×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Целта на Путин е не да освободи Донбас от "фашистите", а да подчини Украйна. Готов е да плати висока цена*


Целта на Путин е не да освободи Донбас от "фашистите", а да подчини Украйна. Готов е да плати висока цена*
Бомбардировките над Киев доказват само едно - че основната цел на Путин е не да "освободи" Донбас, както твърди, а да наложи нов режим в страната с цената на хиляди трупове
06 Март 2022, Неделя, 13:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Руският президент иска да постави марионетно правителство в страната, което да е на прякото му подчинение

Донбас беше само предтекст за нападението и войната в Украйна. Путин иска да премахне демократично избраното правителство и да наложи марионетен режим в страната, пише разследващият журналист Васил Иванов. Ето и неговия коментар по темата:

Гледам от седмица как някакви хора у нас оправдават пълномащабното военно нападение на Путин над Украйна, с нелепи руски пропагандни обяснения. Най-разпространеното е какво правели 8 години украинските военни в Донбас, където повечето от населението било рускоезично, и където се намират две самопровъзгласили се и непризнати от никой, освен от Русия(преди 10 дни) "държави" - Донецка и Лугснска народни републики.

Та драги ми путинофили, ето фактите:

Донбас е украинска територия. Неделима част от държавата Украйна. Призната от цял свят. За това има и подписано споразумение от самата Русия през 1994 г. Точно както Кърджали е българска територия, където масово говорят турски. Ако Кърджали реши да се отделя, подбуждана и подпомагана от Турция, и някакви местни, въоръжени от Турция започнат бунтове и обявят, че се отцепват...

Ние ще отстъпим ли Кърджали или ще пратим войските си да спрат сепаратистите, отцепниците? Ама имало жертви... Има. И от двете страни. И как няма да има. Как да се справи армията, която е отишла да защитава териториалната цялост на страната си от въоръжени отцепници. Те имали право да се отцепят, защото били рускоезично и етнически руснаци. Ами и в Кърджали са турскоезични и етнически турци... Та ето защо и какво уважаеми питащи прави Украйна в Донбас вече 8 години. А иначе сепаратистите там се активираха веднага след като Русия анексира Крим, който същата Русия през 90-те години призна за част от Украйна.

Друга пропагандна опорна точка на Путин, която "любителите" му у нас масово разпространяват е, че ръководството на страната било фашистко. Както и големи групи от украинскито население. Нищо, че президента Зеленски е евреин и бе избран на свободни избори с голяма преднина пред опонента си - тогавашния президент Порошенко - чист етнически украинец.

А иначе Донбас е само предтекст за нападението и войната. Ако беше само Донбас, руснаците лесно щяха да влязат само там, както в Крим. Проблема е съвсем различен. Той всъщност е, че през 2013 години украинския народ се вдигна на протести и изгони марионетния и послушен президент Янукович, сложен на този пост от Русия и който при протестите избяга именно в Русия. Точно затова с тази война Путин иска да премахне сегашното демократично избрано украинско ръководство и отново да сложи свой марионетен президент там. И той открито го каза, че това му е целта.

Да премахне сегашното ръководство на Украйна. И затова нападна пълномащабно цяла Украйна и в момента я унищожава. А що се отнася коя от двете страни се управлява от тоталитарен режим, нещо за което Путин обвинява Украйна и го нарича "режима в Украйна", в Украйна в последните 14 години се смениха 5 правителства и 3 президента. С избори. От 25 години в Русия Путин е несменяем, противниците му за поста като Борис Немцов бе застрелян, убийството му и до днес е неразкрито.

Алексей Навални е в затвора по скалъпени обвинения, сега му готвят нови. Журналистката Анна Политковская, която го критикуваше бе убита на рождения му ден. Дали е случайно? Убийството й до днес не е разкрито. А тези дни стотици протестиращи срещу войната руснаци се озовавха в затвора с тежки обвинения...

Това е моя личен поглед на случващото се.

*Коментарът е от фейсбук на Васил Иванов, разследващ журналист от Нова ТВ, заглавието е на Флагман.бг




29
Коментара по темата
29.
Ххх
06.03.2022 18:52:43
2
11
Тои путин каза че няма да напада Украйна, но го направи. Трябва да си мн. Лековерен да му вярваш
28.
Хе хе
06.03.2022 18:37:53
8
5
И статията и коментарите до тук са плява . Едно забелязвам, голяма част от хората въобще не знаят защо е този конфликт . В интерес на истината ние като държава сме доста далеч, което е добре за нас . Лошо е ако и други силни на деня решат да поискат това което уж им принадлежи. Русия няма за цел да воюва с Европа . И Путин им го каза .
27.
do 26
06.03.2022 17:47:05
5
10
Абсолютно си прав....
Историята се повтаря......1 към 1
Хитлер= на Путлер.....
26.
Knowing things
06.03.2022 17:26:23
2
7
This is the beginning of World War III. Remember how World War II began. First, Hitler occupied the Rhineland, which was German. And Putler defeated non-Russian Georgia and Chechnya. Second, Hitler appropriated Austria and Putler appropriated Crimea. Third, Hitler captured the Sudetenland and Putler Donbass. Everything is going as it was. Fourth, Hitler demanded the Danzig Corridor and invaded Poland, and Putler invaded Ukraine. Where do you find a difference?
25.
?
06.03.2022 17:25:27
6
6
Покажете кой е автора на тази статия, защо няма име? Ще ми сравнявате Кърджали с Украйна, "драги ми путинофили", сериозно ли? Бива ли да сте такива долни подлоги, бива ли да сте такива манипулатори, а уж се пишете журналисти?
24.
Freedom fighter
06.03.2022 17:17:55
4
8
Ако Хитлер беше довършил започнатото, нито Путин щеше да се е родил нито Зеленски и Русия щеше да е свободна от болшивиките отдавна.
23.
курило
06.03.2022 16:44:16
6
12
Русофили, русофоби колкото щеш, биполярно разстройство на народа, както е в психиатрията, няма излекуване. Само българофили няма. На украинците на малкия пръст не можем да стъпим. Не народ, а мърша, е казал дядо Вазов.
22.
Лидка
06.03.2022 16:30:56
10
10
Т.нар. нацисти в Украйна са една шумна групировка, възникнала по естествен начин, след като джуджето - неосъзнат мъжолюб, атакува и ПРИСВОИ Крим.
Нормалните хора обаче не се трогнаха от нацистите, които все пак са си нацисти, и въпросните са получили едва 2% подкрепа на изборите в Украйна.
Президент Зеленски е евреин. Още тук всички аргументи с думичката"наци" издишат.
А вие, които сте готови да дадете България на тепсия на Путин, дано децата ви да плащат 5 поколения напред!!!!

Искаме мир!!!!! Путин, долу ръцете от Европа!
21.
Ердоган Падишах
06.03.2022 15:47:41
4
2
На 8 март с моята кремълска примадона ще си правим космически чаламби в станцията мир
20.
Пурко
06.03.2022 15:44:10
5
11
21 години демокрация в Афганистан и накрая си тръгнаха като оставиха талибаните да раздават демокрация . Случайно изоставиха складове с оръжие и др военно оборудване.
19.
Пурко
06.03.2022 15:41:10
12
15
Украинската армия от 10 г се превъоръжава от САЩ . Военни инструктури от САЩ обучават неонацистите от Азов . Синът на американския президент работи в украинска компания. Всичко това е случайност . САЩ и там искат да помогнат на демокрацията, както помогнаха в Афганистан , Ирак, Либия, Сирия.
18.
до 10
06.03.2022 15:32:28
2
4
Алоо пич, я по-добре прочети какво точно казва "мислещ" ! Той е ПРОТИВ Путин, а на ЗА както ти си решил !
17.
Fuck_ru
06.03.2022 15:27:31
12
19
Една нация за да се запази от външни влияния, трябва да забрани русофилството, партии подкрепящи империята на злото СССР .
Атака, АБВ ,Израждане, БСП, ДБ, ПП И.Т.Н. руските червени боклуци, подлоги, , медии които пропагандират към Русия с любов. Ако много обичат ватенките, могат да отидат в Русия и да работят за благото на Путлера и да му подпират дисагите.
16.
Браво 10-ти
06.03.2022 15:21:30
10
24
Всичко което казваш е точно така. Свалям ти шапка! Но простите путинофилски орки не можеш да ги убедиш. Чудно ми е ако утре се сблъскаме с Русия, ще минат ли от другата страна и ще убиват ли сънародниците си. Не се и съмнявам, че ще целуват подметките и гъзовете на блядовете.
15.
Като чуя извинение от украинските власти за жертви
06.03.2022 15:15:53
6
2
https://fb.watch/bArb5q45vO/
14.
нормален
06.03.2022 15:10:10
12
25
България вече е предадена на Путин, не му трябва да идва, като гледам колко подръжници има, срам ме е. Сигурно от тези путинофили, които се вихрят в нета, половината и повече не са ходили казарма, не са хващали автомат, и ако дойде враг първи ще избягат. Пък ако дойде Путин, не му трябва война, сами ще предадат страната. Украинците са много повече мъже, продажни българи.
13.
А българите в Украйна забравихме ли кой ги уби?!
06.03.2022 15:07:31
18
16
Дали имаше демократичен начин за сваляне на нацистката диктатура в Украйна?
-над 14 хиляди жители на Донбас бяха убити от украинските военни за 8 години от началото на конфликта
-Под домашен арест е поставен лидера на най-голямата опозиционна партия Виктор Медвечук
-Лидер на втората по големина опозиционна партия Анатолий Шарий е със забрана за влизане в страната и със заповед за арест
-Срещу опозиционни депутати са заведени дела за антидържавна дейност
-Закрити са всички опозиционни медии
-Частни нацистки военни компании, нацистки батальони потискат всяка форма на протест
- Забранено е говоренето на руски в медиите
- За последните 8 години са убити много проруски настроени дейци, най-известния от които Олес Бузина - писател, журналист и историк
- Главни улици и площади вече носят имената на нацистки престъпници
- От години в училищата се преподава антируска учебна програма, настройваща младото поколение в омраза към Русия и възхвала на нацизма
- Разрушени са повечето паметници свързващи общата история между Украйна и Русия
- По цялата страна се провеждат паради и шествия в чест на нацизма
- Нацизма е официална държавна идеология
-опозиционен депутат Нестор Шуфрич задержан и със заплаха за живота

Повтарям този пост, защото беше изтрит от Фейсбук, заради "свободата на словото"
12.
Към 3
06.03.2022 15:01:40
9
22
Във всяка държава има групировки и престъпни организации.Като толкова оправдавате Освободителя Путин,защо на границата към Русия няма бежанска вълна и толкова много желаещи да отидат бежанци.Ама такива са всички със замъглените мозъци от Путинова Русия.
11.
123
06.03.2022 14:43:44
9
17
Слушам икономически санкции, конфискация на яхти, къщи в кужбина на олигарси и се питам, а Камчия, 80 дка., българска земя, собственост на правителството на Москва, кога?!
10.
До 7 не мислщ, а (ПРОСТ)
06.03.2022 14:20:57
22
33
А ти знаеш ли колко българи се избиват сега в Украйна от руснаците?
А ти знаеш ли как да се появили тия българи там а черкезите в България?
А ти знаеш ли колко народи е затрила Русия?
Знаеш ли колко народи в момента е погълната Русия в себе си?
Знаеш ли тия диктаторски режими в Русия колко руснаци са затрили?
Знаеш ли колко жестока руска пропаганда има в България?
Чувал ли си друга държава да има руски партии?
А русофилски партии?
Знаеш ли по белия свят друга държава която да има руснаци премиери както България?
Знаеш ли друга държава в която да са взриви ли 300 души в църква пълна с жени и деца?
Знаеш ли друга държава която да е скрила чернобилската радиация от народа си докато компартията нагъва бразилски пържоли тайно?
Колко са държавите с руски тип демокрация като България?
Колко от олигарсите ни са точно копие на руските?! Даже половината имат русофилски организации а един е даже руски консул!
Русия потъна Путин я върна наистина СССР, И слава богу този път сме от другата страна.

п.п
Когато фактите говорят, рубладжиите като теб мълчат.
Долу Мордорска рОсия!
Долу терориста Путлер!
Вън от България путиноСИФИЛИСтицоте!

Слава на Украйна!
Слава на Украйна!
Слава на Украйна!
9.
До 1
06.03.2022 14:19:09
8
11
Приятел забравили са беше отдавна кой помни какво било преди 7 години. Лъжците най лесно лъжат, когато забравят.Тогава беше много ограничена информацията какво се случва там.Паталогичният лъжец и манипулатор не приема не успоримите доказателства, а всъщност като дрогиран повтаря едно и също и за него става истина.
8.
Пешо кура
06.03.2022 14:12:57
0
5
В момента го прави успешно с разгромени те колони на военна техника
7.
мислещ
06.03.2022 13:56:26
33
32
Когато НАТО бомбардира Сърбия, цял свят знаеше за избиването на цели села от отрядите на Аркан и нямаше неодобрение към бомбардирането. Сега с Путин почнаха разказите за етническо прочистване чак СЛЕД като нападна Украйна, как така до този момент никой не знаеше за тях и не евиждал кадри на масови гробове каквито през ден показваха от Сърбия. Тъпа пропаганда за хора с петолъчки в мозъка !
6.
Grr
06.03.2022 13:52:01
42
42
Ако Русия не получи отпор от цивилизования свят, то психично-болния Путин ще продължи с офанзивата си. Тогава и прибалтийските държави, и ние ще сме в опасност.
5.
Трол
06.03.2022 13:50:45
13
32
За всеки, които не си е направил труда да прочете като пише под статията автора е Флагман. Чааак накрая си вързали гащите и написали, че материала е копиран от някой друг, те само се потрудили да му сложат заглавие... Авторе, авторе.... Това е да си "журналист" в днешно време. Цял ден ровиш из фейсбук и копираш какво ти пасне на въгледите.
4.
Az
06.03.2022 13:41:23
19
37
А ЦЕЛТА НА ПРОДАЖНИТЕ И ПОРЪЧКОВИ ДРАСКАЧИ Е ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВРНОТО МНЕНИЕ И ДА ВСЯВАТ НЕОСНОВСТЕЛНА ПАНИКА СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО…..САМО КРЕТЕНИ И ОЛИГОФРЕНИ ВЯРВАТ НА ТАЗИ ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ……БОКЛУЦИ
3.
k
06.03.2022 13:40:55
32
32
абе как сега никой не говори за репортажите на Дойче веле, Таймс и други медии където показват терора нанасян от АЗОВ и другите националистически групировки, както и тяхното тотално вмешателство в съдебната им система и парламент!!!
Как до преди година ги коментирахте и изведнъж ги забравихте!!!
2.
мислещ
06.03.2022 13:39:35
28
50
Ако Путин толкова милееше за руснаците от Денецк и Луганск, защо просто не разположи войска по границите им, ами тръгна да гази цяла Украйна !? Какъв дебил /или русофил/ трябва да си , за да го харесваш ??
1.
Митко
06.03.2022 13:37:50
54
32
https://youtu.be/Ke4xJo9Pukw Изгледайте видеото! Вечна слава на Русия! Екзекуция за зеленската шайка!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори