×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветан Цветанов: Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО


Цветан Цветанов: Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО
Трябва да се използват всички инструментариуми, за да се възпре Путин и всички и икономически, и социални резултати ще бъдат трагични за режима му, каза лидерът на "Републиканци за България
27 Февруари 2022, Неделя, 11:51 ч.
Автор: Флагман.бг

Позицията, която взе военният министър, не съответства на държава член на НАТО, смята той

Позицията на България след анексирането на Крим е почти една и съща. Никога не е била ясна, категорична и максимално солидарна с тази на силните държави от ЕС и от НАТО. Това, което имаме днес и трябва да направим, е да вземем много ясна и категорична позиция, която да бъде много по отчетлива. Тази позицията, която взе военният министър, не съответства на държава член на НАТО. А премиерът трябва да започне да говори от името на българското правителство не от собствено име. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ по темата с войната в Украйна.

Цветанов припомни колебливата позиция на България по случая „Скрипал“, когато много страни от ЕС изгониха руски дипломати, но не и България.

„В третия мандат на Борисов се увеличи руската зависимост на България с изграждането на „Турски поток“. Проект изграден с парите на българския данъкоплатец, обслужващ чужди интереси, а не националната ни сигурност. При реализирането му се правеха срещи на  Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев с хора от забранителния списък на ЕС“, подчерта Цветанов.

„Разнобоят в управляващата коалиция е виден за всички, а докъде ще стигне времето ще покаже. Тази сложна четворна коалиция има много различни мнения и когато трябва да се взимат ясни и категорични решения. Виждаме каква е позицията на Демократична България и каква на военния министър, но те са в една лодка и трябва заедно да се крепят“, заяви Цветанов.

С анексирането на Крим нямаше такава съпротива, каквато има от страна на украинския народ сега, който е готов да умре и Европа, и цивилизованият свят е готов да го подпомогне със съответното въоръжение.

Цветанов заяви, че НАТО е взело много сериозно отношение и сега се подготвя, за да може да реагира при влизане в държави членки.

 

„Русия ще има много повече вътрешни проблеми отколкото по отношение на външната изолация. Тя не може повече да бъде легитимна на международни форуми с режима на Путин, защото тя не изпълнява поетите ангажименти от всички споразумения или меморандуми. В момента много важно е какви са решенията, които взима Германия. Тя направи исторически компромис, за да изпрати въоръжение за Украйна. От тази нощ вече и Германия и Италия нямат резерви за изключването на Русия от системата SWIFT. Много важно е и каква ще бъде позицията на Орбан, защото той категорично заяви, че ще подкрепи санкции срещу Русия, защото тя води война срещу суверенна държава. Победителят ще е цивилизованият свят. Дори Путин да посегне на държава от НАТО, защото има данни, че той може да го направи, за да види как ще бъде задействан член 5“, коментира Цветан Цветанов.

Той припомни, че САЩ са споделили разузнавателна информация доста преди навлизането на Русия в Украйна, което е дало възможност да има противодействие на хибридните атаки, които се очакваше да заливат целия свят.

„Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО. Трябва да се използват всички инструментариуми, за да се възпре Путин и всички и икономически, и социални резултати ще бъдат трагични за режима му.

Трябва да направим сериозно разграничение между режима на Путин и руския народ. Има много протести, които се затъмняват в Русия, спират се социалните мрежи и информацията от различни медии, а информация се пуска само от официалните власти, което ще доведе до много тежки последващи действия в един следващ етап“, подчерта Цветанов.

„Убеден съм, че след време и Русия ще тръгне по демократичен път“, изрази мнение председателят на Републиканци за България.

Също така трябва да се направи разграничаване между Борисов и действията му от тези на честните и стойностни симпатизанти на ГЕРБ, не трябва да се слагат под общ знаменател.




19
Коментара
Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
19
Коментара по темата
19.
ей папконосец
27.02.2022 19:56:44
0
1
много просто парче си ,потапяй се дълбоко не се излагай ,като кифла на витрина ,бе
триволтов
18.
Най
27.02.2022 17:22:33
0
5
Грозния политик живял някога,във световен мащаб
17.
/////
27.02.2022 16:09:39
0
2
Мислиш ли, че ако искаше директен сблъсък с ония неандерталци американците, щеше директно да ги нападне?
16.
Бай....
27.02.2022 14:32:54
0
12
За този хуманоид няма да кажа нищо,защото преди три години прокуратурата ме търсеше под дърво и камък за това, че съм участвал в протести срещу властта! Идиоти!
15.
Цветанко смешника
27.02.2022 14:09:09
1
12
Объркал си реда при сглобяване на изречението Цветанко идиота!Май точно обратната е ,но нали си идиот и логиката ти се губи Цветанко-идиота
14.
no
27.02.2022 14:04:04
0
13
plitkoumen apartamentajia ....lukav mrasnik si ti davolsko izcad....
13.
СтрахливКоронар
27.02.2022 14:03:21
4
13
Тоз пък тъпанар Цвъки... Хахаххахахах ! Само Кирото Тъпото може да каже по големи глупости от Цвъки Цвъки The Republician
12.
Зависи от "демократичният път" Цецо
27.02.2022 13:28:33
2
14
Щото нашият "демократичен път " се оказа много хлъзгав....
11.
Никой не я искал!
27.02.2022 13:28:01
2
9
Не я искаме ние, простолюдието, или "вирусът", както ни нарича Римският Клуб! "Богоизбраните" потриват ръчички. Нали е планирана още преди началото на първата световна война. Само времето не беше съвсем уточнено.
10.
Цецо
27.02.2022 13:07:46
8
9
Този основното което винаги казва е плюене по борисов . В унисон с хората на ДБ славиту и свитата на агента на москва радев. До един русофили Прикрити като демократи Които от няколко дни станаха смешни в надпреварата да плюят путин .Даже човека на решетников Р радев смени боята. Няма да се учудя ако и главния русороб копейкин не се отрече от работодателя си в кремъл. Невероятен страх ги гони бойко да не се върне на власт Защото ония сега разбра какви грешки направи, за да успее преврата срещу него И този път няма да ги допусне. А това е реално въпреки масивната пропаганда хората няма как да бъдат накарани да кажат на черното бяло При ББ живееха по добре по спокойно и всичко се развиваше. От година бг е в застой няма и пари от ЕС скъпотия а сега и война около нас.
9.
Агент Доносник Сава ДС ДПС Възраждане АТАКА
27.02.2022 12:56:17
2
5
Уважаеми госпожи и господа!

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни! В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература.
8.
Xxxx
27.02.2022 12:55:10
9
16
Аз виждам точно обратното,никой не говори за мир,Украйна отказва преговори (два пъти) но Путин иска трета световна,ехааа.На мен пред очите ми е как Европа изолирва Русия,довежда я до финансов крах и после сядат на преговори и подписват нови договори за газта,на много по ниски цени,а Украйна ще плати цената за това ;) Лично мое мнение разбира се :)
7.
До 4
27.02.2022 12:45:52
1
21
Мръсен мюсилманин рязън тъп турчин със плоска грозна глава бял ден да не видеш прасее на исляма мриии
6.
До кадиров
27.02.2022 12:29:20
1
11
Чакаме ви гейчета.
5.
ей го, бе
27.02.2022 12:24:37
5
33
появи се и този виден евроатлантик. След Пасито, Ленчето с кремчето, Надка пиратка, Асан Генов и др. подобни, най-сетне цъфна Пипонестия да заклейми Путин и да целуне подметката на бай Дън. А трябваше да помнят Афганистан и колесниците на излитащите самолети.
4.
кадиров
27.02.2022 12:13:00
26
7
още малко и ги приключваме украинчетата,а после са наред нежните булгаристанчета
3.
*********
27.02.2022 12:09:54
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Републиканецът ми той
27.02.2022 12:03:23
1
27
Аз съм българче обичам,
наште планини зелени,
републиканец да се наричам,
първа радост е за мене!
1.
Нафталина
27.02.2022 11:59:49
5
24
Пълзи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори