Рецепта за печено с шунка, зеленчуци и кашкавал
Ето какво ви е необходимо
Продукти:
2 чаши картофи, обелени и нарязани на кубчета
2 стръка целина, нарязана
1 голям морков, нарязан
3 чаши вода
3 супени лъжици масло
2 чаши шунка на кубчета
2 супени лъжици чушка, нарязана
2 чаени лъжици лук, нарязан
¼ чаша масло
3 супени лъжици брашно
1 чаша прясно мляко
1/8 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
1 чаша настърган кашкавал
½ чаша галета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете картофите, целината, моркова в голяма тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври на котлона. Намалете на средна към ниска температура и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат. Отцедете. В тиган разтопете 3 супени лъжици от маслото на средна температура. Запържете шунката и чушката, заедно с лука за 5 минути, докато омекнат.
Прехвърлете заедно с картофите и другите зеленчуци в тава за печене. Разтопете останалата ¼ чаша масло в чист тиган. В него разтворете брашното до гладка смес за около 3 минути.
Внимателно разбърквайте и добавете солта и пипера. След като започне да се сгъстява, добавете кашкавала и разбърквайте, докато се разтопи. Залейте шунката и зеленчуците с получения сос. Отгоре поръсете с галетата. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.
В това село къщите вече струват по 1 млн. евро
„Майната му на ЕС“ - историята, която Европа отказва да научи
Истериите и хиперактивността на децата, който водят до екстремни сривове техните родители
Бакшиш ли? Забравете. Професията „доставчик“ умира пред очите ни
Ракът топи Любо Пенев с 1 килограм на ден
Politico: България ще трябва да осигури 1,2 милиарда евро гаранция за заема за Украйна
Бизнесът празнува приемственост и развитие: 120 години Търговско-промишлена палата в Бургас
Преди 39 години: 5,7 по Скалата на Рихтер разтърси България и разруши 15 000 сгради
Как стресът на работа разрушава здравето ни
3 зодии ще забравят проблемите си, удря ги мощен късмет след 12 декември
Учат на първа помощ шестокласници в Бургас
Султан сарма е любимият ми турски десерт, а рецептата е толкова лесна
