×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо мъжете обичат едни жени, а се женят за други


08 Март 2022, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Ето няколко причини

Каква жена е жената, за която мъжът иска да се ожени? И защо понякога чувствата сами по себе си не са достатъчни?

Мъжете се женят, когато са готови

Ако си мислите, че мъжете се женят, когато срещнат "любовта на живота си", грешите, твърдят психолозите. Нещата са по-дълбоки и смисълът не е в самата жена, а в желанието на мъжа да се успокои, да се „кротне“, така да се каже. Според резултатите от проведени анкети, представителите на силния пол потвърждават, че това е вярно. Да, повечето са имали бурни връзки, съпътствани от ярки емоции, чието прекъсване им е донесло болка и опустошение. Но въпреки силните емоции, не са се оженили за „голямата си любов“, а са го направили когато са се почувствали готови за това. Има и още една интересна теория, според която мъжът може да вземе прибързано решение и да се ожени веднага след като жената, да която е мечтаел, е свързала живота си с друг. В този случай той мъжът разбира, че няма какво повече да чака, че това, на което се е надявал няма да се случи и започва да се чувства толкова самотен, че се съгласява да се ожени набързо. И смисълът тук не е в самата жена, а в коректността на момента. Учените също така твърдят, че най-добрата възраст за създаване на семейство е между 28 и 32 години. След това време шансовете мъжът да иска да се ожени рязко спадат. А след 42 години този шанс е почти нулев. Но това казват учените. Въпреки това, винаги има изключения.

Една жена не трябва да се срамува от себе си

Мъжете обичат с очите си - това вече го знаем. Научните изследвания показват също, че двойките, при които жената е по-привлекателна от мъжа, са най-щастливи. Но както каза Джон Т. Молой (автор на „Защо мъжете се женят за някои жени и не се женят за други), външният вид на жената не трябва да е вулгарен. Молой провел и експеримент - помолил 3500 мъже да опишат момичетата, за които ще се оженят скоро. Само 20% от ухажорите, описвайки своята любима, се фокусирали върху нейната красота или сексуалност. По-голямата част (80%) са описали активно положителните черти на характера на бъдещата си съпруга! За мъжете е важно жената да е привлекателна и представителен. Въпреки това, повечето от анкетираните, участвали в експеримента на Молой, признали, че основното е, че жената да има самочувствие, а не да се срамува от себе си.

Мнението на приятелите и семейството има огромно значение

Ситуациите са различни. И мъжете са различни. На някой абсолютно не му пука как близките му се отнасят към жена му, други – точно обратно. Ако родители или приятели си позволят негативни изказвания за жената, която обича, той ще им даде да разберат, че това е неприятно за него. Ако нещата не се променят, той просто ще спре всякаква комуникация с тези хора, но ще постъпи както намери за добре. Има и устремени мъже, които са напълно зависими от мнението на другите. Жена му не се харесва родители и приятели? Е, сигурно нещо наистина не е наред с нея! И това ще е краят. Но дори мъжът да е като цяло независим и здравомислещ, да мисли със собствената си глава, той пак ще иска любимата му да се разбира с приятелите и семейството му. Това е абсолютно естествено и здравословно желание. Ето защо отношението на приятели и родители към жената играе толкова голяма роля за мъжа, особено в началния етап на връзката. Мнението им може да засили чувствата му към нея, а одобрението на родителите да се окаже решаващ фактор за предложение за брак.

Когато общувате с близките на вашия мъж, не се опитвайте да играете ролята на някой, който не сте

Дори ако „журито” в лицето на неговите приятели и родители не забележи вашата преструвка, то вашият мъж ще го почувства. Дръжте се естествено и проявявайте искрено дружелюбие, но в същото време знайте стойността си и не позволявайте на никого да ви гледа отвисоко.

Мъжете са лоши в четенето между редовете

Ако жената се преструва, че изобщо не мечтае за брак и по никакъв начин не показва желанието си да бъде законна съпруга, мъжът смята, че всичко е наред и не предприема никакви решителни действия! Мъжете са лоши в четенето между редовете. И когато една жена, без да чака предложение, загуби търпение и си тръгне, затръшвайки вратата, мъжът ще започне да анализира ситуацията. „Хм, трябваше да съм по-решителен“, мисли той. И след като срещне друга жена, той, може би, ще бъеде много по-бърз и ще й подари заветния пръстен, преди чашата на търпението й да е преляла напълно. Психолозите смятат, че партньорите, които се страхуват да изразят отново мнението си, за да не разпалят конфликт, нямат бъдеще. А жените, които предпочитат да мълчат за желанията си, никога няма да получат годежен пръстен. Помислете - защо мъжът да си прави този труд? Та така и така жената не иска нищо и се задоволява с малко?

Друга причина за това, мъжът да не иска брак е, че той просто не вижда бъдеще с вас

Звучи доста болезнено, но е възможно той просто да не ви вижда в бъдещето си. Просто сте подходяща за него за момента, но това е всичко. Понякога мъжете отлагат момента на брака, защото искат първо да постигнат определени неща – повишение, собствен апартамент или къща и т.н. Той не иска да бъде сам в този период от живота си и търси някой, който би могъл да му даде подкрепа. И това му стига напълно. Стига да изпълнява плана си. Една "удобна" жена е добра за определени цели, но може да не е достатъчна за живота, който той иска да живее в бъдеще. Удобната жена не го предизвиква и не го принуждава да живее в приятно, енергизиращо напрежение. След като стане успешен, мъжът ще иска да остане във форма и за това ще има нужда от съпруга, до която ще може да покорява все повече и повече нови върхове.

Живот с брак или без брак- недоразумения между половете

От ранно детство момичето го учат, че всяко момче, което проявява симпатия, може да се окаже „единственото“. И жените израстват с убеждението, че всяка дългосрочна връзка трябва да завърши с брак. Мъжете не мислят така, така че отново се сблъскваме с недоразумения между половете. И мъжете, и жените могат да страдат от самота и заради това да се вкопчват в неподходящи партньори. Например, само защото с течение на времето са успели да се превърнат в, макар и досадни, все пак сродни души. Но, когато мъжът е наистина уверен в избора си, той иска да получи жената, която му подхожда напълно. И не би се задоволил с нищо по-малко. Затова, ако искате да се ожените, уверете се, че сте точно това, което той търси. В противен случай просто си губите времето.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


В категории: Лайфстайл


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
*********
10.03.2022 20:09:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
Хахха
09.03.2022 11:30:02
0
3
За днешният бай ганьо важи с пълна сила, парата пред любовта, ще заживее с баба яга стига да го издържа, разбира се и това е до време защото не може всеки ден да гледаш противна мутра сутрин, та се сещам за доста такива примери, единият е тоя на витала с тая грозната адвокатка, то момчето май и резбата обърна, ама то дали ще ебеш грозна жена или мъжко дупе едно и също хахах. Та такива които си мислят, че готвенето, партитата с на жената приятелите и парите и са по фашливи от тенекията предлагана за злато, но пък винаги може да са за присмех и запълване за нашето свободно време да им се присмиваме
4.
Рошльо
09.03.2022 10:52:01
0
0
Анализирай онова , с Дениро и Били кРистъл .
3.
до 2
09.03.2022 10:40:54
5
3
Цялата работа е, едната да не знае за другата и всички ще си живеят щастливо !
2.
ценител
09.03.2022 10:38:14
2
5
Мдаа, перфектната домакиня и перфектната любовница обикновено са две различни жени :)
1.
Аз мислА, че:
09.03.2022 10:00:08
3
5
защото на мъжа му се еват едни жени, а други иска да са майки на децата му. Секса си е секс, ама жената-майка е свещена раЛта.
Както казваше Робърт де Ниро в един филм на жена си, като искаше да му прави свирка, че с тези устни после целува децата. Та човека си имаше и любовница и там вече вървеше пълната програма
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори