×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От първо лице: Какво представляват COVID лагерите в Австралия


От първо лице: Какво представляват COVID лагерите в Австралия
В Хауърд Спрингс ме заплашваха, че ако не им спазвам правилата, ще ме държат повече от 14 дни, въпреки отрицателните ми тестове, спомня си за ужасяващото преживяване Хейли Ходжсън
06 Декември 2021, Понеделник, 20:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

За принудителния си престой в такъв разказва 26-годишната Хейли Ходжсън

Какво представляват все още не толкова добре познатите на света COVID лагери в Австралия? Стотици жители на островната държава биват вкарвани в изолационните региони насилствено, без право на адвокат и каквото и да е мнение, а малцина са тези, които реално знаят какво се случва там и как може човек да попадне на такова място. 26-годишната Хейли Ходжсън не е от тези хора, защото тя е видял от първо лице лагерите и е била заключена там в продължение на 14 дни без дори да е имала положителен тест.

Всичко започва когато неин приятел се оказал положителен. Хейли си спомня, че малко след това пред вратата ѝ пристигнали двама мъже, които, по думите им, са я проследили като „контактно лице“ след като са проверили регистрационния номер на скутера ѝ. Първото, което я попитали, е дали си е направила тест, на което тя, първосигнално отговорила, че е, въпреки че реално не е била. Според нея, именно това е започнало вълна от необичайни събития.

„Полицаите блокираха двора ми с колата си. Питах ги: „Какво става тук, идвате да ме тествате за COVID? Какво се случва?“ Отговорът им беше покъртителен: „Не, отвеждаме ви. Нямате избор. Отивате към Хауърд Спрингс. Или идвате с нас сега на задната седалка на вана, или имате избор да използвате COVID такси“. Аз заявих, че не съм съгласна с това и не разбирам защо не мога да се самоизолирам вкъщи, както правят толкова много хора. Казаха ми, че им е заповядано „от високо“ къде да ме заведат и нямат какво повече да говорим“, разказва 26-годишната Хейли Ходжсън.

Секунди по-късно полицаите са ѝ заповядали да събере багажа си в куфар и ѝ заявили, че ще я пуснат от лагера след като тестът ѝ излезе отрицателен. След това я „натоварили“ на задната седалка на вана си и я откарали в Хауърд Спрингс – лагерът за COVID карантина, където ѝ било заявено, че трябва да прекара там всичките 14 дни карантина.

„Буквално те качват в колата им с багажа ти. Тези хора са облечени в онези костюми и нямат никакво желание да се приближават до теб, защото мислят, че си инфекциозен. Просто те завеждат до стаята ти в лагера и те оставят. Повече нито идват, нито говорят с теб, нито те проверяват, нищо. Доставят ти храната за деня веднъж дневно. И си просто изоставен“, казва Хъджсън.

По време на 14-дневния си престой е била тествана 3 пъти, при всичките от които резултатът е бил отрицателен. В един момент са ѝ се карали, че излязла от кабинката си без маска и е била заплашена с глоба от 5000 австралийски долара. В друг ѝ предложили Валиум, за да се успокояла.

„Чувстваш се като в затвор. Чувстваш се като човек, който е извършил престъпление. Това, което правят е нехуманно. Карат те да изглеждаш малък, нищожен. И ти си нищо за тях. „Прави каквото ти казваме или ще те заключим за по-дълго“ Да, дори и това се случваше. Заплашваха ме, че ще ми удължат престоя, ако имам повторно провинение“, спомня си 26-годишната австралийка.

Заради престоя си там тя е загубила работата си като продавачка в магазин. В нито един момент от 14-дневната ѝ карантина в лагера, не се е споменало нищо за правата ѝ, нито ѝ е дадена възможност да се свърже с адвокат.

Всичко това се случва в щат, който до момента е регистрирал общо 290 случая на коронавируса от началото на пандемията досега. Това обаче не означва, че там няма драконовски мерки, нарушаващи човешките права безпредметно.

От австралийското правителство пък описват лагера в Хауърд Спрингс като „най-безопасния и най-функционален дизайн за карантина в Австралия“. Всъщност той служи и за модел, по който останалите няколко подобни лагера работят в страната. Такива, наречени с мекото име „Центът за национална устойчивост“ ще има в Мелбърн, Брисбън и Перт. Те ще бъдат завършени в следващите 6 месеца, което според мнозина е сигнал, че правителството на Австралия, без значение дали пандемията ще приключи или не, няма намерение да се отказва от подхода си „Нула COVID”, който многократно вече се доказа, че не само не работи, а е опасен.

Източник: UnHerdNews, zero-sum


В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
до 20
07.12.2021 14:48:12
1
1
Не обичам пораженчески изказвания! Тази джуберния така или иначе никога не е имала други "правителства", така че това нищо не означава. Силата е в нас и се иска единствено обединение и отстояване на принципите ни! Освен това, всички тези плашила на контролираната "опозиция" са фалшиви и единствената им цел е насаждане на допълнителен страх и чувство за безнадеждност.
20.
СтрахливКоронар
07.12.2021 13:03:55
1
1
Скоро и в България! Ще се случи навсякъде по света където правителствата са контролирани отвън , като нашето бъдещо
19.
Горски дух
07.12.2021 12:03:37
2
3
Има къде-къде по-страшен вирус от ковид, и това е вирусът на Божката. Видно е, че списувателят Георги Русчев го е хванал вече и го кара твърде симптомно. Сега, след ковид-концлагерите в Австралия, чакаме мутация, от която ще научим, че: Сорос е виновен, евреите владеят света, путин е спасител, а русия рай на благоденствие, свобода, законност, ред и богатство. Естествено - и ще ни спаси от Ротшилд, турците, мигрантите, ковид, джендърите и ще върне светлий социализЪМ, и даже ще възкреси другаря Живков. Вирусът Божка-та е много страшен, наистина. Лечението му е все пак възможно, като начало трябва да се предпише престой в библиотеката и прочитането на поне двадесет библиотечни рафта. Трудно е, не е лесно, но...Божката е упорит и мутиращ вирус. И, никаква чалга!
18.
АБЕ 16-и
07.12.2021 10:01:33
2
3
,,Просветения,,....ти си направо за Карлуково....бе.......яко ти хлопа дъската...
Аре...бегай.......посокота ти е известна........
17.
Еко
07.12.2021 08:47:22
0
0
Флагман...изоставате. Вижте колегите какви са предприемчиви ;)
16.
“Просветен”
07.12.2021 07:48:11
11
6
А пък мен ме затвориха в един концлагер, в с. Качулка, защото им разкрих пъклените планове да ни чипират и да ни управляват чрез 5G мрежата! Обаче първата и втората партида чипове се бъгнаха и сега ни карат да си бием бустерна доза! В нея вече чипът може да се ъпдейтва през wifi! Концлагера е прикрит като “Дом за умствено изостанали”!

ПОМОГНЕТЕ!!!
15.
Гошо до М
07.12.2021 00:24:23
4
12
А ти направи ли си труда да прочетеш целия пост, който си пуснал? Щото отдолу други австралийци разказват тотално друга история.
Аз също имам доста приятели в Австралия, а и съм живял в град Дарвин. Ама не смея да давам категорични мнения базирани на дочуто оттук оттам.
Социалните мрежи и клипчетата НЕ СА достоверни източници. Може да са верни, а може и да показват само част от истината, колкото да посеят заблудата. Как не се научихте, че личния опит в наше време няма почти никаква стойност. Един вижда едно, друго друго, ама за да се види цялата картинка трябва да се качиш много високо, което за съжаление е по силите на все по-малко хора.
14.
М
07.12.2021 00:01:22
3
16
Моя приятелка от Австралия. И това ли е конспирация, фашизирани хипохондричета?
https://twitter.com/_evelynrae/status/1466712921266814977?t=-aRmTY4Q1JXNz3nC3SQ8Og&s=19
13.
Гошо
06.12.2021 23:46:32
18
10
Какви аргументи, какви 5 лв? Както казва един приятел - как да спориш, с човек, с когото очевидно ви делят поне 2 вагона книги? Каквито и факти да му извадиш той ще си държи на неговите изпушили теорийки. Много ми харесва колко сте убедени всичките конспиратористи, че "ги разбирате нещата" и много са ви ясни соросите, билгейтсовете, ротшилдите и т.н. Daily Mail го дадох като пример за набедения журналист Русчев, че му е по-лесно смилаем с Google Translate - да види контратезата и да си потърси потвърждение на данните от легитимни източници, а не да черипиква от YouTube и разни лайняни сайтчета на психясали ненормалници.
12.
до гошообратнотонаумното
06.12.2021 23:30:30
4
18
Всички тези, които изброи са най-вече мизантропи, които отдавна играят по свирката на други. Ако си мислиш, че можеш да се измъкнеш от блатото, без да си продадеш душата, си в жестока грешка. 1% от човечеството е с милиони пъти по-богатo останалите 99% мистър аНАЛтичномислене, а сега покрай пландемията сигурно и с милиарди. Разцъкай Event 201 вместо dailymaily
11.
Гошо
06.12.2021 23:25:37
6
14
Гошо, типично за хора като теб е, при липса на аргументи да прибягват до куца ирония, повърхностен сарказъм и директни обиди.
Въпреки че, едва ли следването на насоките, дадени от мейнстрийм медии и безкритичното приемане на това, което ти спускат "отгоре" , може да се определи като "аналитично" мислене. По-скоро е удобно и комфортно.. ама нищо де, щом така ти харесва...
Живей си със самочувствието, не ми пречи.. що ли изобщо се занимавам...
Със здраве
10.
Гошо
06.12.2021 22:38:10
28
20
Пичове - вярвайте си в каквото си искате . Ясно е, че критичното, аналитично мислене не ви е силна страна. Ама то това и няма как да се промени де. Много е удобно да оправдаваш това, че си смотан и глупав с някакви си хипотетични архи-мега злодеи, които кроят пъклени планове да чипират Пешо от Левуново и да вземат ДНК-то на малоумните му чавенца...
Разбира се, че Бил Гейтс, Сорос, Ротшилд, Масоните, Илюминатите, Евреите и прочее са виновни за това, че сте смотани, ограничени и тъпи и не може да се измъкнете от блатото, в което живеете.
Интересно, че тук не виждам някой да споменава Илон Мъск, Безос и Ричард Брансън, които са много по-подходящи кандидатеи за злодеи ;-) Преди това онова хай-тек хипи - Стийв Джобс също го неглижирахте, при все че има огромна за слуга за поголовното и масово затъпяване на всичко, де що ползвай айайай продукти...
СЛУЧАЕНОС??!! НЕ МИСЛА!!!
9.
Гошо
06.12.2021 22:29:33
6
13
Гошо, ти пък как повярва на опроверженията?
Просто щото са го писали на 2-3 места?
Не че си го видял лично, ама щом са го опровергали от някоя медия и на теб ти се иска да е вярна тяхната версия, значи всичко е наред... умник си ти, умник...
8.
Да уточня само
06.12.2021 22:26:35
3
21
Dailymail е местния пик, уикенд, афера, труд, шоу, шок, блиц и т.н.
7.
хаха
06.12.2021 22:21:20
4
13
гоше ти тъп ли си или само си отговарят на нарицателното? Как очакваш политическата машина да не постави някой на екран със широка усмивка да ти показва пътят към Рая?
Пусни си Бягащият човек и Зов за завръщане. филми отпреди 40 години. Да виждаш нещо общо?
6.
nekoj do onq tam
06.12.2021 22:17:45
3
6
батенце, цитираш ми dailymail, ти ибеш ли са
5.
фон дер зер лай няр
06.12.2021 22:07:04
2
12
Ще се правя че не знам за този случай, за да не си помислят, че ограничаваме права на хората. А ние толкова държим на правата им... даже и гей йарнавали им правим...
4.
Гошо
06.12.2021 21:40:47
18
21
Ех бе Русчееев - пак пускаш информация от лайняни сайтове без да я провериш. Това още миналата седмица го опровергаха официално няколко независими източници. Единият от тях бяха олимписйките спортисти на Австралия, които си прекараха карантината там.
Това е супер типично за този тип слабоумни конспиратори - излиза някаква глупост и веднага започват да я споделят като изтървани, без да се напънат малко да проверят фактите.
Знам, че ти е трудно с езиците и официалните източници, затова ето ти сдъвкана информация, с препратки и цитати:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10260599/Aussies-hit-Americans-calling-NT-quarantine-centre-concentration-camp.html
3.
Дънди Крокодила
06.12.2021 21:37:44
4
24
Отивам да живея в България, там хората са свободни и вярват на всичко. Джок Полфриймън и той ще дойде с мен, предпочита пак в БГ затвор отколкото в ковид лагер
2.
Лека нощ
06.12.2021 21:11:42
2
15
с Торбалан, известен още като контролирана "опозиция"!
1.
Шибня
06.12.2021 21:08:07
4
43
А тая държава беше мечта за емиграция доскоро.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори