×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Значително по-ниски“ фактури за ток през февруари, обеща премиерът


„Значително по-ниски“ фактури за ток през февруари, обеща премиерът
"Много ясно трябва да се каже, че фактурите, които ще се получат през февруари месец, ще включат компенсациите за декември и за януари"
31 Януари 2022, Понеделник, 15:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

За ВиК-сектора днес правителството гласувало компенсации от 61 млн. лв.

„По темата за цените на тока. Много ясно трябва да се каже, че фактурите, които ще се получат през февруари месец, ще включат компенсациите за декември и за януари. Това означава, че тези фактури ще бъдат значително по-ниски.“ Това обяви премиерът Кирил Петков на днешната пресконференция в Министерски съвет заедно с енергийния министър Александър Николов.

„Също искам да кажа днес: решихме, че започва работна група, в която ще се обсъждат помощите за общините в посока училища, болници, детски градини. Но трябва едно нещо да стане ясно: докато имаме ситуации като тази (в която и МВР и ДАНС започнаха да работят днес), където една лампа от едната страна на улицата може да струва 1587 лв., а от другата страна на същата улица да струва 5755 лв. за същата лампа, - докато не изчистим тези обществени поръчки, не можем да говорим, че общините просто нямат пари за осветление“, добави Петков.

Енергийният министър обясни, че държавата е реагирала бързо със средствата за компенсации на бизнеса за високите цени на тока. 

"Относно компенсациите за природен газ, тъй като такива не съществуваха преди встъпването ни в длъжност, това ни отне малко повече време, тъй като самата процедура трябва да се организира и с доставчиците на природен газ, начина на изплащане и компенсиране към тях, промени в софтуера относно фактуриране и т.н.", обясни Александър Николов. 

След въпрос ще влязат ли (компенсациите) във февруарските сметки, Николов отговори: "Ще влязат в януарските сметки (...), които домакинствата ще получат през месец февруари."

В контекста на кадровите промени в "Булгаргаз" премиерът Кирил Петков обясни, че очаква да бъдат повдигнати обвинения заради отказа на България да получава много по-евтин газ от определени държави. Това според Петков е директна щета към държавното дружество и към потребителите на газ в България. 

опозицията вместо да влезе в детайли, се опитва през общи политически приказки да прехвърли отговорността на чисто... новото правителство, което в момента работи от сутрин до вечер да ги реши тези проблеми. Радвам се обаче, че нито ден не изчакахме, след като открихме тези факти, да се обясняваме. Още в петък бордът (на "Булгаргаз" - б.а.) беше освободен. Надявам се, че скоро ще има и повдигнати обвинения", заяви премиерът. 

За ВиК-сектора днес правителството гласувало "допълнителна компенсация от 61 милиона". 

 


В категории: Бизнес , Политика


13
Коментара по темата
13.
Кирца,
31.01.2022 20:34:18
1
3
То не остана на кой да ги издавате тези евтини фактури за ток.Айде,палтенцето и първия полет през Атлантика.И вземе и Асенчо , че скоро и той май е пил само кафе в Харвард.
12.
Смърт за хората от площадите
31.01.2022 18:34:19
3
5
Познавам поне трима такива, ще ги целя в главите само.
11.
Дроб Сърма
31.01.2022 18:25:24
2
11
Фатмака ни натресе полуграмотния иди.от К.ПеткOFF ...Сега Мунчо се скри и си прави лицеви опори в кабинета за 15 000 лв. На месец. А ние сме си блеещи овце ...
10.
Патриота
31.01.2022 18:20:59
1
17
Тези мишки и февруари ли мислят да управляват? Айде да разтуряме седенката, че ми писа да ме управляват разни неграмотни и некадърни предатели, които ги е страх да кажаъ какъв по народност е Гоце Делчев.
9.
Тези крадът и с гъзовете си
31.01.2022 18:18:59
1
16
Перфектно! Високите цени ги компенсирате с пари, а не със законодателни решения за намаляване на Акциз, ДДС, такси и други. Сакън някои хора да не им намалее печалбата. За месец и нещо опаткахте няколко милиарда.
8.
ПРОСТ
31.01.2022 17:58:05
2
19
Киро успя за по-малко време да изкаже повече глупости дори от Плевнелиев и Борисов, взети заедно! Държи купата за най-простия премиер с най-голямо самочувствие и безсмислени обещания! Ще приемат бюджет март месец, който ще променят юни?!? Некадърници, управлението на държавата не е като маркетинговата стратегия на безглутенова торта или хранителна добавка.
7.
Играта е следната:
31.01.2022 17:51:07
2
19
Кирцата и еврейската му свита ще изтеглят едни заеми до небесата да поуспокоят положението, ще подпишат на макетата и дим да ги няма. Макетета в ЕС с програмата на САЩ, тоя затова е сложен, ваксата и другите неща са бонус.

Да не се забравя, кой е основният виновник, Мунчо шпаклата.
6.
Премиера
31.01.2022 17:33:13
2
3
Дубре!
5.
Г-н Премиер
31.01.2022 17:25:37
0
13
Трябва не само през Февруари а за постоянно да се намали цената на Тока и да си остани такава за постоянно.
4.
ddddd
31.01.2022 16:42:39
2
13
Той много работи обеща и видяхме колко неща изпълни да не се извинява пак после свикнахме на извиненията и празните му думи
3.
$$$$$
31.01.2022 15:52:50
10
29
Мога да добавя ,че сега се краде не с кашони, а с камиони.
От червените барони и Харвардските шампиони, водят класацията от 30 години до сега .
В името на народа и морала могат само да крадат ,новите политически проститутки.
2.
До 1
31.01.2022 15:40:51
27
13
С конфискация на чекмеджетата в полза на държавата.
1.
Аз
31.01.2022 15:32:58
7
42
Значи не от намаление на цената на тока, а от държавни компенсации. А как ще компенсирате 6 милиона българи, когато падне мораториума? С дупе?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори