Рецепта за киш с крема сирене, бекон и лук
Топи се в устата
Продукти:
5-6 резена пушен бекон
200 г крема сирене, размекнато
2 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
50 г настърган пармезан или грюер
2 супени лъжици пресен лук, нарязан
1 пакет бутертесто
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете форма за киш с малко мазнина. Поръсете с малко брашно или покрийте с хартия.
В тиган на средна температура запържете бекона без мазнина. Той ще пусне от неговата. Пържете, докато стане кафяв или златист. Отцедете върху хартия и оставете настрана. В голяма купа смесете крема сиренето, млякото и яйцата. Разбийте до гладка смес с миксер на ниски обороти. Добавете настъргания пармезан/ грюер, пресния лук, разбъркайте и оставете настрана.
Разделете двете части на бутертестото. Едната постелете на дъното на формата, като леко притиснете по ръбовете, за да полепне добре по къдричките на формата за печене. Сложете част от бекона на дъното. Залейте с кремообразната смес. Покрийте с другия лист тесто.
Печете за около 30 минути или до златисто в предварително загрятата фурна. Извадете от фурната. Добавете останалия бекон. Поръсете с още малко настърган пармезан и върнете обратно за още 10 минути.
Има разлика между коледния и годишния бонус
Булката беглец и в реалния живот - ето кои звезди избягаха пред олтара
Може ли работодателят да те уволни, ако си в болничен
„Сигнал“ постави впечатляващ финал на Никулденските празници в Царево
"Игра на тронове" се завръща с нов сезон
БГ Роналдо ще е охранител в новия сезон на "Под прикритие"
Илон Мъск иска Европейският съюз да бъде премахнат
Добавиха 77 лв. към пенсиите
Илон Мъск иска Европейският съюз да бъде премахнат
Зрителите срещу „Игри на волята”: Нашият победител е Калин!
Ако си мъж над 40 г. - не яж това
