×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин: Минските споразумения вече не съществуват, готови сме да изпратим войски в Донбас


23 Февруари 2022, Сряда, 11:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас, каза Путин

Русият президент Владимир Путин обяви, че минските споразумения вече не съществуват, призова Украйна да се откаже от Крим и изрази готовност да изпрати войски в Донбас.

На брифинг в Кремъл Путин направи важното уточнение, че Русия признава самопровъзгласилите се републики в Донбас в по-широките граници на Донецка и Луганска област в Украйна, а не само в рамките на териториите, които контролират в момента. Той настоя Киев да се откаже плановете си за връщане на Крим и за присъединяване към НАТО.

"Най-доброто решение би било, за да не се посрамят нашите колеги от западните страни, киевските власти сами да се откажат от встъпване в НАТО. Всъщност това означава да осъществят идеята за неутралитет".

Руският президент констатира, че Минските споразумения за уреждане на войната в Донбас от 2015 година вече не съществуват, но подчерта, че разчита властите в Киев и тези в Донецк да решат "спорните въпроси" в преговори помежду си.

Путин напомни, че договорите на Русия с Донецк и Луганск предвиждат оказването на военна помощ

Русия през цялото време е била заинтересована от изпълнението на Минските споразумения, тъй като документът е бил резултат от постигнат компромис, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти като добави, че споразуменията вече не съществуват.

"Искам да подчертая още веднъж, че ние бяхме заинтересовани от прилагането на този пакет от мерки, защото той бе резултат от компромис", подчерта държавният глава. Той припомни, че е сред авторите на този документ от името на Руската федерация.

"Украинските власти публично заявиха, че няма да изпълняват споразуменията от Минск, а Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас. Киев сведе до нула всички усилия за изпълнение на споразуменията, те бяха "убити" от украинското ръководство много преди признаването на Донецката и Луганската народна република", заяви Путин.

По-рано Русия обяви признаването на Донецката и Луганската народни републики, като президентът Путин отбеляза, че това е трябвало да стане "отдавна". Решението беше посрещнато с ответна реакция от САЩ, Великобритания и ЕС, които обещаха да наложат санкции срещу Москва.

Русия призна независимостта на републиките, изтъквайки неуспеха на украинските власти да сложат край на конфликта в източната част на страната, като се придържат към споразуменията от Минск, подписани през 2015 г. специално за тази цел. Президентът Владимир Путин твърди, че Киев е избрал да разреши конфликта с военни средства.

Путин заяви, че признава границите на цяла Източна Украйна и призова за "демилитаризация" на страната, съобщи АФП.

"Всичко гореспоменато може да бъде преобърнато за една секунда, ако нашите така наречени партньори въоръжат с модерни оръжия днешните киевски власти. Ето защо най-важното е да се знае степента на демилитаризация на днешна Украйна, тъй като това е единственият обективно контролируем фактор, който може да бъде наблюдаван и на който може да се реагира", каза той.

Той заяви, че "най-добре" ще бъде, ако Украйна се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО и възприеме неутралитет.

"Русия е категорично против приемането на Украйна в НАТО, а най-доброто решение би било Киев сам да откаже да се присъедини към Алианса", каза руският президент.

По думите му "демократичните държави трябва да признаят волята на жителите на Крим и Севастопол".

Според Путин разполагането на войски в Украйна зависи от "ситуацията на място".

Относно спекулациите каква част от териториите не републиките влиза в признаването от Руската федерация, Путин коментира: "Москва е признала донбаските републики Донецк и Луганск в границите им, определени в конституциите им".

"В какви граници ще признаем тези републики? Но ние сме ги признали, което означава, че сме признали всички техни основни документи, включително конституцията. А конституцията определя границите на Донецка и Луганска област по времето, когато те са били част от Украйна", каза Путин. "Но ние очакваме, искам да подчертая това, че всички спорни въпроси ще бъдат решени в хода на преговори между настоящите власти в Киев и ръководствата на тези републики", добави той.

Ако е необходимо, Русия ще изпълни ангажиментите си за оказване на военна помощ на Донецката и Луганската народна република, заяви руският президент Владимир Путин.

"Вчера подписахме споразумения и тези споразумения с Донецката народна република и Луганската народна република съдържат съответните клаузи, според които ще предоставим на тези републики съответната помощ, включително военна. Тъй като там има конфликт, с това решение даваме ясно да се разбере, че възнамеряваме да изпълним задълженията си, ако е необходимо", заяви Путин на пресконференция.

Ако е необходимо, Русия ще изпълни ангажиментите си за предоставяне на военна помощ на ДНР и ЛНР, заяви руският президент Владимир Путин.

"Вчера подписахме споразумения и в тези споразумения както с Донецката народна република, така и с Луганската народна република има съответни клаузи, които гласят, че ще предоставим на тези републики подходяща, включително военна помощ. Тъй като там има конфликт, с това решение даваме ясно да се разбере, че възнамеряваме да изпълним задълженията си, ако е необходимо", заяви Путин на пресконференция.

Руският президент заяви, че доброто предполага способността да се защитаваш.

"Що се отнася до въпроса дали всички въпроси могат и трябва да се решават със сила и да останат на страната на доброто. И защо смятате, че доброто винаги трябва да е безсилно? Не мисля така. Мисля, че доброто предполага способността да се защитаваш. Ще изхождаме от това", каза Путин на пресконференцията. 

По-рано тази вечер руският парламент позволи изпращане на войски в Донбас. На журналистически въпрос докъде ще стигнат тези войски, след като Москва признава Донецката и Луганската република в обхват, който е отчасти под контрола на Киев, Путин отговори:

"Не съм твърдял, че войските ей сега ще тръгнат. Това е първо. А второ, да предсказваме конкретен развой на възможни действие, е невъзможно. Това зависи от промените на конкретната ситуация на терен, както се казва".

Русия признава Донецката и Луганската народна република в границите, определени в техните конституции, заяви Путин и уточни, че това са територии по-широки от контролираните в момента:

"Вече ги признахме, което означава, че сме признали и всички фундаментални документи, в това число и техните конституции. А в тези конституции са описани границите на Донецка и Луганска област от времето, когато са били в състава на Украйна. Но ние разчитаме, искам да го подчертая, че всички спорни въпроси ще бъдат разрешени между киевските власти и властите на двете републики".


В категории: Политика


3
Коментара
Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
3
Коментара по темата
3.
nobody
23.02.2022 20:45:36
1
1
Украйна отдавна не е братска.Сато се водят по акъла на Американците да се бият главите.Лошо ще е ако нато прати и войски тогава вече ще стане световна война.99 сато признаха Косово и бомбардираха Сърбия за не беше по различно сега изкафял бил Путин.Америка си гони ивтереса.В момента са най големия проезводител на петрол и с тия цени кой печели .Спират руския газ и ще вкарват втечнен от САЩ на двойни цени..
2.
Ей бутокс откачен
23.02.2022 15:51:43
5
1
Депортирахте хората от Донбас и ги направихте бежанци. Значи осем години като стреляхте и се бихте с хохлите, нямаше геноцид. Сега след като от 3 месеца трупаш войски и блъфираш и се случи геноцид. Изкуфял дядо, бутокса от фейса ти е влязъл и в мозъка. Като ти пречат краварите и нато, да беше нападнал тях, а не братска славянска Украйна.
Превърна се в африкански диктатор управляващ мангали. Ама флагман, нещо не пише в подробност за санкциите. Байдън започна с леки санкции, обаче ЕС и Великобритания ви го бутнаха. Германия замрази северен поток 2. А депутати и дечицата им които живеят Запад имзамразиха всички активи. Банки руски го изядоха, рублата за два дена пак стана тоалетна хартия. Ценните ви книжа на моосковската борса 20% надолу за един ден. Поне да беше нападнал като хората да вземете Украйна, ама толкова можете. Те за тва чеченците ви рязоха тиквите, а сега им давате купища пари на същите главорези. Смешни войни,пияни и убиващи цивилни. Щял да взема Европа. Ще вземеш най-чеченец да оножда Кабаевата, че ти си дърт и болен.
1.
Son of Anarchy
23.02.2022 15:03:33
0
3
Ooh, a storm is threatening
My very life today
If I don't get some shelter
Ooh yeah I'm gonna fade away
War, children
It's just a shot away
It's just a shot away
War, children
It's just a shot away
It's just a shot away
Ooh, see the fire is sweepin'
Our streets today
Burns like a red coal carpet
Mad bull lost its way
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори