×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ имат голям проблем - скучни са


ГЕРБ имат голям проблем - скучни са
ГЕРБ се превръщат в същото това БСП, което се пенеше срещу тях в продължение на години - безидейна партия без ясен поглед за бъдещето и без представа какво може да предложи на избирателите освен "Не сме ПП"
23 Януари 2022, Неделя, 20:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Абсолютен факт е, че властта изхабява и едно цяло десетилетие прекарано като управляващи няма как да не окаже своето влияние върху партията на Бойко Борисов

ГЕРБ имат един все по-голям и все по-ясен проблем, който ще им тежи повече от който и да е скандал. Те са безидейни и скучни. А театралното им напускане на пленарната зала по време на речта на президента Радев е ясно доказателство за това.

Абсолютен факт е, че властта изхабява и едно цяло десетилетие прекарано като управляващи няма как да не окаже своето влияние върху партията на Бойко Борисов.

Но ако оттам имат въобще някакво желание отново да се доближат до властта, те трябва категорично да променят начина, по който действат и комуникират политиките и позициите си.

Проблемът не е в единичният акт на несъгласие с речта на президента. В нея той за пореден път пусна своите стрели към бившите управляващи, карайки ги да възроптаят и да зашумят.

Решението им обаче шумно да напуснат залата и след това да се обясняват пред журналистите е... откровено безполезно. С него те не изненадаха никого, не казаха нищо ново и най-вече - предизвикаха единствено и само повърхностен, сеирджийски интерес.

По-лошото в случая е, че такъв е ефектът като цяло на действията на ГЕРБ. Тяхната опозиционна дейност е по навик, предвидима и разчитаща преди всичко на действията на управляващите, които в първия възможен момент да бъдат заклеймени като погрешни и некадърни, без оглед на това какво всъщност се предлага или се прави.

С други думи - ГЕРБ действат на автопилот и при тях не личи да има каквато и да е ясна, осмислена и рационална стратегия за действие, още по-малко за комуникация.

Най-изненадващият до момента акт на бившите управляващи беше да предложат мораториума върху цените на тока, който беше първо приет, а след това отхвърлен и приет наново от останалите парламентарни групи. Самият акт пък по-късно беше разкритикуван като "глупаво решение" от собствения им депутат Делян Добрев.

Парламентарната тежест на ГЕРБ е по-малка от всякога досега, изказванията им са скучни, критиките към властта - предвидими и безинтересни. А без основното им оръжие - личното присъствие на самия Борисов на преден план, формацията изглежда безлично. 

Хора като Десислава Атанасова, Даниел Митов, Тома Биков и Томислав Дончев просто не притежават достатъчно лична харизма, за да компенсират тази липса на лидера си в предните линии. 

Макар в началото на това Народно събрание от формацията да обещаха да са конструктивна опозиция, до момента действията им имат предимно подривен характер, а в най-добрия случай се доближават по-скоро до мрънкане какво не било правилно да се прави, вместо да се предлагат алтернативи и реални решения.

Ако една партия има претенцията да представлява истинска опозиция и алтернатива за гражданите, тя трябва да предлага именно това - алтернативи. Да защитава позиции, да предлага политики, да мисли решения и нито едно от тези неща да не зависи от това, което управляващите предлагат сами.

Всичко това предполага проактивна политика, а до момента от ГЕРБ са по-скоро реактивни - чакат нещо да се случи, за да охулят властта и да кажат колко лошо се справя тя, една своеобразна стратегия на "обвиняваме за всичко ПП, пък ако се хванат хората - супер". И тя личи както в официалната, така и в неофициалната комуникация на партията. 

Въпросът е доколко подобна стратегия е успешна? Да, "Продължаваме промяната" не започва по блестящ начин, а в страната върлуват няколко кризи едновременно, което отваря широко поле за критики. Достатъчно ли ще е обаче това... спорно е.

Защото тази стратегия, в която се залага само на критики и хули, вече сме я виждали в действие. Години наред я прилагаше БСП срещу ГЕРБ, а при Корнелия Нинова тя стана единственото оръжие на социалистите.

Избори след избори червените залагаха на идеята "Надяваме се, че мразите ГЕРБ повече, отколкото мразите нас" и се видя колко сработи това.

Сега очевидно ни предстои да видим как ГЕРБ се превръщат в същото това БСП, което се пенеше срещу тях в продължение на години - безидейна партия без ясен поглед за бъдещето и без представа какво може да предложи на избирателите освен "Не сме ПП".

Още през 2013 г., когато формацията на Борисов за пръв път изпадна в състояние на опозиция, много анализатори казаха, че ГЕРБ не са партия, която може да функционира, без да е на власт. Тогава те блокираха заседания, играейки си с кворума, протестираха на дребно и се стараеха всячески да пречат на работата на парламента.

Сега имат много по-малък капацитет за подобно, почти хулиганско поведение и сходни номера трудно ще минат.

Ако искат да оцелеят като партия, хората на Борисов трябва да стигнат сами до извода, че в собствените им редици, в собствения им начин на осмисляне на политиката трябва да има промяна.

Иначе са обречени да последват съдбата на БСП от последната година - да изпадат все по-назад, а друг, по-свеж субект да се качи на тяхното място.

Източник: Webcafe.bg, автор Александър Петров


В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
42
Коментара по темата
42.
до номер 41 подлогата
24.01.2022 14:54:29
17
6
Абе ей тролче на Прокопи,бастун мазен...това правителство е на власт има няма над 10 месеца бе молоумен безграмотнико!
От май 2021 ГЕРБ здаде властта на Радевата хунта, начело на 2 правителства бе ген.Янев, настоящ Военен Министър, Рашков също е от 10 месеца, Кокорко и Кирето имаха само 3-4 месеца почивка, докато с Копринката подреждаха "новия ред" и ПППП....
Така че оправданията са безпредметни!
Вчера Йотова формулира горното, нямат нито 100дни, нито 100 шанса за да влязат в час и да започнат да работят, а не само роднини и приятели да уреждат!!!
Шушумига долна и крадлива си ти и цялата ти ДС фамилия ненаяла се с парите на България!
41.
до номер 13 гербер
24.01.2022 13:56:27
7
19
Абе ей герберунгел,бастун мазен...това правителство е на власт има няма 35 работни дни.Цялата власт и парите от краденото са още при вас герберастите,правителството му било виновно...цените на тока и на всико е заради вас шушумиги крадливи.
40.
крадци герб
24.01.2022 13:48:30
6
8
Партия герб задминаха всички и станаха еталон за кражби,кражби навсякъде и във всичко от където може.Време е вече за затвора,гешев рано или късно ще падне и тогава няма кой да ви покрива.Буци тулупа и порно актьор който снимаше порно клипчета у тях и ги коментираше с охраната си,вече ще трябва да мести студиото в килията.
39.
ГЕРБ е №1
24.01.2022 12:46:56
9
5
А междувременно – магистралите стоят непочистени.
Не само, че не могат да боядисат, не могат да почистят това което ние построихме!
38.
Ооох Подмяна, ооох кеф на бучки
24.01.2022 12:13:47
1
7
- Ало, Топлофикация ли е?
- Не, Енергото. - Аааа, и на вас да ви го... тогава.
37.
Падмяната си заминава
24.01.2022 11:52:40
6
8
Едва 7.2% оценяват "отлично" правителството и се гордеят, че са гласували за тях.
Много мина, мъничко остана!
36.
ddddd
24.01.2022 11:09:47
5
5
Ще станат по интересни като влязат в панделата там ще има сеир и ще забавляват пандизчиите
35.
Новите дрехи на цар Мунчо
24.01.2022 10:09:22
10
8
Неразумните глупчовци на хранилката на Кутев повтарят мантрите на Радев!
Нашите крадци, може и да крадат повече, ама са наши и към нас текат реки!
На Подмяната и лошото и е хубаво!
Митниците работят за Подмяната и в името на човека, знае се и името на Човека!
Момченцата и момиченцата, дращещи в защита на ПППП и Радев, да са живи и здрави, а най-вече родителите им, които ги хранят!
Онлайн обучението Ви дава възможност да заработите към дневните, отпускани от мама и тате!
Добре е да ползвате поне спел чек, че много неграмотни сте тролчетата на Подмяната.
34.
оффф...
24.01.2022 08:49:06
6
1
до 19:

Ти Галя ли си или Ники :)
33.
Баш
24.01.2022 07:57:04
8
14
Проблемът на една клиентелистка партия
32.
Само това да беше
24.01.2022 07:40:21
10
25
Герб имат много повече и по-големи проблеми от това да са само скучни
31.
Burgas
24.01.2022 07:27:14
9
23
Крадливи са!
Това им е по-големия проблем.
;)
30.
SK
24.01.2022 06:37:34
6
5
BOJEEE , PRIBERI SI VERESIITE .
N 13 , N 19 , N 27 .
NAI VEROIATNO E EDIN INDIVID , STRADACHT
OT MNOJESTVENNO RAZSTROISTVO .
29.
SK
24.01.2022 06:23:37
4
11
NEMOGA DA POVIARVAM , FLAGMAN LI CHETA ?
TI DA VIDISH .
28.
Не съм от ГЕРБ, ама и от БСП не съм
24.01.2022 06:14:48
10
19
Тук пак се е развихрил самотния герберастки трол ... кризи, некадърни и т.н. .. а бе спри се бе не разбрали, бибитковата пасмина залязва както всеки ден го прави слънцето. Много ви се иска на власт нали, аххх къде са пачките за магистрали, чекмеджета и други далавери .. за разлика от племенния ти вожд, народа не е прост, както се опитваше да го изкара тоя плужек.
27.
*********
24.01.2022 06:14:39
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
26.
Захарен памук
24.01.2022 02:42:34
13
16
С новите , обаче, голяма веселба пада. Оркестъра свири, клоунадата върви, зрителите муат пуканки. Ами, като свършат?
25.
Лигата на почИтените
24.01.2022 01:23:18
3
20
Цялата престъпна паплач финансира метежа за да спасят панделата!
От ДС кликата им обещаха в замяна индулгенция за престъпленията, връщане на конфискуваното им имущество и участие в разпределението на грандовете от ЕС!
24.
Това ние много добре го знаем
24.01.2022 00:17:32
17
34
Герб без достъп до мангизите са едно голямо нищо
23.
До Флагман
24.01.2022 00:15:30
13
27
Май от ГЕРБ спряха да “хвърлят”…
22.
омагьосан кръг
23.01.2022 23:28:52
7
20
Радев ще назначи ново служебно правителство - първото за
2022 година. Само от хора, които никога не са живели в чужбина и не
знаят какво е това Harvard, не са от семейство Лорер, консумират
глутенови торти, не са любими сладкишчета на “просто Киро” и не са
калинки-малинки.

Като се върнат от морета и океани “сите Българе заедно”, омаломощени и
отвратени от “последните 12 ужасни години”, без да броим последната 1
добра година, ще се подредят пред машините, ако Корнелия не е успяла да
издейства малко хартиени бюлетини, и ще осигурят изборна победа на
поредното ново политическо ГМО.

На Николай Копринков (дясната ръка на президента Радев) може и да му е
много трудно да успее с новия проект “няма ляво-няма дясно”, но някак ще
се справи да събере пѐкани експерти, няма да му е за първи път.

В България нищо не се е променило, г-н президент.
21.
Харвард ни убива!
23.01.2022 23:25:09
10
21
Радев и Йотова ще наблюдават през “Ларгото” какво се случва
отсреща до 13 март.
Ако не им харесва, ще излезнат на площада с вдигнати
юмруци и ще изкрещят:
“Измамници, вън!”
20.
Гроб
23.01.2022 23:15:39
17
14
Милионерчета
19.
Ха,ха,ха - Много полюции
23.01.2022 22:57:28
30
30
Радевите тролчата напълниха кюлотите от тази смрадлива, соросоидна препечатка!
За ГЕРБ е удобно да са в опозиция по няколко причини:
1. Да се получи естествено самопочистване от меркантилните и корумпираните, които вече се прилипиха към ПППП и Радев.
2. След 10 месеца управление на хунтата и приятели, най-добре се вижда,че Промяната на Радев е катастрофална за България и Благословена за престъпниците и олигархията!
3. Радевата зима е уникална с феноменалния грабеж и шуро-баджанащина, по-зла от предната тройна на Станишев известна като Батко,Братко,защото сега се граби фамилно.
4. На всички е ясно, че в момента тече огромен грабеж и тотална разруха на България,
5. Явно пак трябва да копаем дъното, както при Виденовата зима, за да изтрезнеем от пиянството на жълтите павета!
6. Днес дори Вицето на Радев, която е в БСП от много години, предупреди за тоталната криза в страната, след управлението на Радев,Херо и проксита!
Така че не се радвайте на Пировата победа на мафията, слагайте розовите прашки и потегляйте на марш в защита на Подмяната!
Бойко ще изчака да се наиграете и ще се върне като Спасител!
Трябва да сте тотално заслепени от омраза, за да не направите елементарно сравнение с живота преди година и сега, а лошото престои!
Пийте си хапчетата, може и да се надрусате, но махмурлука ще е жесток!
18.
Българина
23.01.2022 22:45:15
4
40
Така и не разбрах де са кюлчетата и еврата в чехмеджето на чичко Бойко. Както и къде са 10-те милиарда крадени годишно?..
17.
XX
23.01.2022 22:20:35
27
28
Герб са слуги. Слугите винаги са скучни.
16.
Ставри Байчев
23.01.2022 21:48:29
24
37
ГЕРБ имат голям проблем - още са на свобода.
15.
До 13
23.01.2022 21:40:49
20
23
Намери си истинска работа, олигофрен мързелив!!!
Вече не си интересен на никой!!
14.
Rando
23.01.2022 21:22:12
13
25
Така е България трябва да има интересни хора в парламента

До сега вече имахме Поп изпълнител,наркоман рапър,ехидняр измамник и т.н. и супер много дръпнахме напред от тогава

Време е за Джендър шут или някой клоун комик,тогава вече ставаме отново първа сила в света
13.
ГЕРБЕР
23.01.2022 21:21:10
33
40
Флагман има голям проблем - продажни са. Защо манипулирате даже броячите на лайковете бе мисири?
Относно ПП ще Ви светне лампичката кои са, но вече държавата ще е потънала в дългове, фалити и глад.
Спите ли бе хора? Кога при Борисов е имало такъв батак откъдето и да погледнеш? Не виждате ли как Ви лъжат в очите изпечени мошенници фалирали държавата няколко пъти? Всички подсъдими, уволнени и крадливи некадърници обединени срещу Борисов и Гешев. Те ли са промяната? Промяна Да! Но на зле! За няколко месеца само каква разлика в живота! Нали Борисов крадеше? ППне крадът , не строят, не увеличават, не подпомагат... юджет даже нямат...милиарди заеми теглят...И ПАРИТЕ ГИ НЯМА!? ЩО ТАКА !? Ония 19-12 вдига пушилка за отклоняване на вниманието, докато парите потъват.
И още нещо: тези дето се представят за промяна са добре забравено старо. Много по-старо от ГЕРБ и много вредно за живота и здравето Ви. Избраха ги машини от Мадуро. Събуди се народе.
12.
1234
23.01.2022 21:07:19
21
19
Флегмани ковидиоти днес има много интересни събития в Брюксел сърцето на ЕС както го наричат а вие ни занимавате с тиквата
11.
А бе
23.01.2022 21:03:41
22
32
Те ще стават още по скучни.
Колкото парите намаляват, толкова по скучни ще стават.
10.
*********
23.01.2022 20:55:25
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Работа,работа,работа.
23.01.2022 20:55:09
24
48
Е, постараха се хората, не може да се отрече.Севдето помакинята с къща за 1 млн. лв. Владко не знае кой му плаща наема, за винету няма смисъл да говорим, цв.цв. и частен асансьор към имотите му. А държавата на първо място във всякакви негативни класации в Европа, въпреки ,че получава пари от ЕС. После няма да се сърдите,че ви наричат лош матрял. Вие сте си такива след като гласувате за тях.
8.
momata
23.01.2022 20:47:29
14
41
Флагман взе да обръща фурнаджийската лопата
7.
Милена
23.01.2022 20:42:33
25
40
Основният им проблем бяха хората .Абсолютно самозабравяне имаше и мачкане.Не е нормално в държавната администрация да има директори по 15 г_20 г.Ето такива си помислиха, че са велики и мачкаха надолу.Еми това свърши.Ако имаше някаква мандатност щеше да е по-нормално. КАКТО и да е.Свършиха безвъзвратно.
6.
мислещ
23.01.2022 20:41:21
29
55
ГЕРБ имат голям проблем - крадливи са!
5.
Др Иванов
23.01.2022 20:37:52
29
44
МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА......СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР
4.
Ало,Ваньо..
23.01.2022 20:25:36
27
62
Тая гнусна партийка с доказани капацитети като ПКП , Лъчо мозъка, Цеко 5-те апартамента, Дани ръбъла и да не забравяме асфалт паша отдавна е на автопилот.Следва разпадане и много се надявам затвор за всички корумпета.
3.
Ох
23.01.2022 20:24:15
26
42
Освен това са и тъпи!
2.
Каква
23.01.2022 20:18:51
17
42
Невероятна драма ей тва е обръщане на палачинката .Браво бързо се ориентирате :D
1.
Дернев
23.01.2022 20:17:39
22
32
И ГЕРБ и БСП имат един проблем - лидерите им. Не се ли махнат, махат се партиите от сцената.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение
Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15%
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори