×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният съвет реши съдбата на учениците в Бургаско - вижте преминават ли онлайн


Областният съвет реши съдбата на учениците в Бургаско - вижте преминават ли онлайн
Областният съвет по здравеопазване реши: Засилване на проверките за легитимен Зелен сертификат, спиране на плановите операции и плановия прием, разкриване на допълнителни пунктове за ваксинация
13 Януари 2022, Четвъртък, 15:35 ч.
Автор: Флагман.БГ

Спешното свикване на щаба беше заради факта, че достигнахме високи нива на заболеваемост от Ковид и според последните данни вече втори ден попада в „лилавата зона“

Засилване на проверките от органите на реда за наличие на легитимен Зелен сертификат на местата, където се изисква, контрол за спазване на мерките, съдействие от Министерството ва здравеопазването да се осигурят в най-кратки срокове липсващи медикаменти в болничните заведения са само част от взетите решения на проведения днес Областен съвет по здравеопазване, воден от областния управител Стойко Танков. Спешното му свикване беше заради факта, че Област Бургас достигна високи нива на заболеваемост от Ковид и според последните данни вече втори ден попада в „лилавата зона“ на епидемичната карта на България.

Във всички общини се наблюдава значителна динамика към повишаване на новазоболели от Ковид. Общините, които попадат в лилавата зона са Бургас, Созопол и Средец. Общините в тъмно червената зона са Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Приморско и Царево. Общините в червената зона са Сунгурларе и Айтос. Единствено община Руен е в жълтата зона с най-малко заболели.

Заради високия ръст на заболеваемост в област Бургас директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров издаде заповед от петък, 14 януари 2022 г. да се спре плановият прием и плановите операции в болниците на Бургаска област. Изключение от заповедта има единствено за дейностите свързани с трансплантации, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Съветът реши освен наличните пунктове за ваксинация срещу Ковид в Бургас, такива да бъдат разкрити и в останалите общини от областта. Обърна се внимание и върху ролята на училищните лекари, които могат да подпомогнат този процес при необходимост. За целта от РЗИ предложиха кметовете по общини да подготвят списъци с желаещи да се ваксинират, за да бъде изготвен график за изпращане на първо време мобилни ваксинационни пунктове по места. Д-р Паздеров посочи, че в област Бургас ваксинираните са над 232 000 души, 114 000 са със завършен цикъл на ваксинация (или това са 32% от населението на областта), а на 26 480 (на 7%) е поставена бустерна доза. Мобилни екипи ще извършват ваксиниране и по домовете на хората с увреждания, лежащо болни, пенсионерски клубове, социални домове при изразено от тях желание за това.

Директорът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева докладва, че област Бургас е първа по карантинирани ученици в страната. Негативната статистика показва още, че към днешна дата общият брой заболели педагогически специалисти в област Бургас е 389 (9% от учителите), като само в община Бургас са 279 (11% от общия брой учители в общината). Карантинираните паралелки за областта са 152. Най-много карантинирани паралелки има в община Бургас – 128, следва община Айтос – 7 паралелки, община Карнобат и община Царево – по 4 паралелки, община Несебър – 3, община Сунгурларе – 2 паралелки. Всички останали общини имат обявени по една карантинирана паралелка с изключение на общините Камено и Малко Търново, където нямат карантинирани паралелки с ученици. 6148 е броят на учениците от област Бургас, които се обучават неприсъствено в електронна среда. Според инж. Илиева има завишаване на карантинираните паралелки в училищата с гимназиален курс. В община Бургас най-много карантинирани паралелки има в Природоматематическа гимназия, Гимназия за изучаване на немски език, Професионална гимназия по туризъм, Гимназия за изучаване на романски езици и в Търговска гимназия. Предвид факта, че предстои в най-кратки срокове да бъде създадена нова методика, нови критерии и алгоритми за управление на Ковид-кризата, за сега няма да се преминава към електронна среда на обучение. Така учениците от областта ще приключат първия учебен срок присъствено с изключение на карантинираните ученици.

Освен проблемът с липсващите медикаменти управителите на болниците изразиха сериозното си притеснение заради липсата на медицински персонал в разкритите Ковид отделения, както и решението болниците да работят с 1/12 от бюджета си на база 2021 г., поради липса на актуализиран бюджет за 2022 г. В тази връзка те потърсиха съдействие от областния управител да постави въпроса пред Министерски съвет и да се осигури допълнително финансиране предвид усложнената обстановка в региона.


В категории: Бургас


78
Коментара по темата
78.
Севдалин
16.01.2022 08:41:37
0
2
В Малко Търново има много болни и деца ама крият.
77.
К
14.01.2022 22:50:50
0
5
Сега ли се сетихте? Защо лица под 18 г. имат свободен достъп навсякъде, а над 19 - само със сертификат или тест? Каква е логиката? Едните се заразяват и заразяват, а другите - не. Също като при току що ваксиниран, но със сертификат, и неваксиниран, но с отрицателен антиген тест...
Някой провери ли как се влиза в спортните зали на мачовете и защо на волейбола онзи ден имаше поне 70 процента без маски? Кой носи отговорност за това?
После имало много болни, Ами явно всичко е умишлено или толкова ви пука за простосмъртните
Ало...
76.
Ненормално
14.01.2022 13:28:13
5
14
Кой взе безумното решение да продължи присъственото обучение в момент, когато вече Бургас е в ТЪМНОЛИЛАВАТА зона на заболеваемост??? Кой? Защо не излезе публично и не поеме отговорността за стотиците животи, които рискува? Какво повече ще научат тези деца за 2 седмици присъствено. Един ден истотрията ще съди безумците позволили подобна глупост...
75.
ХХ
14.01.2022 11:26:01
2
6
ДО 74

"Което дете си учи, прави го постоянно. Което го мързи и на главата му да седиш, все едно." - ама ЕС иска тези дето не им се учи да са образецът и всички да се равняват по тях.
74.
Най-голямото зло са трахливите управляващи!
14.01.2022 09:00:11
2
19
Потресаваща гавра с учителите!!! Потресаваща! При 400 болни педагози! Другата седмица няма да има кой да преподава. Т.е. ще има, защото колегите им взимат часовете на отсъстващите и в един момент става непосилно за тях. Абсолютна гавра! Почина учител на 29 години!!! Вие ми се правите на ощипани мадами и не можете едно разумно решение да вземете. И не, не е трудно в онлайн среда. Което дете си учи, прави го постоянно. Което го мързи и на главата му да седиш, все едно. Трябва 1-4 да са присъствено, всички останали за 2 седмици у дома, след това ротационен принцип до затихване на вълната.
73.
Хмм...
14.01.2022 02:37:42
4
16
Картинката е ясна.Зора е да набият ваксини на всички.И да ваксинират децата най -вече.
Познавам хора с две ваксини вече ,но болни от Ковид.С ваксина и без нея,пак си болен,пак заразяваш.А дали ще мине по леко гаранция няма.Видях и хора починали след ваксина.
72.
спирайте малките заразоносители
14.01.2022 00:25:08
11
9
Навсякъде се размъкват на тумби, без маски, мятат слюнки и вируси. Врат се по градския транспорт, по магазините да си купуват закуски, по дюнерите и пицариите, защото мързеливите им майки даже не им готвят... За две седмици онлайн нищо няма да им стане, но много хора ще изкарат петата вълна без да се заразят.
71.
РЗИ и БАБХ
14.01.2022 00:07:44
4
17
Много от инспекторите от РЗИ и БАБХ в Бургас са неваксинирани. Някой имат удостоверение за преболедуване, а други сертификат изкаран по втория начин. От Агенцията по храните, дори част от инспекторите псуват и роптаят срещу ваксинацията. Познавам лично дама, която има фалшив сертификат. Тези хора ходят по заведения и където си искат и за тях правилата не важат. Налагат се репресивни мерки срещу гражданите, а тези хора се смятат за "богопомазани".
70.
*********
13.01.2022 21:13:44
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
69.
До 65
13.01.2022 21:12:00
3
7
Интернетът прекъсва и идва пак, не е трудно да се сетиш. И моето дете като беше онлайн, забиваше постоянно и е крайно притеснително за децата, защото докато рестартират и дойде пак, другите вече са чули повече и детето се разстройва.
Но мен повече ме вълнува съседната новина, дето купонът щял да е в Златна котва с Ел Греко.
68.
може още мор ГЕНОЦИД
13.01.2022 20:39:55
0
18
Директорът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева докладва, че област Бургас е първа по карантинирани ученици в страната. Негативната статистика показва още, че към днешна дата общият брой заболели педагогически специалисти в област Бургас е 389
67.
Болнав деветокласник
13.01.2022 20:38:20
0
6
И грипни ли ваканции няма да има вече? А не, ще се пише молба за онлайн, че ми се играе боулинг в мола
66.
Какво толкова
13.01.2022 19:22:12
3
28
Тестовете отчитат грешни резултати, децата болни, учителите болни, но чакаме да се запълнят интензивните легла? А те защото са огромен брой, смешно е ... Какво ли няма да измислят, за да се харесат на хората. Всичко за сметка на здравето ли??? Кой ще замести болните учители??? Заповядайте от министерствата, малко да поработите в "безопасната" в момента среда в Бургас. Колко още ученици, трябва да се разболеят???
65.
До 25
13.01.2022 18:49:23
2
3
Е как го чувате, че плаче и вика баба си, като няма интернет връзка? Че и целият клас го утешавал, че не чува какво "споделяте на екрана". :)))))
64.
Аз
13.01.2022 18:34:58
2
6
Флегман. Вие сте малоумници.
63.
stefan
13.01.2022 17:55:05
2
8
nqq ma ostaqt si qm surmite v nas a she ma karat da praq 20 testa na sedmicata. E TOVA VECHE E PREKALENO!!! TOVA BESHE KRAQT!!!
62.
pavel
13.01.2022 17:53:20
4
0
chada moi, samo vaksinata e reshenieto
onq gore gleda i shte ni spasi
toi e napravil vaksinata
61.
dejeva
13.01.2022 17:51:56
6
1
vaksiniraite se mili deca
60.
Страхливци
13.01.2022 17:42:52
5
28
И здравето на децата политизирахте.Срам,опомнете се! С анализи се занимавате ,а децата се разболяват главоломно, аман от ваши Анализи!!!!!!Страх ви е да вземете решение ,за това се иска позиция и мерки ,Бързи мерки , не каквото ви кажат от Горе .Поправете си грешката?
59.
До 23
13.01.2022 17:38:34
17
12
Какви най големи разпространители, 3 години тестове,цял свят учени доказаха,че децата най малко пренасят и боледуват. Айде отивай да се тьпчеш в автобуса там е безопасно.
58.
Ей ги
13.01.2022 17:27:08
3
18
най-много реват всичките набодени сертифицирани умници. Нал бяхте безсмъртни. Оти тъй се пУашите? А за децата не е ясно кое е по-добре от учебна гледна точка. От една страна ОРЕС на нищо не ги научава. От друга в училището, даскалите не могат да контролират добитъците и нормалните деца нищо не учат, даже и ги бият.
57.
Аз се чудя
13.01.2022 17:20:09
2
27
Тази Виолета още ли не са я изчегъртали?
56.
ko va interesuva koi sam
13.01.2022 17:19:09
1
12
Ко ма ебе пускайте ма онлайн не мога да ги трая тея маймуни в класа ми!!!
55.
do 54
13.01.2022 17:17:50
3
13
Аз знам за едно, но то пък се оказа, че малко преди да умре от ковид е получило черепномозъчна травма при катастрофа !
54.
мислещ
13.01.2022 17:16:12
23
14
Абе дебили, вие за колко деца тежко болни или даже починали от ковид знаете...та ви е страх за тях и искате да си ги държите у дома ??
53.
До 48
13.01.2022 17:12:59
8
18
Уважаеми “В” , незнам кой Ви сподели ,че на учителите им е най-трудно в онлайн среда . Изключвайки самото образование ,аз като педагог цял ден си хабя нервите в училище да правя забележка на всички ученици да си слагат маските и да не правят струпвания ,защото също като всеки имам семейство и деца и съпруг и родители ,за които се притеснявам и ме е грижа . И не е до това на кой какво му е удобно ,а че българинът протестираше ,че но затварят ,сега протестира ,че не ни затварят и успоредно с това не се ваксинира ,защото е чип и е измислено ,ама го е страх пък да не се зарази ….. е после държавата пак е виновна . Всичко е в съзнанието и мантилитета …..
Бъдете здрави ! Разумни няма вече за кога
52.
фа
13.01.2022 17:09:09
2
19
43, и като е със зелен сертификат, олекна ли ти? Пак сте болни. Зелния сертификат няма да те спаси ни от грип, ни от Ковид. Директно грипна да ги пускат и толкова. Побъркаха се с това онлайн "обучение". После и учебната година ще удължат, че родители се чудят какво да си правят децата. След това и учебnата година на 1ви ще почва. И така децата стават аморфна маса, възпитана от държаватаа, а не от семейството си.
51.
Динамо
13.01.2022 17:05:28
17
33
Боклуци
Училищата са развъдник на вируса а те не взимат мерки.
Но все пак
Исках те промяна ето ви промяната
50.
онзи
13.01.2022 17:02:45
13
13
Дайте да си кажем истината.Да ходят децата на училище щото тока поскъпна,а ще трябва да отопляваме още една стая ако са онлайн.Е те това е.
49.
Родител
13.01.2022 16:59:10
15
46
Това е безумие!
В аптеките липсват лекарства от първа необходимост при деца с дихателни проблеми.
Отделението в Бургас за деца с Ковид е с капацитет 15 легла, от които 11 заети...
Две седмици онлайн са нищо, в сравнение здравето на децата ни...
Проявете разум, моля Ви!!!!
48.
В
13.01.2022 16:57:31
13
40
Това наистина е пълен парадокс! Един ден така-друг ден иначе. Никой не взима под внимание факта, че някои деца живеят с бабите или дядовците си, които се намират в най-рисковата възраст и така разболяват тях! Всички мислят, че на учителите им в най-трудно в онлайн-средата. Обаче никой не се е допитал до учениците да разбере как те се чувстват с това разиграване и целия стрес, на който са подложени. Някои ученици искат да се пазят, за да опазят родителите си или бабите и дядовцитв си. Но никой не мисли за това … Явно и лилавият цвят не е достаъчно сериозен …явно ще чакаме нещата да се изострят още повече, че съвсем да няма изход….много жалко… неадекватни решения…
47.
Катя
13.01.2022 16:54:50
12
53
Силно се надявах да излезем в онлайн.При нас има много болни деца и други които идват смъркащи ,кашлящи и хремави.Има и грип не само Ковид и той е заразен но това не се отчита.Ние срока ще го свършим но здравето дали ще опазим Бог да ни пази!
46.
.....
13.01.2022 16:54:29
2
12
Така си мреш,
така сме ний,
така - поглеж!
Дий...
Дий, краста, дий!
45.
*********
13.01.2022 16:43:30
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
44.
възмутен родител
13.01.2022 16:41:25
11
46
Урок по безхаберие във време на пандемия и морална разруха или как се дава пример на децата за отговорност. Потресаваща гавра със здравето на децата и учителите! И при тази динамика към повишаване на новозоболели от Ковид,кой ще носи отговорност за това малоумно решение,директорът на РЗИ, директорът на РУО-Бургас Виолета Илиева, областният управител или кметовете по места???
43.
Родител
13.01.2022 16:39:55
18
55
Детето ми е със зелен сертификат. По тази причина не го тестват в училище, а се разболя. Каква е мярката за сигурност на останалите?! Нулева! Проявете здрав разум! Децата са тази част от обществото с най-интензивен живот и контакти. Те боледуват често и пренасят заразата в домовете си. Преминаването в ОРЕС според мен е наложително.
42.
Али Ръза
13.01.2022 16:39:14
15
34
То не е нужно човек да прави характеристики на бургаШките майки тука. Те сами си правят характеристики, като се излагат из фейсбука и на живо. Няма такива прости кифли като бургашките майки! Те всичко знаят, за всичко са информирани, права имат, само дето нищо не могат. Всички, които имат досег до тях, трябва да с нерви като корабни въжета.
41.
Хахаха
13.01.2022 16:37:46
10
34
Една клика страхливци събрани в "престижния" Областен съвет се почесват по главите и решават, че децата са в безопасност и всичко ще е наред. Иначе се пенят по медиите в каква зона сме били.
40.
До 37
13.01.2022 16:34:07
6
25
Много ясно, че пречи! Учителите не могат чисто организационно да осигурят адекватно обучение във смесена форма...
39.
В тази статия
13.01.2022 16:34:00
2
14
манипулацията минава всякакви граници! Всеки вот против реалната партийна линия води до няколко в обратната посока. Пояснение за неразбралите: въпросното решение само привидно не е в подкрепа на партийната линия, а просто е поредният когнитив дисонанс или игра на "див петел" с родителите и децата, с думи прости.
38.
34
13.01.2022 16:29:34
9
19
Помолих да спрете да ми правите характеристики. Не е възпитано. За преподавател, дори е грозно.
Не съм писала никъде, че приемам да работят барове и дискотеки. Тук се коментират учениците.
Едно дете трябва да има достъп до мед.помощ, а не да се чака по кабинети и да няма достъп до лечение, което ще се случи.
Изобщо не ме интересува какво си мислите и т.н. В този момент нито сертификати, нито сега поставени ваксини биха свършили работа. Хайде със здраве. Отивайте да бършете сълзички. Дано не преподавате на някое от децата ми.
37.
дО 29
13.01.2022 16:29:29
6
25
И какво ви пречи да си държите децата вкъщи?
36.
Бург
13.01.2022 16:28:59
34
28
Правилно решение. Децата трябва да бъдат спирани последни и пускани първи, а не както досега, всичко друго да работи без спазване на никакви мерки, а само и единствено учениците да стоят у дома.
35.
АЛИ БАБА
13.01.2022 16:25:39
7
12
Тва българина е най-тъпото изчадие заплодено от глупаци! Няма да се обосновавам защо, то се вижда по коментарите по-долу и по медиите.
34.
35
13.01.2022 16:22:29
0
25
Пък на Тройката базар на виното и либоФта щяло да има...
33.
До 29
13.01.2022 16:21:37
25
30
Значи сте такъв родител на две деца, който подкрепя дискотеките пълни на макс, Джъмбо пълно на макс, всички заведения отворени без НИКАКЪВ КОНТРОЛ на никакви сертификати, но децата да учат онлайн? И приемате всичко това безкритично?
Силно се съмнявам да сте учила каквото и да било.
И жалко за децата ви.
32.
Нищо ново...
13.01.2022 16:21:18
3
19
Чудовищата продължават да убиват действително болните. Но като се замислиш, по-здравословно би било и за действително болен да не стъпва в тези СМЪРТници...
31.
30
13.01.2022 16:19:29
7
28
Какъв ГЕРБ те гони? Аз като не съм гласувал за ГЕРБ, защо съм против това нелепо решение?
30.
Родител
13.01.2022 16:18:26
34
18
Наблюдавам по всички форуми как троловете на ГЕРБ са срещу това решение. Айде спрете се вече. Ваксини има, решение има, който желае, да си стои вкъщи. Това, че вие три години не можахте да се разберете как да управлявате, не е наш проблем. В нито една еввропейска държава децата не са стояли вкъщи толкова дълго, колкото в България. Решението е напълно адекватно.
29.
до 25
13.01.2022 16:16:36
19
41
Родител съм на две деца.
Не ми правете профил, защото ако вие сте учител, то аз съм учила точно това, за което се взе решение сега. И грешката е огромна. След точно десет дни, ще разберете защо. Колегите са посочили точно и ясно каква е обстановката уважаема госпожо преподавател. След 10 дни пред кабинетите ще е ад.
28.
*********
13.01.2022 16:14:27
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Az
13.01.2022 16:13:12
7
35
Продължаваме промяната
До края на мандата на тея и държавата е затрита
26.
Ан
13.01.2022 16:12:20
5
44
А кой ще носи отговорност за това решение? Защо не се чува гласът на медиците, педиатрите, а само на аднинистратори?
25.
Учител до 19
13.01.2022 16:12:20
26
32
Лесно го пущям интернета. Но преподавам на деца от 1 до 4 клас. И им трия сълзите вече трета година, и гледам как се отразява на тяхната психика вашият "онлайн". И сърцето ми се свива, когато на някое дете му спре интернета вкъщи и то започва да плаче със сълзи и да вика баба си, защото не може да чуе или да види какво споделям на екрана. И целият клас започва да го утешава. Ако сте родител - и сега можете да оставите детето си вкъщи. Но силно се съмнявам да сте. Най-вероятно сте асоциален тип, или някой от безбройните ученици в горния курс, каращи ден да мине, друг да дойде. Който желае - нека да учи онлайн, и сега има такава възможност. Но не спирайте другите да ходят на училище!
24.
*********
13.01.2022 16:11:33
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
РодителИ
13.01.2022 16:11:16
19
43
Абсолютно неадекватно решение! Децата са най- големите разпространители на вируса...Колко още трябва да изпокапят за да ви дойде акъла в главата! Страхливци!На много по малко заболеваемост бяха пуснати онлайн, сега ще се ослушваме...
22.
Ненормални и без работа
13.01.2022 16:07:15
28
23
Да няма повече онлайн учение това идиотщина забавят със материала
21.
Родител
13.01.2022 16:05:56
54
34
Това е правилното решение! Адмирации за областния управител! Веднъж някой да помисли за психическото здраве на децата! Не може винаги те да са първите, които жертваме! Нека първо затегнат мерките в обществените сгради (като дискотеките, където всички са без маски) и ако това не даде резултат, чак тогава да затварят децата по домовете пред компютъра!
20.
до 15
13.01.2022 16:05:17
6
13
Страх те е от софтуер или трудно “пущаш” интернетя?
19.
родител
13.01.2022 16:04:33
5
28
Аз лично се притеснявам за децата, защото както и по-долу се пише в един момент лекарите няма да могат да смогнат, но е факт, че щом ДОК5 е пълен почти всяка вечер, нямат основание да спрат образованието. Все пак имаме свобода да си оставим децата онлайн ако решим. Попълваме декларация и детето си остава в къщи.
18.
--
13.01.2022 16:04:28
24
67
Мама ви мръсна.Нали щяха да излизат онлайн?Нали щеше да се решава от утре или от следващата седмица?Не си играйте със здравето на хората.Нищо няма да стане,ако децата са две седмици онлайн.При толкова болни учители и карантинирани ученици,вие си правите майтап със здравето.
Има ученици,които независимо дали са онлайн или присъствено си учат и не им пречи.Затова нищо няма да се изгуби ,ако излязат онлайн ,но поне ще запазят здравето си и това на техните близки.
17.
k7r
13.01.2022 16:03:40
7
21
Яжте ми к7ра боклуци мръсни.Отивам на дока пак…А и как няа сме онлайн ве ще ви е7а у боклуците
16.
Родител
13.01.2022 16:03:31
17
48
Боже господ да ни опази от страхлив политици. Здравните власти аламират, че децата ни всеки ден се разболяват и цели училища са плам али, но не, тях ги е страх да запазват децата ни здрави. Да са в училище, но да са болни и да не учат.
15.
Учител
13.01.2022 16:02:48
39
32
Стига сте ревали. Който иска и сега може да си учи детето вкъщи, онлайн, офлайн и лайн. Оставете ни да си работим спокойно, нито са толкова много болните деца, нито болните колеги. А и заместващи има колкото искате, само дето никой не ги пуска да заместват.
14.
до 8
13.01.2022 15:59:51
8
19
Ако ти си резултат от присъствено обучение, то няма смисъл от него. Напиши поне едно нормално изречение!
Или просто “булю, булю”
13.
Ив
13.01.2022 15:59:10
4
22
Да мислим родителите...
12.
Аз
13.01.2022 15:56:31
27
31
Стига с тези учители! Нима другите работещи си стоят по къщите! Значи само учитешите са в риск, ама в училище. Иначе като се юрнат в Куфланд и Лидъл на промоциите няюа риск за тях..!!!
11.
ЯА
13.01.2022 15:55:37
9
66
Как не ги е срам. Директорът на РЗИ или на РОУ е по-компетентен в обстановката. Тая Виолета Илиева още ли не са я сменили. Беше се покрила някъде. Това е наистина гавра със здравето на хората и проява на магарешки инат. Еми, който оцелее и каквито последици изкараш на късата клечка. Мисля,че тези от властта изобщо не се интересуват за нас. Е,те са превилегировани-за тях има тестове посред нощ и места в болниците.
10.
Баща на дете
13.01.2022 15:55:24
17
67
Хора, луди ли сте! Децата окават като есенни листа. Сега болни от 2 вируса, че и сезонен грип и не ходят на училище, после още въстановяване. Толкова ли ви е страх за 2 седмици да са онлайн, докато премине пика.
9.
Q
13.01.2022 15:54:38
5
55
Танков, говиха ти справки 3 дни и ги връщахте, да ви ги пишат отново и отново!Децата боледуват, учителите и те!

Свършат ли местата за прием на деца мислете му! Лекарства в аптеките няма! Сега достъпа до преглед е труден, но стане ли и другото….
8.
До2 Q
13.01.2022 15:54:07
45
49
Гаврата не е със здравето на децата ,защото 90% от статистиката е ИЗМАМА…ГАВРАТА Е С ОБУЧЕНИЕТО…ДЕЦАТА ЗАТЪПЯХА МНОГО,ЩЕ ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТА СЛЕД 10-12 г…ЖАЛНА ВИ МАЙКА ТОГАВА
7.
me
13.01.2022 15:53:20
9
39
Колкото повече центрове за ваксинация окриваме, колкото повече ваксинираме, тол;кова повече болни ваксинирани имаме, куцо и сакато се карантинира, а уж все са със зелени сертификаи. Ташак смешен.
6.
Пак надуваме паниката
13.01.2022 15:52:43
18
40
Сега лилава зона, утре пембяна! Юруш, всеки настинал незабавно да се пише с ковид! Парите към файзера не трябва да спират!
5.
Баща на дете
13.01.2022 15:51:05
12
59
Сега децата са болни и не учат, защото политиците се страхуват да обява онлайн обучение. Преди имаше ред, децата в най кризисни те моменти запазих здрави, като учеха онлайн. Сега 50% болни, 30% след Ковид с усложнения и 10% със сезонен грип. Е, 10% са на училище.
4.
Жанета
13.01.2022 15:50:11
15
85
Потресаваща гавра със здравето на децата и учителите!
3.
Обективен
13.01.2022 15:48:54
18
78
Ами това е! Има да си обменят коронки, да ги предават на родителите си. Да, Омикрон не е толкова страшен, няма да виждаме трупове в чували и подобни чудесии, но си носи усложненията вируса - поразява сърце, бъбреци и други органи. Няма да умрете, но ще има последствия за здравето.
Трябваше да минат децата за 2-3 седмици във ваканция. Дори за обикновения грип винаги е имало грипна ваканция.
2.
Q
13.01.2022 15:43:00
21
107
Потресаваща гавра със здравето на децата в Бургас!
1.
Ура
13.01.2022 15:42:49
12
39
Айде петък пак на Дока, бал съм ти и вируса
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори