×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Поморие мирише на избори! Скандал за фалшива новина вдигна напрежението в ОбС


В Поморие мирише на избори! Скандал за фалшива новина вдигна напрежението в ОбС
Може г-н Рашков и цялата репресираща машина да е в ръцете ви, но няма да позволя по този начин да петните институцията кмет на Общината, каза Иван Алексиев на Никодим Стоянов (вдясно)
28 Февруари 2022, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Съветвам ги да не се фокусират срещу мен, не се знае дали ще се кандидатирам. Опозицията по-добре да предложи политики, а не да пуска фалшиви новини, каза Иван Алексиев

 

Със сериозен скандал приключи днешната сесия на Общинския съвет в Поморие. 

Заседанието бе сред най-нервните в този мандат на местния парламент, тъй като двамата съветници на БСП – Никодим Стоянов и Николай Буковинов на няколко пъти изнасяха твърдения и правеха констатации, които кметът Иван Алексиев определи катоа фалшиви новини и доноси.

Напрежението ескалира при разискването на последната точка от дневния ред – предложението за налагане на мораториум за всякакъв вид разпоредителни сделки със собствеността на МБАЛ Поморие.

В изказването си Никодим Стоянов се позова на неизвестен източник, според когото Иван Алексиев бил виновен за напускането на стария ендокринолог от МБАЛ Поморие. 

 „Точно това имах предвид като казах за доносите, които пускате. Сам се издадохте! Това, за което говорих най-накрая излезе вярно. Не може по този начин да се хвърлят обвинения, г-н Стоянов. Не може! Да, може да сте управляващи, може г-н Рашков да е зад гърба ви, може цялата репресираща машина да е в ръцете ви, но няма да позволя по този начин да петните институцията кмет на Община Поморие“, емоционално му отговори Иван Алексиев, с което даде да се разбере, че прагът му на търпимост има предел.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

В последния месец Алексиев е подложен на сериозна атака заради МБАЛ Поморие. В града бе пусната и подписка, която мнозина подкрепиха, тъй като им бе представена като петиция за защита на болницата от закриване. Тя обаче се оказа декларация в подкрепа на частните кабинети в МБАЛ Поморие.

„Когато заговорят за бъдещето на болницата, когато се заиграят със страховете на хората, защото това е деликатна тема за поморийци, знайте, че идват избори. Не им прави чест! Съветвам ги да не се фокусират върху мен, защото не се знае дали ще се кандидатирам, има много време. По-добре да потърсят техен кандидат, да предложат техни политики, а не да пускат фалшиви новини, защото днес срещу вас видяхте един човек (визира Никодим Стоянов, б.а.), който постоянно подава фалшиви сигнали. Какво очаквате от нас?! Да му се усмихваме и радваме ли?! Не, ще го изобличаваме“, каза, повишавайки тон, Иван Алексиев 

За да покаже от една страна, че идеята на екипа му е да съхрани болницата, и от друга – да защити активите на здравното заведение в дългосрочен план, той предложи въпросната негова докладна за налагане на мораториум за всички разпоредителни сделки.

В нея бе предвидено и учредяването на болнично настоятелство, чиято цел е да подпомага здравното заведение в неговата дейност.

„Създаването му е абсолютната гаранция, че нямаме намерение да унищожаваме болницата. Време е да затворим темата за нейното закриване и да говорим само за нейното по-добро развитие“, каза кметът Алексиев.

Предложението на Иван Алексиев бе прието с 15 гласа „за“, докладната не бе подкрепена от двамата съветници на БСП.

Двама от тримата съветници на БСП в ОбС Поморие по време на днешната сесия 

 




В категории: Поморие


16
Коментара по темата
16.
*********
23.03.2022 21:03:03
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Д- р Христова
01.03.2022 11:17:27
1
4
Предложението за болнично настоятелство направих аз, на срещата между граждани , общински съветници и лекари преди две седмици. Основанието за това е текстът на Раздел четвърти , чл. 82 , чл. 83, чл. 84 и чл. 85. от ЗЛЗ. Похвално е , че общинските съветници са приели идеята.
14.
кажи кмете
01.03.2022 07:43:31
6
16
Защо напускат служителите на общината! Къде са директора Войнов, главния архитект, главния юрист? Явно се правиш на много знаещ и се бъркаш във всичко, което не разбираш.
13.
Иван Алексиев
01.03.2022 06:07:52
1
8
Болницата има нужда от Семир и той от нея! Цените ще са народни.
12.
lili
01.03.2022 00:19:50
1
2
Gospoja lili ivanova zamislena izglejda hahahaha
11.
честният журналист
01.03.2022 00:09:00
0
7
Халката Тончев има ли мнение по темата?
10.
Ха общинари
28.02.2022 23:52:09
0
8
Тез църули нямат ли хубава зала с удобни бюра, маси, столове ами се излагат така? Е на каката не може се събра седи на една кълка и се мъчи. Турети им по една арна скамейка с по едно убаво бюро да въри работата, че тъй много под напрежение да го ева
9.
*********
28.02.2022 23:36:25
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Неа
28.02.2022 22:16:29
4
16
Още по добре като няма да се кандитатираш!
7.
Пахама дъртия швестър
28.02.2022 21:58:29
2
8
Не се карайте ве! Поморие форевър!
6.
Gost
28.02.2022 21:48:30
4
18
Жабчо ( Николай Буковинов ) , и той общински съветник. Закривайте го тозi общински съвет , че се излагаме пред чужденците.
5.
поморие е нашта клетва
28.02.2022 21:06:54
7
39
Не се разбира защо прага на търпението на кмета е на границата. Може би заради действия на екипа му в МБАЛ които не се приемат от обществеността, или вследствие на акции на МВР в Община Поморие със съмнения за корупция и това го характеризира администрацията като репересии......Администрацията е длъжна да отговаря за свои действия и решения и да отговаря на въпроси, още повече зададени от общински съветници. И защо кмета си мисли, че на изборите няма да има кандидат с програма и политики, които ще спечелят доверието и гласовете на поморийци...Такива емоционални изблици, упреци с висок тон към общински съветник, говори за слабост и съмнения за скриване на истината..... Промяната ще е факт и на местните избори в Поморие.
4.
Пешо кура
28.02.2022 20:48:10
35
18
Тея червени мишки срещу Иван да бягат не могат да го стигнат
3.
123456
28.02.2022 20:33:51
18
24
Тоя Буковинов на две магарета сламата не може да раздели, тръгнал да се репчи на кмета. Да си зашие скъсаните чорапи, че се виждат под червените му маратонки.
2.
Стоян
28.02.2022 20:26:40
18
18
Кажи им го кмете!!!
1.
Жоро
28.02.2022 20:23:29
4
17
Даваме обвинение,но с неизвестен източник???? Доста несериозно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори