×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Масирано премахват незаконните гаражи в „Меден рудник”


04 Май 2011, Сряда, 12:47 ч.
Автор: Бесове.БГ

Близо 1000 са премахнати от началото на кампанията

Масирани акции за премахване на незаконните гаражи в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник” започна Община Бургас. Те се извършват от служители на Териториална дирекция „Възраждане” заради предстоящо благоустрояване и по сигнали на граждани. Акциите обхващат районите около блок 487-486 в зона „В” и блокове 3,4,5 в зона „А”. В първата зона незаконните гаражни клетки бяха 60, а във втората - 80. На всички гаражи са поставени уведомителни писма, със срок за доброволно премахване 15 дни.

Само за няколко дни обаче част от собствениците на нерегламентираните гаражи сами започнаха да ги демонтират. Така в района в зона „А” вече останаха едва 10-ина гаража.

В случай, че гаражите не бъдат разчистени от собствениците в установения от Община Бургас срок, предстои стартиране на административно-наказателна процедура с издаване на констативен протокол и заповед за принудително премахване.

За съжаление, след премахването на незаконните гаражи терените остават силно замърсени. По разпореждане на кмета Димитър Николов местата, на които незаконните гаражи са били доброволно премахнати, ще бъдат почистени и облагородени съобразно финансовите възможности на общинския бюджет, въпреки че това е задължение на собствениците.

В един продължителен период от време на територията на ”Меден рудник” безконтролно се монтираха гаражи. Причините за това са няколко - неблагоустроени междублокови пространства, малък брой  паркинги - крайулични и междублокови, липса на условия и ред за разрешаването им.

Преди няколко години Община Бургас направи проверка чрез номерирането на гаражите. Тя показа една внушителна цифра от около 4000 неправомерно поставени клетки.  

От 2008 г. започнаха редица строителни и благоустройствени дейности на територията на комплекса. Започнаха и действия по премахването на незаконосъобразно монтираните гаражи. Такива разчиствания на терени бяха направени до бл.105, 106, 435, 436, 407, 410 и т.н.

За последните три години само на територията на к-с "Меден рудник", като включим и последните 2 акции, са премахнати около 1000 незаконосъобразно монтирани метални гаражи.

Община Бургас продължава да работи в тази посока на етапи, тъй като няма възможността да благоустрои освободените пространства наведнъж.


В категории: Бургас


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Шимбо Косташки
18.04.2015 20:53:12
0
0
Аз не съм съгласен. Преди месец си сложих подовото в гаража!!!!
12.
Димитър
08.05.2014 12:50:02
0
0
Относно тъпака с псевдоним "haha",ако си беше направил труда да си поставиш или направиш гараж,нямаше да правиш подобни тъпи коментари.Другият тъпак нарекъл се "Бург",не зная с какво право заклейми всички граждани на М.Рудник като селяндури.По изразите не бих разбрал,че е европейски гражданин,колкото и да се напрягам,а и явно не живее в М.Рудник,но не се скъпи да дава определения за неща които не познава.Мързеливци и сеирджии като тебе-бол.Факт е,че гаражите не са лице приятна гледка,но също така е факт,че някои от тях имат разрешение от общината като временен обект.Друг факт е,че са голямо удобство за притежателите им и съм сигурен,че всеки от тях би си платил такса,ако имаше определена такава.Също така е факт,че престъпността : разбити коли,нарязани гуми,потрошени огледала и т.н. е огромна,особено в М.Рудник.Та бих посъветвал общината ако е загрижена за хората от М.Рудник,да насочи усилия в тази насока.
11.
ivan
15.10.2011 09:30:41
1
0
kato gi premahvat dobrovolno da gi nakarat i da si iz4istqt betonite kadeto sa lqli
ili globa 200 lv
10.
georgi
30.06.2011 14:31:59
1
0
koga 6te 6te zapo4vat da gi premahvat v zona Б
9.
stefan
22.05.2011 16:08:39
1
1
mnogo se radvam za tazi iniciativa
taka im se pada na nagledcite koito tolkova vreme si praveha kvoto si iskat
8.
wety
18.05.2011 15:39:10
1
0
mnodo se radvam 4e 6te gi mahat no pred na6iq blok 433 i 437 o6te ne sa gi premahnali
7.
gjkl
17.05.2011 17:58:12
1
0
много бавно действат по премахването им
6.
георги
17.05.2011 17:56:18
1
0
кога ще махнат гаражите до 445 и 444 блок
5.
Гришата
04.05.2011 18:27:04
1
1
Махат незаконните гаражи.А законни има ли? И как се разбира кой гараж в Меден рудник е законен?
4.
НИКОДИМ
04.05.2011 18:19:20
1
3
дааааааааааааааа ,добра работа се върши ,КМЕТЕ ИМАШ ВЕЧЕ МНОГО СИГУРНИ ГЛАСОВЕ ОТ РОДАТА ,НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ АКЦИЯТА ,ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК В БЪЛГАРИЯ ,който иска ламарина да си ходи на село откъдето е дошъл .браво ,айде на хаерлия да е новото начинание .МАНИ ГИ ЛАМАРИНИТЕ ДА ЗАМЯЗАМЕ И НИЕ КАТО ХОРАТА НА ГРАД
3.
Бург
04.05.2011 16:46:14
1
4
Ти, първия, да си чувал, че за временен преместваем обект пак се иска разрешително и се плаща такса/тротоарно право? Явно си изключително ограничен човек. Ако беше така всеки щеше да си изкара павилиона (временен преместваем обект) и да печели парички където си поиска.
Да ги махат всичките, тая грозна селяния само в Меден Рудник я има и селяндурите там си ги харесват и скачат срещу кмета, който иска да ги премахне и да им благоустрои поляните с цветя и тротоари. Тъпи български селяндури... За европа ми мечтаят, вижте си собствените улици и подблокови пространства и ще разберете що за мизерници сте булшинството, чак ме е гнус, че съм българин заради клошари и мангали като вас!!!
2.
haha
04.05.2011 16:43:48
1
4
Ей тъпак,що не вземеш да видиш чл.56 от ЗУТ чл.6 от Наредбата за преместваеми обекти на територията на гр.Бургас,да видиш кой има отношение към издаването на разрешение за временни преместваеми обекти и кой ги премахва.Браво на общинската управа,та най-сетне се разчистиха тия гаражи,които се използваха за всичко друго ,но не и за паркиране на автомобили в тях.
1.
Ч
04.05.2011 14:34:38
3
1
Общината няма законово право да ги премахва, защото те не са незаконно строителство, а временни преместваеми обекти .В съда това се гледа.Но нали в Меден Рудник са оФце и не разсъждават и не четат, се ошашкали като новобранци селяндурите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори