Рецепта за киш с крема сирене, бекон и лук
Топи се в устата
Продукти:
5-6 резена пушен бекон
200 г крема сирене, размекнато
2 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
50 г настърган пармезан или грюер
2 супени лъжици пресен лук, нарязан
1 пакет бутертесто
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете форма за киш с малко мазнина. Поръсете с малко брашно или покрийте с хартия.
В тиган на средна температура запържете бекона без мазнина. Той ще пусне от неговата. Пържете, докато стане кафяв или златист. Отцедете върху хартия и оставете настрана. В голяма купа смесете крема сиренето, млякото и яйцата. Разбийте до гладка смес с миксер на ниски обороти. Добавете настъргания пармезан/ грюер, пресния лук, разбъркайте и оставете настрана.
Разделете двете части на бутертестото. Едната постелете на дъното на формата, като леко притиснете по ръбовете, за да полепне добре по къдричките на формата за печене. Сложете част от бекона на дъното. Залейте с кремообразната смес. Покрийте с другия лист тесто.
Печете за около 30 минути или до златисто в предварително загрятата фурна. Извадете от фурната. Добавете останалия бекон. Поръсете с още малко настърган пармезан и върнете обратно за още 10 минути.
Малък апартамент, голяма идея: Как един мъж превърна дома си в технологично чудо
Йети – мит, измама или истина? Историята на най-загадъчното създание на планетата
Тигър изненада туристи в Индия – вместо да нападне, легна спокойно до тях
Жестоко престъпление в Индия: Трима мъже арестувани за нападение над медицинска сестра в хотел
Ден на вярата: Почитаме 20 000 мъченици, изгорени за Христос в Никомидия
Нова ера на зарядните устройства
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
