×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ахелой - царство на антиваксъри от чужбина? Разобличиха лъжците


Ахелой - царство на антиваксъри от чужбина? Разобличиха лъжците
Къде са германските антиваксъри? Белгиецът Ханс Бекман, който от две години живее в Ахелой, не познава такива. Самият той се е ваксинирал наскоро в „Слънчев бряг”
05 Януари 2022, Сряда, 08:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Германските антиваксъри, за които тръбят в немското издание, се оказаха блъф

Разкритието на списание „Шпигел”, че германски антиваксъри се заселват в България, се оказа лъжа. Пред Нова телевизия хора, живеещи в Ахелой, разкриха, че в черноморското градче неваксинирани са не чужденците, а някои от българите. 

Според публикацията черноморският град Ахелой е предпочитан, тъй като там никой не спазвал мерки.

Противници на ваксините и на COVID мерките откриват в България място, на което могат да си върнат частично ограбената свобода, разказва германското списание в обширен материал преди седмица.  Изданието посочва град Ахелой като притегателна точка за германски противници на ваксините. Според автора на материала германските граждани живеели в конкретен затворен комплекс. 

Как Ахелой се превърна в бастион на немските антиваксъри

Димитър Горанов от Ахелой разобличава лъжите на „Шпигел” за германските антиваксъри

„Дъщеря ми видяла статията и веднага ми писа по Фейсбук. Изпрати ми и СМС-и. Писа ми „виж какво става при вас“. Отговорих й, че нищо не става“, разказва Димитър Горанов.

„Няма такова нещо, то има и чехи тук има и поляци, има и руснаци и украинци”, добавя той.

По следите на германските антиваксъри тръгна репортерът Елена Танева. Такива обаче тя не могла да намери. Пред камерата й застана белгиец, който живее в Ахелой от две години. Той познавал няколко заселили се в България германски граждани. Казва, че все повече чужденци избират страната ни, а причината била по-евтиният живот.

„Тук (б.а. германците) не са много, в Поморие са повече. В Поморие живеят около 30-40 човека. Хората, които знам от Поморие, имат там къщи и всяка седмица се срещат помежду си. Много германци живеят в Каварна”, обясни Ханс Бекман.

Самият той се е ваксинирал наскоро в „Слънчев бряг”.

„Ако отидете сега до магазина те ще попитат за документа, но никой не пита за паспорт. Като те видят два пъти и после те пускат свободно”, обяснява Ханс Бекман.

Той не крие, че според него, COVID мерките в България са занижени. 

„Показваш тази глупава хартийка и минаваш“, казва той, държащ в ръце зелен сертификат. 

„Това е проблемът в Централна Европа, където не е така лесно. Например ето сега за Коледа там не е позволено да се събират повече от двама души”, обяснява Ханс Бекман.

Според „Шпигел” живеещите у нас германци се събирали на традиционен брънч в ресторант край морето.

„Не, не са антиваксъри, повечето са с ваксини, другите са със сертификат за антитела”, заявява Гергана Тодорова - служител в ресторант. Тя е категорична, че още от вратата посетителите на ресторанта показват сертификатите си.

Мария Михова призна, че си стои вкъщи, защото е неваксинирана. Статията на „Шпигел“ стана повод за дискусии в Ахелой

 Жителите на града обаче не вярват в достоверността на статията и се надяват туризмът и икономиката у нас да се подобрят.

„Чужденците купуват жилища в Ахелой. Ние сме възрастни хора и никъде не ходим, по-младите пазаруват, а ние стоим вкъщи, защото не сме ваксинирани”, признава Мария Михова.  


В категории: Поморие


10
Коментара по темата
10.
do 9
05.01.2022 18:18:06
1
2
В Израел да. Пък в Гърция е задължителна за пенсионери
9.
Пейо
05.01.2022 12:16:42
1
10
Ако човек с две ваксини откаже бустерна доза - антиваксър' ли е ?
8.
Мнение
05.01.2022 10:49:25
2
13
Честно казано то май почти никъде не искат сертификат. А и какво означава,че имаш сертификат? Един ваксиниран също се разболява и съответно заразява. Човек с антитела не е на 100% защитен. Съответно и той може да се разболее и да заразява.....честно казано безсмислена история е това със сертификата.
7.
То май вие сте за (р)еване
05.01.2022 10:19:20
1
7
Кой пласира тази лъжа? Да не би да бях аз?
6.
Жаклин
05.01.2022 09:51:09
4
12
Когато ваксината стане задължителна,тогава ще пишете за антиваксъри!
Стига с тияжпростотии!
Радвайте се,че все още имаме туристи,защото ако спрат жална ни майка!
Радваме се,че има хора които все още строят и облагородяват красивите ни малки курортни градчета!
В противен случай ще бъде бурени и трънаци!!!!
5.
Denko
05.01.2022 09:35:28
3
17
флегмите отново намериха най авторитетните мнения от селските клюкари , от къде да знаят колко хора има заселени под наем ,да не би всеки да ходи с табелка на гърдите "германец съм" , може да си има някакви наематели без никой да знае за това, може да са 10 човека може и да са 100 , как може да се разбере, да не ходят да чукат на всяка врата да проверяват за германци, има затворени комплекси където изобщо не можеш да влезеш без пропуск и никой няма право да разнася информация , например марина кейп , там има 1000 апартамента, знаете ли дали има заселили се или не , свръх прости сте както винаги
Само повтаряте антиваксъри антиваксъри, точно така не само не ме е срам ами даже се гордея че не съм такъв кухар да отида да ми вкарат в тялото някакви лайна че и да ме карат да подпиша декларация че аз си нося последствията , евах им и хитреците
И ако има такива немци значи не всички са зомбита там а има и умни хора които са пикали на фашисткия 4 райх който създаде меркел
4.
ha
05.01.2022 09:35:16
3
14
Ленчето нали не вярва че като иде и пита в ресторантче, от ресторанчето ще си кажат че и при тях се ходи без сертификатче?
Това разследваща журналистика ли беше да идеш с камери да питаш двама трима старци вярно ли е писаното в Шпигел?
Заведенията в по малките градчета никой не търси сертификат. Дори на мен ако ми поискат сертификата ще се обърна и няма да вляза в заведението и ресторантьотите са наясно с това.
Щом им е по важна наредбата на Кацаров от него да чакат обороти!
3.
Има най-необичайни
05.01.2022 09:34:29
2
12
бежанци от държавния тероризъм в цял свят. Вчера например се запознах дори с хора от Канада. При нормални обстоятелства посетители от Канада са изключителна рядкост. В интерес на истината, произходът им беше от бившите съветски републики, т.е. хора с по-свободолюбив ген.
2.
Флагмааан
05.01.2022 09:21:21
5
33
Айде стига с това “антиваксъри”,антиваксър се наричат хора които отказват всякакъв вид ваксини,а не тая помия
1.
Нищо ново под слънцето
05.01.2022 09:06:53
1
17
Либерали и комунисти лъжци под път и над път.На тях това им е заложено партийно още с утопиите, които разпространяват.От либерали и конунета само пропаганда и всяване на паника.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори