Рецепта за хрупкави чеснови бутчета с картофи и подправки
Ето как да ги приготвите
Продукти:
8 бр. пилешки бутчета
6 малки картофа, нарязани на едро
½ чаша зехтин
1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан
1 и ½ чаени лъжици пресен риган, ситно нарязан
1 и ½ чаена лъжица чесън на гранули
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190-200 градуса. Поставете пилешките бутчета и картофите в голяма купа. Залейте със зехтин и разбъркайте, за да покрие. Прехвърлете ги върху хартия. Поръсете с подправките. Разбъркайте.
Върнете продуктите в тава за печене заедно с хартията. Печете в загрята фурна за около 1 час или докато се получи златиста коричка. Охладете леко преди сервиране, за да се върнат соковете в месото.
2026 ще е годината на Червения огнен кон! Ще "изгори" всичко старо и ще пренареди живота ни
Шоколадът може да повиши мозъчната активност
Тежък удар за Мартин от „Игри на волята“
Важно за цените в евро и в лева: Ето как ще бъдат изписвани
България сред лидерите в Европа по хайвер от белуга
25/12/2025, Четвъртък 21:00
0
Мозъкът страда, ако имате недостиг на определени витамини
Пазарджишкото село Гелеменово е наводнено от скъсана дига
Няколко съвета, за да не се напиете на Коледа
Как да се преборим със стреса и напрежението по празниците
Откриха уникално златно 2300-годишно съкровище
Зимата се върна: Две деца пострадаха при челен удар между две коли във Врачанско
Учени развенчаха брадат мит за съня
