×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служители на „Теленор“ завлекли десетки със заблуждаващи договори за лизинг


Служители на „Теленор“ завлекли десетки със заблуждаващи договори за лизинг
Ваня Салчева (горе) била в основата на схемата, потърпевшите (част от тях на кадъра долу) настояват "Теленор" да прекрати договорите
12 Февруари 2022, Събота, 19:00 ч.
Автор: Флагман

Компанията отстранила четирима от работа, но засега не прекратява контрактите

Служители на „Теленор“ са завлекли десетки граждани с хиляди левове. За това алармират потърпевшите. Компанията продължава да изисква от тях да заплащат суми по лизингови договори, които те считат за недействителни.

Пострадалите са образували и група във фейсбук, именувана „Измамничката Ваня Салчева“.

Един от тях – Йордан Данчев, разясни ситуацията пред „Флагман“: „Аз и приятелката ми сме дългогодишни клиенти на мобилен оператор “Теленор България ЕАД“. Преди повече от година с нас се свърза лицето Ваня Стефанова Салчева, за която знаехме, че е служител и управител на магазин на мобилния оператор. Каза ни, че вече е регионален мениджър и че ни предлага да подпишем договор, който тя ни обясни, че е за групата ѝ „Семейство и приятели“. Можехме да го подпишем в посочен от нас магазин, като той беше предварително изготвен от служителите. След няколко дни Ваня ни се обади да ни каже, че договорите са сгрешени и трябва спешно да отидем да ги „преподпишем“, защото ще загубим преференциите, както и номерата, които използваме повече от 15 години. Ваня уточни, че сгрешените договори ще се анулират. Договорът се „преподписваше“ на няколко пъти, защото нейните колеги все бяха объркали нещо и така в момента имаме общо 6 броя договора за мобилни услуги с 6 броя лизинга за мобилни устройства, които дори и не сме подозирали, че сме подписали. Тези телефони никога не са били в наше владение. Говори се, че практиката е да се пуска договорът за лизинг между другите документи, за да може клиентът машинално да подпише и да не го забележи. По този начин служители на „Теленор“ ни вкараха в заблуждение чрез използването на нелоялни търговски практики, заблуждаваща и подвеждаща информация. Жалкото е, че компанията ги толелира и такива лица като Ваня и служители успяват да калкулират на наше име договори за лизинг на мобилни устройства и договори за мобилни услуги, за които по никакъв начин не сме изразявали правновалидна воля за сключване.

„Теленор България“ ЕАД до този момент не съдейства по никакъв начин и не разрешава проблема с неправомерните действия на своите служители. След повече от четири месеца ни беше дадено предложение за прекратяване договори за мобилни услуги (които не се използват и никога не сме искали да имаме или използваме), без неустойка, което не е удовлетворително за нас, тъй като желаем да бъдат прекратени и договорите за лизинг на устройства, които не са в нас. Говори се, че в схемата има и хора от мениджърския отдел.“

Пусната е жалба до Комисията за защита на потребителите, както и до Софийска Районна прокуратура. По случая е образувана и проверка в Икономическа полиция и 6-то РПУ, обясни г-н Данчев.

Йордан Данчев, кадър: gospodari.com

„В разговорите с въпросното лице (Ваня Салчева) тя обещава, че „работи по въпроса“ да прекрати всичките ни договори. До момента това не се е случило. Това, което искаме, е всички договори за мобилни услуги, без основните ни номера, да бъдат прекратени, както и 6-те лизинга на мобилни телефони, а компанията да си търси отговорност от Ваня Салчева.

Разполагаме с аудио и видео записи, в които Ваня обяснява, че тя е взела телефоните, след което ги връща в „Теленор“, където те се препродавали, и ние нямаме никакъв ангажимент за заплащането им, че „всичко е нейна работа“ и тя ще „оправи нещата“. Записите са предадени в полицията.

По данни от социалните мрежи, броят на пострадалите по такава схема лица, - по неофициална информация, а именно направена Фейсбук група, в която се присъединяват засегнати, - е около 150 души, като със сигурност може да се твърди, че това не са всички пострадали от Ваня Салчева“, заяви още Йордан Данчев.

По случая има разследване и на gospodari.com.

В него не се уточнява кой точно е мобилният оператор. Той обаче е потърсен за становище.

„Теленор“ категорично се разграничава от всички действия, които накърняват доброто име и уронват престижа на компанията.

„Бихме искали да Ви информираме, че във връзка с настоящите жалби и впоследствие на щателно вътрешно разследване сме установили случаи на трима служители, които, в нарушение на установените правила, вероятно са съдействали на г-жа Салчева“, пишат от компанията.

Трудовите договори с тримата служители, както и този на г-жа Салчева, са прекратени.

Потърпевшите продължават да очакват реакция от полицията и прокуратурата, както и съдействие от „Теленор“.

 


В категории: Разследване


37
Коментара по темата
37.
Иван
22.03.2022 09:17:04
1
1
И А1 са същите!
36.
Селянин
15.02.2022 13:13:27
1
4
Какво се чудите. При намаляващо население и при че всеки е с поне два телефона, телекомите вдигат плана на служителите всеки месец. Служителите започват да правят продажби на всяка цена за да си нахранят семействата. За компанията целите са изпълнени. Всички са доволни без клиентите. През някоя година се сменя името и всичко е точно. Клиента като изпищи от единият телеком, отива при другият и там е същата схема.
35.
Дидо
14.02.2022 22:43:42
1
6
Че те от ГОДИНИ правят такива схеми!ОТ ГОДИНИ!Или ще излъжат 100 човека за по 10 лв. + на месец или десет за по 100 лв. - нЕма значение!А тая катоя я знаете,шамари,шутове,нещо?
34.
Николай Илиев
14.02.2022 17:43:09
0
6
Постоянна практика започна да става , всевъзможни допълнителни абонаменти за услуги с добавена стойност.
33.
ВЛАДИСЛАВА
14.02.2022 16:28:49
0
7
КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПРАВИТЕ ТАКИВА ИЗМАМИ С ХОРАТА ГАДОВЕ С ГАДОВЕ ! СКОРО НА ПОГРЕБЕНИЕ ХОДИЛИ ЛИ СТЕ ? В ДУПКАТА 2 НА 3 НИЩО НЕ МОЖЕ ДРУГО ДА ВЛЕЗЕ НИТО ПАРИ , НИТО ИМОТИ , НИТО КОЛИ , НИТО ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИТАЦИИ , НИТО ЛЮБОВНИЦИ , НИТО КОЛИ , НИТО НИЩО ! ВЛИЗАШ САМО ТИ , ТАКА , ЧЕ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗА ТИЯ ПАРИ ,КОИТО ЩЕ ВИ ИЗПУШАТ ТЪПИТЕ ГЛАВИ !
32.
Фф
14.02.2022 14:41:30
0
5
Утре като излезе фактурата ако пак е висока сметката така ще им реагирам, че ще се чуе
31.
Кехлибар
14.02.2022 10:17:55
0
10
Аха, ясно, защо си сменят името на "Yettel". Точно когато се разду тази история, решиха да променят името си. Явно въпреки това ще им излезе по-евтин този вариант, отколкото да обезщетят хората и да си останат с уронено име. Ужас.
30.
Иванова
14.02.2022 09:35:54
1
8
Има има и други измами. Абонат съм от както я има тая компания от 17г. независимо от смяната на имената, но от както стана Теленор имам само проблеми не се различава вече от другите две!
29.
Куче
13.02.2022 22:21:46
0
22
Цялата работа е че Теленор стимулира служителите си да ни лъжат и мамят със договори ,защото така получават проценти.Това е истината
28.
Пламен
13.02.2022 19:44:29
1
18
Мен ме измамиха от Vivacom.Подписах договор и сега нямам обхват. За Интернет да не говорим. Търся си правата, за сега без никакъв успех. Но сметките си вървят. Шибани монополисти.Няма държава, няма съд. Жална ни майка.
27.
Мвр
13.02.2022 19:44:16
2
7
Хайде в икономическа

Досъдебно се образува служебно На основание 2 минимаони заплати

Успех!
26.
Клиент
13.02.2022 17:57:17
0
19
Стойте далеч от офиса им в Мол София . Подготвени са добре в посока измама , а не обслужване на клиенти. Считам , че съм лоялен клиент от много години, но това , което ми се случи миналата седмица минава всякакви граници.
25.
Безцеремонни
13.02.2022 11:56:42
2
36
Първо Теленор ни облъчват като си поставят антените в жилищни зони.
Нищо не им пречи да се грижат за здравето на хората и да ги поставят извън населените места.
Второ провеждат изключително радикално натрапваща политика на подписване на договори.
И трето често сменят името си.Така си оправят лошия имидж.
Така е чужди компании ни експлоатират.
24.
Бай Цоло
13.02.2022 09:18:03
1
46
Даже всички компании правят обучения, където учат новите служители как да заблуждават клиенти. Стига се дотам, че се разиграват реални ситуации между пенсионер и консултант в тези обучения. Адски грозно и долно е. На дядо ми на 83 му бяха дали договор за лизинг за телефон от 1600 лв, а отиде да си плати сметката за домашния телефон.
23.
Странно е как никой не я е ошамарил
13.02.2022 09:05:40
1
37
Тази да не е шампионка по джиу джицу, че не е яла шамари досега от някой излъган?
22.
Гюркан Еюб
13.02.2022 08:14:55
0
30
За съжаление в гр. Шумен се случи подобен случай сина ми подписа договор за домашен Интернет а в последствие излезе ,че има и втори договор за домашен Интернет за което никой не знае а само се плащаше. Като поискаме обяснение от екипа където е подписан договора никой не ни обърна внимание и никакви обяснения не са даваха само си дигаха раменете си.В крайна сметка ни накараха да платим и двата абоната .
21.
Тони
13.02.2022 08:14:09
0
32
Най крадливите са на Монтевидео,в Овча купел,при подаване на сигнал до офиса на Теленор всички разговори се записват и какво от това крадците заемат високи места в компанията но,като тази компания друга толкова крадлива не съм виждал,ще ги зарежа ако трябва ще платя и неустоими.
20.
Ей туй гуси Ванчето
13.02.2022 03:56:44
0
29
Като се изтръшка сабахлем и у бургашкия залив се появява нов остров.
19.
MD
13.02.2022 03:18:26
0
17
Когато писах преди време , имах нещо в предвид ! Има още много неща .....
18.
Пешо кура
13.02.2022 00:48:29
0
18
Да не е за първи път
17.
внимание
13.02.2022 00:24:10
1
31
Виваком Меден рудник също внимавайте с тях!
16.
измамници
13.02.2022 00:19:33
1
59
В тия мобилни оператори страшни схеми се въртят. Особено, ако видят възрастни хора, нашиват им договори, услуги, такси, лъжат ги на фул макс. За това са виновни самите компании, защото им поставят вилата на врата за изпълнение на таргети, от които те получат бонуси. Цялата им политика е за прокуратурата.
15.
Стефан
12.02.2022 23:44:45
33
8
Дали е вярно написаното в статията или ни хвърлиха мръвка да разскъсаме
14.
Клиент
12.02.2022 23:39:53
24
13
Имам услуги и на трите оператора от Теленор съм най-доволена . А1 в момента са само нови,незнаят за кво са взети на работа.
13.
Cobra
12.02.2022 23:07:39
3
47
Вие акъл имате ли? Какво значение има дебела ли е, слаба ли е? Вие в офис на теленор за да си търсите флирт и гаджета ли ходите или за съответните услуги, които предлага този мобилен оператор? Що за тъпи коментари, че ако била поне хубава. Аз не искам да е хубава, а да не ме краде и лъже. Обаче всички са мошеници.
Фирмената политика на всички телекоми е такава да те излъжат и да те прецакат по всякакъв начин с договор, лизинг и т.н.
В случая потърпевшите и те са си виновни че са се доверили и подписвали без да гледат и без да четат какво подписват. Без да мислят. Винаги трябва много ама много внимателно да се чете и премисля каквото се подписва с мобилен оператор. Не сте ли сигурни в нещо не подписвайте! Последиците може да са страшни. Може да леете горчиви сълзи.
12.
Стефка Здравчева
12.02.2022 23:05:55
2
39
И без да ставам многословна,заявявам,че аз съм измислила много-по-подла измамна схема по която ще набутам Теленор и няма да им платя и стотинка!С тяхните камъни по тяхната глава!
11.
Стефка Здравчева
12.02.2022 22:57:06
3
29
И аз съм потърпевша.От Методи Георгиев(фамилията може да бъркам)-управител на магазин на Теленор в Сити Център Мол в София от набутани допълнителни номера.Когато отидох да взема телефон на лизинг,той ме държа 2ч и 40мин да чакам,набута ми договори за допълнителни номера,аз вече бях пред нервен срив,просто подписах документите без да ги чета,защото вече 2ч и 40мин бях чакала и нямах сили.Крайната сума,която той ми предложи няма нищо общо с реалната,която плащам.Когато след една седмица реших всичко да сторнирам,той ми отговори,че е невъзможно.Сега не мога нищо да направя,освен да плащам,а ако реша да закрия тия допълнителни номера,трябва да платя 3 месечни вноски и неустойки по лизингите.А да не говорим,че той предлага промяна в договора само на един номер,а всъщност променя и преподписва договорите на всички номера,на които си титуляр.Подла измамна схема.
10.
1444
12.02.2022 21:26:04
1
33
Тоя глиган как ги е излъгал поне да беше нещо по красиво щях да разбера. Абе тия незнам ама като тия боклуци Vivacom май няма,да фалират дано.
9.
Хаха
12.02.2022 21:03:52
1
37
Гледайте това прасе да не вземе и вибратор на изплащане на ваше име
8.
Неа
12.02.2022 21:03:22
3
52
Един ден ми се обади една п..а и ми каза, че телефонния ми номер изтичал ?????? Трябвяло да ида да офис да си го сменя ??? Казах и да си гледа работата и че от 15 години съм с този номер и бих отишла до офис само за да прекратя договора с тях. Затвори и повече никой не ми е звънял от тях. Как може да ти изтече телефонния номер? Той някаква валидност ли има ?????? Мошенници!
7.
Zorro
12.02.2022 20:46:20
3
46
Във ВиваЦома нещата са същите - в офиса им на Пъпа на Бургас имаше едно момченце Миро (доколкото разбрах, сега е преместен за "заслуги"в офис в Славейков). Зарибяваше възрастни хора, нашиваше ги с фул пакети за интернет, GSM и телевизия и им пробутваше таблети или телефони на лизинг. Ако хората се усещаха и връщаха нещата, той ги прибираше без протокол и си ги ползваше.
6.
○;○
12.02.2022 20:37:22
3
36
Ти да видиш Пиги кви' ги върши ○¿○
Свинка мамина, не така, ще ядосаш някой с нисък праг на търпение и ще стане кофтииии
Затвор ще ти дойде добре, хем малко да го раздвижиш това туловище!
5.
До Zapoznat
12.02.2022 20:23:18
6
59
В магазина на Александрова 1 в гр.Бургас има един черен глиган над 100 от женски пол,води се зам.управителка,за нея с пълна сила важи лафа че бездействието в спалнята ражда чудовища!
4.
Венет Нидар
12.02.2022 19:59:34
6
45
В Теленор в бизнес продажби в Бургас взеха един бидон бивш шеф от А1 дето по цял ден виси в gepime
3.
Теленол продължават с изнудването
12.02.2022 19:52:22
4
51
За този месец Теленор са начислили по 1.10лв.за преизчисляване на индекси за 2021г.
Нали се отмени този вид шашма от тяхна стряна .Нинова го обяви в нац.ефир,какво и скат тея
2.
Zapoznat
12.02.2022 19:38:10
6
57
Аз едно нещо съм се чудил и се чудя.Как масово служители на теленор са:момичета около 100 килограмови или много грозни лелки ?
В другите оператори поне има нещо красиво за цвят.
1.
Теленор
12.02.2022 19:16:55
3
95
И всички други компании карат служителите си, за пари да участват в некоректни договори
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори