Грешката, която всички допускаме при консумацията на киви
Тя изобилства от фибри, които са полезни за храносмилането
Кивито е не само вкусно, но и изключително здравословно. Този плод е същинска витаминна бомба, тъй като изобилства от витамин С и калий. Оказва се, че не успяваме да се възползваме в максимална степен от ползите за здравето ни, които този плод предлага, тъй като допускаме една грешка при консумацията му - винаги отстраняваме неговата мъжеста кожа. На всички е известно, че не е добре ябълките да се белят, тъй като в тяхната кора се съдържат най-много витамини. Това се отнася и за кивито. Полезните вещества в него се съдържат в най-висока концентрация именно в кората му.
Тя изобилства от фибри, които са полезни за храносмилането. Те оказват положителен ефект върху нивата на холестерола, според Health Net. Освен това в кожата на кивито се съдържат големи количества витамин С и Е. Но много хора избягват нейната консумация заради мъхчетата, с които е покрита. В случая решението е просто да ги почистите. След това изплакнете плода и вече може да го консумирате. Добре е да започнете с жълто киви, тъй като неговата кожа има по-малко мъхчета. Друг вариант е просто да пасирате необеленото киви с малко кисело мляко или кефир в блендера.
Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист по здравословно хранене!
Източник: Actualno.com
Украйна удари два руски Су-27 в Крим
Пробив на Белия дом за по-евтини лекарства за американците
Задъхване в Русия: Как Владимир Путин плаща за войната си в Украйна?
Костадинов поиска 100% машинно гласуване и място в ЦИК
"Не ги искаме" : Германците подкрепят строга мигрантска политика
Средно 250 лева харчим за подаръци тази Коледа
Правителствата на страните от ЕС се споразумяха за дигиталното евро
Вече е ясно: Камерите в училището гледали точно над писоарите
На час по 15 жени в Германия стават жертви на насилие от партньор
Трите най-добри рецепти за содена питка за Бъдни вечер
Идва сибирски студ
