×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Управляващите ги вълнува само кой какви хора ще си назначи в министерствата и агенциите


Борисов: Управляващите ги вълнува само кой какви хора ще си назначи в министерствата и агенциите
Лидерът на ГЕРБ се учуди на новината от вчера, че Македония няма да има териториални претенции към България
19 Януари 2022, Сряда, 12:46 ч.
Автор: Флагман.бг

Рекорден брой заболели от ковид вчера и днес. Мрем и това вече явно не е новина, коментира лидерът на ГЕРБ

„Рекордните цени на тока и газа, явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така“, коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща с актива на партията в Силистра.

Той даде за пример, че една и съща стока не е на една и съща цена в България и Полша.

„У нас токът се е вдигнал с 400%. Не с 4%, не с 5 стотинки. Горивото в АЕЦ „Козлодуй“ не се е покачило. Въглищата са осигурени и не са на повишена цена. А на фактурата на една шивашка фабрика е 380 пъти нагоре. Къде отиват тези пари“, допълни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че вече са нанесени щети на всички бизнеси и предприятия.

„Ние при тези цени на тока и газа не сме конкурентоспособни. Ето например торовете – миналата година бяха 450 лв., сега са 1450 лв. Горивото е повишено. Нафтата е по-скъпа от бензина, а машините работят с нафта. Как да има конкурентоспособност. Не виждам как ще реши въпросът“, категоричен е бившият премиер.

Бойко Борисов отбеляза, че в момента управляващите се интересуват само от това кой какви хора ще си назначи в министерствата и агенциите, а друго не ги вълнува.

„Рекорден брой заболели от ковид и вчера и днес. И пак много починали. Мрем и това вече, явно не е новина. Това, че сме първи по смъртност в ЕС от няколко месеца никой не го вълнува.“, допълни той.

„Акад. Денков и той се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, било ваканция. Кого лъжете? Нали родителите пак трябва да са вкъщи?“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се учуди на новината от вчера, че Македония няма да има териториални претенции към България, по думите му нациите се крепят на историята, а правителството я е оставило на заден план:

„Спете спокойно, Банско остава свободно. Представете си на среща с гърците или турците да кажат, че няма да имат териториални претенции. Никога пред мен македонски политик не си е позволявал да каже подобно нещо и вчера е първа новина, че РСМ няма да има териториални претенции. Нациите и народите се крепят на историята, а ние я оставяме на заден план.“

„Минали сме през много лоши, тъжни и нещастни събития на нашата родина, но сме се въздигали. Такава тема да ми повдигат, че се отказват от историята. За първи път отива като държавник и да не сложи едно цвете пред паметника на Гоце Делчев“, допълни бившият премиер.

Борисов коментира и директната линия към РСМ, като заяви, че тя ще трябва да се дотира от държавата и даде за пример, че РСМ си строят магистрали към Косово и Сърбия, но не и към нас.

По повод думите на Пендаровски, че у нас имало македонско малцинство, е добре да се види конституцията ни, която дава равни права на всички. 

Лидерът на ГЕРБ допълни, че Петков много умело е бил вкаран в капана на фашизма и е опасно да се говори за подобно нещо. Той припомни как единствени българите са спасили над 50 хиляди евреи – единствените, и има открити паметници в знак на признателност в Израел.

Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер, посочи Борисов.

„Точно въпроса за историята и тези проблеми, които замитаме, ни спираха тези две години. Работата на историческата комисия, учебниците, надписите по паметниците, езикът на омразата“, заяви той.

Бойко Борисов е абсолютно против да се ползва език на омраза и унижение от страна на България.

„Никога нашата памет не трябва да изневерява, има теми, по които не може да се отстъпва. Ще спим спокойно, няма да има териториални претенции към страната ни. А за краткото име беше говорено още преди две години“, припомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че ще излезе наяве и аферата с машините по време на изборите. Той припомни, че социолозите с голяма точност са познали резултата  на президентските избори за разлика от парламентарните.

„Приемам избора на българския народ и се съобразявам с него. Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така, че в София да дефилират всички лидери в Европа и главния прокурор на САЩ. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората. Единственият въпрос е как социолозите познаха неговия резултат с точност, но не и на парламентарния вот и рано или късно тази афера с машините ще излезе“, заяви Борисов.

„Тревожим се, защото, ако не се спрат кражбите във ВИК сектора, 30-40 милиона са отишли в този сектор, ако не се спрат сметките за ток, трябва да се вземат мерки. Държавата не е готова и те не са готови да управляват“, категоричен е бившият премиер и лидер на ГЕРБ.


В категории: Бургас


27
Коментара по темата
27.
оффф...
19.01.2022 22:08:51
0
3
Кой беше този?
26.
Дядо Йоцо гледа
19.01.2022 20:45:20
2
7
Толупа е най-вредния политик в новата ни история
25.
Много радеви лайнари на копанката на Прокопи
19.01.2022 19:53:43
9
3
Виждат му се торбите на Узунов и Копринката!
Голямата злоба и омраза към Бойко е защото не могат на пръста му да се мерят мериджеите на Продажника Простак и Подлога на Прокопи и мафията, познат като Мунчо, Фатмака и подобни определения за корумпиран Артелчик!
Дори на хляба посегнаха новите паткани!
Никой не е по-голям от хляба!!!
24.
Гербераст
19.01.2022 18:02:20
3
9
Търся 20 герберасина за общаци в строителството за Германия.
23.
Mu
19.01.2022 15:56:35
7
22
Абе свиня такава!
Всеки избира екипа с който да работи
При теб как беше, БЕЕее.
Офца....
Че и още работят някой служби за те
На колене бе животно
22.
USAA
19.01.2022 15:47:46
2
24
Управляващите ги интересува да махнат всички, които тулупа е назначил.
21.
Ха ха ха
19.01.2022 15:32:54
22
13
Гледам ги пети ден, министър председателя, фатмака и прочие, никой не излезе една дума да каже за горивата, ще има ли увеличение, как ще процедират със свръх инфрацият. Още дрънкат за Гешев, Мокедония и Цацаров, утре като ги махнат, тогава ще видим какъв враг ще измислят. Още малко народа ще се храни със зрелища и клюки, ще дойде времето когато ще иска да види резултати, а на този етап такива няма, даже сме по зле от времето на Тиквата, колкото и да не искаме да си го признаем. Девет месеца в тази държава нищо положително не се случи в интерес на народа, пари теглят, а за народа нищо. Оправдават се с цените на тока в Европа, но там скачат с проценти, докато при нас скачат с пъти. Ще има обезценяване на парите и пак ще се нагушат големите.
20.
Marinero
19.01.2022 15:22:51
8
23
На тоя цялото му управление беше един голям гаф! Когато си изцапал гащите е по-добре да си мълчиш!
19.
Бай Тодор
19.01.2022 15:05:22
13
25
Господа гербери,вече сте опозиция, лидерът ви си приготвя топли дрехи и се готви за пандото, а шепичката която останахте на яслата в народното събрание, се ослушвате накъде ще задуха вятъра и към коя нова или стара партийка ще се присламчите.Повечето от вас сте политически номади и имате опит от подскоците от партийка към партийка.Ако в най-близко време не се разграничите и не го покриете бившия си лидер, все повече губите авторитет и последвате пътеката на царската партия.Не разбирате, че народът прогледна и видя , че банкенската мутра в продължение на близо тринадесет години ни краде и с милиционерския си мозък се излагаше пред целия свят.Боко да бяга колкото се може по-бързо и да се покрива в някоя джунгла и да прибира със себеси няколкото верни маймуни от парламента, начело с змиичката и скопеното бикче.
18.
Кафа от тоя
19.01.2022 14:43:46
12
26
Мен лично ме интересува, да не ми се мяркаш пред очите. Ако може да не те излъчват. Достатъчно те гледах през последните 10-15 години. Баста
17.
март
19.01.2022 14:39:41
5
7
Ще си говорим когато дойде МАРТ. Ще си пазарим от Румъния. Може самолет до Скопие да хванем. От злоба някой не виждат. Но ще се чуем Март.
16.
точно така
19.01.2022 14:21:00
6
29
Силата на Борисов е в опозиция - за да има коректив на властта. Да си седи там. Я как почна да вижда проблемите на хората. Допреди няколко месеца само цветя и рози виждаше. Чертаеше схеми на газови хъбчета на салфетка и уверяваше, че ще има азерски газ, завод за автомобили и т.н. вятър и мъгла.
15.
До Гошко
19.01.2022 14:12:09
9
6
Ти се плющиш неправилно брат !!!
14.
до Прасчо
19.01.2022 14:12:00
17
8
Гошко, Грухчо... беше се покрил покрай коледата, ама са ти простили тази година. Пак не си в час моето момче... от толкова опорки си почнал вече съвсем да изпростяваш... От кога на снимките Боко лежи върху кюлчета и пачки? Това дебилите сте опасна работа... От утре може да вдигнете нивото, че Боко е спял на златно легло върху диаманти и рубини...И колкото повече глупости пишеш, толкова повече си вярваш....
Хайде сега тичай при тати да го питаш "Тати, този шопар ли оправи майка ми, че съм станал такова прасе?". Макар, че може и да си спестиш питането - погледни се в огледалото за по-бърз резултат.
13.
Гошко
19.01.2022 13:51:05
16
31
Питах татко, това ли е голият дебел чичко, който спи върху кюлчета злато и пачки с евро, а една леля го снима?
После всички бяха строени да се оправдават и той целуна една ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПУТКА по главата и тя се разплака?
Татко го погледна и каза- да точно този ШОПАР е!!!
12.
11
19.01.2022 13:49:10
6
18
Хората са казали:
ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!
90% от народа е злобен,завистлив,мързелив и все гледа в чуждата паница,ако ще е и Арменския поп да дойде пак ще е същият батак всичко,ама всичко!
Все много компетентни по-всички теми и въпроси,Все някой ги лъже и т.н.
11.
Стоян
19.01.2022 13:47:13
8
27
Тоя нещастник жив ли е още ?! Марш в затвора!!!
10.
до 8
19.01.2022 13:28:54
25
15
Нещо май не си в час? Ако снимките с чекмеджето са истински, дали ще му пука за фърчилото и българите?
Дали злобата и завистта не е в теб? Човекът се е уредил, а за теб ti остава да виеш на умряло. Кой от двама ви е в по-добра позиция?
9.
До 1
19.01.2022 13:25:17
24
19
Нали новите от Продължаваме Подмяната щяха да бъдат различни? Бойко е ясен, както и всички преди него докопали властта. Ама тия новите? Какво стана с принципите, с обещанията? Такива шуробаджанашки назначения май не е имало и по времето на ГЕРБ... Иначе слушаме, ще направим това, ще оправим онова...Ще ни ОПРАВЯТ за по-кратко от царя... Сметката я плаща народа и на всички е ясна вече некомпетентността на Кирчо и Кокорчо...
8.
Nostradamus
19.01.2022 13:21:57
9
35
Вгледайте се в Торбите под очите на Човекоподобният Индивид Мутрата борисоФФ!
Те са в резултат на Злоба, Завист и Омраза към Президента Радев и към всички Българи!
7.
Карабината
19.01.2022 13:13:20
4
32
А не бе ще оставят крадливите кметове и областни управители
6.
До 1
19.01.2022 13:03:46
45
22
Да е казал нещо което не е вярно???? За тока, газта, заболелите, историята?????? Но понеже си на първосигнално ниво, като маймуните, по лесно ти е да избълваш някоя простотия! Трябва да се казва истината, нали твоят фатмак го каза сутринта? Ето я истината: ще имитират някаква дипломация с макетата, ще вдигнат ветото защото в НС имат мнозинство!
5.
Банкянски еднокнижник.
19.01.2022 13:03:07
11
46
Точно ти няма как да говориш ,че назначавали свои хора в министерствата.Или да говориш за РСМ след кашата която забърка с ония ялов договор който си беше с пожелателен характер и остави после на другите след теб да вадят кестените от огъня. Цялото ви правителство бе съставено от класни дебили.
4.
Мутро
19.01.2022 12:59:46
14
44
ти не гледай в канчето на другите, теб те чака съд, затвор и конфискация на краденото. Гешев махне ли се си пътник. ОПГ ГРОБ-ДПС. Още малко...
3.
Асенчо таксито
19.01.2022 12:59:09
32
15
Боци ,виж да намалиш цената на тока ,че голям глад ни чака ,аз ще гласувам за теб на следващите избори …
2.
Доган
19.01.2022 12:53:51
15
40
На теб как ти сраха всички в устата Тиква проста,шопар мазен.
1.
haha
19.01.2022 12:51:00
18
47
Както вие назначавахте ваши хора, така и те. А ти Боко, крадец и лъжливец до кога ще се показваш, наври се някъде. Защото всичко което се случва в момента е следствие на вашето управление.Изкуствено задържахте всичко, но вече няма накъде. Бомбата все някога щеше да избухне.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня (СНИМКИ) AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня (СНИМКИ) С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори