×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Канадските тираджии скочиха срещу задължителната ваксианция, блокираха границата със САЩ


Канадските тираджии скочиха срещу задължителната ваксианция, блокираха границата със САЩ
В момента над 100 тежкотоварни камиона запушват няколко главни пътища между Албърта и Монтана, премиерът Джъстин Трюдо се укрива, бил под карантина, но с три дози ваксина
01 Февруари 2022, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Шофьорите са масово подкрепени от хората в страната, правителствените мерки им отнемат правото на труд по пасивен начин

Трети ден над 100 тираджии блокират границата между Канада и САЩ в района Албърта-Монтана в протест срещу задължителната ваксинация, докато премиера на страната, позната допреди няколко години като една от най-добрите демокрации, е на практика в неизвестност, след като се карантинира с ковид по удобно за него време. Заради демонстрациите, които всеки момент могат да ескалират, официалните лица в Канада вече буквално не знаят как да реагират.

Още в неделя Джейсън Кени – т.нар. „премиер“ на Албърта, помоли за край на блокадата, обявявайки, че „канадците имат демократичното право да излизат на протести. Моля всички участници в конвоя да го правят максимално безопасно и да не създават опасност, която може да доведе до инциденти на пътя“. Само по себе си това изказване е една голяма нула, добре демонстрирайки нищоговоренето на канадските политици, които вече близо 12 месеца не са спрели да въвеждат нови и нови ограничения над своите гражадни без никаква крайна дата, кога ковид мерките ще бъдат прекратени.

Буквално два дни по-късно, след като „молбата“ на Кени не бе уважена от протестиращите тираджии, той обърна монетата и заяви, че „Очаква полицията да вземе необходимите мерки“. Имат ли обаче реално те капацитетът да спрат случващото се там, може само времето да покаже.

Междувременно канадския премиер вече бе обвинен в лицемерие, след като мистериозно изчезна в края на миналата седмица, още докато тираджиите пътуваха към Отава – столицата на страната, за да изкажат недоволството си от задължителната ваксинация. Джъстин Трюдо тогава бе обявил, че въпросните протести против мерките са съставени от „малко, незначително малцинство“. След което изчезна под карантина, с COVID, въпреки че още в началото на януари тази година той си постави бустерната доза. С това проблемът реално се задълбочи и оправданието, че е под карантина по време на протестите изигра лоша шега на цялото правителство – нещо, което в последните месеци се наблюдава все по-често в различни държави по света. По всичко личи, че карантината покрай положителен тест за ковид в последните няколко месеца се оказа изключително удобен подход за бягане от отговорност.

Както в редица държави, правителството на Канада е замаскирало задължителното ваксиниране, като такова „по желание“. Уловката в контекста на тираджиите обаче е, че те трябва да преминават 14-дневна карантина всеки път, когато преминат границата, с което реално им се отнема правото на труд. Подобна е и ситуацията в редица страни в ЕС, някои от които все още опитват да прикриват задължителната ваксинация с илюзията за избор, представяйки ситуацията като доброволна. Въпреки това обаче, за тези, които решат да не вземат „правилния“ избор, се налагат редица ограничения, някои от които и непреки финансови.

Протестът в Канада през уикенда бе пред сградата на парламента в Отава, където хиляди граждани се събраха, за да подкрепят тираджиите. Те получиха подкрепа и от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който се активизира в последния месец, очевидно в контекста на междинните избори в Щатите, с което демонстрира ясно намеренията си да се пусне в президентската надпревара през 2024 г. „(Канадските тираджии) правят много повече дда защитят свободата на Америка, отколкото който и да е законописец“.
 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
Каймакът на нацията
02.02.2022 11:51:24
2
2
-Джийвс, защо крещят тези хора?

-Тираджии, сър.
15.
Щат Монтана
02.02.2022 11:32:28
1
3
... границата между Канада и САЩ в района Албърта-Монтана...Американският сериал Йелостоун показва какъв е животът в днешно време в щата Монтана! Това е един от най-рядко населените и най-опасни райони в САЩ.
14.
Зомбай
02.02.2022 10:34:45
2
14
Не 100 а 100000 камиона са на протест. Измамници такива
13.
345345345
02.02.2022 10:00:01
1
14
И кво излиза, вече нямаш право и на мирен протест. Щели да ги премахнат със сила, и тва е демокрация ( народовластие ). Последните 2 години народовластие не виждам да има някъде. Явно имаш право да протестираш само у вас пред телевизора. Тия 2 години си бяха един огромен експеримент да тестват търпението на хората и да видят дали са готови да изпълняват сляпо заповеди без да задават въпроси, и експеримента беше повече от успешен. Очаквайте много подобни ситуации в бъдеще, докато ние сме сами срещу себе си, ония отгоре ни се смеят и си броят милиардите.
12.
Z
02.02.2022 09:41:12
3
12
Там хората са свободомислещи, а не като нашата робска психика все чакаме някой да ни свърши работата.
11.
ДО НЕРАЗБРАЛИТЕ
02.02.2022 07:07:38
4
43
ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ НА НЕВАКСИНИРАНИ ТИРАДЖИИ СРЕЩУ ВАКСИНАТА - ТОВА Е ПРОТЕСТ НА ХОРАТА И НЕ САМО ТИРАДЖИИТЕ СРЕЩУ ТЕРОРА, ОГРАНИЧЕНИЯТА И ОТНЕМАНЕТО НА СВОБОДИТЕ ИМ! ПОВЕЧЕТО КАНАДЦИ СА ВАКСИНИРАНИ. ПРОТЕСТИ НА ТИРАДЖИИ ПОЧНАХА И В АВСТРАЛИЯ, БРАЗИЛИЯ, САЩ И ОЩЕ НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ. С ТЯХ СА И МНОГО ДРУГИ ХОРА НЕСЪГЛАСНИ С ОТНЕТИТЕ ИМ ПРАВА.
10.
Кофти ама…
02.02.2022 01:24:12
43
8
Неваксинираните шофьори не могат да преминат границата тъй или иначе. Байдън изисква ваксинацията.
В държава с около 80-90% ваксинирано население, тези шофьори са наистина малцинство.
Докато не правят ексцесии ще ги търпят, ако започнат да пикаят накриво ще ги разпръснат набързо. Те самите го знаят и в момента се оглеждат като пръднал заек в люцерна.
9.
!!!
02.02.2022 01:15:50
6
19
С един удар- няколко заека...така работят последните две години!
Подготовка за смяна за следващата локална администрация, също и съседката на краварите. Там Тръмп ще връща по сценарий, те пък ще се разберат мирно с Русия (предварителни договорки). Междувременно "камионерите" хем наглежда границата да не се измерва някои руснаци, хем вдигат бунтовниците срещу геноцида, та "промяната" и новите стари действащи лица ще приемем с разтворени обятията баш като "спасители"?
Току- що четох в английски сайт отоманска поговорка:
"Когато шут влезе в дворец и седне на кралското кресло, той не става крал, дворецът се превръща в цирк"
8.
Джъстина Трюдо- учителка по литература и псевдопри
01.02.2022 23:55:15
3
32
Искам да уточня,че съм под карантина, защото въпреки че съм напълно ваксинирана пипнах от най-новата мутация на вируса,а именно Окамион.
7.
Доналд
01.02.2022 22:48:36
29
44
Тази новина е от няколко дена, но флагман жънат на "няколко стана" и реакцията им е нормално закъсняла. Няма лошо всеки да протестира или както каза в едно интервю по бтв жената на един арендатор на плаж близо до меден рудник "проституира". Жената малко обърка думите, впредвид "бившата и професия". Та тираджии в сащ, канада и англия са най-големите отрепки на обществото. Бивши пандизчии, наркомани и тем подобна сган.
6.
До 1
01.02.2022 22:34:10
25
4
Голям мизерник си
5.
K
01.02.2022 22:32:31
4
44
Бреее някой най-накрая да каже нещо което всички виждат в мрежите за споделяне.....ама бройките са умалени :)
4.
Soros1
01.02.2022 22:24:54
3
39
Не 100 а над 100 000.
3.
*********
01.02.2022 22:12:27
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
2.
Въйййй
01.02.2022 22:03:49
5
78
Анаааа вие се сетихте да напишете бе папуняци..... Тонда е само Канада... Целия свят е пламнал само че вие журналята Български сте помияри! И мълчите като бити гъз0ве!
1.
Ицо Наркомана
01.02.2022 22:03:31
14
62
Някои биха казали, че това са "шепа нещастни фашисти"... И го биха казали, докато в устата им е заврян мъжки полов орган...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Следи от насилие не са открити Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори