×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатите на ПП след 100 дни управление: Вадим България от олигархичното блато


Депутатите на ПП след 100 дни управление: Вадим България от олигархичното блато
Цветелина Заркин ядоса групата на ГЕРБ
25 Март 2022, Петък, 15:45 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Излязоха с декларация пред Народното събрание

Парламентарната група на „Продължаваме промяната“ (ПП) направи отчет по повод първите 100 дни на правителството с премиер Кирил Петков. Тя бе изчетена от депутатката Цветелина Заркин и предизвика сериозно брожение в залата.

"100 дни управление, 100 кризи, 100 стъпки към промяната", обобщи ситуацията Заркин.
„Промяната е дългоочаквана и всички искахме да се е случила вчера, но трябва да сме реалисти и да приемем, че тя изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде.

И все пак, какво направихме“, каза депутатката и започна да изрежда:

Защитихме българските домакинства от рязкото покачване на цените на електрическа енергия! След това спешно приехме промени в КЕВР, за да може да имаме регулатор, който наистина работи в интерес на българските граждани.

Създадохме механизъм за помощ за българския бизнес, който позволява на българските предприятия да продължат да работят и да са конкурентоспособни.

Наложи се да направим промени и в “Булгаргаз”, за да сме сигурни, че повече няма да се извършват съмнителни сделки, ощетяващи държавната компания.

Показахме за пръв път от последните 12 години, че България може да бъде лидер в процеса по разширяването на Европейския съюз, което е стратегически важно за България и националния ни интерес.

Приехме на първо четене промените в Закона за съдебната власт, с които ще закрием заченатите в грях специализирани съд и прокуратура, които се превърнаха в бухалка срещу български граждани и бяха основната причина България да бъде осъждана за милиони левове обезщетения на лица, репресирани от специализираното правосъдие.

Изградихме нов модел за реакция спрямо кризата с коронавируса, който позволи да се справим с вълната от Омикрон, като в същото време да осигурим функционирането на бизнеса, включително на най-засегнатите сектори.

Въпреки яростната съпротива на опозицията, приехме бюджет, който за пръв път от години залага истински амбициозни капиталови инвестиции, които да извадят България от олигархичното блато, в което е натикана.

По този начин България ще успее да раздвижи икономиката си, да привлече нови инвестиции и по този начин да не разчита единствено на парите от Европа.

Изградихме огромна по своя мащаб система, която да посрещне безпрецедентната бежанска вълна от Украйна, като подсигурихме подслона и прехраната на десетки хиляди бягащи от войната.

С това предотвратяваме настъпването на потенциалния хаос, който би настъпил в резултат на огромния брой хора, които ще се настанят в българските градове и села.

Предприехме действия в посока предпазване българските граждани от опасността от шоково покачване на цената на хляба и хлебните изделия, изкупувайки зърно и пшеница за Държавния резерв. Подсигурихме и доставките на гориво в една наистина тежка обстановка, в която станахме свидетели и на хибридна атака с разпространение на фалшиви новини, част от които подкрепени от представители на опозицията.

Защитаваме българския интерес с предложение към ЕС да закупуваме природен газ като един общ субект, което ще ни позволи да договорим по-добри условия и по-ниски цени. Активизирахме действията по довършването на интерконектора с Гърция, чието изграждане бе отлагано 10 години, като до края на тази година той ще заработи. Това ще позволи да намалим зависимостта си от руски доставки на газ.”

Тук и при следващите думи на Заркин народни представители от ГЕРБ започнаха да подвикват недоволно от място. Това смути депутатката.

Тя все пак успя да дочете декларацията: “Преработихме недобрия План за възстановяване и устойчивост, който ГЕРБ дори не посмя да представи пред ЕК. Изготвеният от нас План подсигурява възможност за реални инвестиции и по-пълноценно и ефективно усвояване на предвидените средства.

100 дни, безпрецедентен комплекс от кризи и множество предприети от държавата действия! И най-важното – всички решения се вземат прозрачно и при нулева толерантност към корупцията.

Обръщаме се към всички български граждани: Ние разчитаме на вашето доверие и вярваме, че всеки един от нас носи Промяната и ще бъде част от нея!“

След това няколко депутати от ГЕРБ се изредиха на парламентарната трибуна в процедури по начина на водене, в опит да опровергаят част от твърденията в декларацията на ПП.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
15
Коментара по темата
15.
Въй.
25.03.2022 22:32:54
1
4
Само тъпанари.Кириле,отивай си.
14.
Въй.
25.03.2022 21:52:05
1
5
Всички,барабар с Кирчо канадеца,да си ходят.Вкарахте България в конфликт с Русия.Тъпанари.
13.
Хахаха
25.03.2022 19:16:56
1
8
„Промяната е дългоочаквана и всички искахме да се е случила вчера, но трябва да сме реалисти и да приемем, че тя изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде."
Колко време ви трябва? Народът нито е мъдър, (точно обратното е - безпаметен) нито иска да ви дава време - иска резултати сега и веднага! Вече година сте на власт! Некадърницииии!
12.
Цв
25.03.2022 18:45:51
1
12
А бе момиче, на колко питиета си, че говориш с оная си работа и си и вярваш? Днес като излязох от магазина бях в шок! Вие сте огромна напаст и ужас за народа-хора дошли от нищото с голямо его и голяма некадърност!
11.
Der
25.03.2022 18:36:31
1
6
Американски негри ли ги оправят тия нашите политици че са толква про американци
10.
Иван Тодоров
25.03.2022 18:27:52
1
10
След сто дни управление , фалирахте малките бизнеси. Благодаря на това управление ми показа пътя за чужбина. Едва ли имате съвет, защото ако имахте , щяхте да видите до къде ни докарахте.
9.
Вадите го
25.03.2022 18:11:01
0
9
ама мек. А къде ни вкарвате - ни дума. Здравейте роби на труда и наглосаксите.
8.
Xxxx
25.03.2022 16:52:30
2
29
Незнам от какво вадите България,но със сигурност вкарвате народа в бедност!Освен да се опитвате всячески да оправдаете един престъпник който е “невинен” според вас,но се крие,защото е “невинен” нищо друго не правите.Е да,и да вкарате България във война,защото след като тук ще се разположат натовски войски,ние ставаме участник във войната!Само,че или не ви пука,или сте достатъчно малоумни и не разбирате,че тук ще бъде фронтовата линия.Чудя се,Киро простото и Асен Окото,ще сложат ли жилетките като онова хамено което защитават,или ще драснат за Канада?Вашето управление е животозастрашаващо за народа на България!
7.
до 2
25.03.2022 16:46:51
0
13
Ако това е сарказъм, би трябвало да знаеш, че не се разбира добре в писмена форма, особено при положение че има предостатъчно идиоти/платени тролове които наистина биха го написали. В тези случаи е добре накрая да се добави /s. А ако действително го мислиш, или си облагодетелстван от предателите мошеник или пълен идиот!
6.
Дааа
25.03.2022 16:41:18
1
34
Затова хляба е 1.60 олиото 5.50 горивото 3 лв ориза щял да става 10 лв агнешкото 24 лв тока е още по скъп докарахте българския народ до глад и мизерия доматите 5.50лв краставиците 5 лв всичко поскъпна във петорен размер егати и промяната протести трябват да се вдигне цяла българия за високите цени на всичко
5.
А
25.03.2022 16:37:54
2
21
,100 дни не им стигнаха да махнат пенсионерите в МВР,опъват си и заплатите и пенсиите,сигурно ще им трябват 1000 дни да ги освободят.
4.
Пешо кура
25.03.2022 16:33:06
2
26
До 2 Ти или си пиян или се дрогирал Кои цени паднаха ве луд . Казвай Киро къде са девет милиарда заема. По добре живеел ,луд
3.
Иван
25.03.2022 16:32:23
2
25
Мъдрото българско общество, вярва че го водите към лоша промяна!
Защитихте цените на тока за домакинствата, но доста от повишените цени на храни и горива са в резултат на ваши грешни решения!
Смятате че сте лидер по разширяването като вкарате Македония, без да са признали че историята и езика им са български, така правите законен македонския. Вече законно ще има преводи от македонски в ЕС
За модела ви с Корона имате 80% народ които не го харесва вашия модел.

Оценихте украинските бежанци, като много пъти по важни за вас от работещ български гражданин и ги обслужвате за негова сметка. За българското му дете няма безплатен олинклузив хотел, но от данъците на баща му е платен хотел за бежанеца.
За вас не е важно че храната се е вдигнала с 30 и повече процента, вдигате минимална заплата само с 9%, не се интересувате, че тези на минимална заплата по голяма част от парите им отиват за храна.
Не видяхме да спасихте цената на хляба, тя си расте.
А идеята ви за газа, цените в Европа да са равни, е добра само ако изравните и българските заплати с европейските. С нашите заплати не можем да плащаме газ наравно с европейците.

ЗАТОВА ОСТАВКА
2.
Киро
25.03.2022 16:20:59
17
12
Абе много по добре живеем от преди няма кой да го отрече.Цените на всичко са по ниски и заплатите се вдигнаха.Давай Киро газ на промяната
1.
Аз
25.03.2022 16:05:12
10
33
ВКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ В КОНФЛИКТ С РУСИЯ, ЛИЖЕЙКИ ОСРСНИ,АМЕРИКАНСКИ ЗАДНИЦИ…..,ИЗРОДИ ПРОДАЖНИ,НИКПЙ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАДУВС ЗА ВАС…БОКЛУЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори