×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руските кораби в опасна близост до българския бряг, възможен ли е десант?


Руските кораби в опасна близост до българския бряг, възможен ли е десант?
Нашите самолети МиГ ще са неизползваеми при бойни действия, защото са неразпознаеми за натовските ни партньори, каза Тодор Тагарев
14 Февруари 2022, Понеделник, 08:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Те са на същото разстояние до нас, колкото и до Одеса и никой не казва това, коментира бившият военен министър Тодор Тагарев

Самостоятелно ние не може да гарантираме нашата сигурност срещу агресивни действия от Русия. Говори се за тази групировка от 30 бойни кораба, включително и десантни в Черно море и за възможни бойни действия в района около Одеса, но те са на същото разстояние и до нашия бряг и никой това не го казва. Това заяви в „Тази сутрин“ по бТВ бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Според него, реакцията на България по темата не е била адекватна.

„НАТО предложи да задейства механизмите за усилване на отбранителния потенциал на източния фланг на съюза, ние превантивно отказахме такова разполагане на наша територия“, добави той.

„От утрешното заседание на КСНС бих се надявал да видя декларации в духа, че дипломатическо решение няма и затова е време да засилим нашата отбрана. Това трябваше да бъде предприето и до момента. Много други страни вече направиха това“, заяви Тагарев. 

„Американска батальонна бойна група се разполага в Румъния, там се очакват и френски войски, засилване на присъствието в балтийските страни и Полша, само ние стоим отстрани и се надяваме на някакво чудо“, добави той.

Според него, членството ни в НАТО гарантира суверенитета ни във въздуха. 

„Нашите самолети МиГ с голямо затруднение изпълняват функцията “air policing” – патрулиране на въздушното пространство в мирно време. Те са несъвместими с авиацията на съюзните самолети. При някакво по-високо напрежение, да не говорим за бойни действия те ще са неизползваеми“, заяви Тагарев.

„През миналия месец българското правителство заложи на идеята, че може да има дипломатическо решение (б.р. на кризата с Украйна) и всичките ни тези и по отношение на разполагане на съюзни войски на наша територия, и по отношение на предприеманите мерки от НАТО и ЕС, и от наша страна, доколкото въобще можем да имаме някакво влияние, бяха насочени към дипломатическо решение. Очевидно те не дават никакъв резултат“, коментира той. 

По думите му разговорите на ниво президенти не са дали никакъв резултат.

„Опитът да се повдигне въпросът в ООН беше блокиран, Украйна сега се опитва да задейства механизмите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, за да се предотврати последваща руска инвазия, но никой не очаква сериозни резултати. Трябва да мислим и за други варианти“, каза още бившият служебен министър на отбраната.
 


В категории: Политика


62
Коментара по темата
62.
Наско Ментата
16.02.2022 20:46:33
0
3
Толкоз много емоции за обикновен дипломатически шарж : Руснаците хвърлиха милиард + евро да разходят армия насам-натам. Постигнаха желаното внимание - и от Макрон и от..не ми се изброява списъка. Тва че парите се вземат от редовния колхозник и същия скоро ще се напие от радост "колко хитри сме и как Путин ги метна тия империалисти " не ме трогва. Не стоплям обаче от'де толкова плам в тукашните коментари !?
61.
жестоката истина
15.02.2022 08:02:40
5
9
"Руските кораби в опасна близост до българския бряг, възможен ли е десант?"

Разбира се, че руски десант не само е възможен, но е и желан от мнозина нашенски измекяри, които правят каквото могат да го подпомогнат. Какво имам предвид? Ами ще ви припомня!

Преди доста време на Русия бе продаден (т.е. харизан) цял комплекс (строен по времето на СОЦ-а) с военно предназначение. Той се намира на морския бряг при река Камчия. Ватенките щели (моля ви се) да направят от него детски лагер. И за да се чувстват по-комфортно подрастващите ватенки монтираха там откраднатия паметник на маршал Толбухин, който на времето бе демонтиран в Бургас. А какво има в подземията на този (ПОВТАРЯМ) военен комплекс знаят само в Кремъл. Но затова пък българските помагачи на желания руски десант (от МВР, Прокуратура и пр. служби и службици) от години мълчат по въпроса като комунисти на разпит.
Да сте чули нещо за разпускане на паравоенните формирования с руско знаме на ръкавите? Не, разбира се! Те ще са нужни за подкрепа отвътре на руския десант!
Същото е положението и с т.нар. "сараи" на Доган в местността "Росенец" край Бургас. Освен всичко друго в незаконната кочина, там бе надстроен и кея, явно за да може да акустират там по-големи кораби. Чии кораби ли? Ами какво каза Лютви Местан, когато го наритаха от ДПС - "Днес настъпих руска мина".

А да ви е честито!
60.
До 58
14.02.2022 19:46:01
6
6
Нищо не си чел. И да си чел нищо не си разбрал. В тези държави няма на всеки ъгъл руски и съветски паметници. А специално румънците не искат да чуят за руснаци. Главата ти е пълна с комунистически клишета.
59.
Мм333
14.02.2022 17:02:40
5
7
Е ако дойдат ще ги посрещнем с Добре дошли ,те на нас лошо няма да направят.Когато свърши летния сезон ще ги изпратим и толкова.
58.
До 41
14.02.2022 16:56:45
4
16
Много избирателно четеш, моето момче!! Не само съм чел, НО съм и учил история! Истинска история, не от жълти сайтове и платени мекерета. И още, ОСВОБОДИТЕЛНА наричат войната и сърби, румънци и черногорци! За разлика от нас, тези хора са благодарни и знаят на кого дължат националната си независимост!!
Но пак казвам, ти не си виновен!!
Ти си просто един продукт на дългогодишна целенасочена обработка и промиване на мозъци. Най-лесно се манипулира истината, когато част от нея присъства в скалъпената измама. Естествено, че Русия е преследвала и собствени интереси, но да се оспорва ЖЕРТВОГОТОВНОСТТА на загиналите многонационални войници за НАШАТА свобода е чиста проба лицемерие и цинизъм!!
57.
Bbb до 56
14.02.2022 14:59:44
0
6
Не ми се спори,особенно преуспели хора,живеещи в чужбината
56.
глупости 55
14.02.2022 14:47:02
4
2
Мерцедеса си го купих нов в Бг и чаках 4 месеца за да го докарат от Германия. В англия съм и Волво си взех пак ново и се чака пак горе долу толкова. Ей вий за ахмаци на взехте вече по 2 години за кола. Да не става въпрос за Лада или Москвич? Ако говориш за корабите контейнеровози... няма такова нещо. Дори напротив таксите и митата не зависят от кораба а от това къде се шипва стоката, а в европа е Амстердам, което е и най-голямото пристанище. Сега видях датата и се оказва, че Европа зависи от около 30% от вноса си от Китай. Така, че дерзай. Не е толкова много. MAERSK са изцяло холандска корпорация. Като кажете "всички" и човек остава с впечатлението, че край, всичко знаете. А то от глупост го казвате, да звучите "по-така", ма нито данни използвате нито нищо. По хавата си говорите глупости.
55.
Bbb до 53
14.02.2022 14:39:31
3
5
Напълно си прав,затова сега като отидеш да си купиш каквато и кола от магазина,ще чакаш за нея поне 2 год.хахах
А нашите изтребители,които сме платили ще се забавят,защото май няма още завод построен.хахаха
Най големите контейнерни терминали по пътя на коприната са взети на концесия от Китай,контейнеровозите също са техни,затова цената на каргото от Китай скочи 5 пъти,нищо затова пък във Норвегията или Катар както спомена ще си продават стоката на стократно по високи цени.
54.
отврат
14.02.2022 14:29:25
12
9
На ватенките и жените им не ща. Дават ама са пълни дървета и след 30 се напикават от алкохола.
Като хора са отврат и като туристи също. На заведение се осират и като се напият, стават и пикаят прави в саксиите пред децата.
Навидяли сме се от кос кужа мъже да си падат в повръщаното и пр. като английски тийнеджъри... само където като видиш поср@н руски турист, не се смееш на детска глупост ми цъкаш.
53.
да 52
14.02.2022 14:24:33
7
4
Няма теория бате. Всичко е суха статистика. Като например, че населението на страните от НАТО е 4 пъти по-голямо от това на Русия а икономиката на страните от алианса е 33 пъти по-голяма от тази на Русия. С танкове и войници само се сплашват икономически изсмуканите държави около Русия. Китай е затънал в дългове както написах, минаха и САЩ. В страни като нашата всичките боклуци идват от Китай, но в Европа не е така и колкото и телефони китайците да продават, европейците отвръщат със самолети, коли, машини. Минаха годините, както на китайските боклуци, които останаха да тровят страни като нашата, така и на мита, че видиш ли само се изнася от Китай и нищо не се внася. Тя информацията е пред вас, само няма как да я потърсите в панелите си. Не става само с Фейсбук.
52.
Bbb
14.02.2022 14:09:12
1
9
Такива теоретици като теб има много,но реалността е различна.Нищо че около теб и по теб всичко е произведено в Китай,даже и телефона от който бълваш глупости е китайски.Парите които се печелят по един или друг начин се харчат,пак за китайска стока,нищо че пише произведено в Германия.хахаха.Затова Тръм си мислеше че ще могат да си върнат производствата в САЩ,но не се случи.150кг татуиран американец виждам как ще се разработи.ха ха ха
51.
Гост
14.02.2022 14:05:07
3
8
Ей, бившоия- ако ти се воюва- запиши се в украинското опълчение, а не хвърляй България във война бе б........к!
50.
bai kosta
14.02.2022 14:00:32
1
6
Възможен е десант на зажаднели за мъжки ласки рускини.
49.
ole
14.02.2022 13:23:12
4
3
Икономиката на САЩ и Китай се ръководи от корпорации. Та корпорацията не я интересува какъв цвят или раса си. Тя единствено следва пътя на печалбата. Колелото е завъртяно така, че нито Китай, нито САЩ или Русия могат да противодействат защото самите те биха пострадали икономически. Русия продава газ за европа... ама ако спре газа...Европа ще се преструктурира скъпо и пре скъпо... и ще взима от Катар, Норвегия ...Мароко. Но от къде Русия ще запълни дупка в бюджета си от 90 милиарда долара. Отделно валутата се ръководи от доверието. А никой в икономическия свят няма доверие на Китай, Русия или пази боже Индия. КИТАЙСКИЯ дълг официално е повече от този на САЩ надхвърлящ 250%(17 трилиона долара) от БВП. За какво ми говорите? Какви са тея глупости? Боже...нация от фейсбук тролове където си живеят според това какви глупости им подхвърлят.
48.
do 45
14.02.2022 13:12:52
5
2
Пич... а ти да си чул руснаците освен по фейсбук и по форумите да се пънат много на САЩ? Нали не си толкова инфантил да си мислиш, че която и да е световна сила ще се изправи директно срещу друга такава? Китай завси от парите на Евроапа и САЩ. Така, че колкото и мускули да показва, няма как да предприеме каквито и да е мерки. Отделно Китай страни от точно този конфликт... апропо разбирайте, че не инвестира във тази руска авантюра поради шансовете за провал. Да не говорим, че това е поредната руска партенка. В интерес на истината ще искат пари и ще им се дадът както винаги е било. След това очаквайте Фейсбук колажи, които да подклаждат ей такива русофилистици като вас.
47.
Bbb
14.02.2022 13:09:10
5
12
САЩ отвътре е куха държава,потънала в дългове.Въпреки че се печатат долари без покритие не могат да се преборят с икономиката на Китай вече и Индия,както и суровините на Русия.Това ги подлудява.Само да поискат тези държави могат да си създадт своя валута и собствена система за разплащане между банките и да игнорират доларът и еврото.Русия държи доставките на газ за Европа и определя ЦЕНАТА.В Европейския съюз се докопаха разни зелени партии,които лансират идеята за зелена енергия,но сега заради високата цена на газа много бързо ще се върнат към въглищата купени пак от Русия.Въпросът е къде стои България и защитава ли собствените си интереси.Заради продажната ни политика,на крадливи уруди в политиката ни България до сега щеше да има АЕЦ Белене и щеше да получава газ от газопровода който саботирахме,заради евроатлантическите свирки на политиците ни с Хамериката.
46.
losho
14.02.2022 13:07:41
1
8
Жал ми като видя, българи да се обиждат и пенят един друг за да защитават не родината си а друга държава. Срам и позор. :(((
45.
Някои кравари си правят грешни сметки
14.02.2022 13:06:16
6
11
Чета по-долу, че Русия нямала ресурс да води война. Те затова отвъд голямата вода не смеят да се пънат много пред нея. Байдън се надява ба повод, за да се въведат икономически санкции срещу Русия. Обаче ясно се видя Китай на коя страна ще застане и колко зле може да се получи за Европа с горивата в последствие
44.
koko
14.02.2022 13:04:48
3
5
какъв десант бе те хората казват ний сме си в къщи да му мисля софиянци
43.
хаха
14.02.2022 13:01:10
7
4
Братушки. Нали се сещате, че втората световна война започна с подялбата на Полша между съюзническите, обединени сили на Германия и Русия. Та до тук с това, колко наивно добри са овободителите ни и видиш ли как ей такинка от добринка са се хванали 90 000 левента и взели да освобождават, освобождават... Розова идилия направо. Ми гладомора в Украйна...сигурно ще го изкарате, че ей такичка са подпомогнали украинския народ да не затлъстява. Ми Карелия, Афганистан...Швеция... Донбас... Ейййй ама все добрини вършат и то безпрекусловно, а хората си мрат като мухи, ей така пак случайно.
42.
Войната...
14.02.2022 12:57:49
0
6
..не е като по филмите..не дай боже щото унищожава всичко за което си се трудил даже и да не участваш пряко...Засяга ни и то много...Тия глупости за десанта ги подминавам....
41.
до 39
14.02.2022 12:51:51
11
6
Ми като не вярваш прочети малко история. Не много.. малко. Прочети за Берлинския договор и как Русия има претенции да си вземе цялата територия, а след това я фрагментира в по-малки държави. Войната е РУСКО-ТУРСКА нищо повече. Прочети не английска или някаква друга литература а РУСКА, барем на тях вярвате много. НИЕ сме продукт от интересите на ВЕЛИКИТЕ по онова време СИЛИ. Не са се хванали руснаците да си оставят рахата и да ни освободят специално ей така. Русия е империя и следва своите интереси и до днес.Аз да питам. Как може да има още хора в 21 век където да имат толкова наивно и детско мислене, че светът се дели на добри и лоши и видиш ли Русия са добрите. Та те си следват интереса както и украинците си следват техния. Ма реалността е такава, че ние си плюем по чатовете, а на украинците им заграбиха Крим. Въпреки, че са подписани договори от "добрите","братушките", "Дядя Иван"... именно руснаците го завзеха. Крим е бил само за 10 години руски в модерната история на русия. През останалото време е бил проект на Русия както нас, като Кримска държава и след това е бил част от съвецка Украйна. Това също го прочетете, за да видите колко е смешно Крим да е руски щото сте останали с впечатлението, че е бил винаги такъв. Да попитам, за един прЕател: Каква свобода бихме имали, ако за всичко питаме Русия и се съобразяваме с Русия и техните интереси? Та нали вече ни люшкаха на тая люлка... армията ни ни пазеше да не излизаме от страната ни...чакахме на опашки а всичко дето беше безплатно, вкл. и труда ни ни се натякваше и вмешаваше, че е за доброто и видиш ли още малко да потърпим дорде се разпадне капитализма. И ние търпим в панелите си големи колкото един гараж и мизерстваме замечтани в пистолети и войни.
40.
Въй
14.02.2022 12:34:10
4
13
Байдън им пълни тиквите на тъпите Украинци с туй НАТО. Тутя за това си трупа войските по границите, барем да ги откаже....иначе става лошо. За КРИМ да пият една студена вода. Откъдето дошло, там и отишло.
39.
До 22
14.02.2022 12:31:55
4
22
Да наричаш "изтъргуване" една ОСВОБОДИТЕЛНА война, в която за ТВОЯТА СВОБОДА са загинали над 90000 войника е чиста проба дебилизъм!!!
Дебилизъм, насаждан дълги години от родни продажници, които заради шепа стотинки с перверзно удоволствие изкривяваха истината за тези времена!! Цитираха с удоволствие извадени от контекст фрази на родни революционери, само и само да получат един краен продукт- ТЕБ!!
Озлобен, неграмотен дебил, който вярва че смъртта на 90000 души, дарили свободата му е само политически акт и няма никакъв човешки аспект!!
38.
до възмутена
14.02.2022 12:08:58
18
12
Госпожа. Байдън ли струпа 100 000 войника на границата с Украйна? Госпожа! Байън ли анексира Крим? Госпожа...
37.
възмутена
14.02.2022 12:04:05
10
15
Да приберат Байдън за лечение и войната ще свърши.Няма заради неговия син да умират хора.Ако иска да си запази сина да не умре като другия, да си прибира такъмите.
36.
Кьосев
14.02.2022 12:00:51
0
13
Нямаме самолети, но имаме АСОВЕ без летателна подготовка но със самочувствие!....
35.
Няма такъв смях
14.02.2022 11:45:59
12
11
Русия една Чечения не може да контролира и всяка година е принудена да налива огромни пари на режима на Кадиров за да си купи спокойствие. С кой ще воюва? Всичките им пари са вложени на Запад. Децата на всички руски управници учат и живеят в западни държави.
34.
ххх
14.02.2022 11:44:01
0
11
С тези безсмислени писания ме връщате назад във времето,когато учехме, че Г.Димитров и В,Коларов с лодка стигнали от Варна до Одеса-те сигурно са били десантчици... глупости разчитащи на незнание и къса памет
33.
Аз 24
14.02.2022 11:25:44
3
25
Сега малко по-сериозно по статията. Американците и всички останали в света знаят , че Русия няма ресурс да воюва ,както Щатите по целия свят , но по периферията е непобедима . И всички се съобразяват с това . Другаря Путин съвсем ясно им го каза публично : - Ние знаем ,че не можем да воюваме с НАТО , но ние сме водеща ядрена сила . В това изречение им каза всичко . Руснаците не се боят, НАТО да подготви и въоръжи Украйна и да воюват срещу нея . Ако НАТО се включи в конфликта няма да има назад и няма да се съобразяват с никой ,ще се използва целия наличен арсенал било то и ядрен. И така братя българи , войната е най-гадното творение на човека , силно се надявам подобно нещо да не се случи. Стискайте палци , молете се или там каквото но война да няма !
32.
Много станахте знаещите!
14.02.2022 11:25:04
9
20
Приказките за война с Украйна са само от нахранените и спазарени уркофашисти от САЩ. Никой нормално мислещ и живеещ украинецът не вижда връзка с психо атаките на Байдън към укрофашистите и нападение на Русия. Та и този наш продажник на ЦРУ, същият клоун като укрофашистите но на по-къса каишка държан от янките.
31.
123
14.02.2022 11:24:50
4
16
Байдън казал на украинците, като си правят парада да носят синьо жълтият флаг, като са в боя да носят бялото знаме, и трето да носят в себе си за всеки случай руският флаг
30.
me
14.02.2022 11:24:26
4
20
АХАХАХХАХАХАХАХ! Олигфени! Какъв десант бе? Само духовия оркестър е достатъчен!
29.
до14
14.02.2022 11:22:15
14
12
Ало Историка ! СССР нападна Авганистан преди САЩ. А преди това е нападнала куп държави ! Включително и твоятя родина ( бомбардирала е Варна и Добрич)! Без да съм много запознат ще посоча някои от тях :
Полша, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Афганистан , Чечня и тн......
Един дол дренки са със САЩ!
28.
Шива
14.02.2022 11:11:34
2
18
Явно идотите ни са малко, та този дава една бройка повече!
27.
Теодор
14.02.2022 11:11:05
14
15
Здраствуйте братушки. Развявайте знамена братя българи. Дядо иван ще ни освободи от гнета на злите западни сили. Венсеремос. Да живее Путин.ъ Ураааааааа
26.
Хе хе
14.02.2022 11:08:41
2
17
Невъзможно е такава операция от Русия! Та те вече направиха разузнаване , бързо забравихме Vera Su ! Ние и нашите партньори от НАТО го прихванахме и неутрализирахме , преди да е акостирал на българския бряг . Ха - ха !
25.
_nib_
14.02.2022 11:02:49
10
41
В какви филми се вкарвате бе продажници....Какво ще ни вземат? Ще ни вкарате във война с вашето подг@зуване на мръсния американец? Янките да се махат....испанците и те....Пълен неутралитет, нито с едните, нито с другите.
24.
Sss
14.02.2022 10:59:26
1
24
Посреща ли сме руска армия, после немска, после пак руска сега се възбуждаме като дойдат 100-200 американеца... Ние винаги сме били по посрещане с хляб сол туй онуй... Абсолютни подлоги... Това е третата българска държава... След одринската операция сме подмандатна територия... ФАКТ нещо като Косово и Босна но в по лош вариант
23.
до 11
14.02.2022 10:58:25
2
21
Тя собствената ни "държава" ни напада постоянно ти си се загрижил как ще посрещнем чужда??
22.
до 15
14.02.2022 10:36:14
12
21
Никой нищо не умаловажава. Освободителна се нарича войната заради пропагандата още от онова време. Цял свят знае как се нарича войната и че въобще не е за освобождаване. Гърците са ги освободили англичаните...да виждаш да им викат братушки или да искат да ги анексират? Крим бе преотстъпен със договори от двете страни но завзет единодушно. Сега помисли за прецедентите които могат да се случат в бъдеще. ИЛИ : Румъния да поиска Добруджа... Турция да поиска Кърджали или Шумен... Никой не казва, че ще е днес но прецедента си е прецедент и подкрепяйки го си сваляме гащите. А независимостта е била въпрос на време заради разпадащата се османска империя...която след войната става Турска. РУСИЯ драги мой първоначално иска нашата територия със Румъния да е РУСКА. И чак по време на Берлинския конгрес 1878-ма под натиска на Германия, Австро-унгария, Англия и Франция отстъпва, като се създават границите на модерните държави. Ние не сме "освободени". Ние сме изтъргувани между великите сили. Нищо специално за да даваме толкова голямо уважение.
21.
123
14.02.2022 10:35:50
1
34
не могат да направят десант имаме подпорна стена в Алепу и Черноморец
20.
Ррр
14.02.2022 10:35:39
8
27
Ама умрял някой да ни атакува с десант. За да ни вземе "качествения" материал, да ни завземе оръжейната "способност", съсипаната природа и икономика, или да окупира над един милион "образовано и трудолюбиво" малцинство. Също като, че ще ни крадат ДНК-то , ще ни крадат децата и ще слагат чип на Колю от Злокучене, за да го следят каква е рецептата за ракия. За медиите вече нямам думи, за идиотите които излъчват...още повече. Много им трябва Ганьо на хората. Путин сън не спи за нас. Не мога да си го обясня това самочувствие, ей. Но екшън да има. Медиен и надчесване на "ерудиция" и нарцистични психиатрични нарушения по телевизиите.
19.
до 15
14.02.2022 10:28:30
0
39
"по-голям тормоз за българина от самия българин - няма"

Право в десятката!
18.
до русофилистиците
14.02.2022 10:23:20
12
19
Владимир Путин "LIKE-на" постовете ви и прие поканата ви за приятелство. Моля споделете снимки на "жена ви" и изпратете 2000$ на IBAN: PUTINROSBANK984242372349RU34
Щото Путин и компания не ядат ляб и сол и като цяло се стараят да задоволят не бургаските комунисти а техните си избиратели. И от тук идва идеята вие да лайквате а те да искат да "споделите" държавата ни за да са сити и доволни избирателите ИМ.
17.
до 9
14.02.2022 10:21:02
11
42
Ахмак, ти знаеш ли кога украинците са получили Крим и колко време е бил техен ? И да, естествено, че Руснаците не са стигнали до Шипка, заради рошавия калпак на българина. Естествено е, но и тази война е наречена "освободителна" за нас, защото точно тогава печелим от интересите на руснаците. Сещаш ли се без тази война, какви щяха да бъдат нашите граници днес. И да, тук с две ръце мога да напиша, че събитията тогава са ни тласнали по друг път, който дали е по-добър от позицията на днес, аз наистина не зная. Но да омаловажаваш руско-турската война през 1878 г., като война, от която ние сме били жертва на чужди интереси си е дебилно. И с войната и без войната, ние сме били подвластни на чужд интерес, с тази разлика, че след победния ход на Русия, ние сме получили независимост след близо 5 века зависимост/иго/васалство/присъствие и к'вот там ни измислиха. И въпреки това, пак ще напиша, че по-голям тормоз за българина от самия българин - няма. По-голяма щета, от тази, които нашите управници са ни нанасяли през годините, е само заколоението на хилядите невинни българи от османците в първите години на подчинението ни.
16.
Истината
14.02.2022 10:20:41
19
44
Тия шибани американци ще ни въвлекат във война с Русия преди Украйна. Майка им да еба мръсни янки долни. САЩ са най-големия враг на човечеството. Всичките войни започнати от тях- Ирак, Афганистан, Виетнам, Либия и други са започнати от САЩ само и само за да придобият природните богатства на страните. Всичките атантати на територията на САЩ са инсценирано под предтекст да започнат войната. Толкова са долни и гнусни че убиват собствения си народ.Само това че избиват законните жители на щатите- индианците, и обявяват територията за своя говори че шибаните американци нямат нищо род нито история. Кажете че не е вярно всичко това.
15.
do 2
14.02.2022 10:16:40
17
21
Българите ценим свободата си до толкова, че да я продадем за без пари на руснаците дето ни "свалят звезди". А ся кажете проституцията не е ли национална черта на българина?
14.
До 2
14.02.2022 10:10:25
29
28
Земи си ги у вас пияните алкаши. Щял да ги посреща с хляб и сол а те за благодарност ще му вземат животните, ще му изнас*лят жената, а накрая ще го спукат от бой. 1944-1945 г. "братска" рОсия.
Прост народ ейй, прост..
13.
Българин
14.02.2022 10:08:38
20
33
Чета коментарите и не мога да повярвам на очите си!!!
Наистина ли има Българи , които са съгласни чужда държава да ни нападне ??? Че, и да сме я посрещали с хляб и сол !!!???
Народа ни е изтрещял напълно !
12.
глупости
14.02.2022 10:05:38
9
24
Десант е навъзможен, поради струпването на военни еденици в друга локация. Десант е невъзможен и поради членството ни в НАТО. НО! Провокация или диверсия е възможна с цел отклоняване на вниманието. Война е невъзможна защото Русия няма ресурс за тотална война, а за краткосрочна такава с цел отново отделяне на територия от Украйна. Така, че не се пенете толкова и не четете толкова фейсбук статуси и пр. Реалността е доста по-отрезвяваща.
11.
нормално
14.02.2022 10:00:59
31
22
Те и украинците викаха така, че да дойдат руснаците и да ги почерпят със хляб и сол... и сега вече нямат Крим и по границите им са струпани 130 000 войника. Няма такъв нард като българския при всяка заплаха да действа на принципа на "сведена главица, сабя не я сече". Руснаците ни дадоха свободата, не за друго а защото ако бяха завзели територийте директно, нямаше да могат да ги защитят заради австро унгарците, които щяха да ги изблъскат заради зоната им на влияние. А ние пък на место да си ценим свободата, се врем при руснаците сляпо вярвайки на глупостите им дето ги блещят от 100 години. Нищо ново под слънцето.
10.
Кую
14.02.2022 09:43:15
12
29
А, дано! Тъкмо ще изринат тиквниците като този.
9.
Дедовия
14.02.2022 09:35:13
1
14
Населението трябва да е под страх. Така по-лесно се манипулира а и вниманието му е встрани от истинските му проблеми.
Всичко друго по-лесно се преглъща, когато ти кажат ,че всеки момент може да загубиш живота си.
8.
Е
14.02.2022 09:34:02
9
53
Тоя тъ п у н гер ни е бил министър на отбраната. Нема наистина нема такава територия във вселената.
7.
11112
14.02.2022 09:28:39
6
52
Абе стига сте дрънкали простотии!
6.
:D
14.02.2022 09:28:37
2
13
Какъв Десант какви 5 лева бе ! Тези нашите псевдо ястреби съвсем са се побъркали. Тази обстановка все повече започва да заприличва на сюжета от "Да разлаем кучетата " където Американците си измислиха война с Албания а от своя страна Албанците твърдяха че няма такова нещо и всичко е измислица и е само по телевизията, както между другото в момента правят и Украинците , ама няма кой да ги чуе. За сметка на това по телевизиите от сутрин до вечер пускат ей такива като този да ни убеждават че сме на ръба на трета световна. Още нещо какво означава десант на българска територия ? По принцип за да се случи такова нещо обикновено първо са ракетите после авиацията и чак след това е пехотата и именно десанта и ако се стигне до такова нещо този пръв ще отиде с питка и сол да ги посрещне защото работата ще е отекла.
5.
Соломон Паси
14.02.2022 09:24:08
7
42
Ами щом за НАТОвците няма никакъв проблем то най-добре ще е НАТОвска Турция да прати у нас две дивизии и да поеме охраната на НАТОвското ни небе !

Що за МАЛОУМТИЦИ са във властта ни?
4.
един пробит долар
14.02.2022 09:22:42
7
41
Д-р по теория на управлението и приложенията й, Военновъздушна инженерна академия "Н.Е. Жуковски", Москва, 1986-1989. Това е част от CV-то на видния капацитет по отбрана г-н Тагарев. Сигурно оттогава вижда стратегически.
3.
Ало шизофреници
14.02.2022 09:16:20
14
68
Спрете се с идиотщините!След ковид кретенията за безсимптомни “болни” и “заразени” сега и десант от Русия хахахахах
2.
Здравствуйте Братушки
14.02.2022 09:15:09
68
65
Братушките са винаги добре дошли при нас ! Ще ги посрещнем с хляб и сол , както неведнъж сме правили !
А Баш натовците - ДГД !
Да ходят ТЕ да воюват , ако им стиска ...
1.
Ха ха ха
14.02.2022 09:10:10
12
68
Десант... стига глупости !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян 
Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори