×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Преселение": Над 1.2 млн. избягаха от Украйна заради руската офанзива


"Преселение": Над 1.2 млн. избягаха от Украйна заради руската офанзива
В бежанци са се превърнали около 3% от населението на страната от 24 февуари досега
05 Март 2022, Събота, 12:11 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Продължаващата военна „операция“ от Русия в страната цели „демилитаризация“ и „денацификация“

Над 1.2 млн. човека са напуснали Украйна след началото на руската офанзива на 24 февруари, съобщава Агенцията по бежанците към ООН. Това число възлиза на около 3% от цялото население на държавата. Повече от половината от тях (около 53%) са избягали към Полша, а останалите са потърсили убежище в Унгария, Молдова, Словакия и Румъния, като една малка част от украинците са се насочили и към други страни, като България.

„Бързината на това „преселение“ е феноменална“, съобщи лаконично говорителят на Агенцията по бежанците Юнг-а Хедини-Уилямс, която допълни, че още много от хората в момента опитват да напуснат страната и че вероятно в самата Украйна има още толкова, които са преместени от родните си места заради офанзивата.

Русия всъщност твърди, че е била „насилена“ да атакува съседната си страна, за да защити хората от Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР). В момента провежданата в Украйна „операция“ цели да постигне „демилитиразиация и денацификация“ в страната. В същото време властите в Украйна са категорични, че атаката е изцяло непровокирана.

Нещо повече – от там отправят обвинения, че Русия умишлено стреля по жилищните сгради в Киев и Харков, докато от Москва пък са категорични, че целите на бомбардировките са ексклузивно военни, като летища, радарни станции и складове.

Около 120 хил. човека пък вече са напуснали ДНР и ЛНР към Русия след началото на офанзивата на 24 февруари. Двете републики и Киев са в постоянен конфликт от 2014 г. насам и многократно от двете страни през последните 8 години бяха отправяни обвинения, че се нарушава Минското споразумение от 2014-2015. 
 


В категории: Животът


14
Коментара по темата
14.
Па може
05.03.2022 14:41:38
0
4
И в Германия да съм те виждал...нали се фукаше, че там имаш ,,бизнес,,
Боцмане
13.
ОНЯ СЪЩИЯ
05.03.2022 14:38:30
0
4
Бургазлия съм и в Бургас съм те виждал
И съм ти апострофирал тъпите коментари....
Затова те е яд...не можеш да търпиш чуждо
мнение различно от твоето....
До боцмана 11
12.
Adfdfhr..
05.03.2022 14:31:40
4
6
Морското свинче е педалче не му обръщайте внимание, иди на хуй блять . Лапай шнура ,гълтай спермолина , вземи си хапчето, че руската мъгла те е ударила по главата яко. Руски фашаги, окупатори ,терористи, психари.
11.
Боцмана
05.03.2022 13:57:45
9
0
до 8.... И теб съм срещал някъде... в Одеса ли?, в Херсон ли???)))
10.
Ъхъ
05.03.2022 13:34:30
5
7
В момента загиват много хора по целият свят особено там към където и хамериканци и рашани са се намесвали.Не разбрахте ли вече, че на никой не му пука за хората?
9.
1111
05.03.2022 13:33:16
7
15
Руснаците започнаха да бягат към Финландия Путин е вече съвсем сам Едно толкова малко човече докара толкова много страдание
8.
в момента
05.03.2022 13:17:51
2
16
загиват невинни мирни жители,хората напускат родните си места,в Украйна е една ужасна трагедия,ти си седнал да се фукаш,че си чукал някаква украинка...???
На фона на целия ужас от войната,това ли можа да,, измъдриш,,,жалкар нещастен.....
Поне си смени ника,че се излагаш,излагаш и цялото моряшко съсловие......

до боцмана 3
7.
Повече са
05.03.2022 13:11:33
7
8
2014г. 2млн. избягаха в РФ от Азов и нацитата!
Сега още 800 000 пак там!
ООН се @бе неправилно, от Украйна, без двете отцепили се републики, са около 350х.
Много на ангро са им сметанките!!!
6.
Ха ха
05.03.2022 12:57:48
11
15
Кремълското джудже е изтещял дришльо, Дедя Путкин е със старческа деменция, наркоманизиран, пиян старчок.
Уроди ,изчадия на ада ,пияни психари ,алкохолни отрепки.
Русоробите са умствено изостанали дебили , червени куртизанки.
5.
HIV
05.03.2022 12:47:18
10
9
Има много ХИВ/СПИН в Украйна. Идват позитивните вич украинки, жадни за местни батювци.
4.
truestory
05.03.2022 12:43:22
16
11
за 8 години докато фашагите тероризираха сънародниците си тия украинци защо не бягаха? Имаха си някви надежди да си живеят на широко май? Нека сега да видят какво е да си от другата страна.
3.
Боцмана
05.03.2022 12:42:00
16
8
Една украинка, която в крайна сметка живееше в Мурманск ми беше направила хуя като манивела на Москвич!)))
2.
Загорелия бек
05.03.2022 12:30:35
15
8
Охааааа да идват украинките да ги чиластрим....
1.
Гвв
05.03.2022 12:30:26
5
22
А колко хора от ДНР и ЛНР са потърсили убежище при "спасителите" си в Русия? Че всичко живо бяга на запад и далеч от Путинландия?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът 
Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори