Рецепта за киш с крема сирене, бекон и лук
Топи се в устата
Продукти:
5-6 резена пушен бекон
200 г крема сирене, размекнато
2 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
50 г настърган пармезан или грюер
2 супени лъжици пресен лук, нарязан
1 пакет бутертесто
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете форма за киш с малко мазнина. Поръсете с малко брашно или покрийте с хартия.
В тиган на средна температура запържете бекона без мазнина. Той ще пусне от неговата. Пържете, докато стане кафяв или златист. Отцедете върху хартия и оставете настрана. В голяма купа смесете крема сиренето, млякото и яйцата. Разбийте до гладка смес с миксер на ниски обороти. Добавете настъргания пармезан/ грюер, пресния лук, разбъркайте и оставете настрана.
Разделете двете части на бутертестото. Едната постелете на дъното на формата, като леко притиснете по ръбовете, за да полепне добре по къдричките на формата за печене. Сложете част от бекона на дъното. Залейте с кремообразната смес. Покрийте с другия лист тесто.
Печете за около 30 минути или до златисто в предварително загрятата фурна. Извадете от фурната. Добавете останалия бекон. Поръсете с още малко настърган пармезан и върнете обратно за още 10 минути.
Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени
Max Fight 64 няма да е просто битка – ще бъде сцена за национално обединение
Почина съпругата на космонавта Георги Иванов
Жена купи от магазин за месо колбас, който се оказа пълен с червеи
Джиро Италия 2026 тръгва от Бургас
Как Майкъл Фейгън се промъкна до леглото на британската кралица - една невероятна история
От хазартната зависимост до пътя на промяната: Истинската история на пловдивско семейство
Станко е в неизвестност, издирват го в цяла България
Ванеса Хъджънс отново майка на 36
01/12/2025, Понеделник 09:55
0
Празник е! Има много народни обичаи
