди Путин?


Има ли наистина “нацисти” в Украйна, както твърди Путин?
Полкът Азов е част от украинската армия, според висши военни - за да ги държат под контрол
28 Март 2022, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Путин твърди, че "освобождава" Украйна от "нацистите, които тровят армията и политическата сфера"

 

Ръководителят на Кремъл оправдава офанзивата си в Украйна с желанието да “денацифицира” страната. Според него руската армия освобождава населението от игото на последователите на Адолф Хитлер, които тровят армията и политическата сфера. И така, чиста пропаганда или истинска загриженост на Кремъл? Има ли все още привърженици на Хитлер в Украйна? И могат ли да легитимират инвазията в суверенна страна?

ВЪПРОСЪТ. От началото на войната в Украйна наративът на Кремъл е обигран. За да оправдае своята “специална военна операция”, Владимир Путин веднага размаха аргумента за “денацификация” на страната. Според него руската армия освобождава украинците от игото на последователите на Адолф Хитлер, които тровят както армията, така и политическата сфера. Впоследствие този мотив беше подет няколко пъти от ръководителя на Кремъл и неговите поддръжници. По време на телевизионно обръщение на 3 март Владимир Путин благодари на руските войници за тяхната “ценна битка срещу неонацистите”.Преди дни, губернаторът на Севастопол обяви смъртта на заместник-командир на руския Черноморски флот “в боевете за освобождаването на Мариупол от украинските нацисти”. Пряка препратка към полка “Азов”, световноизвестен със своите идеали, близки до хитлеристката доктрина.

През 2014 г., по време на анексирането на Крим и войната в Донбас, Русия вече използваше този аргумент, определяйки Украйна като “фашистка”. Анатема, която изглежда обхваща украинските националисти от всякакъв вид, а не е хипотетична неонацистка заплаха. И така, чиста пропаганда или истинска загриженост на Кремъл? Има ли все още привърженици на Хитлер в Украйна? И могат ли да легитимират инвазията в суверенна страна?

ДА ПРОВЕРИМ. За да разберем обвиненията на Москва и настоящия политически пейзаж в Украйна, трябва да се върнем малко назад, във времето, когато част от украинския народ сътрудничи с нацистите. През септември 1939 г. тайните протоколи на Германско-съветския пакт дават на Германия западната половина на Полша, докато СССР завзема източната ѝ част. Галиция, по онова време полска област, попада в комунистически ръце. Галицийското население, което е било част от Австро-унгарската империя, е “относително близко до германските идеи”, обяснява историкът Пиер Лорен, специалист по постсъветския свят и автор на книгата “Украйна, история между две съдби” (L'Ukraine, une histoire entre deux destins).  “Тя гледа на идването на СССР като на бедствие и естествено са обръща към Германия”, обяснява историкът.

Тежкото наследство на колаборационизма

Когато пактът между Хитлер и Сталин е нарушен и Вермахтът завладява Галиция, за да открие Източния фронт през юни 1941 г., “германците са посрещнати като освободители” в тази област, подчертава Пиер Лорен. Именно тук се появява Степан Бандера, една от най-важните фигури в новата украинска история. На 30 юни 1941 г. неговата партия, Организация на украинските националисти (ОУН) провъзгласява формирането на украинска държава чрез текст, който говори сам по себе си: “Новосформираната украинска държава ще сътрудничи тясно с Великата националсоциалистическа Германия, която под ръководството на своя водач Адолф Хитлер създава нов ред в Европа и в света и помага на украинците да се освободят от московската окупация”. Това е началото на тясно сътрудничество между нацистка Германия и част от украинското население, главно галицийско, което Бандера в крайна сметка няма да види, тъй като  е интерниран до 1944 г. от Хитлер, който гледа с лошо око на плановете му за независимост.

Антисемитският чернозем на украинските територии по онова време - който много се разводнява впоследствие - подтиква “много антиевреи да сътрудничат доброволно на нацистите”, включвайки се в дивизиите на СС и създавайки сами “помощна полиция”, за да помогнат за изтреблението на евреите и враговете на Райха, припомня Пиер Лорен. От юли 1941 г. в няколко града на Украйна се извършват кланета с помощта на част от нейното население. Тези зверства достигат кулминацията си в дерето Бабий Яр, в северната част на Киев, къедто са избити над 30 хил. евреи. По онова време повече от 40 хил. украинци са сътрудничели на нацистите, според Пиер Лорен. Число, което достига над 200 хил. през 1944 г., според американския специалист по Холокоста Мордекай Палдиел.

Президентът Зеленски отдава почит на мемориала Бабий Яр през септември 2021 г. Снимка: Президентство на Украйна

Вероятно тази част от историята е в основата на наратива на Владимир Путин за “денацификацията” на Украйна. Още повече, че националният роман в Русия е изграден около ”великата отечествена война” срещу нацизма, което пропагандата на Кремъл не пропуска да напомни. Въпреки това, Владимир Путин забравя, че много украинци също са участвали във Втората световна война на страната на Съветите, сред които дядовците на Володимир Зеленски, който също е евреин. Държавният глава не пропусна впрочем да го припомни няколко часа преди началото на инвазията: “Как бих могъл да бъда нацист! Обяснете го на дядо ми, който през цялата война е бил в пехотата на съветската армия”, заяви той, обръщайки се директно към руснаците.

Личности и символи, които все още се прославят

Това тежко наследство, дори и да засяга едно малцинство от украинското население, днес разделя паметта, раздвоена между отхвърлянето на комунизма, от една страна, и зверствата, извършени в името на нацистката идеология, от друга. През 2015 г. законите за “декомунизацията” забраниха символите и паметниците в прослава на СССР, но и на нацистка Германия. Публичното изпълнение на съветския химн се наказва с пет години затвор. Но в същото време хиляди хора все още прославят личността на Степан Бандера на всеки 1 януари и провеждат шествие, за да отдадат почит на бойците от дивизията на СС “Галиция” на всеки 28 април.

Шествие в чест на Бандера, 1 януари 2021 г. в Киев Снимка: АФП

На украинското население му е трудно да се определи. Независима Украйна има само 30-годишна история, това е страна, която никога не е имала възможност да изгради достатъчно силна културна общност, общност на паметта”, припомна Адриан Нонжон, изследовател във френския Национален институт по източни езици и култури (Inalco), специалист по Украйна и постсъветската крайна десница.

Фигури на герои освободители, като тази на Бандера, се появиха отново на Евромайдана през 2014 г. “Тогава украинците трябваше да възстановят паметта си с малкото символи, с които разполагат”, анализира специалистът. “Което не означава, че украинците са привлечени от тези символи”, добавя той, припомняйки мимоходом, че други страни, като Латвия, “все още почитат своите доброволци в редиците на СС”. Според Адриан Нонжон “не трябва да гледаме на това с нашите западни очи”, а да поставим тези елементи в техния контекст: “Населението прославя украинска нацията, която винаги се е борела за своето оцеляване и независимост”.

Това не пречи ултранационалистическите идеи, понякога обагрени с неонацизъм, да влязат в Радата, украинския парламент.

На парламентарните избори през 2012 г. партия “Свобода”, наследник на Организацията на украинските националисти и чието лого до 2003 г. беше производно на пречупения кръст, носен от танковата дивизия на СС “Райх”, спечели повече от 10 на сто от гласовете, т.е. 37 от общо 450 депутатски места. Партията “Десен сектор” никога не е имала влияние на изборите, но изигра важна роля по време на Евромайдана, като паравоенен съюз, наследник на Украинската въстаническа армия на Степан Бандера. Но, в крайна сметка, тези две партии днес представляват малко (само един депутат в Радата), в сравнение с техните европейски крайнодесни колеги от Националния сбор във Франция, “Алтернатива за Германия”, партията “Вокс” в Испания или “Лига” в Италия. Сравнението обаче е деликатно, тъй като тези партии никога не са изразявали открито евентуални неонацистки идеали.

Неонацизмът в армията, истинската мишена на Путин?

В замяна на това, украйнската крайна десница има реална видимост на улицата. “Банализирането на насилието, брутализацията на обществото също са наследство от Майдана и войната”, които бяха яхнати от ултранационалистите, обяснява Адриан Нонжон, който подчертава, че тези групи “се възползваха от отслабването на държавата след Майдана, като обезопасяваха сами улиците и оказваха помощ на населението.

Други ултранационалистически фракции се възползваха от този период и особено от войната в Донбас, за да излязат в светлината на прожекторите: доброволческите батальони. Най-силно присъства в медиите батальонът “Азов”, който също носи обърнатия пречупен кръст като своя емблема и в момента се състои от 4000 бойци. Създаден на 5 май 2014 г. от ядро от неонацистки бойци, той изгради легенда около себе си, превземайки град Мариупол от проруските сепаратисти. Но присъединяването му към украинската национална гвардия през септември 2014 г. сега концентрира обвиненията в неонацизъм срещу украинското правителство. Това включване обаче “имаше за цел да ги контролира и наблюдава”, твърди Адриан Нонжон. Превърнал се в елитен корпус, полкът “Азов” беше принуден да се деполитизира. “За да стане полк, “Азов” трябваше да разшири набирането на войници, основополагащото ядро стана малцинство и най-радикалните напуснаха редиците”, подчертава специалистът.

Това не пречи на някои от членовете му все още да носят явно символи, напомнящи за Третия райх, както доказват изображенията от фронта, но и честите военни шествия, организирани от полка.  Както и пречупеният кръст на герба им, въпреки че е стилизиран с времето. “Как може украинското правителство да търпи една част, колкото и малка да е тя, от армията му носи такива символи?”, пита Пиер Лорен. “Това са войници, които имат почти професионален опит с насилието и са допринесли за военните усилия. Не могат да се освободят от тях за една нощ”, отговаря Адриан Нонжон. Но според историка “правителството толерира неонацистите, защото са много силни”. И още: “То се страхува от тях, защото те представляват подземна сила, която може да се обърне срещу него”.

Членове на полка “Азов” и емблемата им с обърнат пречупен кръст през 2019 г. Снимка: АФП

Накратко, изглежда, че младата украинска нация изглежда има проблеми с усвояването на миналото си, когато беше разкъсана между нацизма и комунизма. В резултат на това ултранационализмът, дори неонацизмът, е по-видим и по-демократизиран, отколкото в Европа. Ако тези движения остават все пак маргинални, изразът им се откроява в сравнение с другите европейски страни, където един нацистки поздрав по време на митинг веднага предизвиква възмущение. В замяна на това, обвиненията на Владимир Путин за “нацификация” на Украйна са просто претекст, за да нахлуе в страната. Още повече, че самият ръководител на Кремъл не се поколеба на няколко пъти “да подкрепи известен брой крайнодесни движения, за да засили властта си”, отбелязва Адриан Нонжон. Като неонацистката група “Руский образ”, “която събра средства, за да стане младежка организация на партията “Единна Русия” и да омаловажи крайнодясната опозиция на Путин”.

Материал на Юг Майо, “Фигаро”, превод Галя Дачкова, Glasove.com


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
40
Коментара по темата
40.
Вива Русия !
29.03.2022 15:08:20
1
4
Армат на чеченците, излекуваха доста от батальона Азов. Мариопул и Азовстал вече са останали само трупни останки от урконацистите. В Телеграм има стотици качени снимки и клипове на пленени , предали се хлапета с татуировки Азов, както и доста убити от подразделенията им. Над сградата общината в Мариопул се вее чеченския и руски флаг. Зачистването на остатъчни азов се извършва от Кадировският спецназ .
39.
До 38
29.03.2022 11:43:05
6
3
И се пита в задачата как така 150-200 хил.руска армия не може да се справи с няколко батальона украински фашяги с мижаво въоражение вече повече от месец??
38.
Българин
29.03.2022 11:14:35
3
6
Това само бандеровските фашисти могат да го направят, стрелят по пленени войници https://blitz.bg/svyat/brutalno-video-18-s-gavri-iztezaniya-i-ubiystva-na-pleneni-ruski-voynitsi-v-ukrayna-potrese-sveta_news876749.html
37.
До 36
29.03.2022 10:09:45
6
4
Ами то в Приморско може и да си видял много скъпи и луксозни украински автомобили.Това трябва ли да ме навежда на мисълта,че всички украинци са безумно богати.Или трябва да заличим целия украински народ от лицето на земята,само защото ти си видял няколко украитки с татуирани свастики?
36.
така така
29.03.2022 10:02:15
4
10
Я отидете в Приморско там има жени на азовци със татуирана свастика са по телата и не се крият!
35.
До 23 мамин Владко
29.03.2022 10:00:50
10
7
Тези руски войници са нападнали страната им ве цървул..избиват семействата им и бомбардират домовете им.Каква ответна реакция от страна на украинците очакваш?
Сигурно да ги посрещнат с хляб и сол и карнавал в тяхна чест.
Аман от тъпунгери с ютубски мироглед.
34.
Ай бегай
29.03.2022 09:38:51
6
6
То щото в Русия няма,само в Украйна има.
33.
До 32
29.03.2022 09:38:10
9
6
"Украйна има нацистки групировки".
В Русия има комунистически групировки, които още почитат Сталин. Комунистите са избили много повече хора от фашистите. Тоест оправдаването на нападението над Украйна с фашистки групировки е пълна глупост. Най-малко Русия може да претендира за демократичност и хуманизъм.
32.
Бургас
29.03.2022 09:17:31
2
21
Оливър Стоун направи филм за нацизма в Украйна. Французите и германците също. Разбирам, че не вярвате на руснаците, ама поне изгледайте чуждите филми и тогава приказвайте. В американският сенат също имаше разследване и то установи, че в Украйна има нацистки групировки. Всичко е налично в интернет, трябва само да търсите и четете.
31.
Некой си
29.03.2022 09:09:14
6
12
Това,което съм чел за Бандера наистина оформя категорично мнението ми,че наистина е бил човек с изкривена психика и садистични наклонности.
Но не вярвам по-голямата част от Украинския народ да са го приели за свой идеологически кумир.
Но това пък по никакъв начин не променя факта,че Русия от своя страна по време на управлението на Путин е тоталитарна държава притежаваща всички признаци на фашизоидния тип такива.
Беларус на Лукашенко също.
30.
мнение
29.03.2022 08:18:27
24
6
Путлер е нацист !
29.
Руснаците ли ще учат на морал
29.03.2022 08:09:43
17
11
Те извършиха клането в Катин, най-отвратителното военно престъпление.
28.
V
29.03.2022 07:58:44
5
14
Z
27.
Дори не виждам
29.03.2022 07:41:36
4
22
смисъл да се спори за идеологията на Бандера. От снимките става ясно, че той е бил САДИСТ! Воденето на война и отстояването на интереси е едно нещо, а садизмът съвсем друго. Единственото, което може да бъде поставено под съмнение е автентичността на снимките. След като виждаме как ежедневно се фалшифицират събития ставащи пред очите ни, не може да се разчита на нито един исторически "факт". "Историята" се пренаписва в движение постоянно и само след няколко поколения и помен не остава от истината, която може да се съхрани само от участниците в събитията. Тя не е била известна на повечето хора дори и когато те са се случвали, точно както е и сега.На наблюдавайки действията на съвременните му наследници съм по-склонна да вярвам, че Бандера е бил действително чудовище.
26.
Kefcho
29.03.2022 04:20:05
3
12
Точно смешния ви сайт ще каже има ли няма ли
25.
До Влади
29.03.2022 01:26:59
25
7
Няма да се плашиш. Умрелите орки ще вземат участие в Безсмъртния полк.
Парада на победата е скоро.
24.
До 19
29.03.2022 01:24:50
14
27
Това че попиваш англосаксонска помия като гъба не те прави информиран, пъпчиво олигофренче!!!
Хитлер и той не е фашист, нали?!! Мусолини също!! Те са просто едни сладури, милеещи за просперитета на народите си!!
И като говориш за Гугъл, вземи и прочети значението на думата "фашизъм", дебил елементарен!!
23.
Влади
29.03.2022 00:38:32
10
47
Днес гледах клип как тези фашистки изчадия наречени украинци измъчмат пленени руски войници.Стрелят в краката им и който оцелее.Грозна картина ,имаше го в блиц.На прав път е Путин,след това ,което видях.
22.
Рандо
29.03.2022 00:09:26
8
22
То в БГ щото няма хахахахха,на всеки блок по свастика иначе тръгнали да четат морал

Истински идиотизъм
21.
оффф...
29.03.2022 00:07:22
19
9
Две фашистки правителства и армии си го мерят, докато няколко невинни братски народа страдат...
20.
Путинката
28.03.2022 23:48:32
39
8
Глупостите на Путин край нямат, но са добри за пропагандната машина - нали трябва да измислят някаква причина, с която да обосноват нападението над Украйна. Продължават да повтарят мантри Бандера фашист, Азов и др от сорта. Точно Русия и руснаците се държат като нацисти, и крадеца вика дръжте крадеца. Масовият човек е мързелив или просто няма време да чете историята и да прави аналогии между Хитлер и Путин. В известен смисъл е по-добре, за да не му настръхнат косите.
19.
Най-после, Флагман!
28.03.2022 22:53:41
40
23
Бандера бил фашист хахаха!
Бандера е националист, опитал се да се възползва от Хитлеровото нападение, за да обяви независима държава на народа си. За, което Хитлер го арестува и праща в концлагера Заксенхаузен до 1944 г. след което, Хитлер който вече губи войната и иска да използва бойците на ОУН, освобождава Бандера и иска, Стеапан и организацията му да се бият срещу Червената армия, Бандера отказва. За плиткоумните русороби, уточнявам:
Хитлер напада ССС Р на 22 юни 1941г. а Бандера е арестуван от Хитлер на 10 юли. За същите плиткоумни русороби, фашисти са и Цар Борис и ВМРО.
Русоробчета емпти, успяхте ли да прочетете дали има украински народ от 11 век?
Понеже, всички от вас повтаряте фашистката теза на Путлер, че украинския народ бил изкуствено създаден от Ленин. Хахахаха.
Айде сега с русоробските пръсчета се възползвайте от прекрасното руско изобретение Интернет и Гугъл, и си вкарайте нещо в празните главички!
Нормално е някои украинци да посрещнат Хитлер, като съзник, след като Сталин е избил 6-7 милиона украинци, чрез голодомор и масови разстрели. Пак за вас обяснявам, че втората световна започва, след като Хитлер и Сталин, нападат Полша и си я поделят. По ваща шизофренишка логика, Сталин, трябва да е фашист.
Въпреки, че режимите на двамата диктатори имат мн. общи черти. Липса на опозиция, терор, лагери, масови разсрели на инакомислещи и т. н.
Русоробчета, откакто Путин е на власт, в Украйна са сменили куп президенти и правителства. Зеленски е евреин, а в правителството му има още дузина евреи. В последния парламент до навечерието на войната имаше и две про-руски партии, а Путин е кум на украинския милиардер Медведчук.
Та, толкова относно празните ви картунки.
18.
Язе не съм мноу умен,ма тъй мислим
28.03.2022 22:50:18
31
13
Укрите били нацисти,а следващите прибалтийски републики какви щяха да ги изкарат като повод за инвазия-милитаристи,капиталисти,империалисти, пацифисти,хомосексуалисти или какви???
Защото ако Русия не беше затънала така жестоко в карабатака,който сами си сътвориха,следващите щяха да са те.....пак с лигитимен повод.
Добре,че се спънаха у браздата!!
Помним предупрежденията и ултиматомите на Русия към Швеция и Финландия в началото на инвазията.
За никаква денацификация на Украйна не става въпрос.
На всички ни е ясно,че Русия иска да изтласка НАТО по-далеч от границите си.....и то с цената на груба,но куца инвазия по отношение на суверенни държави.
17.
истината
28.03.2022 22:45:19
13
53
Не съм за Русия и съм против войната, но Путин в случая е прав. Украинските неонацисти тероризират не само руската общност в Украйна, а и българската. Трепят наред. И българи има убити, Украинците поругаха българския флаг и се изгавриха с него. Неонацист ако те чуе да говориш на български език в Украйна, ще те утрепе и няма да му мигне окото.
16.
Titi
28.03.2022 22:44:46
4
38
Срам ме от Вас пишещите във Флагман Това Азов са най долните нацисти ,подражаващи на жестоките бандеровци от ВОВ.И по идеология ,по свастики и по кървавите си действия от 2014г до момента.Жалко че има пишещи небивалици през 21 век.
15.
Путин
28.03.2022 22:37:18
29
8
Има да, щаба им е на Луната, ама от тъмната страна.Хитлер бяга там през 1945г. с космическа ракета, което опровергава и факта, че американците са кацали на Луната.
14.
Ком
28.03.2022 22:25:40
50
13
Нацисти има само в болните мозъци на еусофилите и техният идол Путлер . В Украйна има националистилллллил които бранят земята си от окупатори . Ако и тук дойде някои да ни взима територията повярвайте ми нацистите ще им се сторят като най-добрите приятели .
13.
Др Иванов
28.03.2022 22:00:28
16
50
УКРАИНСКА ИЗМЕТ.....НЕ САМО НАЦИСТИ И ФАШИСТИ,АМИ И ТЕРОРИСТИ.......МАЛКО ГИ МАЧКА ПУТИН,,,МАЛКО
12.
123
28.03.2022 21:50:37
7
44
Никой в Бг така и бе се замисли и допусна из цялата страна непроверени хора. Дори и жени и деца, това са жените и децата на тези войници.
11.
Бургазлия
28.03.2022 21:43:08
11
55
Бандеровската сган е най долната измет на човечеството
10.
Кондйо
28.03.2022 21:42:28
6
36
Най ме праши факта че нацистите са вече и доста деца там в украйна оправия няма
9.
Та Украйна бе превърната
28.03.2022 21:36:08
10
50
От натовските фашисти в най голямото сборище на неонацистки групировки в Европа които от 2014 година насам избиваха и тероризираха Руското население в Източна Украйна..........
8.
Кую
28.03.2022 21:36:02
9
46
Няма нацисти. Има Укрофашисти.
7.
Трол
28.03.2022 21:33:58
6
61
Има и още как! Юшченко през 2010 удостоява Бандера посмъртно със званието "герой на Украйна, Янукович го отменя. Кой след Втората световна война е давал такива звания на нацисти? Има достатъчно документални филми за майдана и последния преврат. Четете, гледайте и мислете. Сегашното управление на Украйна изобщо не са света вода ненапита... Едва ли Русия щеше да нападне ако не тероризираха населението на Донецк и Луганск от 2014 година.
6.
Sss
28.03.2022 21:33:03
4
64
Почетния консул на Украйна в Бургас има хотел ама май не настанява украинци.... Хахахахахах
5.
Не само нацисти и фашисти
28.03.2022 21:32:48
14
53
Но и не една не две био-лаборатории за вируси на натовските фашисти специално за събиране на славянски гени вкл. На украински и български подлоги - това го твърдят и Китай и го потвърждават документи вкл. Самите Натовци от Пентагона го признаха или ще кажете сега че и те лъжат?!
4.
Българин
28.03.2022 21:32:30
12
49
Не само нацисти, а нацистки изроди.... https://blitz.bg/svyat/brutalno-video-18-s-gavri-iztezaniya-i-ubiystva-na-pleneni-ruski-voynitsi-v-ukrayna-potrese-sveta_news876749.html
3.
ZzzzzVvvvv
28.03.2022 21:27:57
11
41
До V2

В момента Кадиров ги "оправя". АХМАТ СИЛА!!!
2.
V2
28.03.2022 21:17:21
23
77
ДА, ИМА! Бандеровци и Азовци са фашисти!Под летището на Мариупол има огромни подземия, в които е измъчвана рускоезично население.Това ако не е нацизъм, опровергайте го.
1.
ЙОРДАН ЙОРДАНОВ
28.03.2022 21:15:39
14
40
Качествена статия ,заслужава си да помислим с факти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори