Рецепта за печено с шунка, зеленчуци и кашкавал
Ето какво ви е необходимо
Продукти:
2 чаши картофи, обелени и нарязани на кубчета
2 стръка целина, нарязана
1 голям морков, нарязан
3 чаши вода
3 супени лъжици масло
2 чаши шунка на кубчета
2 супени лъжици чушка, нарязана
2 чаени лъжици лук, нарязан
¼ чаша масло
3 супени лъжици брашно
1 чаша прясно мляко
1/8 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
1 чаша настърган кашкавал
½ чаша галета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете картофите, целината, моркова в голяма тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври на котлона. Намалете на средна към ниска температура и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат. Отцедете. В тиган разтопете 3 супени лъжици от маслото на средна температура. Запържете шунката и чушката, заедно с лука за 5 минути, докато омекнат.
Прехвърлете заедно с картофите и другите зеленчуци в тава за печене. Разтопете останалата ¼ чаша масло в чист тиган. В него разтворете брашното до гладка смес за около 3 минути.
Внимателно разбърквайте и добавете солта и пипера. След като започне да се сгъстява, добавете кашкавала и разбърквайте, докато се разтопи. Залейте шунката и зеленчуците с получения сос. Отгоре поръсете с галетата. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.
Еврото достигна шестседмичен връх спрямо долара
Тази рецепта превръща картофите в истинска звезда
Експерти предупреждават за рисковете от филърите за лице
Бургас ще отбележи Никулден с богата спортна програма
Втори ден блокада на "Кулата": Над 8 км опашка от тирове заради фермерските протести в Гърция
Забравете за кюфтетата с кайма, пилешките са много по-крехки, а стават за 30 минути
Трима младежи загинаха при мистериозен инцидент във Франция: кола падна в частен басейн
Икономист предложи запазване на лева за български стоки
Работилници и театър развълнуваха публиката по време на коледния фестивал в Царево
Путин: Европа саботира мира в Украйна
„Европа на нокти: Половината европейци вярват, че война с Русия е реална опасност“
