×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев връчва мандата на Кирил Петков, останаха ли неизвестни в кабинета?


Радев връчва мандата на Кирил Петков, останаха ли неизвестни в кабинета?
Със сигурност премиер ще е именно Петков
11 Декември 2021, Събота, 09:01 ч.

Повечето министри са ясни, обявяват ги в 13 часа

Президентът Румен Радев ще връчи тази сутрин от 10 часа мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател от "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

В петък следобед стана ясно, че коалиционното споразумение е окончателно подписано, а с това отпаднаха и последните пречки пред новия кабинет, предава днес.бг.

"Това, което виждате пред вас, е поне за пръв път в модерната история на България такъв детайлен документ по всичките възможни политики, по които имахме и групите, и експертите, които дискутирахме, всичко влезе в този документ. Той е 140 страници, и реално ще даде възможността тази коалиция да бъде здрава и да работи за дълго време, защото не са общи приказки и има детайлни политики, има детайлни очаквания и всеки един министър на това правителство ще трябва да се справя с тези задачи", заяви в петък вечер бъдещият премиер Кирил Петков.

Възможно е той да конкретизира имена на министри още след получаването на мандата от президента Румен Радев, но от изпратена покана от страна на "Продължаваме промяната" до медиите става ясно, че съставът на кабинета официално ще бъде представен от 13 часа в Народното събрание.

Кои са сигурните имена в кабинета и останаха ли неизвестни?

Със сигурност премиер ще е Кирил Петков от първата политическа сила „Продължаваме промяната“. Вицепремиер и министър на финансите ще бъде другият съосновател на ПП - Асен Василев. Друг вицепремиер от водещата партия вероятно ще бъде Калина Константинова, която ще отговаря за ефективното управление. Даниел Лорер, който в самото начало бе спряган за външен министър, ще бъде част от кабинета, но не като дипломат №1, а като министър на растежа и иновациите.

За министър на транспорта е спряган Николай Събев, който е собственик на една от най-големите куриерски фирми у нас.

Вицепремиер ще бъде и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която ще е и икономически министър. Социалистите вече потвърдиха останалите си министри в кабинета - министър на труда и социалната политика - Георги Гьоков, министър на туризма Христо Проданов и министър на земеделието Иван Иванов.

От "Има такъв народ" за вицепремиер и министър на регионалното развитие вероятно ще бъде посочен Гроздан Караджов, бивш депутат от Реформаторския блок. Теодора Генчовска е почти сигурният външен министър от квотата на "Има такъв народ". Със сигурност министър на спорта ще е Радостин Василев от партията на Слави Трифоново, а Александър Николов най-вероятно ще поеме енергетиката.

Вицепремиер от "Демократична България" се очаква да е Борислав Сандов от "Зелените", който ще е и министър на околната среда. Със сигурност хората на Христо Иванов ще получат правосъдието, като най-вероятно министерството ще оглави Надежда Йорданова.

Няколко от сегашните служебни министри също остават в редовния кабинет, като всички ще са от квотата на Продължаваме промяната. Сигурен е вътрешният министър Бойко Рашков, а на 99% образователен министър остава Николай Денков. Сегашният служебен премиер Стефан Янев най-вероятно ще остане като министър на отбраната.

Най-голямата въпросителна изглежда кой ще поеме министерството на здравеопазването в условията на безпрецедентна здравна криза, в която изпадна светът в последните 2 години. Сигурно е, че настоящият министър Стойчо Кацаров няма да остане на поста, след като срещу него се обявиха ресторантьори, хотелиери, а в последните дни дори лекари след казуса със сливането на болница "Лозенец".

Най-спряганото име е на проф. Асена Сербезова, председател на Българския фармaцевтичен съюз. В началото на пандемията преди година и половина тя влезе в сериозен сблъсък с тогавашните управляващи от ГЕРБ, след като изрази мнение, че заради продължаващото тогава извънредно положение покрай пандемията от коронавирус може да се стигне до недостиг на някои лекарства.

Заради това тя бе обвинена за всяване на паника, но в крайна сметка бе оправдана от съда.

Кабинетът "Петков" вероятно ще бъде гласуван още в понеделник на извънредно заседание на Народното събрание.


В категории: Политика


7
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
7
Коментара по темата
7.
Бебе
11.12.2021 13:17:04
0
0
Какво ни интересува как ще ходи на работа Петков?Ако иска и да лети!Жалко,че доказа, че не е бялата лястовица и нищо хубаво не ни чака. Какво е сътворил до сега, освен да се прави на интересен. Много си отиват с Нинова-тя с нейната ехидна усмивка, той с неговата мазна.
6.
СТАНКО Капута
11.12.2021 11:07:30
3
3
Само ГЕРБ, и само Бойко могат да спасят държавата!
Да се връщаме на власт и да почваме да пълним чекмеджетата, че вече не се издържа под властта на зеления чорап кРадев и измамниците от Продължаваме Подмяната!
Радев, махай се! Искаме си Бойко, но не пияницата Рашков, а истинския, честния и скромния Бойко Борисов!
5.
Гошко
11.12.2021 09:59:41
5
10
Неграмотния олигофрен под мен е типичния, редови герберастки трол- ПРОСТ, НЕГРАМОТЕН ДЕБИЛ!!!
4.
Ето това е
11.12.2021 09:57:02
7
4
Представител на фармацевтиката ще става министър на здравеопазването! Колко знаково! Няма как като ваксинирането ще е целогодишно, а здравните тестове ще са ежедневно и повсемесно необходими и за ваксинирани и за неваксинирани!
3.
Караджа
11.12.2021 09:48:59
8
4
Слушай е умрал пес ,ти дето са правиш на толупа,искаш да та дъня кат магаре с черната ланга да са чувстваш,ко ми са праиш на толупа е умряло куче,кой знай колко сперма си испил майкати и боклук да еба
2.
Толупа
11.12.2021 09:10:12
5
8
На мен ми е неизвестно какво ще се случи с мен и как ще я карам оттук нататък. Трябваше ние да направим правителство с промяната, защото ние сме промяната. Ето, аз вече се промених. Мога и още, само да кажат. Като хамелион съм
1.
Щщк
11.12.2021 09:09:55
9
5
Не съм съгласен искам избори пак !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори