×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиери очакват бум на туристи в Слънчев бряг въпреки войната в Украйна


Хотелиери очакват бум на туристи в Слънчев бряг въпреки войната в Украйна
Хубавото на пандемията е, че Слънчев бряг бе открит от българските туристи, каза Галина Танева. Те се увериха, че плажовете ни са хубави и морето е чисто, каза хотелиерът
25 Март 2022, Петък, 09:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Според туроператор Валентин Атанасов носени от морските течения от Одеса може да привлекат чужденци

Надяваме се на успешен и спокоен летен сезон. Вече имаме резервации. Това каза пред бТВ Галина Танева, която е собственик на хотел с 220 стаи в Слънчев бряг. 

„Стартът на сезона е на 1 май с туристи от Полша и Англия. Има анулирани резервации, но те са нормални за средната заетост, която имаме“, добави тя. 

„Единствено туристите от Беларус, Украйна, Литва, Латвия и Естония, които също добре се представиха през миналата година, очакваме това лято да не дойдат, но те са малък процент. Мисля, че ще го компенсираме“, заяви бургазлийката. 

„Това, което е хубаво на пандемията през последните две години, е, че Слънчев бряг бе открит от българския пазар. Гостите останаха очаровани от курортния комплекс. Самите те задаваха въпроса защо се излива толкова много негативна информация при условие, че плажната ивица е прекрасна и морето е много хубаво, чиста е водата, спокойно е и освен това е прекрасно място за семейна почивка“, добави тя. 

„Вярвам на нашите политици и в хората, от които зависи конфликтът между Русия и Украйна да се реши, че ще намерят най-правилното решение, за да се успокоят нещата и да имаме хубаво лято“, заяви хотелиерът. 

Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара пък изтъкна, че до преди войната в Украйна пазари като Чехия, Полша и Румъния са вървели с резервации на нивата към тези през 2019 г. 

„На този етап голяма част от резервациите са на пауза. Надяваме се на завръщане на туристите от Великобритания. Също така се надяваме на тези от Израел, които отсъстваха две години, както и от Скандинавските страни“, добави тя. 

Според нея не може да се говори за масови откази от резервации у нас. „Засега не може да се каже и колко от хотелите няма да отворят тази година. Знае се обаче, че 20-30% от детските лагери няма да отворят“, коментира Славова. 

Тези лагери работят с туристи от Беларус, Украйна и Русия, уточни тя. 

Туроператорът Валентин Атанасов пък коментира, че дори носени от морските течения от Одеса може да привлекат чужденци.

„Надявам се нашите военни да се ангажират, за да предотвратят евентуално достигане на плаващите в Черно море мини от Украйна. Нека погледнем това от веселата страна – може (б.а. мините) да бъдат някакъв интересен сувенир, който да е хит това лято!“, добави той.

„Вече две години хотелиерите имат опит при работата в криза. Те ще успеят и сега благодарение на гъвкавите решения, които се наложи те да се взимат и да се пренастройват по отношение на пазарите и на цените. Основният въпрос е дали туризмът ще бъде убит от ценовата война, която се заформя като следствие на руската инвазия в Украйна, както и другите геополитически напрежения“, заяви Атанасов. 

„Дано нещата да се успокоят и да се намерят добри решения, за да има предвидимост, както за туризма, така и за бранша, така и за икономиките на европейските страни!“, добави той.

„Въпреки дезинформацията, България стои добре, спокойно и не участва във военни и каквито и да е други действия. Туристите трябва да знаят, че могат да се насладят на една спокойна и дълго очаквана почивка“, каза още туроператорът. 
 




В категории: Несебър


13
Коментара по темата
13.
бургаски
29.03.2022 16:08:32
0
2
уникално проста хотелиерка, титан на мисълта, бетер от Бойко, Киро и Бай Тошо взети заедно
12.
до 2
29.03.2022 16:07:43
0
1
май ти липсват елементарни познания по природни науки, ама поне си трай и не се излагай така бе
11.
до 7
25.03.2022 16:05:34
0
1
А,гледам поправили са си „дизенформацията“!А последствия за неграмотника дали ще има?
10.
Maria
25.03.2022 15:45:55
2
4
До 2....само бургазлии знаят защо пясъка е черен и лепнещ на Северният плаж и защо водата от солниците се излива в морето :) четете и питайте преди да пишете
9.
К.Иванов
25.03.2022 14:30:25
1
4
На изток се очаква един от най-силните сезони до сега, доста хора са наясно.
8.
Симона
25.03.2022 14:30:16
8
8
ахахххх бум на украинофашистка сган ще е това лято
7.
баба Мара
25.03.2022 13:53:43
1
12
„въпреки дизенформацията“
???
Какво е това ДИзенформация?
Само двойкаджии ли работят във Флагман?
6.
123456
25.03.2022 12:30:33
14
27
Това е голям виц! Кой ще летува с бандеровците? Всички се пазят от тях.Българите да не са луди всеки ден да си тровят нервите с нахалните украинци превзели плажовете.Това лято само украинци и бой.Сеира предстои! Казаха ми близки от Варна, че там вече имат големи проблеми с бежанците.
5.
хахахаха
25.03.2022 12:21:20
3
22
"Според туроператор Валентин Атанасов носени от морските течения от Одеса може да привлекат чужденци" - ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ на флагманци!
Значи морските течения ще докарат чужденците от Одеса! ХАХАХА
4.
Сериоз?
25.03.2022 11:58:06
4
14
Аз пъл мислех, че очакват украинци за по 40 кинта платени от държавата
3.
Обективен варненец
25.03.2022 11:40:36
6
9
До Nо.2
Е, пич, ти сега много се изсили. Говориш/ пишеш на изуст.
Ти знаешли, каква е водата във Варненския залив?

Eдин варненец, приятел и почитател на Бургас
(има и такива, както и в Бургас имам много приятели, почитатели на Варна).

P.S: Поморие ( с голяма буква)!
2.
..
25.03.2022 11:01:49
16
17
Бягайте далеч от Бургас най малко в поморие, тука сме с най мръсната вода, тонове литри жълта гадост всеки ден с отвратителна миризма се излива от солниците пред очите на десетки , отпадъчни води директно през плажната ивица от капаните и трябва прескачаш ако вървиш, пясъкът до скоро беше целия смес от водорасли и кучешки лайна, и е черен, лепнещ за разлика от където и да е другаде..
1.
AuotBurgas
25.03.2022 10:41:02
3
29
"Според туроператор Валентин Атанасов носени от морските течения от Одеса може да привлекат чужденци".

На пръв поглед/прочит нещо липсва в това изречение.Освен точката на края, ама кой се занимава с подробности, като препинателни знаци?:-)

После, няколко реда по-късно се оказа, че нашият "tour-expert" има предвид морските мини, носени от теченията, и същият този нашенец се надява, че мините може да доближат българските брегове.
Честито! Пожелавам му той да е първият( и последният), който срещне такава мина. И да се пази!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори