×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Експерти от Великобритания: COVID-19 ще се превърне в причина за обикновена настинка


Експерти от Великобритания: COVID-19 ще се превърне в причина за обикновена настинка
Данните за преминалата омикрон вълна демонстрират драстично по-ниски нива на хоспитализация в сравнение с предходните вълни
14 Януари 2022, Петък, 21:29 ч.
Автор: Автор: Александър ЖЕНГ, Снимка: Hollie Adams/Getty Images

Ужасяващите гледки от миналата година – със запълнените интензивни отделения и висока смъртност – това е в историята, категоричен е проф. сър Джон Бел от Оксфорд

COVID-19 ще се превърне в просто поредната причина за обикновена настинка, а хората, чиито тестове излязат положителни, ще се наложи да бъдат оставени да живеят нормалния си живот, както се е случвало досега при настинки. Тази прогноза прави великобританският професор по медицина Пол Хънтър, който преподава в Университета „East Anglia“.

„SARS-CoV-2 е само един вирус от фамилия от коронавируси, всеки от които създава по поне един вариант всяка година и затова е почти сигурно, че същото ще се случи с COVID-19 – ще се превърне на практика в настинка“, казва професорът. Той подчертава, че в един момент ежедневното съобщаване на брой заразени, починали и хоспитализирани с това заболяване, ще се превърне в абсолютно безсмислено.

Според него това няма да е нужно, защото такава практика няма и при проследяването на останалите сезонни заболявания. 

По отношение на правилата за самоизолация пък проф. Пол Хънтър обяви, че и те ще трябва да бъдат смекчени, ако не и премахнати, защото „просто това е заболяване, което никога няма да изчезне“. 

В края на декември 2021 г. здравният министър на Великобритания Сажид Джавид съобщи, че не се предвиждат рестрикции, поне до края на годината. Такива обаче засега няма въведени дори и в средата на януари.

В същото време министърът по екологията Джордж Юстис съобщи, че въпреки че броят на инфекциите заради омикрон расте главоломно, вече има достатъчно събрани доказателства, според които вариантът не налага приемането на толкова много пациенти в болница, сравнено с предходните вълни.

„В момента нямаме причина да смятаме, че доказателствата поддържат тезата, че са нужни още интервенции извън тези, които са наложени към момент. Въпреки това правителството следи изкъсо ситуацията“, каза той.

Това мнение се подкрепя и от проф. сър Джон Бел – професор по медицина в Оксфордския университет, който преди дни каза: „Ужасяващите гледки, на които ставахме свидетели през миналата година – със запълнените интензивни отделения и висока смъртност – това е в историята. Мисля, че хората трябва да знаят, че в бъдеще няма и да има такива гледки“.

Всичко това идва и в контекста на това, че според наблюдателите пикът на омикрон вълната във Великобритания е преминат на 13 януари 2022 г. – официално. Експертите отчитат спад на заболеваемостта във всички възрастови групи и в почти всички региони на страната.

„За пръв път от 2 години, симптомите на COVID тази зима са толкова близки до обикновената настинка и са на практика неразличими“, заяви проф. Тим Спектор, който специализира в генетична епидемиология към Кингс Колидж в Лондон. Според данните около 53% от всички хора, изпитващи симптоми на настинка, сред които хрема, болно гърло, суха кашлица и температура, са вероятно болни симптоматично от омикрон варианта.

Учените още прогнозират, че скоро COVID-19 ще се превърне в ендемичен вирус. Проф. Дейвид Хейман от Лондонската школа по тропична медицина и хигиена заяви на 11 януари, че Великобритания вероятно е първата страна в Европа, която ще излезе от пандемията заради придобития имунитет. 

Клайв Дикс – бившият председател на Великобританския ваксинационна работна група пък още миналия уикенд заяви, че масовата ваксинация срещу заболяването трябва да спре, а страната вече е време да приема патогена за ендемичен – като грипа.

Източник: TheEpochTimes, Превод: Георги РУСЧЕВ
 


В категории: COVID-19


10
Коментара по темата
10.
Емигрант от острова
15.01.2022 10:46:08
1
9
Еми така си е! Тука в Англия им набиха 3-та доза вече, и проумяха, че похарчиха много пари за нищо. Чичо Борис се отказа от нови затягания на мерките и нов “lockdown”. Бизнеса загуби много и на всички им писна да си стоят във къщите си! Заради това, че следващата стъпка е просто да приемем COVID 19 като нормално явление, поставено в графа- грип. Това е най-нормалното стечение на ситуацията и обстоятелствата как трябва да продължаваме да живеем.
9.
Хахаахахахахахахахахаайаххахаах
15.01.2022 10:05:44
3
8
ХАЙДЕ ЧЕСТИТО!

Електронен информационен здравен картон или статус за ВАКСИНИРАНИТЕ!

КАКТО И КЪДЕТО ДА СТЕ ВИНАГИ" БИГ БРАДЪР' ЗНАЕ ЗА ВАС.
НАНО ЧАСТИЦИТЕ СА НОСИТЕЛИ НА ИНФОРМАЦИЯ.

НИКАКВИ ЧИПОВЕ НЕ ВИ ВКАРВАТ ИДИОТИ.

ЧИПОВЕТЕ ЩЕ ГИ СЛАГАТЕ ОТНОВО "ДОБРОВОЛНО" както ваксините след време ,навлизайки електронната валута,както в Китай.

Засега яжте и серете ,Европа черпи с евросубсидии.Лапнахте куката,сега е време и за плувката и на края на рибаря хуя !

От Просто Кирчо-шахматиста
8.
лекия
15.01.2022 09:23:41
2
9
Нищо ново. Това го знаем отдавна. То и в началото си беше просто хрема.
7.
до 6
15.01.2022 08:27:08
3
11
Един кратък съвет - НИЩО не се "оказва" и "случва". Всяко "събитие", от началото му, през развоя му, до края му е планирано от десетилетия и векове.
6.
Пецата
15.01.2022 08:17:45
5
25
Почват да пеят вече друга песен , оказа се точно това което смятахме малко по адекватните хора, една голяма лъжа заради която пострадаха много хора, наложена бе масова психоза от едни алъчни за пари продажници , и бяха нарушени грубо човешките права, само трибунал
5.
Бре
15.01.2022 00:58:22
6
28
Ами сега какво ще правят хипохондриците и математиците!
4.
Ежко
15.01.2022 00:07:40
3
30
Сербезова .......бавна си!!
От Запад започна за изгрява, а ти още не си изпълняваш плана с ваксините!!!!
3.
Че кога
14.01.2022 21:56:51
7
31
е бил нещо друго? Но е добро забавление за малоумни хипохондрици, чакащи "експерти" да налеят нещо в празните им тикви.

Почват да обръщат палачинката в цял свят... тук предимно по късни доби. Да видим как ще върви сценарият до 15-23 април... Май наистина може да представят първия фалшив антихрист, който да ни "спаси" от настоящите психопати.
2.
123
14.01.2022 21:47:40
11
19
Пандемия през която населението нараства с близо сто милиона души У А Т ДА ФАК
1.
1
14.01.2022 21:45:43
8
2
Kakvi experti pri strana vode6ta ot smartni slu4ai ot C3O za pari pla6tat li za seki smarten slu4ai obez6tetenie pri plateni zdravni osigurovki ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори