×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Орязването на бюджета за съдебната власт било смешна атака, Гешев заговори за празник на мафията


Орязването на бюджета за съдебната власт било смешна атака, Гешев заговори за празник на мафията
Като няма пари за съдебната власт, няма да влизат дела в съда, а от това печели само мафията, предупреди главният прокурор Иван Гешев
17 Февруари 2022, Четвъртък, 09:54 ч.
Автор: Флагман.Бг

Затварянето на някоя прокуратура поради липса на средства е в интерес само на българската организирана престъпност, коментира той

Решението за намаляване на бюджета за съдебната власт е поредната смешна политическа атака. Това каза пред медиите главният прокурор Иван Гешев. 

Не е орязан бюджета, а става въпрос за проект за изменение на Закона за държавния бюджет и не става въпрос за този на прокуратурата, а на съдебната власт, поясни той.

„Бюджетът на съдебната власт е на Висшия съдебен съвет. Прокуратурата е второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Не знам кой политически гений измисли тази схема, мислейки си, че ще скара съдебната власт с БАН“, изтъкна обвинител номер едно в България.

„При избирането ми за главен прокурор аз бях подкрепен от едни велики български – академици. В много добри отношения съм с хора като акад. Антон Дончев, акад. Сгурев, с Георги Марков и мн. др. Това са последните български будители и колкото и пари да отпуснете на БАН, не е достатъчно. Задължение на държавата е да осигури финансиране на всички сектори“, добави той.

„Конституцията и законите напоследък не са на мода в България. Те се използват само, когато са удобни, но практическият ефект от това, което някой си мисли, че прави, е, че ще е празник за мафията и за олигархията, защото прокуратурата няма да има пари за експертизи“, коментира Гешев. 

„Като няма пари за това, няма да влизат дела в съда. Като затвори някоя прокуратура поради липса на средства, това е в интерес само на българската организирана престъпност“, добави той.

Правено е през годините и е свършвало катастрофално в Конституционния съд, предупреди главният прокурор. 

Той е изпратил до председателя на 47-ото Народно събрание Никола Минчев и до председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански писмо, съобщава Нова телевизия. 

В него Гешев изразява  отрицателно становище относно направено предложение за изменение на проекта за държавен бюджет за 2022 г., след неговото приемане на първо четене от парламента.

Едва на 15.02.2022 г. прокуратурата е уведомена, че се предлага значително намаляване на бюджета на съдебната власт, се казва в писмото.

В писмото се посочва, че с намаляването на бюджетните средства за ПРБ ще бъде нарушена конституционно гарантираната финансова независимост на съдебната власт, което неминуемо ще доведе до засягане на принципа за разделение на властите и върховенството на закона.

Предвидената промяна - намаляване на бюджета на ПРБ с още 20 млн. лв. от предложеното от Министерски съвет, т.е. с още 5,6%, по никакъв начин не е продиктувана от съображения, свързани с дейността на прокуратурата и поставя в риск осъществяването на дейността й.

На фона на драстичното увеличение на цените на всички услуги, доставки, материали и планираното увеличение на минимална работна заплата това ще доведе до невъзможност да бъде осигурено финансиране на разходите, пряко свързани с магистратската работа по досъдебните производства и разследването, сред тях на възнагражденията на вещите лица по възлаганите експертизи, на разходите за преводи по дела.

Поради повишените изисквания за мрежова и информационна сигурност е необходимо предвиждане на по-високи разходи за доставка на нов хардуер, съобразно препоръките от одитния доклад на Информационно обслужване. Същевременно средствата за поддръжка на наличния хардуер, съобразно срока за експлоатация на всеки вид техника в ПРБ, също изисква по-високи разходи.

Всеки закон за годишен държавен бюджет на страната, в който липсват средства за отделни конституционно установени държавни институции, може да бъде обявен за противоконституционен, тъй като парализира дейността на тези институции.

 


В категории: Темида


11
Коментара по темата
11.
Ужас!
17.02.2022 18:18:45
5
3
Болния мозък, безработен, необразован и алкохолизиран неудачник е изходил 7-8 от коментарите! Пич намери си работа, създай семейство, за да обичаш и да си обичан, за да има смисъл живота ти!
В живота ти има огромна липса на внимание и живееш в паралелна реалност, фокусирайки се върху политика, правораздаване и все материи, които нямат нищо общо с живота ти и ежедневието.
"Гошко" "Tsacata" "Burgas" "A" "българин" "Ами"
Как може да си такъв психясъл мастурбар! Ако имаше бизнес, жена или семейство, някой можеше да помисли, че Гешев ти ги е отнел, но, ти си болен и самотен мастурбиращ шизофренист и по цял ден пишеш безброй коментари. Отиди при психиатър и спри да пиеш!
10.
Burgas
17.02.2022 12:49:19
4
9
Всъщност, обвързването на парите с правораздаването е мафиотския подход! гешеф е доста ограничен, май.
Най-добре да извадят прокуратурата от съдебната власт и да я поставят където й е мястото, в изпълнителната.
Крайно време е да започне реформата в прокуратурата. Търпението на хората не е вечно. Някой трябва да отговаря за откраднатите стотици милиарди!
9.
А
17.02.2022 11:46:41
5
3
Гешев откъде знае, че намалените пари по бюджета на съдебната власт ще доведат до затваряне на някоя прокуратура -може да доведат до затварянето на някое съдилище, например. някое от тези съдилища, които по 12 години влачат едни и същи дела...!
Защо непременно прокуратура трябва да се затваря?!
Или Гешев си знае защо?!
8.
българин
17.02.2022 11:43:51
4
11
от Гешев по голяма мафия няма
7.
Tsatsata
17.02.2022 11:40:44
4
12
Гешев се оплаква на висок глас , защото все повече му подрязват крилата, а той се беше извисил твърде високо...почти наравно с Господ , както сам си го каза !
С действията си сега единствено доказва, че "оня запис", на който Боко описва как самият Гешев бил казал , "Шефе и аз се пра'им на луд, ама ти по-добре се пра'иш на такъв ...", си е истински и действителен .
Сега Гешев би могъл и да се оплаче на Съдът в Страсбург, като им посочи, че като му орежат бюджета , прокуратурата няма да има с какво да плаща загубените дела именно в този съд !
Но и сегашните хич ги няма ...Ами кажете , че тези , намалените пари са онези, които са се харчили за" Бюрото за защита на свидетелите"-бухалката на Гешев, която му беше отнета миналата година...!Така той няма да има основание да говори за провалени експертизи, разследвания и пр. лудости...!
6.
Мафия
17.02.2022 11:11:06
2
8
Откъде се внасят отпадъците?
През 2021 г. са внесени отпадъци от:
- следните страни от ЕС: Австрия, Малта, Белгия, Нидерландия, Германия, Полша, Гърция, Дания, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Унгария, Италия, Франция, Хърватия и Чехия.
- следните страни извън ЕС: Албания, Швейцария, Северна Македония, Сърбия, Великобритания, Китай, Саудитска Арабия, Босна и Херцеговина, Сингапур, Турция, Норвегия, Ливан, Украйна и Катар.
5.
Анализирай онова,не върши това
17.02.2022 11:07:31
20
8
По-престъпно, по-корумпирано, по-некадърно, по-лакомо, по-зависимо от мафията управление не сме имали!
Дори Радев го разбра и ги нарита Бандата на Четиримата!
Прокуратурата им пречи да ограбват България!
Няма да се отърват само с камъни, няма да избягат в Дубай и Белград при шефовете си!
Бай-Ставри подготвя луксозни килии за ПППрестъпниците на Прокопи!
4.
Ами
17.02.2022 10:45:47
2
11
Гешев реве. Значи всичко е наред. Идва момента на истината. Свалят го. И после започват хиляди въпроси и дела.
И затвор. Дали няма да отиде и той в Дубай?
3.
Бат Бойко
17.02.2022 10:15:40
6
28
Дръж се, Ваньо!! Тръгнеш ли си, изгарям като факел!!
ПРЪЦ!!!
2.
Дааа
17.02.2022 10:10:07
4
21
Отлична новина, всички дела ги губят, защото действат по мафиотски,после ги губят в Страсбург, няма ние да им плащаме заради некадърността. Айде у лево!
1.
Гошко
17.02.2022 10:09:38
8
27
Кога ще попиташ ШОПАРА коя е Мата Хари ве, ПОДЛОГО?? Ама в прав текст!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права
Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори