×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Асен Василев иска да вади от пазара „некадърни работодатели“


Асен Василев иска да вади от пазара „некадърни работодатели“
Министърът и вицепремиер изтъкнал, че в България работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарвал по 1000 евро.
28 Януари 2022, Петък, 16:45 ч.

Той направил изявлението по време на заседанието на Тристранния съвет

„От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците“. Това е било казано от министъра на финансите Асен Василев по време на онлайн заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, пише tribune.bg.

По време на спор на повишаването на минималната работна заплата, той изтъкнал, че в България работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарвал по 1000 евро.

Бизнесът има остри възражения срещу вдигнато на минималния доход. Според мотивите им в условия на безконтролно вдигане на цените и непосилни сметки за ток, трудно ще си позволят да плащат повече на работниците.  

Междувременно отговорът на бизнеса заради изказването на Василев не закъсня. Няколко организации написаха отворено писмо до него, с което настояват за извинение.

Ето какво пише в него:

Половината от заетите на минимална заплата са в бюджетната сфера. По неговата логика, най-некадърен работодател е именно държавата, категорични са те Асоциацията на работодателите поиска извинение от финансовия министър Асен Василев, заради коментарите му на тристранката вчера. 

Истински взрив предизвикаха думите на финансист №1, че "от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците. Тук работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарват по 1000 евро“. 

"Като икономист и като финансов министър, г-н Василев би следвало да е наясно, че в България половината от заетите на минимална заплата са в бюджетната сфера. Така по неговата логика, най-некадърен работодател е именно държавата!", пишат в отворено писмо най-големите работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, предава 24chasa.bg.

Те обясняват, че на минимална заплата в частния сектор се назначават хора с ниска или изцяло липсваща квалификация и опит. 

"В малките населени места и в общините с преобладаващо ромско население работодателите поемат социалната функция на държавата като обучават и квалифицират напълно неграмотни и без никаква квалификация хора, и им плащат колкото изкарват. Вместо да получат благодарност, работодателите в такива общини сега ще бъдат обявявани за некадърни. Да, в чужбина такива хора получават повече, но за такава работа и резултати, такова е и заплащането. В чужбина и министрите получават повече", пишат още работодателите. 

Според тях непремереният ръст на минималната работна заплата до 710 лв. за някои икономически дейности и райони на страната води до изравняване на всички възнаграждения на нивото на МРЗ и демотивиране на работещите да се квалифицират и полагат по-производителен труд. 

Проблемът не е в нивото на заплащане само на наетите на минимална заплата, а е структурен проблем, свързан с цялостното ниво на заплащане на труда,  обясняват от бизнесът. Те са категорични, че минималната заплата е резултатна величина и се определя от количеството и качеството на положения труд, а не е социална помощ. В допълнение отбелязваме, че по показател „работещи бедни“ България е в средата на класацията в ЕС. А по показател „популизъм на политиците“, който представлява съотношение на МРЗ към БВП на глава от населението, сме № 1, пишат още работодателските организации. 

"Напомняме на г-н Василев, че „некадърният“ български работодател, за разлика от европейските си колеги, е принуден да плаща непосилни сметки за ел. енергия, заради продължаващото вече години „кадърно“ управление на енергийният сектор в България", пишат гневни те.

"С изключителни усилия намира работници с образование, умения и компетенции на прилично, но недостатъчно високо ниво, заради изключително „ефективното“ управление на образователният сектор с наливане на средства без поставяне на условия за подобряване на качеството на завършващите; принуден е да губи време и ресурс за преодоляване на множество бюрократични спънки, заради „целенасоченото“ изразходване на милиони за електронно управление в държавата с почти нулев резултат и ширеща се корупция (в борбата с която все още няма реални резултати)", отбелязват те в писмото. 

Те са категорични, че през последните две години "няма елементарна сигурност във връзка с ковид-пандемията, заради изключително „компетентното“ въвеждане на безсмислени мерки, което продължава и понастоящем". 

"На този фон, няма как да подминем с мълчание всякакви нападки и обидни квалификации, неотговарящи на обективната действителност. Нека управляващите да не забравят, че българският бизнес се справи с колосалните предизвикателства след началото на прехода, след като десетилетия беше лишен от възможността да придобива предприемачески умения, и сме сигурни, че ще се справи и сега", пишат още те. 

Те настояват Василев да се да се извини на българските работодатели, защото благодарение на техните "усилия и денонощна ангажираност се крепи функционирането на обществените системи".
 


В категории: Бизнес


43
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
43
Коментара по темата
43.
Bbb
29.01.2022 22:43:17
0
2
Кокорко,а защо не обложиш с по- големи данъци големите и добри работодатели клас А които са на голяма печалба, а им лобираш с 10 процента данък.КОКОРКОООО не знаеш къде се намираш...
42.
царят е гол
29.01.2022 21:16:30
0
2
Ако правителството има волята да изкара сивия сектор на светло, калпавите фирми ще отпаднат по естествен начин. Просто в тях все повече никой няма да се хваща да работи, а текучеството на кадри води до ниско качество на предлаганите стоки или услуги. В добрите фирми в България, особено пък в Бургас, винаги са ти трябвали връзки, за да започнеш работа и тези форми никога не се оплакват от липса на работници, както и никога няма да видите тяхна обява за работа по сайтовете. Ако следите обявите в jobs в продължение на 1-2 години, ще видите, че 90% от обявите са на едни и същи фирми .
41.
един да каже истината
29.01.2022 17:27:38
1
5
В средно голяма фирма в Германия, фонд работна заплата е 50% от печалбата, в България макс 2-3%. Много малко работодатели в България могат да се нарекат бизнесмени. Повечето са били на точното място, когато са станали промените 90- те год, и са отмъкнали активите на тогавашните държавни предприятия. Ако сега трябва да стартират от нулата, нямат никакви знания, умения и образование за това. Просто заеха пазарните нисши, защото бяха първи по време.
40.
прав е
29.01.2022 17:17:08
1
5
Спомням си как преди няколко години, когато Валерко докара украинки да бачкат на Слънчака, излезе един хотелиер и с цялото си самодоволство, каза че украинките му работели за половин минимална заплата и това много го радваше. Украинките избягаха още същата година, но какъв кокошкар трябва да си, за да се хвалиш, че някой ти работи на бизнеса срещу никакви пари и да очакваш качество на предлаганата услуга и да се развиваш?

Аман от ревящи "бизнесмени", дето дори една минимална заплата не могат да плащат. Бизнес средата работи така- като не можеш да си конкурентен, пускаш кепенци и запряташ ръкави и се хващаш на работа. Не е необходимо всеки да се прави на работодател, като не му се отдава. Бизнесът има доста лостове- европроекти, субсидии, мерки и пак са в сивия сектор. На пазара трябва да останат само мощни компании, които могат да обезпечават финансово, социално и професионално своите служители.
39.
шмекери
29.01.2022 15:56:24
0
3
За 10 години трудов живот винаги съм получавал мин заплата и винаги е било така, но само на хартия. На първата ми служба - общак на автомивка, получвах 20% над мин заплата и парите задължително в плик. В днешно време пак с договор за мин заплата получавам 120% над минималната и парите вече са по банков път. Кой работи за мин. заплата? Може би сезонни работници, евентуално мигранти, ноо дори да играеш карти на 50 стотинки залог, ще вадиш повече от 700 лв на месец.
38.
Бай Вълчо
29.01.2022 11:28:41
0
6
Вся власть советам! Да се преборим със спекулантите, да направим спаведливо разпределение на добавената стойност! Все с такива лозунги ще изчистят конкуренцията, а накрая ще останат само "правилните" работодатели. Амазон примерно, с кадърния Безос начело, дето работниците му ходят до тоалетна по график и взимат купони за социално слаби.
37.
Смут
29.01.2022 08:41:51
1
8
Докато има картелно споразумение или по-точно вратичката в закона за минималната заплата и останалата част в пликче , няма как да се оправим.
Когато бизнесмен открие формула, която му носи голями печалби с минимални усилия, той не спира да я прилага отново и отново, само че в по-голям мащаб, тъй като жаждата за власт нараства правопропоционално с успеха.
36.
5,5
29.01.2022 08:01:25
3
7
Че има некадърни работодатели има спор няма ,но има и некъдърни министри и депутати начело с харвардските питомци
35.
Абориген Балкански
29.01.2022 07:57:32
0
3
Анализа за периода на този 32/100 годишен преход че всеки народ си заслужава както бизнеса така и държавата и затова близо 3 млн работят постоянно/ периодично зад границата,защото този вроден нихилизъм към социално обществените отношения в страната е пуснал дълбоки корени и периодичните промени са козметични и с нищо не променят отношението на диаспора към държавата
34.
*********
29.01.2022 00:16:31
4
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
33.
Няма бизнесмени
29.01.2022 00:10:02
5
24
За съжаление почти всички работодатели (бизнесмени) изцеждат работника. За това няма да има вече кадърен персонал. От личен опит казвам , че квалифицирания труд не се заплаща добре. В една фирма всички са почти равни по заплащане. Да не говорим за извънредно работно време и неспазване на почивни и отпуски. Така, че господа РАБОТОДАТЕЛИ ако искате да продължите с бизнеса си ще трябва да си намалите печалбата. Знам , че има и честни сред вас за което се извинявам. Но останалите ще си сърбате попарата. Вие също сте виновни за положението, защото сте много алчни.
32.
Роднините свършиха,ред е на колегите
29.01.2022 00:07:30
0
7
Цялото ръководство на "Булгаргаз" e освободено в края на работния ден тази вечер, съобщава БТВ. Това става ясно от неофициално разпространен протокол от заседание на БЕХ днес.
Естествено новите работили в МЕТ Груп и „Насекомото“...
31.
Стефан Бургаски - до 27
28.01.2022 22:23:53
6
14
Пич, аз карам кола за 4000 лв и давам заплата 3000 лв... Така, че... мълчи!!!
30.
Стефан Бургаски
28.01.2022 22:22:01
15
13
Асен Василев е... крайно некомпетентен!!! Асен Василев е паразит! Асен Василев е олицетворение на всичко, което не трябва да съществува в природата!!!
29.
СТ Много ми е ляв Grindr-чото
28.01.2022 22:00:38
2
10
От Grindr ли черпиш идеите си за десни мерки към леви цели?
28.
продавачи на почтеност
28.01.2022 21:51:33
8
14
Онова, което група бездарни продавачи на почтеност и илачи ни продават, ще счупи държавата точно както я счупихме предишните вълни некадърници - онези от началото на 90-те, от 96-97-ма, от 2008-2009.
Асен Василев отрича да е измамник, даже съди за това твърдение Тошко Йорданов, но не отрича сделката с китайска фирма.
Тогава - как така министърът на финансите декларира наличието само на някакви си 74 000 лева?
27.
Аз
28.01.2022 21:49:54
9
20
Нашите работодатели си карат Бмв-тата ,а хората който им бачкат вземат по 700лв.Това е масово,особенно в Бс.
26.
харварде, хапварде тези те сринаха
28.01.2022 21:47:05
10
20
Как е възможно финансов министър с харвардска диплома да се изцепи, че за ниската производителност на труда и ниските заплати са отговорни работодателите, а не пазарът и ръстът на потребление, които в най-голяма степен се определят от монетарната политика на правителството.
25.
Прав е!!!
28.01.2022 21:26:02
4
23
До 2024 Януари минималната трябва да стане 1000 лв.
Да му мислят некадърните работодатели!!! Те просто по естествен път ще изчезнат поради липса на пари за заплати и поради това че ще напъват и малкото си останали работници до максимум. Което ще предизвика отлив на работна ръка. В някои "фирми". Че и на емигранти не могат да разчитат.
24.
До 22
28.01.2022 20:30:00
1
29
Приятел,Бургас го минава и Ямбол по заплати.Бизнес тук няма и няма как доходите да са големи.Добре че е туризмът да закърпим малко
23.
Българина
28.01.2022 20:29:10
15
17
Когато някой министър иска да вади от пазара 'некадърни работодатели', това не е нормално. @КОЙ си ти, Асенчо да определяш работодателите? Остави реалността да определи това!

А колкото до МРЗ - то сума и длъжности в държавната сфера са на нея. Така май излиза, че ти и Киро-Роки сте от най-некадърните!

ПФУ!!!
22.
Бай Иван
28.01.2022 20:09:49
3
18
Нека, Флагман да направят едно журналистическо изследване, на тема:
МИТ или РЕАЛНОСТ са ниските заплати в Бургас?

Данни могат да получат и да публикуват от официалните статистики и от свои източници.

Тогава, ще стане ясно, дали Бс е града на заплата от 700 лв.
21.
Marinero
28.01.2022 19:57:31
10
26
Отървахме се от един популист - Боко, но я вижте Асенчо какъв популист е. Разделяй и владей. Царя на цървулите, защитника на бедните работещи, Робин Худ от Харвард.Той и Кирцата са господарите на йефтиня ток дето ще ви го раздават на калпак. Тези които смятат, че бизнесът е лесна работа и парите сами ти влизат в касата, че държавата не рекетира еднакво и работодатели и работници , да си направят фирми и да си раздават големи заплати, пък може и да им се получи.
20.
Хич не са некадърни
28.01.2022 19:49:47
4
23
нашите работодатели ...
Това да плащаш на минималната заплата , да пропускаш няколко месеца заплатите и да караш "Порше Кайен" се иска кадърност отвсякъде!
19.
Ъ
28.01.2022 19:45:34
11
15
Защо не се сещам на държавна заплата да има хора със 650 лв. (досега)?
Kакви са тези глупости, които ги говорят "работодателите-частници"?Половината от държавния сектор били на минимална, как не ?!
18.
www
28.01.2022 19:43:19
5
25
Ние хубаво ще преборим некадърните работодатели, въпроса е ще останат ли кадърни, които да плащат данъци, заплати и сметки за промишлен ток. Защото всеки първи е убеден, че заслужава по-висока заплата, но напоследък не виждам много желаещи да се занимават с частен бизнес. На държавната хранилка е най-сладко и сигурно, но държавата не произвежда нищо, пък и някак неудобно става всички да са на бюджетна издръжка. Лесно се дава акъл и се преразпределят парите, но трудно се създава продукт и се плащат сметки. Всеки ден чувам за някой, който затваря бизнеса докато дойдат по-добри времена, та не знам докъде ще я докарат управляващите, ако смятат, че високите заплати са само въпрос на желание.
17.
Стела
28.01.2022 19:27:17
2
23
Не работодатели,а експлоататори . Възползват се от безработицата в момента и превръщат хората в роби да работят със заплати актуални през 2011 година.
16.
Пецата
28.01.2022 19:09:27
3
17
В момента елементарно могат да се хванат крадците на труд , просто се гледат фирмите които дават минимални заплати и покупка на нови автомобили на собствениците им за последните две години, демек в най голямата криза и ще изкочат най-върлите престъпници
За съжаление повече мирише на популизъм!
15.
Пъстра лъжа в кошничка
28.01.2022 18:38:40
5
19
Това писмо е пълно с манипулации. Първо: не е вярно, че "половината от заетите на минимална заплата са в бюджетната сфера". Там каквото е на ведомостта, такова е и в портмонето. А всички знаем за заплатките в пликове и данъците и осигуровките на минимална заплата.
После, горките те как трудно си намирали персонал "с образование, умения и компетенции на прилично, но недостатъчно високо ниво". Че чак са се нагърбили завалийките да изземват функциите на държавата да си образоват и обучават сами работниците. Ами като си изгонихте качествения материал - питам аз? И повечето читаво избяга навън заради мизерното заплащане тук?! Сега ми блеете жални тиради как няма кой да ви работи. Не че "мъдрото" държавно управление през всичките тези години не е виновно за това, но и вие имате пръст, и то голям, в тоя хаос и безумие. Хич не ми се дръжте като ощипани моми.
14.
АКБ
28.01.2022 18:13:06
4
13
Ей бай Василе ами за това е държавата, защото всеки който прави бизнес се мъчи да минимизира разхода. Ако обаче определите от 01 април МРЗ 1500 лв ще има временно повишаване на безработицата, защото ще е необходимо малко време на бизнеса да се настрои /фиксирани договори, поръчки и прочие/ и след това ще плаща, като няма избор просто ще се увеличи цената или ще спадне печалбата логично. Хайде сега с ръка на сърцето да си признаем тези които правим бизнес, че можем да плащаме и двойно и тройно повече от това което се плаща в момента, ама като на пазара има хора, които ми го вършат за 800-900 лв, защо да ги давам и там където няма се плаща здраво - актуален пример е строителството в момента. Шпакловчик 4 хилки и реве че са му малко, счетоводител - висше, магистратура, опит над 15 г няма и хиляда.
13.
Denko
28.01.2022 18:06:17
3
13
какви заплати кви глупости в държавата има дифицит на висококвалифицирани нископлатени кадри
12.
Те не са некадърни
28.01.2022 17:53:46
3
28
Бг работодателите са алчни и хитри.Сега с тези мерки 60:40 и 80:20 масово злоупотребяват.Прибират едни пари от държавни помощи,водят хора в затруднено положение на работа,но тези хора пари не вземат.Само едни осигуровки им вървят/ пак е нещо/ ...но лъжата е голяма.А заплатата я прибират шефовете и ходят по Сейшели и т.н.Пък аз до едно казино в Монако не мога да отида :-)))
11.
Ира
28.01.2022 17:49:05
4
34
Работодатели-селски тарикати,които принуждават служителите си да работят без почивен ден,да нямат обедна почивка ,да осигуряват на 4 или 6 часа(работни 8),които не могат да осигурят нормални условия за работа да бъдат извадени от пазара.
10.
ДСБ
28.01.2022 17:34:23
3
16
Най-накрая някой да прозре истината за държавните чиновници!
Лакей и електорат!
9.
Катя
28.01.2022 17:16:00
0
31
Те не са некадърни, а плащат под масата, там е цялата работа. Работила съм сезонна работа и там масово се плаща под масата, водят те на 4 часа, а работиш 10-12 , с 1 или без почивен ден. Това е минало сега работя за нормална фирма и ме осигуряват на това което взимам, всеки си е коректно.
8.
Хахахаха
28.01.2022 17:09:59
4
49
Некадърните работодатели се познаха и изпищяха. Всички можем да видим кои са подписали. Това е като да извикаш на улицата: "Ей, педал!" и да гледаш кой ще се обърне.
7.
възмутен теляк
28.01.2022 17:09:50
0
30
710 бруто = 550.94 нето ( без ставка за прослужено време ).
6.
борко
28.01.2022 17:09:34
8
12
Асен Василев иска да вади от пазара „некадърни работодатели“ . То излиза юе дървашата е най некадърнич работодател.
Сутринта дашха по ТВ-то един юошек с 44г. трудош став да шзема пенсич 375лв. а други шземат и заплата и пенсич. То кой работодател го прави това. Да не разпределчя пораш по равно пенсионното осигурчване.
5.
777
28.01.2022 17:08:09
16
9
Може да си извади от задника един инструмент дето му е отзад.
4.
lep
28.01.2022 17:03:04
3
58
Много добре знаете за какво говори министъра. Говори за тези дето държат работниците си на ниски заплати, а те си купуват яхти и т.н., а пред работниците все трябва да има стегнация. То за това хората бягат, щото репликите: "За твоето място чакат други", стигнахме " Ми няма квалифицирани работници - държавата е виновна".
3.
Питек бизнсмн
28.01.2022 17:00:53
6
45
Асене изчегъртвай псевдо бизнесмените. Нека спрат мъчението върху себе си и най-вече върху нещастниците които от немай-къде са принудени да работят за такива толупи. Ганьо бизнесмена иска да използва само знак + , е няма как да стане. Айде на бунището такива и да ходят да си играят на нещо друго, не на бизнесмени.
2.
1
28.01.2022 16:58:40
2
19
,Няма проблем, ще изземем функциите на дьржавата и ще обучаваме, ще вдигнем икономиката до нивото на Гьрция. Вие си ходете,като спрете да крадете по 10милиарда годишно, тук парите ще стигнат и за ромите и за заплати и за работодателите
1.
чичко паричко
28.01.2022 16:55:18
9
48
Ами кой ако не работодателя е некадърник за да дава 700-800 лева на работниците си? Къде отиват останалите пари които работника е спечелил с честен труд? Или той работника също е некадърен. И защо гърци не идват да чистят дупарите на българските баби но българи чистят дупарите на гръцките баби?
Цени на услуги хранителни и нехранителни продукти са същите както в Западналата Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори