×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гигантът в съхранението на стволови клетки Future health отвори офис и в Бургас


Гигантът в съхранението на стволови клетки Future health отвори офис и в Бургас
CEO на фирмата за България е Вили Пеева – професионалист признат в България и Европа
18 Ноември 2021, Четвъртък, 12:45 ч.
Автор: Флагман.Бг

Най-големият център за регенеративна медицина у нас вече има клон и в морския град

Офисът на МЦ „Афродита“ и Future Health ще обслужва всички бъдещи майки и техните половинки, които искат да направят пренатален тест VISION или да съхранят стволови клетки.

МЦ „Афродита“ е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Клиниката работи с най-престижните в света лаборатории от САЩ, Великобритания, Франция и Италия и се смята за еквивалент на качество. Клиниката е многократно номинирана и наградена в България и чужбина.

Офисът на МЦ "Афродита" в Бургас се намира на ул. Възраждане 13 (до входа на МБАЛ "Света София" в центъра на града) за допълнителна информация и записвания тел.: 0894631520

Лицето на компанията в България – Вили Пеева, работи в сферата на здравеопазването на управленски позиции от 2004г. Тя е административен директор на МЦ „Афродита“ от самото му създаване. Под нейно ръководство фирмата е номинирана и наградена в България и Европа. Вили Пеева има над 30 публикации, говори 5 езика, омъжена с две деца.

- Г-жо Пеева, Защо трябва да се съхраняват  и какво означава „съхранение на стволиви клетки на бебето в частна банка?

- Кръв от пъпната връв и плацентата имат предимство пред всички други източници на стволови клетки , защото при раждането те нямат възраст. Съхранението им в частна банка каквата е Future Health е гаранция че вашите стволови клетки ще се съхраняват и предоставят в цял свят , за лечение на детето и членовете на неговото семейство.

Човешкото тяло съдържа стотици различни видове клетки, които са необходими за здравето дневно. Тези клетки са отговорни за няколко ключови функции, като например да се направи сърцето ни ритъм, мозъците ни мислят, нашите бъбреците прочистват кръвта, кожата ни се подновява и така нататък. Работата на стволови клетки е да направи всички други видове клетки на тялото. Те са доставчици на нови клетки.

Когато ранени или болни, нашите клетки също са ранени или умират. След това, стволовите клетки се активират. Стволовите клетки имат ролята да поправят увредените тъкани и да замени други клетки, когато умрат. Така че нашите стволови клетки остават здрави и предотвратяват преждевременното стареене. Затова Стволовите клетки приличат на армия от миниатюрни лекари имат постоянно на наше разположение.

- За какви заболявания се прилагат стволовите клетки днес?

- С днешните приложения е изчислено, че вероятността от използване на такава проба през целия живот на човека е около 1/200 и, че един на всеки трима души над 60 години, могат да се възползват днес от приложението на стволови клетки. Ние обичаме да говорим с факти , а именно над 45 % от направените успешни трансплантации са между членове на семейството.

Днес стволови клетки от кръв от пъпната връв се използват за лечение на злокачествени и автоимунни заболявания. Новите процедури в регенеративната медицина са насочени към използване на стволови клетки от кръв от пъпна връв за заболявания като  диабет, аутизъм и церебрална парализа. Стволови клетки може да се използват за лице със сърдечна недостатъчност, белодробна фиброза, емфизем, инсулт, фрактури, мно- жествена склероза, остеоартрит и изгаря- ния.

- Защо фамилното частно банкиране на стволови клетки е важно?

- Стволовите клетки, събрани при раждането на детето, на което принадлежат, са напълно съвместими с организма, от който те произхождат. Публикуваните данни на големи центрове за проучвания показват само 14% от трансплантациите са от банки за публичен достъп. За лечение на левкемия ,семейното банкиране допринесе 58% от присадки, за рак на детето 98%, а за лечение на лимфома на 94% и за хемоглоби- нопатии тип таласемия 86%. За разлика от публичните банки които действат на принципа на доброволното кръводаряване „ ти даваш за всички „ , частното банкиране в Future Health гарантира ползване на пробата само за членовете на семейството.

- Какви са критериите за избор на надеждна компания за съхранение на стволови клетки? Какво родителите трябва да обърнат внимание?

За родителите е препоръчително да обсъдят със своя лекари, вземането на подобно ре- шение. Задължително да разгледат договора, който подписват с компанията и дали банката фигурира като страна по договора. Да се проверяват лицензите на лабораторията, в която се съхраняват клетките. Да изискват извадка от резултатите за успешно съхранение. Резултатите трябва да посочат броя и качеството на стволови клетки, които са били съхранени. От голямо значение е и финансовата стабилност на лабораторията, но и на българския и представител. Капитал, дълготрайни материални активи, човешките ресурси са едни от факторите, които показват капацитета на една надежна компания за съхранение на стволови клетки. Ние и Future Health сме и единствената компания в България, която освен, вземане, съхранение, изследване, предлага връщане на пробата и финансиране на самата трансплантация до определен размер. Целия процес се покрива от самата банка и не е обвързан със застра- хователни компании, финансови институции или допълнителни разходи.

- Каква е зависимостта между качество, сигурност и цена,при избор на банка за съхранение на стволови клетки?

Процеса на съхранение на стволови клетки има два етапа. Единия е професионално съхранение на пробата, което зависи от качеството на банката, другото е финансовата стабилност, за периода за който ще се съхранява. Ние можем да се гордеем , че и за двете пера, сме успели да предложим на нашите клиенти максималното качество с минимален разход. Нашите лаборатории са лицензирани от държавните органи и награ- дени от най-висши институции. Фирмите ни са финансово стабилни, без кредити и не се търгуват на борсата. Разбира се цената на услугата се формира от тези фактори. Обе- ма на работа на една банка в световен мащаб е от голямо значение.

След като вече сте се спрели на избора за тъканна банка, обърнете внимание на акредитациите и лицензите, които тя притежава. Много семейства омаловажават този фактор, но той е от особено  важно значение, за да сте сигурни, че когато Вашата проба Ви бъде нужна, тя ще може да бъде освободена  за трансплантации. Така както е трансплантацията между членове на семейството. Много банки предприемат преки пътища за получаване на възможно най-много акредитации и лицензи от частни организации, независимо че те не са свързани с фамилното банкиране на стволови клетки. Уверете се, че Вашият избор на банка за съхранение на стволови клетки е правилен, като проверите дали тя е акредитирана и лицензирана от страната в която се помещават нейните лаборатории. Важно е също да се обърне внимание дали тъканната банка притежава разрешителни от българското правителство и управляващите й органи.

- Колко голяма е ролята на лицензите и сертификатите за правилното функциониране на съхранение лаборатория на стволови клетки?

 Значението е огромно. Акредитирана тъканна банка означава, че лаборато- рията e подложена на редовни проверки от независими външни органи, които работят в съответствие с конкретните международните стандарти за качество. Това от самосебеси показва тяхната огромна роля. Представете си следния казус, семейство което е съхранило стволво клетки в една тъканна банка , която не е акредитирана, но се налага използване за трансплантация , трансплантационният център отказва приемане , защото материала е съхраняван в НЕ акредитирана тъканна банка.  Именно тука е мястото да споменем, че Future Health е пър- вата частна акредитирана банка в Европа.

 


В категории: Бизнес , Бургас


България Всички новини
Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори