×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Герой за ЦСКА: Профуках 1,5 милиона долара на хазарт


08 Март 2022, Вторник, 17:49 ч.
Автор: Флагман.бг

Голаджията рита във врачанската областна група

 

Генади Симеонов е изключително колоритна личност и един от добрите ни бивши футболисти. Такива като него днес се броят на пръсти. Гената е роден на 24 март 1971 година. Вероятно е един от играчите, носили екипите на най-много отбори у нас. За кратко е футболист на ЦСКА. С червената фланелка влиза в историята с гола, който отбелязва при гостуването на Нюкасъл в мач-реванш от турнира за Купата на УЕФА през есента на 1999 година. След двубоя британските медии го определят за героя на ЦСКА в английския град. Генчо даде откровено интервю пред БЛИЦ, в което говори включително и за грешките, които е допускал в своя живот. Невероятно, но факт – на 51 години той продължава да играе футбол, макар и на аматьорско ниво.

-Здрасти, Гена, къде живееш в момента и с какво се занимаваш?
-Здрасти. В село Лиляче. На 10 километра от Враца. Това е селото на жената, с която живея. Ирена се казва. Вече пет години сме си заедно и ми е много хубаво и приятно. Тя има две деца, аз имам едно. Децата поотраснаха. Големички са вече. Моят юнак е на 25. Веско се казва. Завърши за учител в Благоевград, а сега е пожарникар.

-Защо на село, а не в града?

-Абе какъв град, какви апартаменти. Тука си е рай, да знаеш. По-спокойно, по-красиво, по-уютно. Зиме си има свинце, винце, лятото – доматки, краставички, градинка. Па отидеш до града. За пет минути си там. Все едно от някой софийски квартал да се пуснеш до центъра. Същата работа.

-На 24 март ще станеш на 52 и още гониш топката?
-Аз не само я гоня, но я и вкарвам в мрежата. Питай вратарите. Като ме видят, започват да треперят.

-Къде играеш?
– В отбора на Манастирище. Едно друго село е това. Но си има отлични условия. Отлично стадионче. Един арендатор, бивш кмет е, поддържа всичко. Евала му правим на човека. Треньор нямаме, но отбор си имаме. В „А“ окръжна играем. С Цеката сме в един отбор. Той ми е стара дружка. Навремето кара проби в ЦСКА.

-Има ли по-възрастен от теб в местната „А“ окръжна?
-Няма. То едва ли има и по другите окръжни групи в цяла България. Аз съм си и голмайстор. Миналата година 48 гола вкарах. Ама в последния кръг играхме с Роман и един юнак, Елвиса му викат, цели 6 гола заби и с две попадения ме задмина. Но той е доста по-млад от мен.

-Ти пушиш ли, пийваш ли?
-Та пийвам, пуша, как….

-Не ти ли пречат цигарите на тези години футбол да играеш?
-Хич не ми пречат. Даже знаеш ли какво правя в неделя. В 12 часа играя на малки вратички. После в 14:30 излизам на голямото игрище за мач от „А“ окръжна. И силите не ме напускат. Пък си пафкам цигарите и това е.

-Как са селските мачове. Има екшъни големи, нали?
-Шоу си е. Голямо. Да, има кютеци понякога. Но гледаме да ги избягваме. Като биеш – те чака софра. Като паднеш – пак те чака софра. Важното е купон да става.

-Преди месеци излезе информация, че си счупил носа на съдия по време на мач на малки врати и са те наказали за две години?
-Абе той се удари в мен. Бутна се с все сила отгоре ми (б.р. – смее се). Виж сега, минало и заминало е това. Ние с него сме си приятели. Всичко е забравено, честно. Аз съм съдия по минифутбол. Не само играя, но и мачове свиря. А той е организатор на минифутбола във Враца.

-Не можем да не върнем лентата назад и да не поговорим за ЦСКА. През лятото на 1999 година ти премина при „червените“, но заради случая „Митко Трендафилов“ ти и всички нови не получихте картотеки за вътрешното първенство…
– Ами с екипа на Металург забих два гола на ЦСКА насред „Армията“ и после ме привлякоха. Да, само за евротурнирите ни картотекираха. Е, после поиграх няколко мача и за първенството. Ами хубави спомени са това. Да отидеш в ЦСКА, голяма работа си беше. Аз се отчетох с два гола в евротурнирите.

-Единият е срещу Нюкасъл. И то на английска земя. Какво си спомняш?
-Помня, че като вкарах с глава и направих любимото си салто, имах чувството, че летя из облаците от радост. Голям кеф си беше! Не може с думи да се опише. Да играеш срещу такива имена, да излезеш срещу Алан Шиърър – велик голмайстор в историята. Аз ги наказах буквално в последната секунда за крайното 2:2. Вярно, те продължиха напред, но удоволствието си остана.

-Получи ли премия за гола?
-Чезари, Лъчо Николов, знаеш го, бизнесменът, подари на голмайсторите в мача по един телефон. Мобифон. Лукс беше това през 1999 година. Огромен лукс. На мен и на Иван Литера даде по един мобифон. Страхотен кеф беше да излезеш на улицата, да извадиш мобифона и да говориш. Сега вече всеки го прави, но тогава такива бяха времената.

-През този период в ЦСКА е имало забавяне на заплати…
-Е, нормално. Но истината е, че не сме умирали от глад.

-Треньор тогава е Димитър Пенев…
-Свалям му шапка. Най-големият е той, да знаеш, най-големият за всички времена. Не приказва много, не обяснява, ама като ти каже две думи само, разбираш какво трябва да направиш. Като неговият нюх да открива таланти не е имало, няма и няма да има. В ЦСКА бях през есента на 1999 година. Изкарах 2000 година зимната подготовка и после през пролетта се върнах в Ботев (Враца). След края на сезона пак се прибрах в ЦСКА, защото имах договор. Треньор беше станал Енрико Катуци. Човекът искаше да ме задържи още един сезон, но някой му бил казал, че ме продавали до дни, че имало оферти за мен. И той се отказа. Бяха го подвели.

-Кой го е подвел?
-Няма значение. Мани. Какво ще променим днес. После отидох в Марек и така…

– В колко уговорени мачове си участвал?
– Никога не съм участвал в далавери. Никога! Само ако ни кажат отгоре за някой мач.
-Имало ли е казване отгоре?
-Е, ако ти кажа, че не е имало, значи съм лъжец.

-Кога е било това? В кой отбор ли бил?
-Айде, айде, дай да не разлайваме кучетата. Не говоря за черно тото. Просто когато ние не сме играели за нищо, сме помагали на други. И то един път в годината. Това си го има. Това не са залози, тото или взимане на пари под масата.

Къде си получавал най-големите заплати и премии?
-Виж сега. Тук ще спомена едно име. Първан Първанов-Перо. В какво ли не го обвиняваха човека. Мутра бил, такъв бил, онакъв бил. Дрън-дрън. Перо беше голяма фигура в Металург (Перник). Знаеше как да командва. Мъжкар. И на мен ми даваше специални премии. Значи освен заплата и премии за победа, взимах и такава за отбелязан гол. И колкото повече вкарвах, толкова повече парите растяха. Огромен стимул беше това от страна на Перо.
Другото място, където печели доста, даже най-много – беше в Израел. В началото на века заминах за там и заедно с Наско Костадинов-Шейлата облякохме екипа на Бней Сахнин. Те бяха тогава във втора дивизия, но ние ги вкарахме в елита. И до днес са там и май не са изпадали от израелския елит. Страшни пари падаха в Израел. Имаше специални бонуси за изиграни минути и спечелени точки. По 1500 долара на точка даваха. Заплатата – отделно. Супер си изкарах там, но скъсах два пъти менискус на десния крак. За капак намалиха броя на чужденците. От петима на трима ги направиха. И си тръгнах.

-Как виждаш днешния футбол у нас?
-По-слаб е отпреди. Сега младите мислят първо за пари и после, ако може, да играят. А ние се молехме да влезем да играем и ако ни дадат пари, е добре дошло. В Ботев Враца 40 човека се борехме за две места.  Представяш ли си. И само аз и Георги Антонов спечелихме битката за тези места – той като десен бек, аз като ляво крило. Гледам Лудогорец – ами те са с няколко класи над всички. Мъри успява да вдигне Левски. Преди него „сините“ бяха мъка голяма. Не бяха за гледане. Сега Стоилов работа върши, вижда се. Стойчо Младенов е доказана класа, но ЦСКА има нужда от нови футболисти. Колкото и голям треньор да е, без нови трудно ще свали Лудогорец от върха.

-Преди време спечели 55 000 лева от телевизионната игра „Сделка или не“. Няма как обаче да не те попитам за една твоя голяма слабост – хазарта…
-Остави, не питай… Мъка си беше това. Болест. Признавам… Но ще бъда откровен – от 12 години не съм влизал в казино. Комарът е затворена страница за мен.

-Какво ти причини хазартът?
-Той ми отне много…

-Колко пари си пръснал, знаеш ли?
– Знам, знам. Над 1,5 милион долара. Толкоз са, какво се учудваш. Няма ги. И да съжалявам, и да не съжалявам, не мога да ги върна. Важното е да сме живи и здрави. Аз тая огромна грешка няма да я повторя. Хазартът е лошо нещо. Отвратителна работа. И се радвам, че го махнах от живота си. Сега си имам Ирена до себе си. Много си помагаме и обичаме. Тя има хубави деца, добри деца. Аз се гордея с моя син Веско. На 25 години е, а скоро си купи къща за 80 000 лева. Аз с една стотинка не съм му помогнал. Сам се оправя. Момче за пример е!

-Ирена, всъщност, е втората ти жена, нали така?
– Ти пък. Не е втората. Последната е. Аз съм сигурен, че ще е последната. Казах ти вече – пет години си живеем чудесно с нея.

-Гена, нещо за финал?
-Здраве и късмет на всички ваши читатели пожелавам. Бъдете щастливи и стойте далеч от лошите неща в живота.

Румен ИЛИЕВ/Блиц


В категории: Спорт


1
Коментара по темата
1.
Данил
08.03.2022 22:37:50
0
0
Ще е на 51 години.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори