×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Къде работят най-красивите жени в Северна Корея


Къде работят най-красивите жени в Северна Корея
За да бъдат назначени на позиията, те преминават през щателна „проверка“ – тип извратен конкурс за красота
13 Март 2022, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Най-престижната професия пред „миските“ на комунистическата страна, е да пълнят резервоарите на шофьори, вижте защо

Северна Корея е страна, за която хората от останалата част на света знаят прекалено малко. Това е очаквано, тъй като диктатурата там е затворила напълно външния достъп, а информацията, която официално излиза от там, минава през жестока система от филтри, които не допускат нищо, което да покаже истинското лице на режима, да се превърне в публично достаяние. Въпреки това и на пук на тежката цензура, достоверна информация от Северна Корея все пак излиза от време на време – главно с помощта на смели севернокорейци, които са рискували живота си да напуснат родината си и са успели да намерят убежище в цивилизования свят. 

Техните разкази могат да бъдат открити почти навсякъде в мрежата, а най-смелите бегълци създават видео блогове, в които разказват за режима в подробности. Някои от историите са шокиращи, други отвратителни, трети са привидно обикновени, но показват по пасивен начин какво представлява животът в Северна Корея. Точно такава е историята на Йеонми Парк, която е през 2007 г. е успяла да избяга и сега развива успешен канал в youtube. Тя задава странен въпрос към всички, които не са запознати с режима в комунистическата страна:

Знаете ли къде работят най-красивите севернокорейки? Отговорът е шокиращ. Те работят на бензиностанции. Но защо? 

97% от пътищата в Северна Корея нямат пътна настилка, а светофари и сериозен трафик има само в столицата Пхенян. Нещо повече – изискванията за получаване на шофьорска книжка в страната са на практика неизпълними, а процесът е адски дълъг. 

„Който иска да получи книжка, трябва да отдели 1 година от живота си и да се запише в специално училище. Крайният изпит, освен шофиране, изисква от курсистите да знаят в детайли какво представлява автомобила, какви части има и каква е тяхната функция. Последното задание е да се разглоби на съставните си части дадена кола, след което отново да се сглоби. Ако човекът успее да постигне това, чак тогава получава шофьорска книжка“, разказва Йеонми Парк.

В този смисъл, процентът на хора от Северна Корея, които имат книжки, е минимален и тази задача изпълняват само мъжете. Да си шофьор там е по-престижно от това да си доктор. Шофьорите са и едни от най-желаните съпрузи, уточнява още Парк. И така собствениците на малкото бензиностанции в Северна Корея са изправени пред задача – как да успеят да привлекат възможно най-много шофьори при себе си. Отговорът, макар и вероятно сексистки за Запада, е жени. Красиви жени.

„Само най-красивите жени могат да работят на бензиностанция. Такъв е пазарът. Това всъщност е и една от най-високоплатените работи в Северна Корея. Служителките по бензиностанциите получават заплата от около 250 000 won на месец (еквивалентът на 363 лв.), което е достатъчно да изхраниш 4-членно семейство. Съответно конкуренцията е огромна и само най-красивите успяват да се „наместят“ на такава блага работа“, казва Йеонми Парк. На практика, за да бъдат назначени, жените преминават през своеобразен конкурс за красота, но вместо да печелят лентички и корони, тяхното бъдеще е да миришат на бензин и да чистят прозорците на малкото шофьори в Северна Корея.

„Тези млади, прекрасни, талантливи момичета могат да бъдат толкова много повече! Но в страна, която няма бъдеще, на индивида се отнема всичко, което би могло да носи радост. Мечтите на тези жени се свеждат до това да работят на бензиностанция“, допълва почти през сълзи Парк.


В категории: Животът


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
ГЕШЕВ
14.03.2022 14:15:53
0
2
кой беше този от флагман , който успя да влезе толкова дълбоко в С.Кореиския живиот ??? Тияа са ГОЛЕМИ!!
12.
до 5
14.03.2022 09:56:56
0
5
дали според теб "журналиста" има такова образование
11.
:)
14.03.2022 07:32:21
0
26
че то и тук е така, за да ти работи дискотеката вкарваш курвите и те мъжете само ще дойдат , справка док 5
10.
Ами
14.03.2022 06:05:37
0
36
Съмнявам се да има собственици на бензиностанции ,както пише в статията. Най- вероятно са държавни ,както беше тук през соца.
9.
YEONMI PARK
14.03.2022 02:37:21
8
17
За тези които не знаят, това момиче е една долна лъжкиня и дезинформаторка и доказана курва и проститутка заедно с майка си още от Южна Корея /двете/ и майка и от Северна корея преди да избягат. Както Емил Кошлуков след промените така и тя изпълни задачите на някои хора и особено на ООН, които в замяна и осигуриха известност, безплатно образование в Колумбийския Университет и гражданство в САЩ. Някои от лъжите и са толкова плитки и прости, че всеки средно интелигентен човек би си задал въпроса дали това е истина, но за офцете в САЩ и останалата част по света това не важи. И за тез които биха се позаинтересовали - не забравяйте че тя е избягала на 12 години / в уики пише на 14/ и да до ден днешен тя е в "контакт" с хора от Северна Корея чрез китайски сим карти и телефони. LOL.
8.
бай Оня
14.03.2022 01:21:32
15
12
до 7: Русначе, 2-ро качество, събирай си партакешите и заминавай за новата ви столица Лвив, стига да ви я оставят, ние тук от бавноразвиващи нужда нямаме. Аз ти цитирам данни от южнокорейско министерство. Дали ти харесват или не си е твой проблем и няма нужда да ме занимаваш с това. Надявам се, че оценяш комплимента да ти отделя толкова време. Повече няма да има.
7.
DO НОМЕР 1:БАЙ ТЪПАК
14.03.2022 00:40:30
20
15
АВЕ ЕЙ ТОЛУП НЕНОРМАЛЕН :))
КАК ЩЕ СА ИЗБЯГАЛИ ПОВЕЧЕ ЮЖНОКОРЕЙЦИ НА СЕВЕР ВЕ ТЪПАК КУХ. СИГУРНО СИ ИЗКАРАЛ КОВИД И СИ СЕ НАСРАЛ - ЗАЩОТО СИ ВЯРВАЛ ЧЕ НЯМА КОВИД :))
КОМИНИСТУЧЕСКА МАСТИЙО АЙДЕ ОТИВАЙ И ТИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА ПЪЛНИШ БЕНЗИН И ДА ТЕ ЕБАТ В "АНОЗА"/ ПРОТИВНЯК ТЪПУНГЕРСКИ. ШИБАНЯК
СЛАВА НА УКРАЙНА!!
6.
Как къде
14.03.2022 00:21:40
11
10
Като в Расия,лапат на вожда и на политбюро .
5.
Глупости на търкалета
14.03.2022 00:03:54
3
31
КНДР е най-военизираната страна в света с общо 9 495 000 души военен персонал (редовни, резервисти и полувоенни)
Колко ли шофьори има в севернокорейската армията? А водач на танк дали може да разглоби и сглоби танк без да му останат болтове и гайки за един комбайн?
Сега усетихте ли колко сте зле? Журналистът не теябва да е наивен, а да борави с доказани факти
4.
Ami
13.03.2022 23:18:06
2
14
Абе то нищо не им тряжва бе.Щом с 363 лева ядат 4 човека ъам е рай.Така ще стане и в Русия Щом има санкции ще произвеждат само за,себе си и щее много евтино.За какво им са те коли.Отива с рейса или.пеша
3.
*********
13.03.2022 22:25:18
0
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
В леглото на Вожда....
13.03.2022 22:16:17
1
8
......ама не е сигурно!
1.
бай Оня
13.03.2022 22:13:20
8
21
Според южнокорейското министерство на обединението през 2021 год. 11 300 севернокорейци са избягали в Южна Корея, главно през Китай. За същото време над 45 000 са се върнали от Южна към Северна Корея, една част от тях южнокорейци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори