×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Гришо отпадна безславно от "Ролан Гарос" след рекордни грешки
  • Протести в Италия срещу сексуалното насилие в католическата църква
  • Изгубени бижута на стойност 30 хил. долара върнаха на собственика служители на Летище София
  • СЗО не препоръчва ваксина срещу човешка вариола заради маймунската шарка
  • От неделя започва разселването на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг, поне 22 хил.искат да останат в България
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

СЗО с нов доклад, идва ли краят на зеления сертификат?


СЗО с нов доклад, идва ли краят на зеления сертификат?
От Световната здравна организация публикуваха редица съвети към държавите, които касаят пътуванията между държави, вижте ги
20 Януари 2022, Четвъртък, 15:07 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Държавите трябва да премахнат или модифицират и мерките, като тестване и/или карантина и документ за ваксинация при международни пътувания

Световната здравна организация излезе с нови временни препоръки към държавите по света относно коронавируса и омикрон варианта му. От там публикуваха  нов списък с няколко важни действия, които трябва да се предприемат, като сред тях има някои интересни акценти. След докалада, който бе публикуван вчера, има загатващи за отмяната на зеления сертификат данни, които на този етап касаят само международните пътувания, но припомняме, че този "документ" бе въведен по отношение именно на тях в самото начало и трябваше да се използва само за преминаване на граница. Чак впоследствие, по-скоро по политичекси причини, той бе изменен да важи за заведения и търогвски обекти, а преди 2 дни официално Великобритания се превърна в първата държава на Стария континент, която премахна всички досегашни ограничения заради коронавируса.

Вижте целите на СЗО:

Трябва да се продължат да се използват базирани на доказателства мерки за публично здраве и социални такива, както и терапевтични, диагностични, но и ваксини против ковид. Държавите се съветват постоянно да нагласят стратегиите си за отговор към вирусните варианти и да следят епидемичната ситуация, като преценят капацитета на здравните си системи. Когато се касае за изолация и карантина на голям брой хора или контактни лица и когато се прецени, че това може да повлияе негативно на определени критични отрасли (например здравеопазване), държавите могат да модифицират подхода си, намаляйки периода на карантина и добавяйки тестване в картината, с което да се намали риска.

Трябва да се поеме базиран на риска подход, когато се касае за масови мероприятия. 

Нужно е да се постигне целта на СЗО за достигане на поне 70% покритие на ваксините във всички държави до началото на юли 2022 г., а самите ваксини да се интегрират като рутина в здравните системи. Държавите трябва да споделят ваксините си една с друга, за да се повиши покритието и равенството, както и да се предприеме поетапен подход за ваксинация с приоритет тези, които са най-застрашени. Нужно е да има доказателства за ефективност, когато се касае за бустерните дози. Приоритетите за ваксиниране трябва да продължат да бъдат високорисковите групи в това число: здравни работници, възрастни хора, хора с придружаващи заболявания, хора със слаба имунна система, хора, които нямат достатъчно достъп до здравни услуги, мигранти, бежанци, моряци и самолетни екипажи. 

Трябва да се повиши наблюдателността, когато се касае за SARS-CoV-2 и неговите варианти. Данните да се изпращат на СЗО, за да може да се следи еволюцията на пандемията и съответно начините за нейния контрол. Държавите трябва да подсилят системите си за това да събират и споделят данни за товара върху здравните им системи, като например: Брой хоспитализации и процентно съотношение, брой на хората с тежка симптоматика, както и завишена смъртност. Те трябва да подсилят механизмите си, с които да преценят ефективността на ваксините срещу притеснителните варианти на вируса.

Държавите трябва да се подсигурят, че ще имат достатъчно капацитет за хората в критично състояние, както и долекуване на COVID. Нужно е да се поддържат жизненоважните здравни услуги и трябва да се планира възстановяването на всички здравни услуги на всички нива с достатъчно финансиране, запаси и човешки ресурси. Те трябва да улеснят достъпа до здравеопазване за всички свои жители, като подсилят здравната и социална система да се справя с ефектите на пандемията, особено когато става дума за деца.

Трябва да се премахнат или отхлабят всички мерки, свързани с международните пътувания и забрани, тъй като те нямт никакъв ефект и продътлжават да допринасят само за социален и икономически стрес. Те бяха пълен провал още след засичането на омикрон по отношение на това да ограничат разпространението на вируса и това демонстрира тяхната неефективност през врремето. Такива мерки (включително маски, тестване, изолация/карантина и ваксинация) трябва да се базират на изследвания над риска, за да се избегне натрупване на финансово натоварване за пътуващите международно.

НЕ трябва да се изисква „доказателство за ваксинация“, когато се касае за международни пътувания, като единствен начин, позволяващ такива, тъй като има неравно разпределение на ваксините по света. Държавите трябва да премахнат или модифицират тези мерки, като тестване и/или карантина при пътуване.

Трябва да се признаят ВСИЧКИ ваксини, които са получили Лиценз за извънредно използвне от СЗО, както и всички комбинации на ваксини, включително в контекста на международните пътувания. Държавите се съветват да продължат да изследват и анализират оптималните стратегии за ваксинация за намаляване на инфекциите и смъртността.

Трябва да се продължи борбата с мисинформацията, заплашваща работниците на първа линия и да се подобри обществената нагласа за приемане на ваксините срещу COVID, където е възможно.
 


В категории: Политика


20
Коментара по темата
20.
после пак локдауни
21.01.2022 01:16:07
4
6
значи заразиха с ваксини хиляди помияри и сега ще отворят всичко за да пламне и заразяр всичко.
19.
Хахахах
20.01.2022 19:31:11
4
18
Боцнатите се чудят и маят, как да се оправдаят сами пред себе си, че са стадо роби и мразят нормалните хора, които не се набоцкаха!
СЗО е за отмяна на сертификатите, а интерпретациите в превода с очевидни!
18.
Колю крадеца
20.01.2022 18:35:06
4
11
Туй дет го казва номер 16 е вярно.Аз откак са ваксинирах ма е страх да припаря на паркинг.Само като са доближа и алармите на колите ши са пръснат.
17.
До 16
20.01.2022 17:46:20
4
9
Засичат се дори с обикновен Bluetooth scaner от плея на гугъла
Инсталирай си за един ден, пусни го и върви да се разходиш сред повече хора...
16.
Слушайте профани
20.01.2022 17:30:21
19
11
Сега всички тарикати който имаха фалшиви сертификати ще се се наложи си сложат истински такива ваксините имат маркери и светят с спецялни машинки който ще има на летищата и всички контролни органи ще имат такива да не сив помислихте че ще изиграете системата предстой нов сетовен ред
15.
Мися
20.01.2022 17:22:57
3
24
Какво ще правим, ако премахнат зеления фалшификат и падне далаверата с ваксини, тестове и маски ???
Къде са бабушкера, математика и една гора професори и лекари, които при най-малката информация за опасния вирус цъфнаха веднага във всички медии и почваха да обясняват как всичко трябва да се затвори, ваксинира и т.н.
14.
Hahа
20.01.2022 16:40:28
5
24
Идва края за зеления сертификат и началото на 3та световна война !
13.
До Паткан
20.01.2022 16:36:45
1
18
Не са приключили, само част от плана е! И е изпълнена ТАЗИ част!
12.
паткан
20.01.2022 16:27:43
0
26
О, не трябва да е края още.
Доста хора и медии трябва да влязат по затворите, и някои корпорации да изплтатят милиарди на пострадалите.
Иска им се да приключи бързо , а ? :)
11.
10
20.01.2022 16:24:56
2
14
Колко безбожна клюкарска мастия трябва да си за да влизаш в сайт наречен скандал.ком
10.
20.01.2022 16:21:53
1
11
Превеждайте си както си искате, потърсете и на английски щот' нашенски медии...
https://1scandal.com/etats-unis-la-cour-supreme-annule-la-vaccination-universelle/
9.
до 7
20.01.2022 16:08:39
5
11
Ще ти се, но съм добре платен и тук. До Англия мога да се разходя да си купя нещо.
8.
№6
20.01.2022 15:49:34
42
6
Смях в залата. Частен работодател има пълното право да определя кой да работи в бизнеса му, още повече предвид това че работниците са риск за здравето на клиента. Това че не ти пука и си склонен да наемаш заразни помяри е твое решение.

Духай.
7.
5 смехурко
20.01.2022 15:47:07
7
17
Ти и за баничарница не ставаш, марш да береш ягоди за англичанина
6.
До 2
20.01.2022 15:46:39
4
46
Ти си предозиран с ваксини. Нищо не си уволнил, обикновен драскач си. Едно уволнение за липса на ваксина води до хубаво обезщетение после.
Аз имам 14 служителя и изобщо не ме интересува дали са ваксинирани, а да работят. Като поприказвах с тях за ваксинация, само двама са такива. Хич не ми пука какво плещят за ваксини, интересува ме предприятието да работи.
5.
хахаха
20.01.2022 15:44:52
5
19
И колко бяхте там? 6 човека с майка ти и баща ти ли? То пък някой заритал да работи в баничарница.
4.
до 3
20.01.2022 15:44:22
0
10
Тези конспиратори искаха това изменение. Нали помниш как мрънкаха.
3.
аре пак
20.01.2022 15:37:28
2
38
"Чак впоследствие, по-скоро по политичекси причини, той бе изменен да важи за заведения и търогвски обекти". Конспираторите пак познаха че няма нищо медицинско в тези сертификати.
2.
Да живее зеления сертификат
20.01.2022 15:33:29
64
10
За 2 години уволних 80% от работната си ръка защото копираха сертификатите си и не се ваксинираха. Сега нека се гърчат на борсата или в болниците не ме интересува.

Сертификатът сам по себе си не е проблем. Неспазването на правила Е.
1.
;)))))))
20.01.2022 15:32:33
6
48
"самите ваксини да се интегрират като рутина в здравните системи" когато казваме същото преди две години, бяхме "конспиратори"
Дръжте сега доживотни клиенти на фарМАФИЯ-та! Освен "ваксини" ще имате и "скъпо струвало лекарство"
Връщате се към природата, здравето ви е там!
Почти 20 г не стъпвам в лекарски кабинет и о чудо- в цветущо здраве съм! Медицината са ми билки основно за поддръжка на имунна система и "чаркове" и превенция, билки за чайчета, нищо повече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още 4000 горски проверки за 3 дни – ето какво се случи Още 4000 горски проверки за 3 дни – ето какво се случи Съставени са общо 44 акта и 26 констативни протокола Начинът, по който се разхождате като двойка, говори много за отношенията ви Начинът, по който се разхождате като двойка, говори много за отношенията ви В крак ли сте с връзката си? 1095 години минаха от кончината на Симеон Велики, вижте с чия друга смърт се свързва датата 27 май 1095 години минаха от кончината на Симеон Велики, вижте с чия друга смърт се свързва датата 27 май През 1925 г. е извършена последната публична екзекуция е Европа... в София, а обесените са терористи Никога не правете тези 7 неща късно вечер Никога не правете тези 7 неща късно вечер Не пушете преди сън  Най-големите дяволи сред жените според зодията Най-големите дяволи сред жените според зодията Ето кои са те  Виктор Орбан е единственият човек, способен да спаси Европа от собствената ѝ глупост Виктор Орбан е единственият човек, способен да спаси Европа от собствената ѝ глупост През 2015 г. Меркел унищожи същината на Германия и Европа, приемайки над 1 млн. бежанци от Близкия Изток и Централна Азия – оттогава насам Орбан е в светлината на прожекторите като лидер Рецепта за мусака от зелен боб Рецепта за мусака от зелен боб Това е нова версия на популярното ястие Илиян от Черноморец е само на 4 години, но знае тежката цена на живота. Помогнете му да пребори тумора! Илиян от Черноморец е само на 4 години, но знае тежката цена на живота. Помогнете му да пребори тумора! Организират благотворителен футболен турнир в морския град, кметът на Созопол Тихомир Янакиев призова цялата община да се обедини, за да може детето да се прибере живо и здраво у дома Има ли връзка с Алекс от Ергенът? Вижте отговора на Илиян Найденов Има ли връзка с Алекс от Ергенът? Вижте отговора на Илиян Найденов Бившият на Джулиана Гани обясни цялата ситуация   Украинците идвали с много нови коли - МВР ще ги пази от джамбази Украинците идвали с много нови коли - МВР ще ги пази от джамбази След първоначален бум от кражби към момента нямало голям брой престъпления спрямо бежанците
Чужденците плащат много повече за бензин в Унгария от местните Чужденците плащат много повече за бензин в Унгария от местните Разликата в цените е 40% според местни медии Не е абитуриентка, а класна! Учителка е хитът на баловете тази година Не е абитуриентка, а класна! Учителка е хитът на баловете тази година С невероятните си тоалет, фигура, прическа, грим педагожката по нищо не се различаваше от възпитаниците си Руски олигарси предлагат Западът да ги извади от черния списък в замяна на помощ за Украйна Руски олигарси предлагат Западът да ги извади от черния списък в замяна на помощ за Украйна Според един от източниците на АП в интерес на Запада е руските олигарси да се дистанцират от руския президент Владимир Путин, докато финансират Украйна Откъде и как оръжията пристигат в Украйна Откъде и как оръжията пристигат в Украйна НАТО използва полския и румънския коридори за доставката на оръжия за Зеленски, твърди руски сайт   Брюксел: Държавните разходи в България излизат от контрол Брюксел: Държавните разходи в България излизат от контрол Европейската комисия счита, че публичните финанси се ръководят без достатъчно добра информация Колона с руски танкове и реактивни системи "Град" се движи от Крим към Запорожието Колона с руски танкове и реактивни системи "Град" се движи от Крим към Запорожието Земеделците в Мелитопол принудени да продават зърно на безценица, 20 зърновоза тръгнаха към полуострова Северодонецк става на пепел, над 1500 убити? Северодонецк става на пепел, над 1500 убити? Около 90 процента от сградите са повредени и се нуждаят от основен ремонт, съобщи кметът Олександър Стрюк На 67-годишна възраст почина актьорът Рей Лиота На 67-годишна възраст почина актьорът Рей Лиота Звездата е издъхнала в съня си „Шарли ебдо“ с украински брой - публикува творби на украински карикатуристи „Шарли ебдо“ с украински брой - публикува творби на украински карикатуристи Приходите от продажбата на този брой ще бъдат преведени на въоръжените сили на Украйна Акциите на Twitter скачат с над 5% след обещание на Мъск за по-голямо финансиране на сделката Акциите на Twitter скачат с над 5% след обещание на Мъск за по-голямо финансиране на сделката Илон Мъск предложи допълнителни 6,25 милиарда долара капиталово финансиране
Мая МАНОЛОВА, лидер на ИСБ Мая МАНОЛОВА, лидер на ИСБ След наказателните списъци наказателни отряди ли идват? Промяната надмина Борисов! Виц на деня Виц на деня В реанимацията: - Сестра, какво е включено в контакта? - Апаратът Ви за дишане. - Може ли да го изключиш, че ми пада батерията на телефона... Виц на деня Виц на деня Клавирен концерт. Руса дама пита съседката си: - Това Шопен ли е? - Не съм сигурна - отговаря тя. - Да изчакаме да се обърне към нас... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъжкото подреждане приключва когато се намери търсеното
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори