×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Лондон иска отрицателен тест преди да напуснеш Острова
  • И на библиотека със зелен сертификат
  • Съдят петима общински служители от Свищов, отписали по давност 34 000 лева местни данъци на търговец
  • Учени: Ранна форма на „Омикрон“ е имало още преди „Бета“ и „Делта“
  • Полски граничари задържаха руски кораб в Балтийско море
  • Синята зона ще е безплатна на Никулден
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Направиха първа копка на най-мащабния здравен проект - Националната онкологична болница "Дева Мария"


Направиха първа копка на най-мащабния здравен проект - Националната онкологична болница "Дева Мария"
Днес е исторически ден за бургаското здравеопазване, даде се старт на грандиозен проект
24 Ноември 2021, Сряда, 13:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки: Галя ПАСКАЛЕВА

Инвеститорът Семир Абумелих предприема най-смелия ход в живота си, влага колосална сума, за да изгради здравно заведение от ново поколение

 

Първа копка на Националната онкологична болница „Дева Мария“ бе направена днес в бургаския кв. Ветрен, а на историческото събитие присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова, депутатът Севим Али, ректорът на университет „Проф.д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, управителят на КОЦ Бургас проф.Христо Бозов, общински съветници и множество общественици.

Инвеститор е собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих, който прави най-смелия ход в живота си -  влага колосална сума в проекта, който ще доведе до изграждането на здравно заведение от ново поколение. Заимствани са най-добрите европейски практики, иновативно медицинско оборудване и ще бъдат привлчени най-добрите специалисти. Ще се построи и жилищен корпус за лекарите, който ще се намира в съседство.

„Имаме амбицията това здравно заведение да стане новата Национална онкологична болница на България. С оборудването, което ще съдържа, лекарите, които ще работят, както и с инфраструктурата. Става въпрос за болница от следващо поколение. Има неща, които само аз знам защо съм ги поръчвал на проектанта. Обиколих множество подобни обекти в чужбина, за да почерпя добрия опит, за да видя какви са предимствата им. Първия въпрос беше: „Защо нашите съграждани отиват да се лекуват там?“ На базата на отговора се изгражда тази сграда“, каза инвеститорът Семир Абумелих. Той бе категоричен, че изграждането на болница от подобен ранг не е по силите на един човек, а на цялото общество.

Инвеститорът Семир Абумелих с майка си Нели, която е изключително развълнувана, защото синът й продължава делото на своя баща Хусеин Абумелих

„Здравето и животът са най-великата ценност. Всеки, който помага да си здрав, за мен е благословен. Помня първата копка на сградата, която е зад мен (визира УМБАЛ Дева Мария, строена преди 12 години, б. а.). Тогава основната задача бе в Бургас да стартира процесът на съвременно здравеопазване и бургаските майки да не ходят да раждат в Сливен, а да се върнат тук. Сега поставяме нови цели – създаване на Медицински факултет, който вече го има, изграждане на високотехнологични болници с модерно оборудване и много качествени специалисти“, заяви Димитър Николов.

Кметът Димитър Николов поздрави инвеститора за смелия му ход 

Областният управител проф.Мария Нейкова поздрави инвеститора за привличането на водещи специалисти в УМБАЛ „Дева Мария“. „Имах възможността преди малко да видя едни от най-добрите професионалисти, с които съм работила в Стара Загора. Те вече са тук в Бургас, което е огромен успех. Поздравявам инвеститорите заради това, че въвеждат един европейски модел с изграждането на жилищен корпус за медицински специалисти, които ще работят в тази болница“, заяви от своя страна областният управител проф.Мария Нейкова.

Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова отбеляза, че в региона се привилчат все повече качествени здравни специалисти от цялата страна 

Онкологичната болница ще бъде изградена в изключително кратки срокове. На терен от 4 дка ще се разгърне РЗП с 12 хил.кв.метра. Сградата ще е с 13 етажа и две подземни нива. Тя ще е свързана с досега съществуващата болница "Дева Мария" с топла връзка на 5 нива. 

Двете подземни нива са предвидени за лъчелечение и нуклеарна медицина. Там ще бъдат разположени два линейни ускорителя, ПЕТ скенер, ЯМР с възможност за планиране на лъчелечение, брахитерапия и Компютърен томограф. На подземното ниво се предвижда да бъде разположен циклотрон.

Новата Национална онкологична болница "Дева Мария" ще бъде изградена в кратки срокове 

На първи етаж се разполага отделение „Гастроентерология“ с 30 легла. Ще има стая за интензивно лечение с 5 легла и сестрински пост и стая-изолатор с едно легло. На първи етаж ще бъде и Клиника по Нервни болести с 20 легла.

Вторият етаж по план е предвиден за Клиника по Съдова хирургия с 15 легла и Клиника по Урология с 15 легла.

На третия етаж е разположено отделение „Детски болести“ с 13 легла. Стаите ще бъдат разделени на възрасти до 2 години, 3-13 години и 14-17 години. Болничните стаи за деца до 2 години ще са са с легла за придружител.

 На трети етаж ще се помещава и Клиника по акушерство и гинекология с 30 легла.

Инвеститорът Семир Абумелих стартира днес най-смелия проект в живота си, който ще промени бургаското здравеопазване за десетиления напред

На четвърти етаж ще бъде разположен операционният блок с 8 операционни зали, там ще се намира и отделение „Анестезиология и интензивно лечение“ с нови 11 легла.

Отделение „Медицинска онкология“ ще заема пети и шести етаж. На пети етаж ще са разположени 22 легла, а на шести - 30 легла. На пети етаж ще има и процедурна зала с 10 инфузионни стола.

Седми етаж е предвиден за отделение „Пластично-възстановителна хирургия“, както и за лабораторните помещения. Там ще се помещават клинична лаборатория, микробиологична лаборатория, цитохистопатологична лаборатория и имунологична лаборатория.

На осми етаж ще бъде разположено отделение „Ендокринология“.

Семир Абумелих ще инвестира колосална сума в здравното заведение, което има амбицията да се превърне в Национална онкологична болница 

Девети етаж ще бъде терапевтично отделение с 11 VIP стаи. Там ще бъдат стаите със специален дизайн и квадратура, за да отговорят на нуждите на VIP пациенти. 

Десети етаж е предвиден за учебна дейност с конферентни зали за телемедицина, аула и библиотека.

На единадесети етаж ще се помещава административният блок.

На дванадесети етаж ще се помещава ресторант за нуждите на пациенти и служители.

Димитър Бойчев поздравява добрия си приятел Семир Абумелих за смелия ход
Ректорът на университет "Проф.д-р Асен Златаров" проф.Магдалена Миткова с проф.Севдалина Турманова и проф.Сотир Сотиров разглеждат визуализацията на амбициозния проект
Финансовият директор на УМБАЛ "Дева Мария" Камал Абумелих на строителната площадка, където съвсем скоро ще започне да расте мащабна болница 

 


България Всички новини
Николина Чакърдъкова: Ще си върнем нормалния живот след 4 години Николина Чакърдъкова: Ще си върнем нормалния живот след 4 години На хората ще им трябва време, за да се освободят психологически от бремето на пандемията, сподели певицата Вижте каква ще е структурата на кабинета „Петков“, има изненади Вижте каква ще е структурата на кабинета „Петков“, има изненади Ще има министерство на държавните предприятия, както и на климата Красьо Черния подкара „Бентли“ за половин милион Красьо Черния подкара „Бентли“ за половин милион Плевенчанинът се е сдобил с лъскавото возило едва преди 2 месеца и все още не може да му се нарадва   Доц.Ангел Кунчев: Питаха ген. Мутафчийски кога ще спре да ме крие в моргата и ще каже, че съм умрял Доц.Ангел Кунчев: Питаха ген. Мутафчийски кога ще спре да ме крие в моргата и ще каже, че съм умрял Добре съм и съм на работа от една седмица. Честно много се ядосах, четейки дивотиите за смъртта ми, коментира доц.Ангел Кунчев Хората се измориха от досаното семейство Петканови, вече никой не ги търси за реклама Хората се измориха от досаното семейство Петканови, вече никой не ги търси за реклама Дали Лудия репортер и съпругата му осъзнават това и умишлено целят да се шуми около тях, като се чудят в какъв скандал да се забъркат Асен Василев с лоша новина за любовниците, богаташите няма да могат да ги глезят със скъпи подаръци Асен Василев с лоша новина за любовниците, богаташите няма да могат да ги глезят със скъпи подаръци Новата власт ще удари и нерегламентирани плащания, шефовете ще бъдат принудени да осигурят работниците на по-голяма заплата Доц. Мангъров загази заради думите му за ваксините и тестовете Доц. Мангъров загази заради думите му за ваксините и тестовете  Инфекционистът може да бъде глобен до пет минимални заплати или заличен от лекарската колегия Сменят Сотир Цацаров до месец Сменят Сотир Цацаров до месец Освобождаването на председателя на КП КОНПИ е изцяло в правомощията на парламента   Заболеваемостта от COVID-19 спада Заболеваемостта от COVID-19 спада Тя е 432 на 100 хиляди души за страната Жертва на насилие с брутален разказ за изверг, биел я с кабел с метални шипове Жертва на насилие с брутален разказ за изверг, биел я с кабел с метални шипове  Деница е избягала от насилника си, но се страхува да излезе от вкъщи
Дете умря от инфаркт на изпит Дете умря от инфаркт на изпит  Камери заснеха покъртителната случка, разиграла се в училище № 25 в град Люберци Лондон иска отрицателен тест преди да напуснеш Острова Лондон иска отрицателен тест преди да напуснеш Острова Мярката, която предизвика недоволството на туристическия сектор, влиза в сила от 4 часа във вторник Намериха бомба под полицейска кола на митинг на Ердоган Намериха бомба под полицейска кола на митинг на Ердоган Атентатът срещу живота на президента е осуетен от турското разузнаване в събота вечерта, съобщават турски медии Полски граничари задържаха руски кораб в Балтийско море Полски граничари задържаха руски кораб в Балтийско море Според информацията на полската медия корабът, собственост на транспортна компания от Санкт Петербург, "се е движел със скорост 11 възела направо към плажа на остров Собишевски...извън определения воден път" Папата ще посети остров Лесбос Папата ще посети остров Лесбос Светият отец ще се срещне там с мигранти Илон Мъск заприлича на съветски комбайнер Илон Мъск заприлича на съветски комбайнер Ексцентричният милиардер избра много странния мохоук Тревога! 10 българи контактни на заразени с Омикрон Тревога! 10 българи контактни на заразени с Омикрон Завърнали се от Южна Африка, пътували са със самолет с двама румънци, носители на новия вариант Трагедия в Австрия, лавина погуби трима скиори Трагедия в Австрия, лавина погуби трима скиори Двама са ранени 13 жертви на вулкана Семеру 13 жертви на вулкана Семеру Десетки са в болници след изригването му на индонезийския остров Ява  Вълна помете младоженци Вълна помете младоженци Тя се случи, когато двойката се опита да направи красива снимка
Виолета Комитова, регионален министър: Виолета Комитова, регионален министър: Обесете ме, ако съм виновна за трагедията край Боснек Виц на деня Виц на деня Чест, Смелост и Мъжество - трите признака на алкохолното опиянение. Виц на деня Виц на деня Обаждане по телефона в офис. Секретарката отговоря:
- За съжаление шефът го няма, но ако е за нещо много спешно, ще го разбудя.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ракия - това е психотерапевт, чиито приемни часове са винаги в удобно за вас време.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори