×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Представиха проектобюджета на Община Несебър: Предстои ремонт на важни улици в новата част на града


Представиха проектобюджета на Община Несебър: Предстои ремонт на важни улици в новата част на града
Финансовата рамка е в размер на 78 500 000 лв., в което се включва и остатък от около 870 000 лв. от 2021 г.
18 Март 2022, Петък, 13:57 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ще продължи строежа на спортната зала на градския стадион, започва реконструкцията на корпуса на СУ „Любен Каравелов“

Представиха проектобюджета на Община Несебър за настоящата 2022 г. Това се случи по-рано днес в зала „Мелсас“, където бе проведено обществено обсъждане за финансовата рамка с размер от 78 500 000 лв. По време на срещата експерти от ресорните общински звена подчертаха, че проектобюджетът е балансиран, изпълним и съобразен с приоритетите на общината. Съставен е така, че да осигурява финансовите параметри във всички сфери и дейности в политиката на местната управа по осъвременяване на общинската инфраструктура, създаване на привлекателна жизнена среда, модерни  условия за образование, бизнес и инвестиции, подсигуряване на социалните програми, културния и спортен календар.

Проектобюджетът на Община Несебър за 2022 г. е в размер на 78 500 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2021 г. по държавни дейности в размер на 869 484 лв. Както и в предходни години, в него има разчетени средства за помощи за социално слаби и лица с увреждания, помощи за новородени и програма ин-витро, за нуждаещите се от хемодиализа; запазват се и намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт, дофинансира се ДМК. Предвидена е издръжка на пенсионерски клубове, на спортни клубове и дружества със седалище на територията на общината, дофинансиране на читалищата на територията на общината, отделени са средства за издръжка на полицията, както и за реклама на общината като туристическа дестинация. Разчетени са средства за съфинансиране на проектите, по които са отпуснати средства по оперативни програми.

Рамката на капиталовата програма е в размер на 13 662 000 лв.

Ето кои са основните обекти на финансиране, които са заложени в  бюджетната 2022 г.:

И през тази година продължава работата по проекта за изграждане на анаеробна инсталация, който Община Несебър реализира съвместно с общините Бургас и Поморие.

Средства са предвидени за продължаване на строежа на сграда със спортна зала на градския стадион.

За Стария Несебър финанси са отделени за вече стартиралата реставрация на мелницата на провлака. Предвидено е и финансирането на ремонтни дейности на Етнографския музей.  

Със средства от бюджета ще се извърши реконструкция на осветлението по улиците „Иван Вазов“, „Любен Каравелов“, „Васил Левски“, „Плиска“, „Изгрев“ и др. в Новия Несебър. През тази бюджетна година ще бъде завършена  тротоарната мрежа  и велоалеите в комплекс „Черно море“.

По линия на европейското финансиране местната власт  продължава да работи по няколко проекта, най-значителният от които е „Рехабилитация/ реконструкция на рибарско пристанище Северна буна-Несебър“. Със средства по европрограма ще продължи изграждането на скейт парка  на северната алея в Новия Несебър.  През тази бюджетна година започва  реконструкция на корпуса на СУ „Любен Каравелов“ в Стария град, съфинасирана по програма „Красива България“. 

Продължават и дейностите  по програмата за „Морско дело и рибарство“, по която ще бъде финансирано изграждане на  екопътека в района на село Кошарица.

Община Несебър е заделила финанси за реконструкция и разширение на част от ул. „Първа“ в Слънчев бряг. Това ще бъде първи етап от цялостния ремонт на пътя, свързващ Несебър и курорта. В останалата част от улицата ще бъде извършена инфраструктурна рехабилитация. В участъка от кръговото кръстовище /до стадиона/ до моста на река „Хаджийска“ ще бъде монтирано ново улично осветление. Ще се  изградят тротоари, паркинги и ще бъдат извършени дейности по  благоустрояване.  Заложено  е изграждане на улично осветление в район от кв.“Пясъците“ и улична мрежа в зона запад срещу хотел „Континентал“. Предвидени са средства за разширяване на съществуващо трасе на улица между основния транспортен разпределител на к.к.“Слънчев бряг“ и първокласния път I-9 при разклона за с.Кошарица, с осигуряване на две ленти. Работи се и по улица, успоредна на „Първа“/ с начало кръговото кръстовище с арката/, чието изграждане ще облекчи движението в комплекса.  

За Обзор през бюджетната година 2022 се заделят средства за приключване на проекта за  паркоустройство и благоустройство на  централната градска част. Финанси са предвидени и за основен ремонт на главен канализационен колектор под крайбрежната алея на града. Продължава изграждането на общински паркинг за 36 автомобила  и детска площадка в Обзор, съфинансирано по европроект.

За Свети Влас са заделени средства за финализиране на строителството на спортно-рекреативния парк и прилежащото му футболното игрище на територията на града.

Предвидено е и  предстоящо плащане на ВиК схеми  към ПУП – зона „Инцараки“.

В Равда ще се монтира  ново осветление по улица „Кирил и Методий“, която в момента се реконструира. Общината е отделила средства за изграждане  на ул.„Искър“. По околовръстния път - ул.“България“, също ще бъде монтирано енергоспестяващо лед осветление. Финанси са заделени и по  проекта за преустройство на полифункционална обществена сграда с клубно предназначение в Равда.

Средства са предвидени  за  монтиране на осветление по велоалеята от Слънчев бряг до селищно образувание „Чолакова чешма“.

С финанси от отчисления от РИОСВ общината продължава монтажа на подземните контейнери за разделно събиране на отпадъци в населените места. Предвижда се и закупуване на нова техника.

В рамките на бюджетна 2022 ще стартира изграждането на водопровод в село Оризаре.

Както всяка година  за всички населени места са предвидени средства за рехабилитация на уличната мрежа, осветление, тротоари и общински сгради и други текущи ремонти.

Проектобюджет 2022  отново спазва принципа на  запазване и разширяване обема на предоставяните от общината услуги и повишаване на тяхното качество.Той има за цел да представи параметрите на общинските дейности.

Бюджетът се разполага в рамките на ресурсите на общината (трансфери от държавния бюджет, местни приходи, привлечени средства) и цели да постигне осигуряване на  човешки и финансов капацитет, необходими за  задължителните разходни отговорности по закон и изпълнението на годишните цели и задачи от местно значение.
 


В категории: Несебър


България Всички новини
Когато пиян стъпва на газта! Още едно убито дете на пешеходна пътека, а джигитът си пие кафето у тях Когато пиян стъпва на газта! Още едно убито дете на пешеходна пътека, а джигитът си пие кафето у тях Като са толкова нефелни нашите законотворци и магистрати, нека направят най-простото – просто да приложат отдавна изпитани и работещи практики от останалия свят „Това говедо е време да изчезне!“ - депутат от ПП-ДБ със серия от атаки към Борисов „Това говедо е време да изчезне!“ - депутат от ПП-ДБ със серия от атаки към Борисов Лекарят Ивайло Митковски, който днес е рожденик, публикува няколко странни поста във фейсбук в последните часове Оправдаха шизофреника, отрязал главата на майка си със сатър Оправдаха шизофреника, отрязал главата на майка си със сатър Съдебно-психиатрична експартиза доказа, че той е невменяем и не може да носи наказателна отговорност Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова в комисията за Нотариуса (НА ЖИВО) Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова в комисията за Нотариуса (НА ЖИВО) Професионалната й чест и достойнство на български магистрат не й позволявали това Касапница! Американски ракети убиха над 60 руски войници Касапница! Американски ракети убиха над 60 руски войници Случаят станал на полигон в окупираната част на източната Донецка област Рецидивистът Стефан Петков бил агресивен и опасен, изобщо не трябвало да е с останалите пандизчии в Бургас Рецидивистът Стефан Петков бил агресивен и опасен, изобщо не трябвало да е с останалите пандизчии в Бургас Нападнал касиерка в центъра на морския град през 2021 г., бил неконтролируем алкохолик Полицията с подробности за инцидента в Бургаския затвор Полицията с подробности за инцидента в Бургаския затвор Починал е 66-годишен мъж Извънредно! Бой в затвора в Бургас завърши със смърт Извънредно! Бой в затвора в Бургас завърши със смърт Мъртвият е на 66 години ПП-ДБ зоват ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите, те засега мълчат ПП-ДБ зоват ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите, те засега мълчат Кирил Петков изнася лекция на гражданите кои органи са регулатори след спекулации на Борисов Разкриха 12-те златни билки на ненадминатия лечител Петър Димков Разкриха 12-те златни билки на ненадминатия лечител Петър Димков Отварата от тях довежда до пълно обновяване на кръвта, подмладяване и унищожаване на болните клетки
Зеленски гневен на полските фермери заради призива им към Путин да дойде и да въведе ред Зеленски гневен на полските фермери заради призива им към Путин да дойде и да въведе ред Блокадата им на границата застрашава доставките към нашите войници на фронта, коментира президентът на Украйна  Десетки хиляди протестират в Албания, сравниха премиера Еди Рама с Енвер Ходжа Десетки хиляди протестират в Албания, сравниха премиера Еди Рама с Енвер Ходжа Еди Рама е на власт от 2013 г., но сега предстоят избори и опозицията разбуни духовете  Този хранителен продукт е поскъпнал най-драматично Този хранителен продукт е поскъпнал най-драматично Ако през 2013 г. сме купували сиренето в магазина средно по 5,77 лева за килограм, през 2022 г., когато започваше голямата постковидна инфлация, сме давали за този млечен продукт средно по 11,39 лева Арестуваха 9-годишно дете, простреляло в главата член от семейството си Арестуваха 9-годишно дете, простреляло в главата член от семейството си Трагичният инцидент в станал в щата Юта Почина звезда от "Листопад" Почина звезда от "Листопад" Севда Фардаг издъхна на 82-годишна възраст в дома си в Джихангир Важна новина за всяко домакинство - плашаме по-скъп нощен ток Важна новина за всяко домакинство - плашаме по-скъп нощен ток Най-голямо е потреблението на ток от домакинствата вечер, когато е по-тъмно и хората се връщат от работа, готвят, чистят, пускат перални, телевизори и осветление Ергенът започва тази вечер. Какво да очакваме? Ергенът започва тази вечер. Какво да очакваме? Ще има женски бой и скандали  Защо България стана посмешището в НАТО Защо България стана посмешището в НАТО Провалът на правителството е колосален, пише Дойче веле Турски мегапроект източва река Тунджа Турски мегапроект източва река Тунджа Ще се изгради супер язовир за нуждите на земеделските стопани в южната ни съседка За ресторанта й в Равда чакат на опашка, а шеф Ангелов изхвърли храната й в коша За ресторанта й в Равда чакат на опашка, а шеф Ангелов изхвърли храната й в коша Галя Чимидова даде заявка да спечели "Хелс китчън", но на старта претърпя провал
Кирил Петков Кирил Петков Това е отворена позиция, не е ултиматум, светваме лампата и очакваме диалог Виц на деня Виц на деня Един депутат се възгордял.
– Не мога – обичал да казва той, – да се возя в същата кола, в която пътува и шофьорът ми.
Виц на деня Виц на деня Семеен съвет. Мъжът мрачно казва:
– Нямаме лев, а трябва да платим тока, водата, телефона… Кое да не платим първо?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като малък Чък Норис карал баба си да си изяжда всичко...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори