Една трета от софийските ресторанти пред фалит, в Пловдив над 50 хотела са обявени за продан
Ако се отървем с 20-30 процента спад на зимния туризъм, ще е добре, казва Благой Рагин
Една трета от софийските ресторанти са пред фалит, в Пловдив над 50 хотела са „на тезгяха“ за продаване. Това заяви почетният председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин в ефира на Нова нюз.
По думите му страхът на гражданите от COVID пандемията оказва сериозно влияние на бизнеса. Според него проблемите в сектора се задълбочават допълнително заради поскъпването на газа и електричеството. Той определи спа центровете, където много от услугите са индивидуални, и различните къщи за гости като единствените обекти, които се справят добре в условия на криза.
„Ако се отървем с 20-30 процента спад на зимния туризъм ще е добре, а ако заглъхне и пандемията може да се измъкнем тази година“, коментира той, като допълни, че хотелиерите в Банско са си отдънали след промяната в заповедта на здравното министерство, според която се ограничаваше влизането на чужденци от страни в червената зона.
Трагедия на Коледа: Две жени загинаха при пожари в домовете си
Измами при смяна на левове с евро: Какво трябва да знаете
Журналист прострелян пред дома си почина в болница
ЦСКА преотстъпва Иван Тасев и Георги Чорбаджийски - интерес от Берое, Ботев Враца и Пирин
Трагедия в Русия: Кола пропадна под леда на река Лена, има загинали
Стефановден и ангелското число 27: Ден на знаци, които променят живота на четири зодии
Преяждането по празниците натоварва черния дроб и мозъка и може да доведе до болница
Ад на магистрала в Япония: Жена загина, над 50 коли в сблъсък и пламъци
Зимни условия и временни забрани: Актуална пътна обстановка в страната
Стефановден - последният голям празник за годината
Хороскоп за 27 декември: Вълшебен ден за Рибите, интуицията им е верен компас
Коледното чудо на Западния фронт: Как „Тиха нощ, свята нощ“ обедини враговете през 1914 г.

Които не участваме в генетичната "терапия" си ходим в частни клубове, сред нормални хора, не на ресторанти.