×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радина Боршош - радост и тъга, сбъднати мечти и загуби на любими хора


24 Януари 2022, Понеделник, 12:40 ч.

Тези неща се редуват в живота на актрисата

Радост и тъга, сбъднати мечти и загуби на любими хора се редуват в живота на Радина Боршош.

Тя открито говори за всички тях. Винаги чистосърдечно, дори по детски емоционално. Младата звезда на Народен театър „Иван Вазов”, която на 31-ви декември празнува 24-тия си рожден ден, е споделяла за сбогуванията си с натежало от мъка сърце и насълзени очи. А после, когато животът й поднесе поредният подарък, за който тя, разбира се, много и с любов се е трудила, Радина разказва с широка усмивка и вдъхновяващо вълнение. Като че емоциите й са изписани на лицето й. Тя ги раздава с присъщата за артистите отдаденост и щедрост.

„Има двама мъже в моя живот, които са особено важни. Те са ме водили, формирали, вдъхновявали и обичали”, сподели Радина Боршош при една от последните си медийни изяви. Първият мъж е дядо й Владимир, за когото е казвала, че й е бил като „втори баща”. Вторият е Стефан Данаилов, чийто клас Радина завършва в НАТФИЗ.

Дядо й Владимир я научил да мечтае, да изразява себе си смело и артистично, да чете, да кара колело, а като пораснала, я научил и да кара кола. Когато била малка, дядо й Владимир й разказвал приказни истории и гледал всичките й изяви, от първите стихчета в детската градина и в училище до първите й изяви на голяма сцена. Той й бил голяма опора и след развода на родителите й Мирослав Боршош, зам.- кмет на София с ресор „култура” и бивш шеф на НДК, и главната редакторка на актуални предавания в Би Ти Ви Искра Владимирова.
„Деде, това не може да бъде раздяла! Защото ти и аз сме обич завинаги... Отвъд всичко”, написа Радина в социалната мрежа на 7 декември, миналата година.

Харизматичната актриса се сбогува с дядо си, малко след като прибави поредния успех в професионалната си биография. В края на ноември се състоя премиерата на „Бурята” по Уилям Шекспир на големия съвременен режисьор Робърт Уилсън, чието идване в България, за да работи по проекта с родни артисти, бе определено като театралното събитие на годината. Радина, която играе Миранда в постановката, споделяше вдъхновено в интервюта щастието и вълнението си, както и многото научни уроци, белязали работата й с режисьор от такава величина. Дни по-късно по кината тръгна филмът „Рая на Данте”, който е поредната сбъдната мечта на Радина. Не само, заради ролята и сценария, а и заради възможността да си партнира с Владо Пенев, който играе Данте, както и с останалите големи имена в лентата, сред които са Иван Набалтанов и Гинка Станчева. „Огромно вълнение и чест бе за мен това пълнокръвно и космическо партниране с Владо Пенев и всички останали големи имена в този филм. Снимахме го с особена вглъбеност и отдаденост”, каза Радина в края на миналата година, малко след като филмът вече бе по кината.

Радост и тъга се редуваха в живота на младата актриса и през 2020г. В края на ноември тя изпрати учителя си проф. Емил Митрополитски, а през февруари-март, в ефира на Нова тв се излъчи сериала „Ягодова луна”, в който Радина играе една от главните роли. „Още един мой учител си отиде... Неочаквано и необратимо. От тези новини, които те прерязват като нож и после отказваш да приемеш, че са истина. Проф. Емил Митрополитски е поел към небесата днес. Най-доброто сърце, което познавах и най-отдаденият преподавател. В ушите ми звучи гласът му... винаги силен, напевен, все едно всеки момент ще ни запее една от неговите арии в Музикалния театър. Така обичаше сцената, обичаше и нас и се раздаваше докрай. Имахме си шега с него, щом вляза в час, той винаги ме посрещаше с усмивка и думите: „Ооо, другарката Боршош!”, и аз отговарях: „Другарката Боршош се явява по служба!”. Това е последната ни снимка заедно - на дипломирането на нашия клас в НАТФИЗ, само преди 4-5 месеца! Ех, професоре, накъде се разбързахте така? Ще ми липсвате ужасно... Светла памет за Вас, Учителю!”, написа Радина в социалната мрежа към кадър с професора.

Тогава младата актриса вече бе позната на зрителите като Рая в сериала „Ягодова луна” по Нова тв и като Деспина от поредицата „Ние, нашите и вашите” (2017 г.) пак на Нова тв. Виждали са я и в „Недадените” по БНТ. От сцената на Народен театър „Иван Вазов” пък Радина вече бе известна с ролите си в постановките в „Лисичета”, „Три високи жени”, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва”, „Идеалният мъж”.

Съкрушителен удар нанесе на Радина загубата на Стефан Данаилов, който си отиде от този свят на 27 ноември 2019 г. „Изгубих учителя си, баща си, семейството си. Ние имахме много особена връзка. За всичко винаги първо се обаждах на мама, след това – на него. Знаеше всичко за мен и за живота ми”, споделяла е актрисата, която изиграва първата си роля в пълнометражен филм – „Маймуна”, на 16-годишна възраст. След загубата на Ламо, чийто клас завършва в НАТФИЗ, Радина се заравя в работа - репетиции, снимки. „Тази професия е и спасение. И това научих благодарение на него”, казва актрисата.

Радина, която още в първи курс имаше роля в спектакъла „Мери Попинз”, а после и в сериала „Ние, нашите и вашите”, дълго време не можеше да се съвземе след смъртта на Стефан Данаилов. Младата актриса, както и всички негови ученици, помнят ценните съвети на Мастера и винаги се водят от тях. Стефан Данаилов винаги казвал, спомняла си е Радина, че актьорската професия е дълго състезание – маратон, а не спринт. Понякога може да си на предна позиция, понякога ще си по-назад, но в крайна сметка дистанцията е дълга и е важно да работиш непрекъснато, за да продължиш. Стефан Данаилов им казвал, че за да издържиш докрай този маратон, е нужно да разпределиш силите си, да щадиш себе си в определени ситуации и да не се отказваш. „Той е непрежалим и незабравим”, споделяла е Радина. Тя научила от Ламбо, че актьорът всяка вечер трябва да се бори за вниманието на публиката и да е наясно, че тази борба е до края: „Урок, който смятам да запомня завинаги! Всичко, което съм направила до този момент, е благодарение на него”.

От своя опит пък Радина вече се убедила, че най-важното в актьорската професия е да имаш характер. Трябва да си войник, да преодолееш самотата, казвала е младата актриса, защото в тази работа има много от нея и е трудно, когато си емоционален и уязвим, каквито са повечето хора на изкуството. Трябва да се справиш и със суетата. „Щом Мастeра, най-несуетният човек, когото познавам, който обаче никога не е могъл да ходи нормално из улиците без тълпи от почитатели около себе си, щом той е успял да се съхрани, значи е възможно”, споделя Радина.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Дано не е гербаджийка
24.01.2022 13:37:20
0
2
Хубава е! Дано е по-умна от баща си и да се разграничи от Герб. Баща и такива бели направи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори